V Rijádu se souboj Ronalda s Messim konat nebude, Inter Miami popřel účast na turnaji

22.11.2023, 10:29
Aktuality
Dresy Lionela Messiho a Cristiana Ronalda (© AFP)

V únoru příštího roku se měli možná úplně naposledy utkat na hřišti hvězdní hráči Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. Saúdskoarabští pořadatelé oznámili konání turnaje v Rijádu za účasti Al-Nassru a Interu Miami, za které dlouholetí rivalové v soubojích o Zlatý míč pro nejlepšího hráče světa v současnosti nastupují. Zprávy ale poté popřel americký klub.

V Rijádu se Messi s Ronaldem potkali už letos v lednu. Argentinský mistr světa absolvoval exhibiční duel v dresu svého tehdejšího klubu Paris St. Germain, pro Ronalda byl zápas v týmu složeném z hráčů Al-Nassru a Al-Hilalu debutem v Saúdské Arábii.

Nyní chystanému duelu dala média přezdívku "The Last Dance" (Poslední tanec). Server goal.com uvedl, že pětinásobný držitel Zlatého míče Ronaldo a Messi, který letos obdržel ocenění už poosmé, se dosud potkali jako soupeři na hřišti ve 36 zápasech, poprvé v roce 2008. Také podle počtu vítězství je úspěšnější Messi, a to v poměru 16-11.

Inter Miami, kde působí hvězdný útočník Lionel Messi, ovšem následně ve svém prohlášení popřel, že by se v únoru chystal zúčastnit přípravného fotbalového turnaje v Saúdské Arábii. "Objevilo se oznámení, že Inter Miami se má účastnit Riyadh Season Cupu. Není to pravda. Oznámení také obsahovalo prohlášení majitele klubu Jorgeho Masa, který se ale k přípravě zatím veřejně ani v soukromí nevyjádřil," uvedl Inter.

"Od prvního dne se snažíme být světovou značkou. A tomu také odpovídají naše plány s přípravou na novou sezonu. Rádi ukážeme své hráče na mezinárodním turné, o kterém ale budeme informovat až v následujících týdnech," dodal klub.

Podle pořadatelů měl být třetím účastníkem turnaje v Rijádu al-Hilál, jehož hráčem je další superstar Neymar. Jeho start je ale po nedávné operaci přetrženého předního zkříženého vazu v koleně vyloučen.

Autor: ČTK

Komentáře (28)

Přidat komentář
fabec1222

Messi se podělal strachy no

Reagovat
Csaplárova past

čekal jsem kdy se to tu objeví a hele! Hned první komentář

Reagovat
LyEX

Ronaldo sa snaží starí porovnávať s Messim aj cez takéto chabé a podlé praktiky, lebo mu nedá spať ale Messi ho ma evidentne totálne na salame, smutné no

Reagovat
LyEX

*stále

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Salfovic

Úžasná zpráva.

Pro zítra bych navrhl: V Příbrami se souboj Wágnera s Haalandem konat nebude, Manchester City popřely účast na turnaji.

Reagovat
Fakt

Haaland se podělal strachy no

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Greaber

Nechápu, jak klub co má jednu trofej a byl založený před 5 lety může být nazýván fotbalovým gigantem

Reagovat
kilobyte

Arabáči si spletli Milan s Miami. Proto o tom v Miami nic nevědí.

Reagovat
Mass

Tyhle titulky píšeš nějakej přiblblej marketér.

Reagovat
hematop

Já bych určitě upřednostnil veletrh koz a jiných domácích zvířatek. V Arábii by se to určitě chytlo. Ne jeden Mahmmud by si našel přírustek do rodiny! GOAT nebude jebat GOATS!!!

Reagovat
kilobyte

Už vím, proč se Messi SA vyhnul. S jeho "přezdívkou" by to mohlo být o prdel.

Reagovat
king23

V čem by byl Pessi nebo Missi problém?

Reagovat
kilobyte

GOAT

Reagovat
Front hell

Reagovat
ErixMilo

Vysvetlí mi niekto prečo má Messi tú prezývku GOAT ??? Lebo nejak som asi zaspal dobu asi

Reagovat
Front hell

Greatest of All Time

Reagovat
ACSeRw!n

se na nej podivej.. staci aby si nechal trosku narust vousy a je to jasnej goat

Reagovat
Lemond Laws

Hmmm Inter cití šanci vyždímat pár doláčů navíc

Reagovat
Doomblade

To docela naplňuje to arabské pojetí fotbalu. Vytvořit umělý turnaj, aby se na hřišti potkali Messi s Ronaldem. A když by se jeden z nich náhodou zranil, tak to nejspíš zruší. Bylo určitě žádoucí, aby se to stalo už na MS, ideálně ve finále.

Reagovat
Dortmunder

Pyžamová párty.

Reagovat
Mass

Saudové mě spíš potěšili s tim, že už vzdávají vraždění lidí v Jemenu a omezili se na okupaci přístavů (o to jim stejně šlo v první řadě).

Počet mrtvých ve válce podle UN se odhaduje na 377 tisíc.

Reagovat
celeb

majú takmer neobmedzené financie + ovládajú OPEC, takže sa im amíci pchaju do análu a EU poslušne vrtí chvostom. Pred niečo vyše 10 rokmi spravili inváziu do Bahrainu, keď tam vyhrala opozicia, západný svet poslušne držal hubu a krok. O takého skvelého nákupcu zbraní prísť nechceš.

Reagovat
Mass

Neřekl bych, že to mají Saudové úplně zadarmo, musí kupovat zbraně od Američanů. Na počet obyvatel skoro nikdo nemá větší výdaje na zbrojení, jen Omán (ti zase musí nakupovat od UK). Kdyby to nedělali, tak by se u nich najednou "objevily" laboratoře na atomový bomby a chemický zbraně, svět by musel zasáhnout a po svržení vládnoucí rodiny by se vybraly reparace ve formě černého zlata.

Co si vzpomínám , Sadámovi taky procházela šikana Kurdů a šarvátky s Iráncema, pak se ale začal srát do kšeftu s ropou (tenkrát se to v médiích propagovalo jako že zabíjí děti v Kuvajtu) a dostal po prdeli.

Reagovat
Salfovic

Jakože Irák nenapadl Kuvajt ?

Reagovat
Mass

Kdyby ti soused něco ukradl, a tys mu vlezl na pozemek a chtěl si to vzít zpátky, bylo by to napadení?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele