MOL Cup - souhrn čtvrtfinále: Sparta a Slovácko v semifinále

09.02.2022, 17:47, aktualizováno 09.02.2022, 18:58
Komentáře a souhrny
Sparta vyhrála v Edenu se Slavií a triumfovala i ve druhém velkém pražském derby v sezoně. Úvodní pohárové čtvrtfinále mezi Olomoucí a Slováckem nenabídlo ani jeden gól, rozhodnout musely penalty, v nichž byl úspěšnější celek z Uherského Hradiště...

Slavia Praha - Sparta Praha 0:2

09.02.2022 17:00

Góly: 10. Ladislav Krejčí, 26. Jakub Pešek

Pražská Slavia podlehla ve čtvrtfinále MOL Cupu 0:2 Spartě. Celek z Letné do semifinále posunuly góly Ladislava Krejčího mladšího a Jakuba Peška, po dvou žlutých kartách navíc předčasně musel do sprch domácí Kačaraba.

Sparta vstoupila do zápasu aktivněji a už v desáté minutě se ujala vedení. Hosté rozehráli rohový roh na krátko a po několika neúspěšných centrech se do balonu ze třiceti metrů opřel Michal Sáček. Ten sice trefil jen Baha, od kterého se však míč odrazil přesně k Ladislavu Krejčímu mladšímu, který z první propálil všechny hráče před ním včetně Mandouse.

Ve 26. minutě šli Letenští do dvoubrankového vedení. Jakub Pešek táhl prostředkem hřiště rychlý brejk, hru poté přesunul doprava na rozběhlého Wiesnera. Ten mu poté oplatil stejnou mincí a Pešek z první obloukem překonal marně se natahujícího brankáře sešívaných.

V nastaveném čase prvního poločasu stáli při Slavii všichni svatí. Ousouovi se absolutně nevyvedla malá domů a do samostatného úniku poslal Martina Minčeva. Ten se rozhodl pro kličku, jenže Mandous jeho záměr vystihl, vrhl se mu pod nohy a míč vypíchl. Domácí gólman tak udržel naděje svého celku na zvrat.

Jenže ten se neblížil, naopak Sparta měla další obrovskou tutovku. Předcházela tomu další pekelná rozehrávka domácích hráčů, kterou tentokrát zachytil Lukáš Haraslín. Ten nabral rychlost a namířil si to rovnou k bráně. Jeho záměr byl jasný. Poslat míč do vrchní části branky. Do střely však vložil až moc razance a balon tak skončil na tribuně.

Celý zápas dostával od sparťanských hráčů naloženo Srdjan Plavšič, vyvrcholení přišlo v 73. minutě. Ladislav Krejčí mladší mu nenápadně přišlápl achilovku a srbský univerzál musel v bolestech střídat. Hostující záložník vyfasoval za své počínání žlutou kartu.

V poslední samostatném úniku utkání se v 83. minutě ocitl Jakub Pešek. Ten obešel Holeše a mířil na Mandouse, jeho pokus levou nohou však neměl vůbec žádnou razanci, a navíc mířil přímo do náruče brankáře Slavie.

Definitivní tečku působení sešívaných v domácím poháru dodal Taras Kačaraba. Ten skočil po unikajícím Matěji Pulkrabovi a po druhé žluté kartě vyfasoval tu červenou. Nutno podotknout, že se celý incident odehrál před lavičkou Sparty, která na hlavního sudího vytvořila patřičný nátlak. Zprvu to totiž na vyloučení nevypadalo.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 0:1p

09.02.2022 14:30

Góly: -

Moravský souboj o účast mezi čtveřicí nejlepších klubů v MOL Cupu zvládlo Slovácko. To v Olomouci postoupilo po penaltovém rozstřelu, přičemž oba týmy už v předchozím průběhu jeden pokutový kop zahodily.

Utkání to nebylo zrovna z nejpohlednějších, z první půle stojí za zmínku snad jen Holzerův průnik mezi obránci zakončený ranou do Stejskala. Ve druhém poločase se to hlavní událo až v samotném závěru, kdy Kalabiška podrazil v pokutovém území Daňka a kopala se penalta. Té se ujal González, Nguyen ji ovšem i s dávkou štěstí zlikvidoval.

Během úvodní poloviny prodloužení se nedovolený zákrok ve vápně přihodil i v podání Sigmy, konkrétně Greššák sestřelil ve skluzu Vechetu. Jenže Daníček zahrál jedenáctimetrový kop snad ještě hůře než předtím González a Stejskal jej docela snadno lapil. Jelikož se poté neujala ani Breiteho střela, šlo utkání do rozstřelu.

V tom jsme byli svědky stoprocentní úspěšnosti střelců v prvních dvou sériích. V té třetí ale slavil jen hostující Havlík a po Vechetově šťastném zásahu musel Kryštof Daněk proměnit. To se mu ovšem nepovedlo a Slovácko se tak stalo prvním semifinalistou českého poháru. Stále je tak ve hře o poháry na dvou frontách, zatímco v případě Sigmy už to s Evropou vypadá beznadějně.

Více informací k zápasu
Zbývající zápasy
15.02. 16:00FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905
16.02. 14:00FK Jablonec - FK Mladá Boleslav

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (74)

Přidat komentář
oli9

Slovácko

Reagovat
AjaxFans

Do toho

Reagovat
Cotton

přeju jim to

Reagovat
bobis21

Nejhorší je, že Baník prostě potřebuje, aby pohár vyhrála Sparta. Jiná cesta do evropy není. Jinak bych to Slovácku i přál

Reagovat
Stannis Baratheon

V klidu, my vyhrajeme Konferenční ligu a v lize budeme 3.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Dočkala a Pavelky má ta záloha úplně jiný pohyb. Snad to vidí i Vrba.

Výhra zasloužená, slavie těžce marná, žádné šance, nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen at ty dvě želvy hrajou dál ale udivuje mne, že tu jedenáctku neomladí natrvalo. Je to sto a jedna. Naposledy to tak bylo i na celticu ne?

Reagovat
Axelrose

Sice jsem to kvůli práci neviděl, ale co mi říkala ostatní, byli jsme opravdu marní. Takže gratulace směrem na Letnou.

No a nám nezbývá nic jiného, než, jak by řekl nejlepší hokejový odborník ve střední Evropě, pan FP "obléknout montérky" a začít tvrdě makat. Jinak může dojít na slova Stannise

Tedy kromě toho vítězství v KL K tomu mám dál než daleko

Reagovat
dinss

Doufám, že se Dočky i Pavelka šetří na sobotu!

Reagovat
pobody's nerfect

Trpis ven.

Reagovat
Witcher

Kde by ho vzali twe

Reagovat
Losinho

na jaro Franze, jinak to nevidim

Reagovat
Ranoth

Slavia uz upadá ?

Reagovat
naheCZ

Zatím to dost připomíná jaro jako před 2 lety...Tam to začalo podobně bídné, co se týče hry. Tam ale přišel COVID a pak jsem se probrali, no snad se letos nakopneme rychle....

Reagovat
kilobyte

Tvrdík sežene novou nemoc?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
naheCZ

Moc pomalé řešení

Reagovat
Mass

Až se Stanciu po půl roce vrátí z Wuchanu tak uvidíš

Reagovat
Bucky

Jenže ten se vrátí do Plzně. I když, to vlastně ne, on jde jen za prachama.

Reagovat
Wyrda

Tak se na tu krysu těším v Baníku

Reagovat
Bucky

Tvrdík to přeplatí. Jemu narozdíl od vedení Sparty nevadí, když si z nich někdo dělá bankomat.

Reagovat
Wyrda

T

Reagovat
Wyrda

No jo Tvrdík je vlastně takový Janošík. Bohatým bere a chudým dává.

Reagovat
Neon

Nová není potřeba, stačí dva tři případy eboly a uvídíš ten tanec.

Reagovat
mistr129

Reagovat
ratusek

Reagovat
dinss

Reagovat
Cotton

Reagovat
Salfovic

A Plzeň pod čerstvým Gulou naopak hrála dobře,

Reagovat
iamek

Bielista

Srdjan Plavšič nastoupil 12x do derby Sparta - Slavia a ani jednou neodešel jako vítěz.

0-4-8

Reagovat
Losinho

Štístko

Reagovat
kilobyte

V Evropě taky nic moc.

Za dobu co byl Plavšič ve Spartě, tak Sparta nepřešla ani jedno předkolo. Celkově vyhrála 3 zápasy, z toho ve dvou nastoupil Plavšič až na poslední minuty za rozhodnutých stavů.

Odešel a hned jsme postoupili. Zatímco Slavia už stihla dvakrát vypadnout. Nenosí smůlu?

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom v obou jarních zápasech byl právě Plavšič asi ze slávistů nejlepší, a v tom zároveň zřejmě bude problém.

Reagovat
kilobyte

Nevím jak s Karvinou, ale dneska nebyl.

Reagovat
ratusek

tvl dyt ten goblin neumí bránit a absolutně nestíhal se vracet. A Pešek mu krásně utekl. A prý že je na bekovi nejlepší, tohle Jindrovi těžce nevyšlo

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Bucky

Proti Baníku v přípravě byl vychvalovaný, ale reálně vůbec nemusel bránit. Proti Karviné dozadu taky neprověřený a dneska stačil náznak povinností dozadu a už to nedával. Já bych s tím optimismem šetřil, třeba v pohárech se vám to může šeredně vymstít.

Reagovat
insane

Podle mě Plavšić prostě neni hráč pro tu nejvyšší úroveň, těch jeho pár pozitiv zastiňuje až příliš mnoho nedostatků. Na nižší úrovni by asi exceloval, a jeho zbrklost, nulová herní inteligence a nízká produktivita by se asi schovaly v tom, že by si za zápas aspoň udělal několik hráčů, přičemž by měl víc času na všechno, takže by možná některý situace začal řešit líp. Každopádně když 5 let pobírá přes mega ročně, tak se mu uskromnit asi nebude chtít...

Reagovat
insane

*mega měsíčně samozřejmě

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
Mass

Reagovat
delfin

Reagovat
kilobyte
Reagovat
John Obi Mikel

John Obi Mikel10.06.2021 15:50#

Přeceňovaný dřevák, aspoň že jsme za něj Spartě nemuseli platit.

Reagovat
kilobyte

Chytřejší Slávisti to neviděli, tak růžově.

Reagovat
naheCZ

On to viděl každej, kdo nebyl zastíněným tím "jo, vyfoukli jsme ho drze Spartě, teď z něj Trpiš udělá dělo"

Reagovat
Greny

Jinak jak se Slavisti díváte na tu vaši cizineckou legií a teď to nemyslím špatně nijak... To vám nevadí že tam máte by oko pět Čechů a z toho jeden Krmelec a Tecla,?

Reagovat
naheCZ

Mě to třeba nevadí, ale musí to fungovat. Sparta se v tomto třeba hodně spálila a pak musela znovu kompletně překopat kádr. Myslím, že právě v derby se pak projeví ta motivace navíc, i když u nás třeba do toho dnes nejvíc odhodlanosti dával Bah...

Reagovat
naheCZ

K tomu bych rád doplnil, že pokud chce vedení dávat nemalé částky za hráče typu Kačaraba, který od začátku ukazuje, že na to nemá, tak je něco špatně. Tohle je přesně ta chvíle, kdy tam raději zapracuji někoho mladého...

Reagovat
skteel

Doplňuj si k tomu co chceš, to že kamkoliv budeš psát kdo na to jakože má nebo nemá nic nezmění

Reagovat
naheCZ

Nezmění, ale vyjádřit názor snad můžu ne?

Reagovat
skteel

To můžeš, ale musí to být hrozný pocit lamentovat a vědět že to a) nikoho nezajímá b) vůbec nic to nezmění

Reagovat
naheCZ

Úplně strašný, vůbec z toho nebudu spát Rovnou zrušme všechny diskuze fanoušků, jsou totálně zbytečný...

Reagovat
Bucky

Reagovat
John Obi Mikel

WTF.

Reagovat
Lof

Reagovat
Bucky

Reagovat
Petr325

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
skteel

Na co se ptáš Pepanů na EF? Ti o tom stejně nerozhodují.

Reagovat
Losinho

Za mě to moc fungovat nemůže. I když tam jsou i Slováci a Ukrajinci, jakožto skoro domácí.

Reagovat
John Obi Mikel

Mně ani nevadí, že to jsou cizinci (přeci jen v Chelsea to je taky samý cizinec). spíš jde o to, jaký to jsou hráči.

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma, to je marnost. Jilek neni trener pro prvni ligu. Jsem jeho velkym kritikem.

Reagovat
GjøvikFF

Sigma má 1000 problémů. Jílek je ten 1001.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Martin9719

Tohle pro Slavii není dobrý, už jen proto, že na nic podobnýho není zvyklá, navíc ani nemá kdo střílet góly a konkurence nespí

Reagovat
kilobyte

A teď venku Slovácko a Fener. To nebudou zápasy na lehké prolomení střelecké "smůly".

Reagovat
Martin9719

myslím že zrovna tyhle zápasy můžou být vstupem do totálních sraček, ze kterých už jen tak cesta nepovede, ale Slovácko taky třeba nepotvrdí podzim už hned teď

Reagovat
REPLIKATOR

Made in China out

Reagovat
smazaný uživatel

Filip Nguyen včera skvělí výkon v brance.

Reagovat
Bruny

Tak to je skvělííííííííí.

Reagovat
C-M@ster

skvělý*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele