Messi má z příchodu do Miami velkou radost, s týmem touží po první trofeji

18.08.2023, 17:07
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Argentinský útočník Lionel Messi má z rozhodnutí odejít do Interu Miami velkou radost. Šestatřicetiletý mistr světa prohlásil, že je to pro něj pravý opak oproti situaci z doby před dvěma lety, kdy z milované Barcelony neplánovaně zamířil do Paris St. Germain. Doufá, že ve víkendovém finále Leagues Cupu proti Nashvillu pomůže Miami k premiérové trofeji v klubové historii. Řekl to v rozhovoru s novináři.

Po vypršení dvouleté smlouvy v Paříži se spekulovalo o Messiho odchodu do Saúdské Arábie, nebo návratu do Barcelony. Rekordní sedminásobný držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa nakonec zamířil do Interu Miami, jehož spolumajitelem je bývalá anglická fotbalová hvězda David Beckham.

"Od samého začátku tu zažíváme ohromné přijetí. Dnes vám můžu říct, že mám velkou radost z rozhodnutí, které jsme učinili," prohlásil Messi, který v Miami uzavřel smlouvu na dva a půl roku s opcí.

Před dvěma lety musel Barcelonu opustit, jelikož si ho katalánský klub kvůli vysokým dluhům a španělským pravidlům finanční fair play nemohl dovolit. Následně odešel do francouzské metropole. "Můj odchod do Paříže nebyl ani plánovaný, ani vytoužený. Nechtěl jsem opustit Barcelonu, bylo to těžké. To, co se mi děje teď, je ale přesný opak, díkybohu," uvedl rodák z Rosaria.

Od příchodu do Miami skóroval ve všech šesti utkáních Leagues Cupu, v němž startují týmy z MLS a mexické ligy, a devíti brankami výrazně pomohl svému týmu do finále. V něm Messi touží získat pro Miami první trofej. Finále je na programu v noci ze soboty na neděli od 3:00 SELČ.

"Bylo by to neuvěřitelné pro mě i celý klub. Vyhrávání trofejí hodně pomáhá. Miami je velmi mladý klub a zisk trofeje by byl krásný pro všechny," mínil čtyřnásobný vítěz Ligy mistrů s Barcelonou.

Přestože v severoamerické lize MLS stále nenastoupil, myslí si, že má potenciál dostat se na úroveň evropských soutěží. "Je to velmi konkurenceschopná liga. Každý může porazit každého, domácí týmy jsou silné a venku se těžko vítězí. Růst hodně záleží na lize, nastala k němu ideální chvíle. V následujících letech se v USA uskuteční důležité turnaje," podotkl Messi.

V roce 2025 budou Spojené státy americké jako první hostit rozšířený formát klubového mistrovství světa s 32 týmy a o další rok později spolu s Kanadou a Mexikem uspořádají světový šampionát, na němž se premiérově představí 48 zemí.

"Je na čase, aby liga udělala další krok a dokončila růst a hledání toho, o co už nějakou dobu usiluje. Díky samotné zemi a její struktuře má všechno potřebné k tomu, aby tu byl k vidění špičkový fotbal," uvedl Messi, jehož tým je ve Východní konferenci MLS poslední.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
Jkb

Já chápu ten finanční potenciál té soutěže, když se člověk podívá jak jsou na tom Americké sporty v porovnání s Evropou co se týká množství peněz které generují, Amerika je v tomhle směru zajímavá pro ty lidi, kterým jde o generování zisků, proto tam má Beckham klub, místo toho aby měl klub v Anglii.

Ale pokud se podívám na herní úroveň té ligy, tak Evropa se nedá dohnat, to se nedá dohnat.

Reagovat
Benfica

Ale to len kvoli tomu, ze im je tento futbal uprdele.. ak by ozaj chceli tak by nemali problem

Reagovat
Fairplay

Podle mě by to tak snadné nebylo, protože ten trh je rozdrobený mezi mnohem víc sportů - v Evropě někoho zajímá basket, pár zemí možná hraje hokej, ale v Americe máš pravidelně vyprodané obří stadiony na každou blbost, na kterou si vzpomeneš.

Reagovat
Benfica

Ved presne to pisem.. NFL, NBA, MLB su tam pre tento futbal privelka konkurencia, na to aby to bolo na tejto urovni

Reagovat
Rox

V Miami jsem mu nevěřil ani já, ale GOAT opět dokázal, že je jinde.

Reagovat
Jordi Alba

Vodil si jenom celou Evropu a mistroství světa, proč by se takovej hráč měl prosadit v o parník horších soutěžích.

Reagovat
MarcoBanco

Tiež nechápem túto úvahu

Reagovat
Rox

Tak ono je.neco jinyho hrát s posledním týmem tabulky.

Reagovat
MarcoBanco

Nebral by som to tak že s posledným teamom.. Mali nanič vstup do súťaže no káder aj tak relatívne dobrý.. Btw vela klubov je v MLS na rovnakej úrovni

Reagovat
Well

Reagovat
bartes

Vždyť Messi ještě nehrál soutěžní zápas. Zatím to jsou prohlášení typu Ronalda o Saudech. Uvidíme za půl roku, jak tam bude spokojený, zvlášť když jeho tým bude někde na spodku.

Reagovat
Salfovic

Odkdy nejsou pohárové zápasy soutěžní ?

Reagovat
pistacik11

Skôr ako keby povedal, že domaci pohár nieje súťažný zápas, čo aj veľa klubov tak berie

Reagovat
Spagetka

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Sigma Olomouc

To je jako kdybys řekl, že v Lize mistrů se nehrají soutěžní zápasy

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
pistacik11

Turkom trochu preplo na tom Cypre

https://youtu.be/BW8LHRvoKMw

Reagovat
Kiss Me Polka!

bůh

Reagovat
Rattlesnake
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele