MS do 20 let - souhrn prvního osmifinálového dne

10.06.2015, 08:04, aktualizováno 10.06.2015, 12:46
Komentáře a souhrny
Obrovskou senzaci přineslo hned první osmifinále letošního mistrovství světa "20". Postaralo se o něho Mali, které zcela jasně porazilo Ghanu. Podobně překvapivý je i postup Sengalu přes Ukrajinu. Srbsko i v deseti v prodloužení šťastnou cestou urvalo čtvrtfinálovou vstupenku a radovaly se také oslabené Spojené státy americké proti Kolumbii...

USA - Kolumbie 1:0

10.06.2015 09:30

Góly: 58. Rubio Rubin

Spojené státy americké většinu zápasu tahaly za kratší konec, ale proti Kolumbii nakonec vstřelily o kýžený gól víc než soupeř. Tomu navíc hrdina zápasu Zackary Steffen lapil penaltu; Američanům tak stačila jediná přesná trefa Rubia Rubina k tomu, aby mohli slavit postup do čtvrtfinále. Kolumbijci nevyužili ani desetiminutovou přesilovku...

Start utkání ovlivnilo vážné zranění Bradforda Jamiesona, jenž si přivodil potíže s rukou a musel být odnesen na nosítkách. V prvním poločase příliš šancí k vidění nebylo, největší šanci měl na noze Jihoameričan Santos Borre, jemuž překazil radost blokující Desevio Payne.

Po změně stran byli Kolumbijci aktivnější, první důležitý zákrok si připsal Zackary Steffen, jenž si poradil s ranou Lucumiho. V následných minutách mířili nepřesně ještě Barrera a Zapata.

Převaha Kolumbie však vyšla zcela nazmar - naopak, USA se stačilo nadechnout k jedinému útoku, aby se dostaly do vedení. Z nepřehledného vzdušného souboje získal míč Paul Arriola, jehož střelu sice opřel pouze do bránícího soupeře, avšak druhý pokus Rubia Rubina už byl úspěšný. Nádherná střela z nějakých 12 metrů zapadla přesně pod břevno - 1:0.

Kolumbijci logicky museli zapnout na vyšší rychlostní stupeň a ještě větší pozornost zaměřit na ofenzivu. Díky tomu však vznikali v jejich obranných řadách mezery, které Američané zkoušeli vyplňovat. Třetí gól na turnaji mu vlil novou krev do žil, v krátkém časovém úseku neúspěšně vedl rychlý protiútok a nepřesně vypálil ze střední vzdálenosti.

Závěrečná čtvrthodina utkání se nesla v duchu náporu Kolumbie, která však dlouho nedokázala Steffena v brance Američanů vůbec prověřit. Až po 80 minutách utkání Kellyn Acosta zápasnickým chvatem složil ve vápně k zemi Quinonese a navíc uviděl druhou žlutou, a tedy i červenou kartu.

Exekutor Jarlan Barrera však tuto obrovskou šanci odmítl a hrdinou se naopak stal gólman USA Zackary Steffen, který jeho přízemní střelu dokázal polapit. Další perfektní zákrok si po následném rohovém kopu připsal Arriola, jenž na brankové čáře vyhlavičkoval gólovou střelu Quinoneze.

Závěr zápasu už si oslabení Američané, kteří v průběhu utkání zblokovali fantastických 11 střel soupeře, dokázali s menšími problémy pohlídat bez obdržené branky a Kolumbie se s šampionátem dvacetiletých loučí ve stejné fázi jako před dvěma lety. Fotbalisté Spojených států se naopak po osmi letech opět mohou těšit na čtvrtfinále, kde se utkají se Srbskem.

Více informací k zápasu

Ukrajina - Senegal 1:2p

10.06.2015 09:30

Góly: 70. Artem Bjesjedin - 83. Sidy Sarr

Až penaltový rozstřel rozhodl o čtvrtém čtvrtfinalistovi mistrovství světa do 20 let. Jeho hrdinou se stal brankář Senegalu Ibrahim Sy, který pochytal hned tři ze čtyř střel Ukrajinců. V základní hrací době padly dvě branky, obě ve druhém poločase. Skóre otevřel Bjesjedin; Senegal vyrovnal až v závěru díky Sarrovi.

V prvním poločase neměli brankáři na obou stranách prakticky žádnou výraznou práci. Bogdan Sarnavskij se mohl jen dívat, kterak si Sarr přehazuje míč přes hlavu a pálí výrazně mimo. Ibou Sy na druhé straně rovněž nečelil jedné jediné střele. K nim se fotbalisté zmohli až po změně stran, avšak poměrně záhy.

Nejlepší střelec turnaje Viktor Kovalenko byl blízko šesté brance na turnaji, když v dokonalé pozici dorážel míč po ráně Bjesjedina. Oba pokusy však perfektní Sy kryl. Až po 70 minutách jej překonal právě Bjesjedin, jenž uspěl s přízemní střelou na zadní tyčku - 1:0.

Sarnavskij udržel čisté konto ve všech třech zápasech základní skupiny a svou kvalitu potvrdil i v osmifinále. S ránou Rogera Gomise pod břevno si báječně poradil a udržel Ukrajinu ve vedení. V 83. minutě už ale o svoji počestnost přišel - na konečných 1:1 vyrovnal Sidy Sarr, jenž poslal zápas do prodloužení.

Deset minut před jeho koncem měl velkou šanci Kovalenko, ale jeho ránu pod břevno efektně gólman Senegalu lapil. Hned za minutu se mohlo urodit i na druhé straně, přímý kop Wagueho prolétl jen těsně vedle zadní tyče. Ještě větší příležitost měli Afričané v úplném závěru třicetiminutového prodloužení, kdy se Ndiaye dostal k hlavičce na hranici malého vápna, ale netrefil branku.

O postupujícím do čtvrtfinále tak rozhodly až pokutové kopy, jejichž suverénním hrdinou se stal brankář Senegalu Ibrahim Sy. Ten pochytal penalty Čumaka, Charatina i Lučkevyče, jediný, kdo jej překonal, byl Artem Habelok.

Senegalští střelci Sidy Sarr, Alhassane Sylla a Malick Niang se naopak nemýlili a posunuli africký tým mezi osm nejlepších týmů. Tam se utká s lepším z dvojice Rakousko - Uzbekistán.

Více informací k zápasu

Ghana - Mali 0:3

10.06.2015 06:00

Góly: 20. Diadié Samassékou, 53. Dieudonné Gbaklé, 81. Aboubacar Doumbia

Šampioni z roku 2009 byli pokořeni; a jakým stylem! Jediné celoafrické osmifinále tohoto ročníku MS do 20 let vidělo Mali nekompromisně zdemolovat mírně favorizovanou Ghanu, která se do zápasu pořádně nedostala ani na jednu chvíli...

Ghaňané sice vyhráli těžkou argentinskou skupinu, ovšem do tohoto utkání očividně vstoupili levou nohou. Jejich brankář Lawrence Ati musel brzy likvidovat pokus Souleymaneho Diarry a hned ve 20. minutě už potom nemohl zabránit Samassékouově prudké ráně po krásné kombinaci s Adamou Traorém.

Možná leda v druhé polovině úvodní části se Black Stars jakž takž chytli, když ovšem Atiho Emmanuel Boateng dvakrát ztroskotal na přesvědčivém Diguim Diarrovi, prohospodařila Ghana jedinou svou ucházející pasáž v zápase.

Po přestávce totiž Malijci působili klidným a suverénním dojmem, což ihned potvrdilo famózní a gólem zakončené sólo Gbaklého. Na konečných 3:0 potom nejprve odmítl zvýšit tentýž hráč, všechno ale fanouškům Mali vynahradil Aboubabacar Doumbia lahodným obloučkem z 81. minuty.

Více informací k zápasu

Srbsko - Maďarsko 2:1e

10.06.2015 06:00

Góly: 90+1. Ivan Šaponjić, 118. Attila Talabér (vl.) - 57. Bence Mervó

Neuvěřitelně smolnou cestou vypadává ze šampionátu do 20 let Maďarsko. To nejprve inkasovalo po standardní situaci v nastavení zápasu, aby posléze minutu před koncem prodloužení padlo dokonce skrze vlastní gól, respektive extrémně nešikovný zásah střídajícího obránce Talabéra...

Srbové se dnes museli obejít bez své největší ofenzivní opory Milinkoviće Saviće, přesto v utkání neměli mnoho problémů s tvorbou šancí - což platilo zejména pro první půli, kdy se brankář Székely výtečně natahoval například po Zďelarově střele nebo dvakrát odmítal Mandiće.

To už přitom bylo jasné, že se bude prodlužovat. Srbové totiž sice předtím jen marně vršili jeden centr na druhý a pouze sporadicky nutili Székelyho k výraznějším intervencím, ovšem v první minutě nastavení se rohový kop povedl Živkovićovi a střídající Šaponjić vyrovnal.

V nastavené 20minutovce Maďaři po většinu času drželi balon, ale přesilovky jinak využívali spíše k oddychu, než že by se hnali do nějaké tvorby šancí. A to se jim krutě vymstilo: ve 119. minutě si nevinný pas z pravé strany nešikovně srazil do sítě Talabér a bylo hotovo.

Srbové se ihned při své první účasti na MS do 20 let dostávají až do čtvrtfinále, kde narazí na lepšího z dvojice USA-Kolumbie.

Více informací k zápasu
Zbývající zápasy
11.06. 06:00Rakousko "20" - Uzbekistán "20"
11.06. 09:30Německo "20" - Nigérie "20"
11.06. 09:30Portugalsko "20" - Nový Zéland "20"
11.06. 09:30Brazílie "20" - Uruguay "20"

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (64)

Přidat komentář
Coutinho10

twl Madari toje pech

Reagovat
smazaný uživatel

normalne ich mi je luto)))) a este aj gol aky pekny

Reagovat
Coutinho10

j hlavne toho hrace....musi bejt hroznej pocit minutu pred koncem prodlouzeni takhle poslat svuj tym domu

Reagovat
smazaný uživatel

Omg, já už se těšil na penalty a oni si to tam takhle hodí sami

Reagovat
fantomas

To byl teda ale hodně tragickej zákrok od Maďara ale to maj za to, že v podstatě celý prodloužení neútočili no.

Reagovat
smazaný uživatel

a celý 2.polčas tiež nič extra dopredu

Reagovat
cetto

Uz vidím jak uzbecká nebo maďarská repre budou za par let na ms. turnaj naprosto o ničem

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Čo to je za komentár do prdele?

Reagovat
cetto

No tak je to ms, takze by tam meli byt v rámci možnosti ti nejlepsi. Coz Uzbekistán rozhodne není a pochybuju, ze ta generace, co tam ted mají udela nejakou díru do světa v dospělé kopané

Reagovat
fantomas

Ne, je to mistrovství světa, protože je tam reprezentovanej celej SVĚT, a Uzbekistán i Maďaři si svou účast mezi nejlepšíma 16 prostě vybojovali. Nehledě na to, že by mě fakt zajímalo, kde bereš to, že neudělá nějakou "díru do světa v dospělé kopané".

Reagovat
smazaný uživatel

Z Evropy se kvalifikuje pomocí ME U-19, kde je také řádná kvalifikace, takže meleš absolutní nesmysly. A jen tak mimochodem Uzbecká mládežnická kategorie patří k těm nejlepším v Asii.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mali - Ghana....dlouho jsem tolik hezkých golu v jednom zápase

Reagovat
smazaný uživatel

Tomáš ty musíš byť sklamaný z tej Ghany čo?

Reagovat
fantomas

Nijak extra, spíš budu zklamanej, pokud Uzbeci nedaj hratelný Rakušáky.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak ja len podľa toho že máš Ghanu pri obľúbených... mal by si to vymeniť za Japonsko

Reagovat
fantomas

No, já tam chtěl mít zastoupený všechny kontinenty a Ghaňanum na APN dlouhodobě přeju

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale Rakušani se zatím neprezentujou nijak špatným dojmem, spíš naopak.

Reagovat
fantomas

To neřikám, ale narazit se dalo i na těžší soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda

Reagovat
Miguel19

Tvl to je hroznej fotbal.

Reagovat
Spalovač šancí

Je, ale furt lepší než Plzeň ...

Reagovat
Greny

říká Slávista?

Reagovat
Spalovač šancí

Však kdo jiný tomu může lépe rozumět? Jedině fanoušek týmu, který má nepočítaně titulů za nejhezčí předváděný titul. I když je pravda, že poslední dobou Slavii v tomto ohledu hodně stahuje Arsenal

Reagovat
sk333

Zajtra Nemecko-Nigeria. To môže byť výborný zápas.

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
Greny

Ten zraněnej Američan nevypadal vůbec ale vůbec dobře. Neví někdo už něco víc ?

Reagovat
QooBo

Ukrajincov ten rozhodca krásne zarezal

Reagovat
PavlíčeQ

Co se stalo?

Reagovat
QooBo

Ukrajina dala gól na 2:0, ale neuznal ho pre faul (nikto žiadny nevidel) .. neskôr Senegal vyrovnal na 1:1 a rozhodca prehliadol faul hráča Senegalu tesne pred gólom .. komentátor na Eurosporte vravel to isté .. Ukrajina sa môže "poďakovať" rozhodcovi

Reagovat
PavlíčeQ

Ok, díky

Reagovat
JozkokozleJ

Muzstvo Mali dnes velmi prijemne herne prekvapenie. Strasne sa mi pacil ich styl hry. Vsetko v rychlosti, snaha hrat jednoducho na co najmenej dotykov, vysoke napadanie. A zlozenie muzstva tiez zaujimave;

- golman so 173 cm (dvaja 192 cm na lavicke);

- dvaja vysoki stoperi Maiga a Coulibaly, na ktorych hraci Ghany narazali ako na stenu;

- ofenzivni behavi krajni bekovia Sakho a hlavne vlavo Kone (co ten tam skusal parkart na technicke finesy, to bola parada);

- dva dorazne defenzivne stity S. Diarra a Samássekou pripravene kedykolvek podporit ofenzivu. A ze im to slo (viz gol Samassekoua);

- pred nimi A. Traoré - tu skoda reci, skvely hrac;

- na kridlach hracicky Doumbia a Gbaklé, hlavne ten druhy po strelenom gole sebavedomie az k nebesam;

- a na hrote Diallo s nohami dlhymi ako Charova hokejka;

Na pripradny suboj s Nemcami (snad postupia) sa uz teraz tesim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Ani jeden tip EF nevyšel..

Reagovat
fantomas

Původně sem tam měl na USA 10.

Reagovat
Miguel19

Já měl že budou padat góly.

Ale jako to USA vs. Kolumbie hrozný fotbal..

Reagovat
Coutinho10

tak oba zapasy mely slusnej naboj v tom 2. polocase

USA stesti, ale pral sem jim to a Ukrajinci ikdyz sou lepsi, tak v prodlouzeni se muze stat cokoliv...

Reagovat
patas92

Nějaký stream na Ukrajince?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole to není možný, kde zase tyhle rozhodčí vyhrabali. To je turnaj co turnaj problém se sudíma

Reagovat
Greny

Ti Ukrajinci ty penalty teda kopali.. nejhůř jak to jde

Reagovat
Coutinho10

neskutecne golman Senegalu...4x trefil stranu a 3x chytil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Ukrajinci

Reagovat
smazaný uživatel

Slusnej saman ten senegalskej golman

Reagovat
QooBo

Senegal nezaslúžene ale tie penalty Ukrajincov to bol des ..

Reagovat
fantomas

Ibou Sy naprosto neskutečně. Takle zrelaxovanýho golmana sem snad při rozstřelu ještě nikdy neviděl. :))

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gólman samozřejmě super, ale takhle lajdácky kopnutý penalty jsem dlouho neviděl..

Reagovat
smazaný uživatel

Gólman samozřejmě super, ale takhle lajdácky kopnutý penalty jsem dlouho neviděl..

Reagovat
Spalovač šancí

No vidíš, a dnes se ti to povedlo hnedka 2x během jedné minuty

Reagovat
smazaný uživatel

Uklouznutí na puntíku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je mi někoho fakt líto, tak Ukrajinců, protože co tam předváděl ten rozhodčí, to bylo něco strašnýho. Nic na tom nemění ani fakt, že totálně zazdili penalty. Jinak výkon gólmana Syho parádní.

Reagovat
bayern987

Ten Ibrahim Sy měří 175 cm...

Reagovat
icka

wow

Reagovat
smazaný uživatel

Na africkýho golmana je ještě velkej.

Reagovat
db18

Dva jeho náhradníci prý mají přes metr devadesát.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

štěstí je polovina úspěchu

Reagovat
smazaný uživatel

v podstate tak jak tu bylo prewien a je tu pak postrevue, tak mi prijde ze takova je momentalne uroven portalu. borci se nejak rozepisi, ale rozumnemu cloveku co to sleduje to nedava hlavu ani padu, chyby odborne veci o urcitych hracich,vsechno strasne povrchni. no a pak to proste dopadne tak ze vsechny ctyri tipy jak to videl radoby profi eurofotbal jsou ko.. pro me pouze vysledek vyvoje kazdopadne. A deti klidne nadavejte, ale tady mluvi fakta

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Bakary3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele