Mbappé zůstane v PSG, prodloužil smlouvu do roku 2025

21.05.2022, 21:24
Aktuality
Kylian Mbappé (© AFP)
Paris Saint-Germain se může i v dalších letech spoléhat na Kyliana Mbappého. Žádaný útočník místo přesunu do Realu Madrid podepsal novou tříletou smlouvu...

Původní kontrakt Mbappého měl vypršet po sezoně a předpokládalo se, že zamíří do Realu Madrid, nakonec však dohodu se španělským klubem zrušil a prodloužil s PSG.

Pařížané potvrdili prodloužení smlouvy před výkopem závěrečného ligového utkání proti FC Metz. Mbappé podle nepotvrzených zpráv dostane roční čistý plat 100 milionů eur, 300 milionů eur za podpis a rovněž právo mluvit do výběru posil anebo trenéra.

"Jsem velmi šťastný, že zůstanu v Paříži, ve svém městě. Vždy jsem říkal, že je to můj domov. Chci s vámi všemi vyhrávat trofeje," řekl po podpisu nového kontraktu Mbappé.

Proti astronomické smlouvě se ohradil šéf španělské ligy Javier Tebas, podle něhož je to pro fotbal "urážka". LaLiga následně podala na PSG stížnost u UEFA a u francouzských úřadů.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, psg.fr

Komentáře (638)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele