MOL Cup - souhrn čtvrtfinále: Slavia i Sparta v semifinále

01.03.2023, 19:15, aktualizováno 01.03.2023, 19:54
Aktuality

Slovácko v pohárovém čtvrtfinále doma prohrálo 1:2 s Bohemians 1905 a loňské prvenství neobhájí. Mezi čtyři nejlepší týmy MOL Cupu se dostaly rovněž České Budějovice, které po výsledku 2:1 vyřadily Brno. Slavia si hravě poradila s druholigovým Vyškovem, Sparta po lítém boji uspěla na půdě Liberce, a to po penaltách...

Slavia Praha - MFK Vyškov 4:0

01.03.2023 18:00

Góly: 12. Ondřej Lingr, 19. Václav Jurečka, 22. Matěj Jurásek, 62. Václav Jurečka

Vyřadil Jablonec či Zlín, na třetího soupeře z nejvyšší soutěže už si ale Vyškov nepřišel. I tak ovšem za sebou celek z druhé ligy zanechal velmi dobrý dojem. A to i přesto, že ve čtvrtfinále MOL Cupu inkasoval od Slavie čtyři branky.

Zatímco vloni se sešívaní do semifinále neprobojovali, letos jsou zřejmě největšími favority na zisk domácího poháru. Svou sílu demonstrovali i proti vyškovskému MFK, byť je třeba říct, že moravské mužstvo ještě nezahájilo jarní část sezony druhé ligy, a není tedy v optimálním zápasovém rytmu. Na postupu Pražanů do další fáze se nejvíce podílel dvougólový Václav Jurečka.

Slávisté nechtěli proti outsiderovi nic ponechat náhodě a do vedení šli velmi brzy. David Jurásek oslovil centrem ve 12. minutě Lingra, který se zblízka prosadil hlavou. Následně sice Ewerton trefil tyč, přesto ještě do 20. minuty domácí vedli 2:0. Nákop Ousoua prodloužil Matěj Jurásek hlavou k Jurečkovi, jenž donutil brankáře Vyškova Kinského podruhé kapitulovat.

Odpor MFK pak za další tři minuty zcela definitivně zlomil Matěj Jurásek. Toho ke skórování vyzval centrující Pech a mladý záložník se prosadil, přestože zakončoval ve skluzu. Další šance neproměnili Ewerton, Lingr či Jurečka. Kinský, jenž ve Vyškově hostuje právě ze Slavie, se rozhodně nenudil.

Do šancí se však po rozkoukání dostali také hosté, byť Kanakimana i Lacík netrefili bránu. Krátce po změně stran se prosadil Jurečka, nacházel se však v ofsajdu, tudíž jeho gól neplatil. Nedlouho poté si na Kinském vylámali zuby oba Juráskové, tedy David i Matěj.

Čtvrtou branku Slavie tak nakonec přece jen přidal Jurečka, který po hodině hry dorazil do sítě míč směřující od Lingra. Do konce duelu si sešívaní vypracovali ještě několik slibných příležitostí, skóre ovšem zůstalo na stavu 4:0. I s ním každopádně museli být Pražané spokojeni.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:2

01.03.2023 17:00

Góly: 90+1. Stanislav Hofmann - 23. Aleš Čermák, 41. Lukáš Hůlka

Sen Slovácka o obhajobě vítězství v MOL Cupu se rozplynul před branami semifinále. Mezi nejlepší čtyři mužstva soutěže pronikli na úkor Uherskohradišťských pražští Bohemians, kteří postup ze čtvrtfinále národního poháru oslavili po čtyřleté pauze.

Pražané nebyli v souboji se Slováckem favority, dali si však záležet na dobrém vstupu do utkání. A tak již v první půli postavili základy pro triumf. První šanci ještě domácí přečkali. Centr Čermáka prodloužil na přední tyči Köstl a do zakončení se nakonec dostal Kadlec, ten ovšem bránu netrefil.

Po 20 minutách hry už se ale Vršovičtí radovali. Köstl byl na pravé straně hřiště vybídnut k tomu, aby pasem do pokutového území vyhledal spoluhráče. Jeho prudkou přihrávku sice vystihl gólman Slovácka Nguyen, ten však skákavý míč vyrazil pouze k přibíhajícímu Čermákovi, jenž poslal balón do sítě. A do přestávky se hosté prosadili ještě jednou. Centr Kovaříka od rohového praporku našel Hůlku, který hlavičkou překonal Nguyena.

Zkraje druhé půle mohli jít Pražané dokonce do vedení o tři branky, nicméně zakončující Hůlka tentokrát přestřelil svatyni soupeře. Po změně stran se konečně probudilo také Slovácko. Kohútova hlavička ovšem skončila v náruči brankáře Bohemians Jedličky. Hofmann zase ve slibné příležitosti mířil nepřesně.

Šance měli nadále i hosté. Nguyen musel zasahovat proti střele Matouška i Köstla, přičemž v obou případech byl strážce brány domácích úspěšnější. V závěru zápasu kulminoval nápor Slovácka, jenž rezultoval alespoň ve snižující trefu. Centr Siňavského proměnil v gólovou hlavičku Hofmann, ten ale pouze korigoval výsledek. Bohemians tedy uhájili poměrně nečekaný postup.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - Zbrojovka Brno 2:1

01.03.2023 17:00

Góly: 19. Tomáš Zajíc, 43. Tomáš Zajíc - 90+2. Josef Divíšek

Trenéři Českých Budějovic i brněnské Zbrojovky využili čtvrtfinále MOL Cupu k tomu, aby šanci dostali také členové širšího kádru. Větších změn však přece jen doznala základní jedenáctka Moravanů, která bez svých opor nestačila. Do semifinále se tak po dlouhé 16leté odmlce probojovalo českobudějovické Dynamo.

V sestavě Zbrojovky nezůstal po posledním soutěžním zápase kámen na kameni. A nesehranost nových tváří byla na Střeleckém ostrově znát především v první půli. Během ni na hřišti jasně dominovali Jihočeši, kteří v úvodu dokonce málem kopali penaltu poté, co se v pokutovém území hostů skácel k zemi Potočný. Hlavní rozhodčí se však poradil s kolegy u videa, načež uznal, že by šlo o přísný pokutový kop.

Budějovice tak penaltu nekopaly, aktivní ovšem zůstaly. Hezky se do zakončení propracoval Adediran, proti němuž musel skvělý zákrok vytáhnout brankář Zbrojovky Hrubý. Ten však nakonec ještě v 19. minutě kapituloval. Nákop Hory se přes chumel hráčů dostal k Potočnému, ten balón ještě prodloužil na Zajíce, a ten zblízka bez potíží skóroval.

Brno toho do přestávky opravdu mnoho nevymyslelo. Zmínku si zaslouží jen dva rohové kopy, přičemž po tom druhém musel do akce i gólman Dynama Šípoš. Jinak ale na hřišti dál vládli domácí. Volej Adedirana se po přiťuknutí od Potočného jen těsně nevměstnal mezi tři tyče. Ve 43. minutě už však bylo na Střeleckém ostrově zase veselo: ránu Sladkého z pravé strany vyrazil Hrubý pouze k Zajícovi, který po snadné dorážce přidal svůj druhý přesný zásah v utkání.

Krátce po změně stran mohli Brňané zničehonic snížit, jenže Nečas po přihrávce za obranu ztroskotal na Šípošovi. Zbytek druhé půle pak mnoho vzruchu nepřinesl. S jedinou výjimkou z nastaveného času, kdy si Divíšek naskočil na centr z pravé strany a hlavou přece jen překazil Šípošovi čisté konto. Postup už si každopádně Budějovice vzít nenechaly.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Sparta Praha 2:3p

01.03.2023 17:00

Góly: 5. Imad Rondić, 90+2. Michael Rabušic - 76. Jan Kuchta, 82. Jan Kuchta

Zápas nezahájil v základní sestavě, přesto se Jan Kuchta stal jeho ústřední postavou. Sparta měla ve čtvrtfinále MOL Cupu namále a dlouhou dobu jí v Liberci hrozilo vyřazení. V průběhu utkání ovšem přišel na hřiště Kuchta, jenž v základní hrací době vstřelil dva góly a nakonec Letenským vystřelil postup v penaltovém rozstřelu.

Sparta se tak po roce pořád může znovu dostat do finále domácího poháru. Liberecký Slovan se s MOL Cupem loučí, za svůj čtvrtfinálový výkon se nicméně rozhodně nemusí stydět. Favorizovaného soupeře dlouho trápil, a když už se zdálo, že je na lopatkách, dokázal se do duelu vrátit a poslat jej do prodloužení. V penaltách už každopádně tolik štěstí neměl.

Vstup do utkání vyšel jednoznačně lépe Liberci. Už ve druhé minutě měl brankář Pražanů Kovář co dělat s hlavičkou Rondiće. Za další dvě minuty už ale bosenský útočník skóroval. Rychlý přechod Severočechů do útoku táhl Frýdek, Tupta poté využil ustupování Vitíka a střílenou přihrávkou poslal míč Rondićovi. Ten se možná nacházel v těsném ofsajdu, sudí ho ale neodhalili. Rondićova snadná dorážka tak platila a Slovan šel do vedení.

Hosté chtěli co nejrychleji vyrovnat. Čvančara připravil palebnou pozici pro Minčeva, jehož pokus ještě tečoval bráníc Pourzitidis, přesto gólman Liberce Vliegen ukryl balón do rukavic. Po 20 minutách hry vznikl před bránou Slovanu zmatek, po němž Vliegen musel vyrazit projektil Haraslína, následnou dorážku Čvančary hlavou pak na brankové čáře odvrátil Ndefe.

Zbytek první půle už Severočeši odehráli ve větším klidu. A také po změně stran se Sparta, tedy až na jeden závar po rohovém kopu, nemohla dostat do tlaku. Naopak Liberec vyrážel do nebezpečných akcí. Střela Frýdka z 67. minuty jen těsně přeletěla břevno, o dvě minuty později pak dost možná gólovou ránu Doumbiy vykopl dobře stojící Zelený.

Slovan tak Letenským způsoboval značné problémy, v 76. minutě však hosty poprvé spasil Kuchta. Ten využil mely před Vilegenem po centru od Kairinena a zblízka vrátil Spartu do hry. Nedlouho poté pak Kuchta zařídil obrat. Čvančara ještě hlavičkoval po pasu od Sadílka do tyče, dorážející žolík se nicméně nemýlil a i podruhé svou trefu bouřlivě slavil pod tribunou s libereckými fanoušky. Přitom i barvy Severočechů Kuchta v minulosti hájil.

Vyhráno ovšem Sparta ještě neměla. Domácí Mészáros poslal v nastaveném čase do pokutového území centr, který si našel Rabušic, jenž tvrdou hlavičkou překonal Kováře, a ještě tak zápas protáhl. V prodloužení mohl rozhodnout Sadílek, avšak z bezprostřední blízkosti trefil břevno.

V penaltovém rozstřelu zahajovali jednotlivé série vždy sparťané. Na Karabcovu přesnou trefu odpověděl stejnou mincí Rabušic, ve druhé sérii se zase nemýlili Krejčí ani Olatunji. Zlom přišel při třetích pokusech. Zatímco Kairinen se nemýlil, domácí Červ vysoko přestřelil. Po zásazích Sørensena a Mészárose pak dostal šanci rozhodnout Kuchta, a ten pobídkou nepohrdl.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (77)

Přidat komentář
Greny

https://twitter.com/lukas_pecene/status/1631000692772012048?s=20

Nechápu že ho nevylila viz diskuze vedle...

Jinak Červ je genius

Reagovat
r.mrazik

ty uz jsi to sem dal

idioti zasrany

Reagovat
Neon

Oba stejně, noha na nohu

Reagovat
verv
Reagovat
kilobyte

A disciplinárka nic neudělá.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Modi6

V zájmu evropských pohárů je, aby se v semifinále neutkaly pražská S. Pokud získá Slavia titul, třetí předkolo evropských pohárů bude čekat finalistu.

Reagovat
Sasha

To už par let neplatí

Reagovat
king23

Reagovat
smazaný uživatel

VARfolomejev byl dobrej.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
kilobyte

Zmrd

Reagovat
ratusek

Jsem zvědav na vyjádření toho šaška Příhody. Absolutně nechápu, v kterým vesmíru to není faul na červenou

Reagovat
smazaný uživatel

Čekám, že v semifinále bude derby S a hrát se bude v Edenu. Pro Slavii je to jediná šance, jak se vyhnout debaklu a prohrát důstojně třeba o 2 góly. Protože pokud by derby vycházelo až na finále, tak by se automaticky hrálo na Spartě a Slavia by tam během jara zažila 2 (možná 3, záleží, kdo bude domácí v nadstavbě) masakry. A to Tvrdík nebude chtít dopustit, takže se dá čekat, že se v semifinále "vylosuje" derby hrané v Edenu.

Reagovat
Bakary3

Fuuu... Pořád dokola

Fakt s tím nejsi vtipnej...

Nechci být zlej, ale těžce trapnej...

Reagovat
j_mrazik

Z tý poslední věty chápu, že nechceš být zlej, tak jsi těžce trapnej.

Reagovat
ratusek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc se to rýmuje, hezké slávistické haiku

Reagovat
Bakary3

Neřekl bych, ale dobře

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Selänne

Reagovat
smazaný uživatel

Z jakého důvodu se přecházelo na nový vzhled webu, když je stále každá druhá sekce v procesu a není hotová?!? To opravdu nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Witcher

To nechápe nikdo

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
soukup

Reagovat
Petr325

Reagovat
Petr325

* oprava

Reagovat
naheCZ

Reagovat
kilobyte

Možná je to geniální marketingový plán. Teď jsme rádi za každou věc, kterou přidají. Přitom na starém webu už fungovala.

Reagovat
Cotton

Reagovat
RickNash

Reagovat
lampas

Byl to vypjatý zápas, užil jsem si ho. Sparta měla o kus štěstí víc, ale takový je fotbal. Velká škoda, že takový nasazení a výkon nedokážeme zopakovat proti týmům, který jsou naši konkurenti v boji o 4. místě, které teď na 99 % bude znamenat poháry (los dohromady nedá v SF Spartu a Slavii, i kdyby se měl los opakovat).

Reagovat
wwwx

Boj o 4. místo. Z 9. místa. S jednou výhrou z posledních šesti zápasů. Když horší formu má jen Baník, Budějovice a Teplice. Se stejnou ztrátou na poháry, jako máte náskok na baráž. To jsem žádostiv.

Reagovat
wwwx

v očekávání, jak to dopadne.

Reagovat
kilobyte

Více štěstí? Břevno, dvakrát vykopnutý míč na brankové čáře, střely na bránu 17:7, kromě asi 20 minut jsme byli herně lepší a k ničemu Liberec pořádně nepustili.

Teď ještě když koukám na statistiky na Livesportu tak Sparta měla 18 střel a z toho 17 na bránu. A to ta jedna mimo byla břevno. Liberec taky slušný 7 z 10 na bránu.

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
Imos

Zas to odpovídá tomu že jste válec a uhrát to takhle s váma je úspěšný a dobrý výkon, na jednu stranu říkáte že jste válec na titul ale když s vámi náš oslabený kádr urve zápas do penalt tak to podle vás neznamená dobrý výkon já nevím, nejmladší kádr v lize, dost zraněných, vy ve formě, nevím co jinýho nazvat dobrým výkonem

Reagovat
kilobyte

Vůbec nic o tom, že byste neukázali dobrý výkon jsem nenapsal. Tak mi něco takového nepodsouvej. Odpovídal jsem na to, že podle lampase měla Sparta více štěstí. Což podle mě neměla, když jí několikrát chybělo pár centimetrů ke skórování.

Reagovat
Imos

Já si to uvědomil když už jsem to měl napsaný a nechtělo se mi to mazat, chtěl jsem pochválit naše hráče protože to tady nikdo neocení

Reagovat
Zdechlina

Jsem nasrany. Nicméně prohra zasloužená. K čemu nám je, když máme víc ze hry, ale soupeř nám dá 2 kousky a pak si hraje to svoje. Měli jsme víc balon a tlak taky větší. Ale moc šancí jsem neviděl..bohemka to odehrála naprosto profesionálně a s přehledem není útočník, nejsou góly...

Reagovat
Firkraag

Vždyť jste tam měli asi tři tutovky, já trnul do poslední minuty.

Reagovat
Zdechlina

Kdyby jsme dali první gól kolem 70 minuty, tak věřím že to otočíme. Ale poslední zápasy mně přijde, že se vracíme do doby za Soukupa, kdy jsme se strašně nadřeli na gól hra je super, dá se na to dívat, ale útočník je prostě priorita. Chce to někoho,kdo dá z hovna gól prostě....

Reagovat
kilobyte

Pulkrab moc v Německu nehraje.

Reagovat
Zdechlina

Ten by byl dobrý, akorát jestli není zvyklý na jiné peníze, než by měl na Slovácku

Reagovat
kilobyte

Hostovačka by možná šla. I když Pulky by už potřeboval být někde stabilně a hrát.

Reagovat
Greny

Čistě teoreticky kdybychom jen tak z hecu napsali na svaz že v sobotu v 15:00 se Zlínem nehrajeme tak nám to odloží?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je to v pravidlech, musí být 72 hodin mezi 2 zápasy, nebo jen 2 volné dny a čas výkopu je fuk?

Reagovat
Greny

Já myslim že 72 hod

Reagovat
kilobyte

Pošlou vás do Brna, teda do prdele.

Reagovat
jackinho10

Tak jak jsem psal, ted doma Budejovice a potom Bohemka

Reagovat
r.mrazik

https://twitter.com/lukas_pecene/status/1631000692772012048?s=20

za tohle jen zluta?

rikam to porad...at se ty cerny svine seberou,vezmou si to video,pistalky a strci si je do prdele...

Reagovat
Frick

Kozlova tiskovka opravdu působivá....

https://www.youtube.com/watch?v=2UdEIhDKMFY

Reagovat
ratusek

Reagovat
srandamač

ASMR

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ACSMan

Hráči si ho vždy chválí, že z něj jde klid. Ale občas prý chybí respekt, když někomu dává fén tímto šepotem.

Reagovat
kilobyte

Se divím, že ho tam takhle trápili a neposlali tam třeba asistenta.

Reagovat
srbic13

Reagovat
Imos

Reagovat
Cotton

kvalitní ASMR

Reagovat
mistr129

Reagovat
Hasan Šáš
Reagovat
Hasan Šáš

Ne, ne, Palestince v ruskejch umiformách už nic nepřekoná.

Mmch Bandera byl úplně v pohodě týpek.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc založil tu továrnu na obleky Bandi, která dodává Čechům práci

Reagovat
Hasan Šáš

Reagovat
Shevchenko

A koho pořád zajímá nějaký Bandera?

Reagovat
kilobyte

Dost velké OT. Vždyť Plzeň už ani není v poháru.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc nevím, co je zvláštního na informaci, že se někde v baru sejdou fanoušci Antonia Banderase.

Reagovat
Salfovic

Právě to tam šli zapít.

Reagovat
eL

Kdyby se B1905 dostali do finále, kde by prohráli, měli by postup do některého z evropských pohárů? Za předpokladu že by vyhrál tým který by se titulem z ligy kvalifikoval do LM či tým z 2. až 3. místa v lize? Děkuji za odpověď

Reagovat
Sasha

Ne, musí vyhrát nebo být 4. V lize

Reagovat
eL

Díky, myslel jsem si to

Reagovat
Whites

Začal jsem pracovat na rozšíření do Chrome, který má za cíl vyladit některý designový nedostatky EF po přechodu na nový web. V první verzi jsem se soustředil na diskuzi jakožto základ EF a pokusil se jí zpřehlednit. Každopádně je to první verze na základě mých preferencí, tak budu rád za vyzkoušení a váš feedback. https://chrome.google.com/webstore/detail/eurofotbal-plus/ofhfophhpcklaodifbpkimgolhpbimac?hl=cs&authuser=1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele