Na tenhle večer nezapomenu, řekl brankář Lazia Provedel po gólu do sítě Atlética

20.09.2023, 09:23
Aktuality
Ivan Provedel (© AFP)

Nečekaného gólového hrdinu měl zápas úvodního kola Ligy mistrů Lazio Řím - Atlético Madrid. Domácí brankář Ivan Provedel srovnal hlavičkou v páté minutě nastavení na konečných 1:1 a stal se teprve druhým gólmanem v historii soutěže, který skóroval ze hry. Devětadvacetiletý Ital po utkání prohlásil, že na moment z úterního duelu do konce života nezapomene.

Provedel vyběhl v závěru avizovaného čtyřminutového nastavení na poslední rohový kop do soupeřova vápna. Odražený míč vrátil před bránu stříleným centrem Luis Alberto a Provedel důraznou hlavičkou zblízka nedal svému protějšku Janu Oblakovi šanci. Prosadil se už podruhé v kariéře, v červenci 2020 srovnal za hosty rovněž v páté minutě nastavení zápas druhé italské ligy Ascoli - Juve Stabia (2:2).

"Byl to hodně podobný gól, vyskočil jsem a hlavou to trefil. Fotbal někdy je hlavně o takových momentech. Dal jsem gól v Lize mistrů, na dnešní večer nikdy nezapomenu," řekl Provedel oficiálnímu webu UEFA. "Dobře mě zná a věděl, do jakých míst centr půjde. Vstřelil nádherný gól," pochválil spoluhráče autor asistence Luis Alberto.

Před Provedelem se v Lize mistrů ze hry z brankářů prosadil jen Sinan Bolat v prosinci 2009. Victor Enyeama o necelý rok později i předtím třikrát Hans-Jörg Butt skórovali z penalt. "Mrzí mě, že jsme nevyrovnali dřív a nemohli se pokusit o obrat. Tenhle bod nám ale může zvednout sebevědomí," podotkl Provedel, jenž odpověděl na vedoucí branku Pabla Barriose z 29. minuty.

Římané podvacáté v řadě neudrželi v Lize mistrů čisté konto, což je nejdelší negativní série jakéhokoliv italského celku. "Porážka by byla vzhledem k vývoji zápasu krutá. Nakonec jsme ale našli způsob, jak dostat míč do brány," řekl s úsměvem trenér Maurizio Sarri.

Bod za remízu nakonec bral i jeho protějšek. "Navzdory inkasovanému gólu v závěru mám z utkání dobrý pocit. Byli jsme organizovaní v defenzivě a měli i šanci na další branky," uvedl kouč Atlética Diego Simeone, jenž jako hráč pomohl Laziu v roce 2000 k poslednímu titulu v italské lize a od fanoušků se v úterý na Olympijském stadionu dočkal vřelého přivítání.

Za dva týdny se Atlético v rámci skupiny E utká doma s Feyenoordem, který na úvod zdolal 2:0 Celtic. Do Glasgowa zavítá v dalším kole Lazio.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
dejvikker

Víc gólů v roce 2023 než Mudryk.

Reagovat
Moshe Dajan

Stejně jak Broja a o dva míň než Madueke

Reagovat
Jason_

Reagovat
sokar

mňa viac udivuje, že ako jediný reagoval na ten center a išiel do voľného priestoru. Ostatní hráči Lazia iba stáli a obrancovia detto, len čumeli na loptu a nikto ani nezareagoval. A zrazu hlavičkoval brankár, okolo ktorého nebolo 5m hráča

Reagovat
Greny

Když se na to podíváš tak už předtím všichni stojí a přetahují se s obránci a on je odskoceny vzadeji a pak ukázkový náběh skoro u velkého vápna jak se rozběhnes takhle brání se to už blbě aby nebyl faul

Reagovat
Pipo123

Tak Provedel celú mládežnícku karieru hrával na pozícii útočníka. Ešte v roku 2008/9 strelil za mládežnícky team Pordenone 27 gólov. Nasledujúcu sezónu nemali brankára a Provedel išiel do brány, nakoniec tam už zostal.

Reagovat
Mass

Reagovat
Pipo123

Provedel je príjemné prekvapenie, borec ešte nedávno chytal v Serii B a teraz odchytal zápas v LM. Je v repre talianska, minulú sezónu ho vyhlásili za najlepšieho brankára v lige. Takéto príbehy hráčov čo dlho hrali v nižších ligách a potom vystrelili hore vždy potešia

Reagovat
10

Reagovat
Mass

Jak se mu to provedlo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele