Messi bude kapitánem Interu Miami

24.07.2023, 21:21
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Lionel Messi bude ve svém novém působišti Interu Miami kapitánem. Potvrdil to jeho trenér Tata Martino.

Argentinský mistr světa Messi podepsal tento měsíc v Interu dvouletou smlouvu a v pátek si za klub odbyl úspěšný debut. Gólem v nastavení z přímého kopu rozhodl šestatřicetiletý kanonýr o výhře Miami 2:1 v Leagues Cupu nad mexickým týmem Cruz Azul.

Messi nastoupil do utkání jako střídající hráč a hned navlékl kapitánskou pásku, kterou bude nosit i nadále. "Když šel na trávník, byl kapitánem, a bude jím i dál," řekl novinářům trenér Interu Martino. Dosavadním kapitánem floridského celku byl brazilský záložník Gregore, jenž je dlouhodobě zraněný.

V úterý čeká Miami další utkání Leagues Cupu proti Atlantě.

Autor: ČTK

Komentáře (69)

Přidat komentář
Nieuwendyk

Very suprising. Stačila expreska, jak se říká.

Reagovat
castelL

najlepší hráč histórie si zaslúži aj článok

Reagovat
Salfovic

Přesně, tato událost si zaslouží minimálně dva články.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Prometheus

pobavil si

Reagovat
Dron

Néasi

Reagovat
eder

Reagovat
Well

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
VersaceChain

Snad to play-off uděláme

Reagovat
castelL

ďalšia súťaž po NHL, ktorá mi nedá spania

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
celeb

stale vam chyba kvalitny rozohravac v strede pola s enormnymi skusenostami. Skoda, ze ma v Barcelone este platnu zmluvu, ale tak keby ste moc chceli ...

Reagovat
Moshe Dajan

Kdo jiný, než ten největší.

Reagovat
kilobyte

Messi je skvělý fotbalista, ale kapitán ne. Na kapitána nemá vlohy. Je spíše introvert a soustředí se hlavně na svůj výkon. A v týmu je pár týdnů. Takže by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby byl někdo jiný.

Reagovat
Spagetka

přesně...

- jako kapitán jen dovedl tým k vítezství na MS a v La Lize

- jako nejlepší hráč světa a vubec pravděpodobně historie fotbalu přece nemůže kapitánovat hráče Inter Miami, kteří jsou tak 3 levely pod ním

Reagovat
kilobyte

I s horším kapitánem se dá vyhrát. Jeho role není zase tak důležitá. Pokud se daří, tak ani není moc potřeba. Pokud je tým dobře naladěný, tak kapitán není ani potřeba. Tak navíc nevede jen kapitán, ale může těch lídrů být více.

Vůbec jsem nepsal nic o tom, že by nemohl. Jen si prostě nemyslím, že výborný hráč znamená výborný kapitán. A už vůbec, že by nejlepší hráč musel být kapitán.

Reagovat
Spagetka

Napsal si, ze na kapitana nema vlohy, zatimco jako kapitan vyhral MS a La Ligu. Proste si mimo

Reagovat
Mato178178

Reagovat
Mato178178

ty si mimo

Reagovat
Spagetka

jasně Internet Explorer...

Reagovat
nvidia

Reagovat
Well

Souhlas, nejlépe to šlo vidět jeho poslední sezóny za Barcu v LM, kdy se zavřel do sebe, kdyz se to sypalo. Může být dobrý mimo hřiště, že má v kabině dobré proslovy atd., ale na hřišti to moc dobrý kapitán není.

Reagovat
Zlatko28

Ten samý názor jsem na něj zastával než byla ta Copa America. Tam se projevil jako neskutečný lídr a ani jsem netušil, že to v sobě má

Reagovat
Well

Já se přiznám, že Copu nesleduji, takže tam nevím jak se choval, ale věřím, že tam to vypadá trošku jinak. Na MS mě o roli lídra neměl moc jak přesvědčit, protože tam nějaké velké krizové okamžiky neměli a do kabiny nevidím.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
nvidia

Reagovat
Eichel

On práveže vyzeral, že v nároďáku je to vedúca osobnosť. Dosť sa spomínali jeho preslovy vo finále Coppy a tak.. Mne sa tiež úplne nehodil na kapitána v klube, nehľadiac na to akou legendou je, ale v repre na to vyzerá.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Pithivier

Reagovat
naheCZ

Asi to ten nároďák v něm umí probrat no. V Barceloně to vždy byla bída. Když přišel jeden z těch zápasů, kdy Barca dostávala naloženo, tak to strašně bilo do očí. Ono jak se v těch zápasech měl výkon zvednout, když tvůj kapitán vypadá na hřišti jako duch, který to má naprosto u zadku...

Reagovat
Eichel

Ja som plne chápal, prečo tú pásku v Barcelone má, ale tiež mi prišlo v posledné roky, že skutočným kapitánom je skôr v nároďáku. Ale v Barce som vtedy asi nevidel nejakú obrovskú vodcovskú osobnosť plus on je najvačšie legenda klubu, takže sa to dalo chápať. Ani Bus po ňom nevyzeral nejaký líder a teraz bude kapitánom Roberto, keďže odchovanec a už je tam roky a zástupným ter Stegen s Araujom. A u nich dvoch už práve to líderstvo vidím, čo je fajn.

Reagovat
Well

Puyol byl jen jeden no...

Reagovat
Eichel

To je pravda... Ale Araujo mi príde, že má potenciál byť skvelým kapitánom na dlhé roky. Aspoň u niekoho vidím tie vodcovské schopnosti.

Reagovat
Well

Araujo je super, toho vám strašně závidím. A potenciál má suprový, je docela klidný a ve správnou chvíli umí pomoct týmu.

Reagovat
Nieuwendyk

Když se řekne kapitán Barcelony, tak se vybaví Guardiola, Sergi Barjuán, Xavi, Iniesta a hlavně seňor Puyol!!

Messi je koza, je jasné, že mu na Floridě tuto poctu prokážou, ale není to materiál na klubového kapitána.

Reagovat
Reggie

Bejvávalo

Reagovat
Freedo

Tak lídr může vést ostatní i příkladem, nemusí nutně všechny okolo seřvat.

Reagovat
kilobyte

Příkladem? Jakože nemusíte tolik běhat, napadat, bránit a vracet se. Stačí když budete s míčem hrát jako já.

Reagovat
Freedo

Tím, že vidí, jakej je Messi profesionál, jak trénuje a co dělá v zápasech. Myslím, že o tom psal Ancelotti v knize Klidné vedení, že máš dva typy lídrů - ty tradiční hecíře a potom tu druhou skupinu, o které mluvím.

Reagovat
kilobyte

Tak Messi nikdy nebyl dříč na tréninku ani v zápase. Do té druhé skupiny o které mluvíš podle mě nepatří. Tam patří hráči, co chodí první na trénink a poslední odchází. Co na hřišti udělají 50 metrový sprint dozadu, potom co udělali 50 metrový sprint dopředu, i když jsou třeba v týmu nejstarší.

Messi tým táhne čistě jen svou technikou, že se na něj ostatní můžou spolehnout, že něco vymyslí.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
nvidia

Takže je to jeden z nejlepších hráčů historie, aniž by byl dříč?

Reagovat
Mato178178

to iste aj roncek vsade sa pisalo aky je to profesional a makac ze na trennigy chodi prvy a odchadza posledny ale v zapase sa prechadza a ani nenapada

Reagovat
Kiss Me Polka!

tohle je jak komentar napsany pred 10 lety.. messi dozral do jasneho lidra tymu a vidi to snad kazdy, kdo videl argentinu, nebo aspon umi cist a precetl si, co o nem rikaji jeho spoluhraci..

Reagovat
technecium

Tvl videl jsi MS letos?

Reagovat
Mr.Mike

Jeden gol a hned z nej delaj hvezdu

Reagovat
Aldist

Kapitána

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
Csaplárova past

Zítra bude trenérem

Reagovat
smazaný uživatel

To už je, Martino je jeho asistent.

Reagovat
patas92

Kapitán kapitánů

Reagovat
technecium

Reagovat
eder

Messi nikdy nebyl, není a ani nikdy nebude nejlepším fotbalistou historie. Prosím adolescentní fanoušky Barcelony, aby už jednou provždy přestali zasírat diskuse na eurofotbalu tím to nonsensem...

Reagovat
Spagetka

Dokaž mi, že není...

Reagovat
2miguel1

Snaď nieje jasnejši v inom športe najlepši hrač historie ako prave Messi vo futbale. Phelps v plavani, Jordan v basketbale, Djokovic v tenise, ani Gretzky v hokeji. Messi je najlepsi hrac historie futbalu bez akejkolvek diskusie. V tenise ti mozu rozporovat Federerom ci Rafom, v hokeji zachvilu McD, Mariom, Ovca prekona zachvilu goly, vo futbale je to bez diskusie.

Reagovat
Well

Reagovat
Miguel19

Když u hokeje argumentuješ Ovechkinem, tak u fotbalu rovnou můžeš argumentovat Ronaldem...

Reagovat
Well

Přesně plus ještě tam míchat Phelpse, ten pokud nebyl nejlepší, tak Messi zdaleka není. Individuální sport, kde si to vše musel vybojovat jen on sám + samozřejmě ještě pomáhal štafetám.

Reagovat
Xavivax1

Tím že hrají ve stejné době, je lze krásně porovnat a vidět, že Roncek na Messiho nemá.

Reagovat
2miguel1

Ovečkin by bola velmi slaba argumentacia, ale tak najdu sa aj takí vo futbale presne v spojitosti s CR.

Reagovat
Nieuwendyk

Ta ruská s*ě rozhodně nic nepřekoná.

Reagovat
DonAndres

Messi je nejlepším fotbalistou historie

Reagovat
rel7

V těch sranda ligách USA Arábie atd. je to normální. Nějaká hierarchie je úplně mimo....

Reagovat
Hasselbaink

Tak snad většina rozhodčích v MLS mluví španělsky no, protože pokud se jim pokusí Messi něco vysvětlit s tou svojí angličtinou, nevím nevím

Reagovat
Xavivax1

No problem. Budou dávat Mexické rozhodčí

Reagovat
Greaber

V USA by mohli mít španělštinu klidně jako úřední jazyk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele