Informace

  • Celé jméno
    Diego Pablo Simeone
  • Výška
    177 cm
  • Používané jméno
    Diego Simeone
  • Váha
    77 kg
  • Datum narození
    28.04.1970
  • Pozice
    záložník

Národnost

  • Argentina

Klub

  • ukončil kariéru

Statistiky v reprezentaci

Reprezentace
Z
M
G
GP
VG
OG
ŽK
ŽČ
ČK
Argentina
13
1093
1
0
0
0
3
0
0
Argentina "OH"
6
318
1
0
0
0
1
0
0

Články

Padesátá výhra pro Simeoneho v Lize mistrů: Když tým hraje, jak chci, jsem šťastný

Diego Simeone jako devátý trenér v historii vyhrál 50. zápas v Lize mistrů. Fotbalisté Atlética Madrid v úvodním utkání čtvrtfinále porazili Dortmund 2:1 a argentinský kouč uznal, že hosté měli velmi blízko k remíze. Nejenže Borussia v závěru snížila, ale pak ještě dvakrát její hráči trefili břevno. Simeone poukázal na velkou vyrovnanost všech týmů v této fázi milionářské soutěže, je šťastný, že mužstvo udrželo do odvety těsný náskok.

Simeone nekoukal na penalty. Nedělá mi to dobře, uvedl po postupu přes Inter kouč Atlétika

Hráči Atlética Madrid se stali prvním týmem v historii Ligy mistrů, který se představil ve čtyřech penaltových rozstřelech a jako první tři vyhrál. Hrdinou domácí odvety osmifinále s Interem Milán se stal brankář Jan Oblak, který byl vyhlášen mužem zápasu. Jedenatřicetiletý Slovinec patří podle svých spoluhráčů k nejlepším gólmanům na světě, sám však uznal, že úspěšnost při penaltách je hlavně otázkou štěstí. Trenér Atlética Diego Simeone přiznal, že se na penaltový rozstřel radši nekoukal.

Na tenhle večer nezapomenu, řekl brankář Lazia Provedel po gólu do sítě Atlética

Nečekaného gólového hrdinu měl zápas úvodního kola Ligy mistrů Lazio Řím - Atlético Madrid. Domácí brankář Ivan Provedel srovnal hlavičkou v páté minutě nastavení na konečných 1:1 a stal se teprve druhým gólmanem v historii soutěže, který skóroval ze hry. Devětadvacetiletý Ital po utkání prohlásil, že na moment z úterního duelu do konce života nezapomene.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele