Miami s rekordní venkovní návštěvností

24.10.2023, 10:37
Aktuality
Fanoušci Interu Miami (© AFP)

Červnový příchod útočníka Lionela Messiho do Interu Miami se výrazně projevil na divácké návštěvnosti severoamerické soutěže Major League Soccer (MLS). Klub z Floridy se stal prvním, který v třicetileté historii ligy přilákal na venkovní utkání základní části v průměru přes 30 tisíc diváků, konkrétně 30.834. Informoval o tom časopis Soccer America.

Po Messiho příchodu přišlo na šest venkovních zápasů Interu v průměru 45.764 fanoušků. Rekordní sedminásobný držitel Zlatého míče zasáhl pouze do tří z nich, polovinu zmeškal kvůli zranění.

Inter, jehož spolumajitelem je bývalý anglický fotbalista David Beckham, také zaznamenal nejvyšší nárůst průměrné návštěvnosti v porovnání s minulou sezonu, a to o 40 procent.

Šestatřicetiletý Messi, který loni dovedl Argentinu k triumfu na mistrovství světa v Kataru, zamířil na Floridu po konci angažmá v Paris St. Germain. Za Inter odehrál 14 utkání a dal 11 gólů. Polovinu zápasů absolvoval v letním Leagues Cupu, v němž dotáhl tým k vítězství. Byla to první trofej v krátké historii floridského týmu. Do play off MLS však Miami neprošlo.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele