Milik se dočkal odchodu z Neapole, získala ho Marseille

22.01.2021, 09:47
Aktuality
Arkadiusz Milik ukončil své trápení v Neapoli a vydal se na jih Francie. Polského útočníka získal Olympique Marseille, a to na rok a půl dlouhé hostování s opcí na trvalý přestup. Aktivování opce bude pouhou formalitou, podle některých zpráv k aktivaci dojde ve chvíli, kdy OM získá nějaký bod do tabulky Ligue 1...

Milik měl pod Vesuvem původně smlouvu jenom do června 2021 a nedohodl se na podmínkách nové, v probíhající sezoně ještě neodehrál ani minutu a dlouho se spekulovalo o jeho odchodu. Zájem měly Atlético Madrid, Juventus nebo Tottenham a úspěšně vše nakonec dojednal Olympique Marseille. Polský reprezentant tento týden absolvoval zdravotní prohlídku a včera večer podepsal smlouvu.

"Jsem šťastný a pyšný na to, když mohu oznámit, že jsem se stal hráčem Marseille, jednoho z nejprestižnějších klubů v Evropě. Na nové dobrodružství jsem připraven," hlásí Milik.

Trvalý přestup má vyjít na osm až devět milionů eur, ve hře jsou další tři až čtyři miliony díky bonusům a Neapol by měla dostat i dvacetiprocentní podíl z případného dalšího prodeje.

Milik přestoupil do Neapole v létě 2016 z Ajaxu a brzy oslaví 27. narozeniny. Za italský celek sehrál celkem 122 zápasů a nastřílel 48 gólů, větší čísla mu znemožnily i zdravotní problémy.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ako moze niekde hostovat rok a pol ked za pol roka mu konci zmluva s Neapolom?

Reagovat
smazaný uživatel

Oni mu jí prodloužili do roku 2022

Reagovat
Israha

Výborný přestup, i ta povinná opce není nijak vysoká. Konečně hráč, co je za půlsezonu schopný nasázet 10+ gólů, takový v Marseille nebyl od Gomise.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hodně kvalitní sniper. Pokud mu vydrží zdraví tak to bude po delší době konečně zisk nadstandartního hráče pro vás. Co ten Sanson, odejde?

Reagovat
Israha

Ve středu hrál základ, takže zatím asi nic uvařeno není.

Reagovat
Israha

Chtělo by se říct, že při odchodu Strootmana ho nepustíme, protože by zůstali 3 hráči na 3 posty...ale AVB s tímhle problémy nemá, viz Sakai

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý prestup, snáď sa chytí a pretrhne streleckú mizériu...

Reagovat
Zark

v souvislosti s milikem psát slovo "pretrhne" ... no nvm no

Reagovat
smetos

Jak je na tom druhej polak Krystov Patek?

Reagovat
pistacik11
Reagovat
smetos

Tak to bych nezjistil... spis mi de o to jak hraje.

Reagovat
RadekVonCZE

Kryštof Piontek kdyžtak

Reagovat
Rudnevs

Vždy mi prišlo divné, že sa to číta Piontek. Viem, že je to po poľsky správne, ale aj tak sa mi to proste nehodí.

Reagovat
stas87

Tak Słask Wroclaw oni vyslovujú ako Šlonsk. Snáď to mám dobre.

Reagovat
pistacik11

Šlonski by to malo byť nie? Aspoň tak nejak sa mi zdá, že to kolega vždy volal v robote.

Reagovat
GreatWhite

Čte se to Šlonsk, jak píše kolega nahoře. V překladu to mimochodem znamená Slezsko, takže "šlonski by bylo přídavné jméno slezský, v názvu klubu to však vystupuje jako podstatné jméno.

Reagovat
Seydou Doumbia

Fajfka pod A je vždy ON a fajfka pod E je EN...ale musíš to umět říct jinak si za dementa i tak

Reagovat
GreatWhite

Ta "fajfka" vyjadřuje nosovost samohlásky, kdy ve finále to většinou zní jako on, om nebo oň podle souhlásky, která následuje. Každopádně to neplatí na 100 %, především u nosového e se může stát, že se čte jako klasické e, třeba když po něm následuje n či m, případně když je na konci slova. Ačkoliv v tomto případě jsou občas tendence číst takovou koncovku velmi výrazně nosově, ale ne všude v Polsku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Je to tak...já znám to čtení a/e s tím n na konci, ale i bez něj. Záleží podle oblasti.

Reagovat
GreatWhite

K tomu bych teda jen podotkl, že nosové e na konci je sice spisovně čisté e, ale nosové a je zase foneticky správně ou. To se ostatně používá většinou u 4. a 6. pádu přídavných jmen ženského rodu, kde čeština má taktéž koncovkou ou, takže to člověk přečte tak nějak přirozeně.

Reagovat
fabec1222

Mě překvapil skokan na lyžích Pavel Wasek = "Pavel Voncek"

Reagovat
Rišty

polštině zkrátka zůstalo zachováno více nosových hlásek než zbylým slovanským jazykům...

Reagovat
PH8

Krzysztof Piątek

Reagovat
mayday

Pro Marseille parádní přestup, pokud mu vydrží zdraví. Pro něj sice přesun do horší ligy, ale místo k životu na Azurovem pobřeží je solidní.

Reagovat
brenk

toto je strasny fail zo strany Milika aj Neapola... v lete nechcel ani jeden z nich ustupit a tak prehrali obe strany

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Diatta z Brug do Monaca jsem zvědavý

Reagovat
10

Neapol má našlápnuto, aby to po Milikovi a Allanovi podobně prosrali i s Fabianem nebo Koulibalym...tvrdohlavost ADL je poslední sezony táhne dolů

Reagovat
Yanek

Jsem zvedavy, kdy se zacne mluvit o tom provaru v utoku za 60 mio. I kdyby se rozehral, tak ta cena mi prijde jako slusna loterie.

Reagovat
10

dokonce 70m...Osimhen má kvalitu i potenciál, ale taky si myslím, že ta cena v létě neměla moc reálný základy

Reagovat
GeneralGoat

Jak Pepé no, nechápu, že se takhle nachytaly kluby dva roky po sobě

Reagovat
FuckT

S Allanom suhlasim, ale Milik sa ukazal ako bezcharakterny clovek, respektive v dnesnom futbale to znamena, ze mal prilis ambiciozneho agenta. Vo velkych zapasoch neviditelny, vacsinu casu zraneny, a len plat ho zaujimal od rana do vecera. Takehoto hraca si clovek nemoze nechat, tam je to jedoznacna zalezitost.

A taktiez si myslim, ze su asi tieto komenty od veci. Takmer nikto neodchadza a ostatni hraci su stastni a chcu spolu nieco ukazat, nie je teda mozne, ze chyba moze byt aj u hracov samotnych? Toto prehnane obranovanie hracov uz je podla mna cez ciaru, ako keby oni nemohli byt sem-tam kokoti, a sem-tam aj stale.

Reagovat
10

To si mě ale nepochopil, já kritizuju Neapol/ADL, že je držela na sílu a neprodala je ve vhodnější dobu, zvlášť když ty hráči naznačili, že odejít chtějí nebo chtěli nesmyslnou smlouvu. Allan chtěl jít do PSG rok předtím, ty nabídky byly údajně dvojnásobný, ale ADL se zapřel a nepustil ho. Pak to dopadlo tak, že hrál Allan rok hovno a odešel za "hubičku" o rok později, což se stane i s Koulibalym a Fabianem.

Reagovat
FuckT

Tak to mozno ano, ale nie je to take jednoduche. Milik chcel odist ked uz prakticky nebol schopny vygenerovat nejaky zarobok. Taktiez clovek nikdy nemoze vediet, ako sa veci naozaj maju. Mozno Allan hovoril, ze nakoniec zostane a citi sa v SSC opat ako doma a ptm z nicoho nic odisiel. Tieto veci su velakrat skor domnienky. Neobhajujem DL, ale pokial nemam 100 percentne informacie tak to nepotrebujem riesit. U fans je to ine, lebo ti by na jednej strane DL kritizovali ak by Koulibaliho predal, a na tej strane druhej ho budu kritizovat aj ked odide prilis neskoro... Ale podla mna to nie je take jednoduche, bez toho sa neda hrat. Ked mas ambicie musis tych hracov podrzat a oni mozu po sklamani z nicoho nic ziadat odchod. Dnes je to uz bezna vec, hraci sa nepozeraju na tim, ale skor na seba. Higuain u nas dostal sancu zase hrat futbal a napriek tomu mu nerobilo problem ist hned potom k vam. S Milikom aj Allanom to bolo tazke, ale hlavne ten Milik, lebo to bol naozaj prevar, ale na druhej strane je to potkan...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem prečo, ale mám taký pocit, že už to nebude taký sniper aký bol pred zranením. Bodaj by som sa mýlil a vytiahol Marseille vyššie.

Reagovat
El Fáňos

celkem bravurní práce od vedení OM, po dlouhé době přestup kvalitního hráče za málo peněz v perspektivním věku. Když si vezmu, věřím, že bude skvělej a nakonec se ten obchod vyplatí i Neapoli, protože těch 20% z dalšího přestupu je hodně

Reagovat
FuckT

To ano, otazkou ale je, aku bude mat cenu. Kazdopadne je tam relativne dobra sanca, ze ju este zdvihne. Vek ma dobry a staci pol vydarenej sezony Marseille a je vybavene.

Reagovat
smazaný uživatel

iba ak sa mu budu vyhybat zranenia...

Reagovat
smazaný uživatel

A zase ten oxymorón "povinná opce"

Reagovat
LesyJePan

tiež nemusím.

Reagovat
Madio Sané

No neviem či v súčasnosti ešte patrí Marseille medzi najprestížnejšie kluby Európy

Reagovat
PH8

Taky by mě zajímalo, podle čeho to měří

Reagovat
Madio Sané

Asi len typické marketingové reči

Reagovat
Spasitel

No z Francie asi iba PSG či Lyon

Reagovat
Seydou Doumbia

No ale Polak píše o Evropě, kde máš tak třicet lepších týmu, možná více

Reagovat
Rarášek

To ale nepsal on .

Reagovat
smazaný uživatel

Pro všechny 3 strany je to dobrý krok.

Reagovat
fabec1222

Co by za to dal takovej Kapustka...

Reagovat
Seydou Doumbia

one turnaj wonder?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele