Nákupní seznam Barcelony čítá deset jmen

24.05.2008, 11:49
Aktuality
Španělský Sport tvrdí, že vedení Barcelony již vytyčilo hlavní přestupové cíle pro nadcházející léto. Seznam by měl čítat hned deset jmen, které se stanou terčem barcelonských vyjednávání. Seydou Keita s Gerardem Piqué by měli katalánský klub posílit již brzy.

Gerard Piqué, Daniel Alves a Seydou Keita. Právě tito tři hráči by měli být angažmá na Nou Campu velice blízko. Téměř hotový již je přestup Gerarda Piquého, jenž za Barcelonu dříve hrál. Nyní se neprosadil v kádru Manchesteru United a do Španělska, kde na něj čeká čtyřletá smlouva, by měl putovat za 5 milionů euro.

Alvese s Keitou, kteří patří Seville, chtělo vedení Blaugranas získat společně za 40 milionů eur, s nabídkou však neuspělo a o obou hráčích musí vyjednávat zvlášť. Na dobré cestě je přestup Keity, podle některých informací ze Španělska je už hotový. Sevilla by měla obdržet 14 milionů eur. Ohledně Alvese čeká Barcelonu těžká práce, Sevilla loni odmítla nabídku 36 milionů od Chelsea.

Podle posledních zpráv by mohl Barcelonu brzy posílit i obránce Deportiva Fabricio Coloccini. Hráčův agent se údajně během dneška sejde se zástupci katalánského klubu, aby možný transfer probrali. Samotný Argentinec už dříve pohlásil, že se přestupu do většího klubu nebrání.

Prioritou Barcelony má být podle Sport.es levý křídelník. Na tuto pozici připadají v úvahu Florent Malouda z Chelsea a David Silva z Valencie. Pokud v Londýně nepřijmou nabídku 20 milionů eur za Maloudu, obrátí se Katalánci na Valencii. Silva by měl být o něco levnější.

Dalším klubem, kde by mohla Barca lovit, je Arsenal. Katalánci totiž mají zájem o běloruského záložníka Alexandra Hleba, jenž prohlásil, že by odchod z Londýna přivítal. Důležitým faktorem pro další jednání bude smlouva, kterou budou chtít Gunners s Hlebem prodloužit. Pokud by se jim to nepodařilo, Barcelona by měla velkou šanci uspět. Samozřejmě pokud by udělala adekvátní nabídku.

Barcelona by chtěla posílit i útok, jelikož otázníky se kromě Ronaldinha vznášejí i nad budoucností Samuela Eto'a. Vysněnou posilou je lyonský Karim Benzema, jenomže proti Barceloně hovoří hned několik skutečností. Sám francouzský reprezentant totiž prohlásil, že by rád v kádru vítěze Ligue 1 zůstal. Druhou věcí jsou extrémně vysoké požadavky Lyonu.

Dalšími dvěma útočníky "v záloze" jsou Emmanuel Adebayor z Arsenalu a Dimitar Berbatov z konkurenčního Tottenhamu. Adebayor již dříve lehce nastínil, že odchod z Emirates Stadium není nereálný. Částka ve výši 25 milionů euro by mohla Barceloně na jeho získání stačit, otázkou ovšem je, jak se k celé situaci postaví Arsenal. O Berbatova je v Evropě zájem již delší dobu a Tottenham může mít s jeho udržením problém.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (448)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele