Nadšený Marchisio: Dal jsem důležitý gól

06.12.2009, 10:18
Aktuality
Inter Milán je v posledních letech suverénem Serie A, včera ovšem zaznamenal jednu z mála porážek. Ve šlágru víkendového kola italské nejvyšší soutěže nestačil na Juventus a v Turíně prohrál 1:2. Bitva o letošní Scudetto tak získává nový náboj...

"Jsme velmi šťastní a spokojení. Teď ale musíme hledět k úterý, hráčům jsem to již řekl. Byl jsem dnes hodně klidný. Během týdne jsem se ani nemusel nijak zvlášť na zápas připravovat, na takové zápasy to ani není třeba. Stále jsme dnes večer získali jenom tři body, ale díky tomu, že jsme je sebrali mistrovi, jsou o to sladší. Do dalšího průběhu sezony nám dodají sebevědomí," řekl po utkání kouč Ciro Ferrara.

Juventus v utkání dvakrát vedl, na šťastnou branku po centru Diega a několika odrazech dokázal zareagovat Eto'o, po změně stran pak dal rozhodující branku Marchisio, který se v pokutovém území elegantně zbavil Lucia a následně překonal Julia Cesara.

"Během týdne jsem pracoval tvrdě, ale koleno stále dělá nějaké problémy. Ve druhém poločase jsem se snažil o něco více se nabízet a jsem nadšený, že jsem dal tak důležitý gól. Pro naší morálku znamená tato výhra hodně. Porazili jsme silný Inter, teď jsme zpátky ve hře a nesmíme zapomenout na Milán, který má také znovu šanci na titul. Jsem velmi šťastný za Juventus a zvláště za jeho fanoušky, kteří se chovali skvěle a v těžkých chvílích stáli za námi," radoval se po zápase Marchisio.

Hosté si během utkání a po něm hodně stěžovali na rozhodčího Saccaniho. Po jeho zapískání dostal Juventus výhodu standardní situace a z ní padl první gól, což se vůbec nelíbilo Josemu Mourinhovi a za své chování byl vykázán na tribunu. Nerazzurri se dvakrát dožadovali pokutového kopu, ani jednou ale nebyli vyslyšeni. K vyrovnání jim pak chvíli před koncem nepomohlo ani vyloučení Mela.

"Nic to nemění na našem postavení. Když hrajete takový zápas, tak vždycky chcete vyhrát. V týdnu nás čeká velmi důležitý zápas Ligy mistrů, to je nyní náš hlavní cíl. Dnes se stalo několik věcí, které rozhodly o výhře Juventusu. První gól byl trochu podivný a myslím si, že předtím jsme měli kopat penaltu. Rozhodčí ale nezapískal a musíme tak litovat neproměněných šancí. Všechno to nyní znamená, že se musíme soustředit na zápas s Rubinem Kazaň," nabádá své spoluhráče brankář Julio Cesar.

Inter stále vede tabulku, jeho náskok se ale trochu ztenčil. Milánské AC zaostává o čtyři body, manko Juventusu je pětibodové. "Liga ještě neskončila. Milánu se daří a tři body byly hodně důležité. Budeme muset bojovat až do konce," ví kapitán Javier Zanetti, který reagoval i na to, že se Jose Mourinho po utkání nedostavil na tiskovou konferenci: "Ani s námi nemluvil, jenom nám pogratuloval. Ale myslím si, že my všichni jsme viděli zápas - bylo to vyrovnané utkání, které rozhodl krásný gól Marchisia. Mezi námi a Juve byl dnes malý rozdíl."

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (307)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele