Messi pokřtil nejdelší výletní loď světa

24.01., 10:55
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Hráči Interu Miami v čele s hvězdným Argentincem Lionelem Messim pokřtili nejdelší výletní loď světa s názvem Icon of the Seas, která měří 365 metrů. Zároveň představili nové černo-růžové dresy pro nadcházející sezonu i s logem společnosti Royal Caribbean, jež loď vlastní. Informovala o tom agentura AP.

Osminásobný držitel Zlatého míče Messi během ceremoniálu v miamském přístavu pokřtil loď symbolickým umístěním fotbalového míče na podstavec, po kterém následovalo tradiční rozbití láhve šampaňského o příď. "Je to pro mě velká čest. Dobře vím, co to znamená pro Miami i pro celý svět. Bůh žehnej lodi a všem lidem, kteří na ní poplují," řekl kapitán argentinských mistrů světa z roku 2022.

Icon of the Seas poprvé vypluje o víkendu. Na její palubě jsou kromě restaurací, barů, heren nebo koncertních sálů i obří akvapark, sportovní hřiště, kluziště a další atrakce. Loď pojme až deset tisíc lidí včetně 2350 členů posádky.

Kromě marketingových aktivit pokračuje Inter Miami ve sportovní přípravě na novou sezonu, kterou zahájí 22. února. Na konci ledna se tým přesune do Rijádu, kde narazí na místní týmy Al-Hilal a Al-Nassr, za který hraje Portugalec Cristiano Ronaldo. Mohlo by jít o poslední souboj velkých rivalů, Ronaldo je ale momentálně zraněný a přímý duel s Messim je v ohrožení.

Miami poté čekají ještě zápasy v Hongkongu a Japonsku. Přípravu završí domácí zápas s argentinskými Newell's Old Boys, kde Messi nastartoval svou úchvatnou kariéru.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Xavi

Tady v Evropě řešíme ekologii a ty hovada si tam postaví takovou loď. Kolik aut se spalovacím motorem vydá za jednu takovou loď?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele