Morata skončí v Chelsea, za rok bude kmenovým hráčem Atlética

06.07.2019, 13:56
Aktuality
Álvaro Morata se může těšit na další sezony v dresu Atlética Madrid. Španělský útočník přišel v lednu na osmnáctiměsíční hostování z Chelsea a všechny strany se už nyní dohodly na podmínkách stálého transferu...

"Chelsea a Atlético se dnes dohodly na podmínkách trvalého přestupu Álvara Moraty," stojí v prohlášení na internetových stránkách londýnského celku.

Šestadvacetiletý Morata je odchovancem Realu Madrid, hodně se mu povedlo především angažmá v Juventusu a do Anglie přišel předloni za sedmdesát milionů eur. Tehdy podepisoval pětiletý kontrakt, stal se nejdražší posilou Blues v historii a zároveň nejdražším španělským fotbalistou. Úvod angažmá na Stamford Bridge mu vyšel a pravidelně dával góly, jeho výkony ovšem měly klesající tendenci a vše vyvrcholilo odchodem do Atlética.

V Madridu Morata nastoupil k patnácti ligovým zápasům a dal šest branek. Svá čísla může ještě řádně vylepšit, podmínky hráčova kontraktu nebyly zveřejněny, suma za přestup se má pohybovat okolo padesáti milionů eur.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (393)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele