Nečekaný obrat událostí, Mbappé prodlouží s PSG

21.05.2022, 16:14
Aktuality
Kylian Mbappé (© AFP)
Ještě nedávno se zdálo být jen otázkou času, kdy Real Madrid oznámí, že slavný bílý dres bude od léta oblékat Kylian Mbappé. Jenže nyní je všechno jinak, hvězdný útočník se podle listů L’Équipe a Le Parisien rozhodl setrvat v Paříži.

Původní kontrakt ve městě nad Seinou měl třiadvacetiletému střelci vypršet na konci tohoto června, a i proto na něj "bílý balet" dlouhodobě cílil. Jenže PSG výrazně finančně přitlačilo, čímž mistra světa z roku 2018 přemluvilo a ten v sobotu vedení oznámil úmysl prodloužit smlouvu, pravděpodobně do léta 2025.

Francouzský útočník se do Paříže přesunul před pěti lety z Monaka, které za něj inkasovalo 145 milionů eur. Svou cenovku ovšem katarským vlastníkům bohatě splatil, ve 216 zápasech nastřílel 168 branek a přidal 87 asistencí. Napomohl tak mimo jiné ke čtyřem ligovým titulům a premiérové účasti klubu ve finále Ligy mistrů.

Real Madrid může tato zpráva mrzet i proto, že dle dřívějších spekulací přestal usilovat o jiného talentovaného střelce Erlinga Haalanda právě z důvodu, že chtěl veškerou pozornost soustředit na Mbappého.

Autor: Martin Vejdělek / lequipe.fr, getfootballnewsfrance.com

Komentáře (668)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele