Messi potvrdil odchod do zámořské MLS, bude nastupovat za Miami

07.06.2023, 16:34, aktualizováno 07.06.2023, 21:55
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Kapitán argentinských mistrů světa Lionel Messi bude po odchodu z Paris St. Germain hrát za Inter Miami. Sedminásobný nejlepší fotbalista světa se rozhodl pro angažmá v zámořské lize MLS místo návratu do Barcelony či lukrativní nabídky ze saúdskoarabského al-Hilálu, který mu údajně nabízel smlouvu na 400 milionů dolarů (8,5 miliardy korun) ročně. Uvedl to v rozhovoru pro španělské listy El Mundo Deportivo a Sport.

"Už je rozhodnuto. Do Barcelony se nevrátím, půjdu do Interu Miami," řekl Messi. "Ještě to není úplně uzavřené, zbývá pár věcí, ale rozhodl jsem se pokračovat tam," prohlásil pětatřicetiletý kanonýr.

Po vypršení dvouleté smlouvy v PSG oblékne dres Interu Miami, jehož spolumajitelem je bývalá anglická fotbalová hvězda David Beckham. Podle BBC bude součástí Messiho smlouvy na Floridě i sponzorská spolupráce s firmami, jako jsou Adidas a Apple. V Miami už má argentinský hráč dům, který dosud pronajímal.

V Paříži podle svých slov nebyl spokojený. "Ty dva roky jsem nebyl šťastný, nelíbilo se mi tam. A podepisovalo se to na mém rodinném životě. Nemohl jsem doprovázet děti do školy, jako když jsem byl v Barceloně. Tolik jsem si je neužil," uvedl Messi s tím, že nyní bude mít rodina přednost.

Messiho otec a zároveň agent Jorge se tento týden sešel s předsedou Barcelony Joanem Laportou a novinářům řekl, že jeho syn touží po návratu na Camp Nou, kde strávil celou profesionální kariéru až do předloňského přestupu do PSG. Podle BBC však tato možnost ztroskotala na omezeních, která katalánskému klubu stanoví finanční fair play.

Kvůli finančním potížím Barcelony předloni Messi odešel a nyní nechtěl čekat, jak se situace vyvine. "Slyšel jsem, že musejí snižovat platy a někoho prodávat. Do toho jsem nechtěl jít, i když jsem opravdu toužil se vrátit. Ale po tom, co jsem musel odejít, jsem to nechtěl zažít znovu. Čekat, co bude a nechávat svou budoucnost v cizích rukách," řekl.

Messi hrál za Barcelonu 17 sezon a je jejím nejlepším střelcem. S klubem získal 35 trofejí v čele se čtyřmi triumfy v Lize mistrů.

Nenapodobí Cristiana Ronalda či Karima Benzemu, kteří po úspěšných letech v Evropě kývli na štědré nabídky ze Saúdské Arábie.

Autor: ČTK

Komentáře (337)

Přidat komentář
Kejza

jakože už fakt tutovka?

Reagovat
oli9

Pokud USA tak je to super určitě lepší než šejci

Reagovat
Kejza

to za mě taky

Reagovat
Cotton

Reagovat
Manik...

Reagovat
mistr129

Reagovat
Freedo

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
JFT97

Reagovat
Uwe háže buly

stejná sracka

Reagovat
smazaný uživatel

Doted jsem mel radsi CR, ale odchodem do Arabie ze sebe udelal totalniho kokota a Messi

Reagovat
Bucky

To by mě zajímalo proč. Pro šejky stejně hraje půlka top hráčů v Evropě a Messi byl mezi nima. Přijde mi s prominutím jako úplná píčovina psát, že Ronaldo se tím odkopal a Messi je srdíčkovej, ačkoli pro šejky hrál poslední dva roky.

Reagovat
eder

Správně, skřet je jenom pozér a pokrytec.

Reagovat
oli9

Protože MLS a velbloudí liga se opravdu nedá srovnávat, život na těch místech taky ne... Šejk si prostě nekoupí všechno

Reagovat
Bucky

Vůbec nechápu, jak to souvisí s mým příspěvkem. A pro horní 1% ten život v Rijádu fakt nebude nijak zásadně odlišnej od toho v USA, v některých aspektech může být i lepší (stejně jako v jiných horší). Saudská Arábie je země, kde se myslí na to, aby se bohatí lidé měli dobře, není to nějakej Čad, kde se žije mizerně bez ohledu na množství peněz. A strašně mě baví sledovat, jak se najednou všichni můžou předehnat v tom, aby říkali, jak je MLS vlastně hrozně dobrá soutěž, ačkoli nikdy neviděli jediný zápas a nikdy je ta soutěž nezajímala. A to říkám jako někdo, kdo se MLS dlouhodobě zastává a chválím jí jako jednu ze zábavnějších soutěží, ačkoli nijak valnou kvalitou.

Reagovat
oli9

No MLS vidím aspoň sestřihy, plně stadiony i atmosféru a hodně šikovných fotbalistů třeba z jižní Ameriky... Pravdu máš možná v tom, že z té velbloudí ligy si nepustím ani ten sestřih, stačilo my co tam padá za góly jak dál CR ty 4 v zapase to bych chytil možná i já.... Ale jo arabove to sledovat budou a platí a o to jim jde kdo tam leze

Reagovat
Zlatko28

Reagovat
stuff

Reagovat
Elliasson

Nooo - myslím, že je to tak podobné. Saúdská liga má nakročeno taky k něčemu velkému.

Reagovat
srbic13

jako Cina? jako Indie? nesmysl. preplacenim hvezd, ktere konci karieru, urcite nevznikne nic sportovne velkeho

Reagovat
oli9

Reagovat
kattos

Mám pocit že do té Arábie ještě půjde

Reagovat
vodka

Reagovat
Salfovic

Ta Marca, která psala, že Benzema zůstává ?

Reagovat
Kejza

tak hlavně asi ta BBC

Reagovat
Salfovic

No, jen aby to nepřebrala z Marcy.

Reagovat
Eichel

Hovorí to G.Romero, ktorý je veľmi dobrý zdroj a tvrdi, že dal klubu o 15tej vedieť, že pôjde do Miami

Reagovat
king23

Fuuu, kvalita MLS je možná ještě horší než Saudi league, minimálně, co do nasazení. Asi vyhrál život s rodinou v USA vs život s rodinou v Saudi, což je pochopitelné. Ať se daří

Reagovat
Beči

S tou kvalitou si to rozhodně nemyslím. MLS jde dlouhodobě nahoru, jsou tam prachy a celkově americký pohled na "soccer" se hodně změnil a lidé ho tam mají čím dál raději. S Arábií je to podle mě nesrovnatelné.

Reagovat
king23

Ani ne, na zápasech jsem tam byl. Nasazení mizerné. Na fotbal chodí převážně mexikánci, většina pořád chodí na americký fotbal (dražší zábava) nebo na baseball (levnější zábava). Ale možná jsem měl jenom smůlu na výběr zápasů.

Reagovat
Beči

Já beru informace od kámoše, který v Amérech žije už 7 let a pravidelně na fotbal chodí, ale vlastní zkušenost nemám, takže fakt nevím.

Reagovat
Greaber

Jasně, je to tam zábava pro to co se označuje jako Latino, což je v USA aktuálně čtvrtina populace, ale se Saudskou Arábií bych to nesrovnával, tam budou potřebovat mnoho let, aby se dostali alespoň na úroveň MLS.

Reagovat
srbic13

Reagovat
smazaný uživatel

To stejné by se dalo říct o Arábii.

Reagovat
Beči

Jasně, ale tam je podle mě ta kvalita "basic hráčů" mnohem horší, než v MLS.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
insane

O tom, jak jde MLS nahoru, se mluví nepřetržitě snad 15 let, ale tak horký to nebude. Jasně, občas přitáhnou nějakou hvězdu za zenitem, případně se tam občas objeví zajímavý mladý hráči z latinský Ameriky, ale úroveň tý ligy prostě nějak extra nestoupla. Těžko bude stoupat, když tam dál bude fungovat ten severoamerickej systém, kterej tim striktním rozdělenim na mládežnický/univerzitní úrovně oproti Evropě nebo JA zpomaluje vývoj talentu. Pak jsou tam ty věci jako uzavřená liga, platový stropy apod. I když je USA samozřejmě zajímavá destinace z pohledu života (zvlášť pro bohatý fotbalisty), kvůli těmhle věcem se MLS těžko vyškrábe aspoň na úroveň top 10 lig v Evropě.

Reagovat
Beči

Souhlas, ale tak já ani netvrdím, že by MLS byla na úrovni top lig v Evropě, jen říkám, že má určitě sama o sobě daleko větší kvalitu, než ta Arabská.

Reagovat
insane

To asi jó, já jsem se vysloveně chytil toho, že MLS jde nahoru. ::biggrin:

Reagovat
Mr.Mike

To si uplne nemyslim.. To kvalitativne bych radil Arabskou ligu vys

Reagovat
Beči

Bez ohledu na vše, v oficiálním žebříčku světových fotbalových líg je MLS na 16. místě a Arabská na 58. místě. Vím, že žebříčky nejsou žádné přesné měřítko kvality, ale takový propastný rozdíl už o něčem vypovídá.

Reagovat
Ladas321

MLS se nemusí dostat na úroveň top 10 lig v Evropě. Důležité je zaplňovat stadiony a to se jim daří, k tomu ještě získali dobrou TV dohodu s Apple a víc nepotřebují.

Reagovat
josepe

Myslím, že je to hlavně i kvůli rodině a prostředí, o peníze mu už nejde.

Reagovat
YNWA__MSN

Saúdská liga je snad až 67 v žebříčku... Lepší je i 4.brazilska liga MLS je o parník jinde

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
JeséRodriguez

Tak Saudové se zase s hráči z převážně domácí soutěže pravidelně dostávají na MS a jsou schopni hrát zajímavý fotbal, určitě bych tu ligu nedával pod 4.brazilskou...MLS je fajn soutěž a za mě asi taky lepší, ale o parník bych neřekl

Reagovat
kilobyte

Dostávají se tam z asijské kvalifikace. To není moc velké měřítko. Ve skupině většinou končí poslední.

Reagovat
JeséRodriguez

Ale žádnej kotel nedostávali. A ta asijská část taky není úplně snadná, když tam chytneš Japka/Koreu a Austrálii nebo Írán

Reagovat
kilobyte

Postupují 4 týmy přímo a 1 jde do mezikontinentální baráže. Takže se většinou dostane všech 5.

Reagovat
JeséRodriguez

V poslední kvaldě hrála tuším Austrálie s Peru, to není úplně slabej soupeř. A postoupila

Reagovat
kilobyte

Ale to máš pořád z jejich pohledu konkurenci Japonsko, Korea, Austrálie, Írán a 1 tým z JA na 5 míst.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak za mě to není úplně špatná konkurence, samozřejmě, třeba z evropské kvaldy by se asi nedostávali na MS, ale 5.tym z JA je v globálu pořád docela slušné měřítko, teda z mého pohledu.

Reagovat
kilobyte

Dobrý je, ale pořád zabírá jen jedno místo. Kdybychom hráli asijskou kvalifikaci my, tak by pro nás taky nebyla lehká, ale na MS bychom se dostávali častěji.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak o tom žádná

Reagovat
valloire

porazili mistra světa

Reagovat
srbic13

Reagovat
oli9

Cože kvalita MLS horší než u Saudu asi si neviděl zápasy MLS nebo soupisky...

Reagovat
db18

Aspoň mají v MLS normální gólmany.

Reagovat
Miguel19

Last dance

Reagovat
misinho7

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
_Blind_

Škoda, doufal jsem že ještě rok-dva v Evropě dá, ale po tom co vyhrál MS už asi ani nemá motivaci zůstávat ve vrcholovém fotbale.

Reagovat
2miguel1

Podla mňa sme to zas posrali.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
xjert02

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Bucky

To je pravda, mohli jste si nechat rozmrdat rozpočet a rozprodat půlku kádru, aby se tam vešel za chvíli 36letý Messi.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
drussbarb

Tvé počty jsou opravdu zajímavé, o jaké půlce kádru píšeš?

Reagovat
Bucky

Hyperbola, slyšel jsi už o tom někdy? Ale psalo se, že by se musel řešit odchod 3 hráčů s platy na úrovni základní sestavy. To může být dost podstatný zářez do týmu, když tím chceš udělat místo pro frajera, který už myslí jen na fotbalový důchod v Miami.

Reagovat
roman1978

Tak jsem si přečetl tvé příspěvky - wow. On ti musel vojet starou. To není možné. Že se někde o něčem psalo ještě neznamená, že to je pravda. Tolik stupidních komentářů od jednoho uživatele jsem pod jedním článkem snad ještě nečetl. Ty hyperbolo.

Reagovat
Bucky

Nebo jen chci trochu vyvážit diskuzi trochou reality, než se tu všichni fanboys zblázní z toho nehorázného cirklejerku. Přijde mi hrozně vtipný, jak Messi fanboys blejou na Ronalda za cokoli co udělá, ale když něco takového udělá Messi, tak je to srdíčko, skvělé rozhodnutí a nejlepší a nejmorálnější krok ever. Ale jasně, já jsem tady ten debil.

Reagovat
drussbarb

Hyperbolu jsem dokonce i uměl nakreslit, ale nevím, jak to souvisí s tím, že "kvůli Messimu musí Barcelona rozprodat půlku kádru."

Reagovat
Cotton

Akcie MLS jdou teď rapidně nahoru. Tam se z něj lidi poserou, ať už přijede kamkoliv.

Reagovat
Manik...

Pokud ano, tak klobouk dolů.

Radši žít v USA než někde v Arábii.

Reagovat
pistacik11

S tými prachami? Asi to bude jedno. Ako bohatý človek si vieš žiť na úrovni prakticky hoci kde. Ale verím tomu, že v SA by dostal okrem prachov servis kolo seba aký by inde nedostal.

Reagovat
patas92

Asi to (Messimu) nebude jedno. V Miami to zná, má už tam nějaké zázemí, kulturně je to blíž Evropě a JA, je tam tři prdele latinos. Tohle všechno do SA asi nepřestěhuješ.

Reagovat
Salfovic

Proč to tam zná ?

Reagovat
patas92

Měl by tam mít barák a jezdí tam často pokud se nepletu

Reagovat
AlevsakNevadi

tak je juhoameričan, pre ne ho je logicky uz len z casovych dovodov lepsia amerika. celkovo ak sa pozrieš tak juhoameričania radšje stahuju na tento smer ako do azie.

Reagovat
Uwe háže buly

Nejradši v Argentině.

Reagovat
technecium

Od dnešního dne do odvolani se Evropsky fotbal stava nudnou zalezitosti

Reagovat
Beči

Já si myslím, že v Halaandovi s Mbappém mají Messi s Ronckem důstojné nástupce.

Reagovat
Kejza

já si teda rád pustim Mbappého i Haalanda, ale je fakt, že požitek z Messiho hry mi nahradit nikdy nezvládnou.. neporovnatelný

Reagovat
PP

a celkově Pepkova Barca je pro mě stále na vrcholu předvedené hry ever.. hned za ní Juppův Bayern samozřejmě..

Reagovat
smetos

nejvic me fotbalem bavil Ronaldinho

Reagovat
ratusek

Reagovat
Front hell

Reagovat
eder

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
smazaný uživatel

Muzeme to brat tak, ze navzdy uz odsud vypadnes?

Reagovat
SunFells

Odvoláno.

Reagovat
Bucky

Kdy měl Messi naposledy nějaký vliv na zábavnost nebo zajímavost evropského fotbalu? Ale jako jo, bylo vtipný sledovat PSG, že už neprohrávají ve finále a semifinále, ale s Messim dokonce už v osmifinále.

Reagovat
eder

Reagovat
Beči

Přál jsem si, aby ještě pár let kopal v Evropě, ale rozhodně je to lepší destinace, než Arábie a fanoušci ho tam budou milovat. Ať se daří

Reagovat
lampas

Tak v Arábii by zase byl ten druhej v pořadí, tak jde radši tam, kde ho bude každej plácat po zádech. Logický rozhodnutí

Reagovat
Unai

Reagovat
Kejza

jo, to on tohle na rozdíl od Ronalda podle mě vůbec neřeší navíc s titulem mistra světa v kapse nějaký šimrání u kotníků nejspíš ani nevnímáš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
srbic13

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Bucky

Messi že tohle neřeší? Tak ten byl dobrej. A proč teda prohlašoval, že Lewa je nejlepší hráč sezóny a zasloužil by si to, když pak bylo vidět, že v hlasování ho nedal ani do první trojky? A proč nehlasoval pro Ronalda až do let, kdy bylo jasné, že Ronaldo nemůže vyhrát? Ten to řeší úplně stejně jako Ronaldo, ale baví mě, jak si ho jeho fanoušci idealizují. Ronaldo se aspoň nepřetvařuje, člověk u něj tak nějak ví na čem je. Messi se tváří jako svatoušek, ale činy ukazují na něco jiného.

Reagovat
eder

Reagovat
Kejza

pokoušet se z toho, kdo víc řeší sebe a svoje úspěchy, vůbec udělat debatu, nebo se dokonce rukama nohama snažit obrátit ji ve prospěch Ronalda.. to chce už něco silnějšího tak to se bav dál

Reagovat
Bucky

Obrátit ve prospěch Ronalda? Vůbec. Jsou v tom úplně stejní. Ale fanoušci Ronalda se nesnaží tvrdit, že to tak není. Ronaldo je fantastický fotbalista a tím to tak končí. Zatímco Messiho jeho fanboys vidí jako největšího a nejskromnějšího sympaťáka a v podstatě druhé vtělení Ježíše. A to chce už něco silnějšího. Je hrozně vtipný sledovat, jak do čutálistů, o kterých neví lidi vůbec nic, se jen skrz sledování na hřišti a pár mediálních výstupů (které sotva odpovídají realitě) snaží vtělovat svoje ideály a dělat z nich nějaké super sympaťáky. U Ronalda je vidět, že si ho většina fanoušků dokáže užít prostě jako fotbalistu. U Messiho se z nějakého důvodu pořád dokola cpe, jaký je to super kluk, ačkoli činy tomu vůbec neodpovídají.

Reagovat
Kejza

Vždyť ta tvoje premisa, na který tu stavíš ty svoje "hustý" argumenty, stojí v podstatě na tom, že ani jednoho nikdo nezná a soudí podle střípků z médií. Když pominu to, že si to zjednodušuješ a vybíráš si, co se ti hodi, tak bys předně neměl vůbec vykládat nic o tom, že Messi a Ronaldo jsou stejní, a posuzovat v čem je Messi falešný, kdežto Ronaldo ne. Předpokládám, že osobně neznáš ani jednoho. Týpek nahoře ti to napsal dobře, Messi ti musel buď vojet starou, nebo ti zkrátka hodně leží v žaludku. Jedinej, kdo tu kolem sebe kope jak uřvanej fanboy, jsi momentálně ty.

Reagovat
Bucky

Akorát že vůbec. Ty a podobní frajeři píšou věci jako "jo, to on tohle na rozdíl od Ronalda podle mě vůbec neřeší navíc s titulem mistra světa v kapse nějaký šimrání u kotníků nejspíš ani nevnímáš". A já reaguju, že je to blbost, protože Messi opakovaně svými činy dokazuje, že mu na tom kurva záleží a kurva si všímá toho "šimrání u kotníků". Ale vy tvrdíte opak proti tomu stavím Ronalda, který to prostě na rovinu přiznává, že mu na tom záleží a ty individuální ocenění pro něj jsou důležitý a všichni jsou s tím OK. To je prostě vyvracení tvé představy o bezchybném Messim a démonickém Ronaldovi, kde se přitom oba chovají úplně stejně, ale jeden se tím netají a druhý se tomu strašně brání a jede faleš, kterou mu jeho fanboys jako ty žerou. Já nemám problém, že si doma nad Messim pohoníš, v pohodě. Ale jakmile to začneš tahat na diskuzní fórum, tak se nediv, když se ozve někdo, kdo tvé nadšení nesdílí. Je ale hezké vidět tu vaší projekci, jak všichni hrozně chcete, aby vám Messi opíchal starou, jinak si tohle opakování téhle sračky nedokážu vysvětlit.

Reagovat
Kejza

ono to tak obecně je, že čím zaujatější a kulhající argumenty, tím větší ramena ty jsi toho přesnej důkaz. snažil jsem se s tebou vést normální diskuzi a nijak mi nevadí, že někdo zkritizuje moje komentáře nebo názory, takže nerozumím tomu, kde bereš ten pocit, že se zlobím, že na mě reaguješ, ani kde bereš to, že si honím nad Messim když vidím jiný uživatele, jak se prezentujou, přijdu si jako dost klidnej fanda, ale to záleží na názoru, beru. problém mám u tebe jenom s tím, jak tady ty svoje zaujatý pocity ohledně Messiho prezentuješ jako nějakou odpozorovanou pravdu a jako nějaký logický závěry, přitom to patláš, jak se ti to hodí, a protiřečíš si už od základu. pak se schováváš za to, že vyvažuješ fanboye, a tím si jakože obhájíš, proč jsi jinej než ostatní. jenže choval ses tady jako úplně stejně zaujatej křikloun jako ti, proti kterejm jsi svoje názory stavěl, protože ti vaděj. ale to ty nevidíš, no..

Reagovat
Bucky

"snažil jsem se s tebou vést normální diskuzi". OK, myslím, že už stačilo. Tohle je fakt už moc.

Reagovat
Kejza

No konečně Myslel sis, že můžeš falešný argumenty a předpoklady, ve kterejch si protiřečíš, vydávat za hodnotný názory, nebo dokonce za nějakou všeobecnou pravdu o Messim. A ono ti to neprošlo, co

Reagovat
Beči

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Spalovač šancí

Je fakt, že Karim je na tom líp.

Reagovat
Blasphemer

Že by byl druhý nejlepší střelec ligy po Abderrazakovi Hamdallahovi?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
pingla

Reagovat
Salfovic

Škoda, že tam nešel. By mě zajímalo, co by vyváděl Ronaldo, kdyby bral poloviční peníze co Messi.

Reagovat
lampas

Pravděpodobně by mu stejně stávající klub ty prachy minimálně dorovnal, spíše mu dal něco navíc.

Reagovat
sergi

Reagovat
Kejza

Reagovat
Leopardo DiCardio

Přesně tak! Psali to na صحيفة وول ستريت جورنال (saúdskoarabská obdoba The Wall Street Journal). Příspívají do něj výlučně důvěryhodné zdroje, a to včetně Židů (ti to prý umí s penězi).

Reagovat
kylo ren

Nevíte někdo jak je to s tím prodejem Manchesteru united?

Reagovat
Beči

Šejk Jassim podal prý finální nabídku kolem 6 miliard a dal Glazerům deadline do pátku. Pokud se do té doby nedohodnou, prý z jednání odstoupí.

Reagovat
kylo ren

Díky moc

Reagovat
Spalovač šancí

Nabízejí ho přes Wish

Reagovat
icefish

Ale jako Man City. A pak mu zabalí a pošlou United

Reagovat
Kejza

Reagovat
Salfovic

Jestli se to potvrdí, tak je to škoda. Ale jestli nebude hrát LM, tak je ve výsledku úplně jedno, jestli bude hrát v USA, v Číně, někde na poušti nebo kdekoliv jinde v prdeli.

Reagovat
Remt

Místo do USA za drobné než do Arabie za totální raketu? To mi zní zvláštně

Reagovat
Beči

Daleko lepší prostředí, nádherné stadiony, fanoušci, kteří ho tam budou milovat... Navíc je to daleko blíž jeho domovině a má tam už i dům. Nehledě na to, že v Miami podle mě taky dostane hodně slušně zaplaceno.

Reagovat
Hachim Mastour

makes sense

Reagovat
patas92

Reagovat
Remt

Na prostředí sere pes, zadarmo ani kuře nehrabe Když vidím co dostal Benzema, tak Messi by musel dostat násobek toho co mu mohou být ochotni nabídnout v USA

Reagovat
Beči

Messimu podle médií nabízeli v přepočtu 8,5 miliardy korun na rok. Ale tak očividně asi nepreferuje prachy a do Arábie se mu nechtělo. Já mít tolik peněz co on, také se raději stěhuju do Miami, než do Arábie

Reagovat
smazaný uživatel

Tady tímhle argumentuje většina lidí, ale v čem konkrétně je pro člověka s tolika penězi lepší život v Miami než v Rijádu? Co se týče praktických věcí.

Reagovat
Beči

Tak u mě by to bylo neskutečně obrovské množství lidí, šílené počasí, zákony a celkově politický systém v Emirátech. Těžko říct, jak to vidí Messi, ale když odmítl takové prachy, asi pro to své důvody měl.

Reagovat
smazaný uživatel

To je zvláštní, protože hustota zalidnění je větší v Miami a co se týče absolutního množství obyvatel, tak metropolitní oblasti obou měst jsou zhruba srovnatelné (byť o trochu větší je Rijádu). Počasí chápu, o zákonech v Saúdské Arábii úplně přehled nemám. (Ani o zákonech v SAE. )

Reagovat
Beči

Hustota zalidnění dost možná, ale samotný Rijád má cca 8 milionů obyvatel, což se nedá srovnávat s tím půl milionem v Miami, pokud nepočítáme celou aglomeraci.

Reagovat
smazaný uživatel

To nedává smysl. To je jako tvrdit, že bys radši žil v Katovicích, protože v Praze by ti vadilo velké množství lidí.

Reagovat
Beči

No, u mě je to ale přesně tak. V Praze bych v životě bydlet nechtěl, protože tam občas jezdím a v té záplavě lidí se necítím dobře.

Reagovat
Jordi Alba

Emiráty nejsou Saudská Arábie, ale v obou těhlech státech je určitě víc bezpečno, než na Floridě. Bohatej běloch je to poslední, co by tam bylo nějak výrazně omezovaný, pokud není úplnej debil. Jedna věc je co je na papíře, druhá věc je realita, kor pro člověka, co se tam nenarodil, to je asi jako kdyby ti někdo tvrdil, že v Dubaji, která je v Emirátech platí to, že nemůžeš mít sex se svojí přítelkyní, když nejste manželé. Realita je samozřejmě taková, že si tam bez nějakýho těžkýho hledání zaplatíš kurvu a nikoho to tam nevzrušuje.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Trand

Co mě tak napadá - příjemnější počasí, má to blíž do Argentiny, manželka se tam může pohybovat jak chce, lehčí jazyk (pokud by se teda chtěl učit), lepší kulturní vyžití, veliká španělsky mluvící komunita. Možná i větší anonymita, ale to nemám podložené, nicméně mám pocit, že v SA by ho poznávalo víc lidí než v Miami.

Reagovat
Maximm9

To pises tak, ze v Miami bude za chudaka podle me si Miami vybral z duvodu, ze se mu to +/- vyplat istejne.

Protoze treba za spolupraci pro Adidas na americkem trhu musi dostat strasny balik

Reagovat
Beči

Já? Však já jsem psal, že v Miami určitě taky dostane slušně zaplaceno.

Reagovat
Maximm9

Sorry, nekoukal jsem na vsechny tvoje prispevky. Jen jsem reagoval na ''nepreferuje prachy''

Reagovat
kilobyte

Zadarmo hrát nebude a součástí nabídky je i spolupráce s Adidas a Apple. Což bude slušně zaplacená spolupráce.

Reagovat
Mastný Chobot

Bojí sa Ronalda, to je jasné

Reagovat
Eichel

Vraj má dostať nejaký share z profitu, ktorý ten príchod prinesie, plus na to dosť tlačili Adidas a Apple.. ktovie.. určite to ale nebude zle zaplatené

Reagovat
Uwe háže buly

Radši bych šel za centy do Argentiny, mít vyděláno tolik co on. Nebo klidně na Mallorcu.

Reagovat
Bucky

Zadarmo bych fakt netvrdil. Arabové musí nabízet takové peníze, protože ty hráči vědí, že marketingově je takové angažmá bude hodně bolet. V USA naopak dostane neskutečně lukrativní marketingové nabídky a z těchhle aktivit dostane klidně výrazně vyšší peníze než za fotbal samotný. Až mě šokuje, jak málo se tenhle aspekt bere v potaz, když se řeší kdo, kam, za kolik. Tohle a různé daňové zatížení jednotlivých zemí se prakticky neřeší.

Reagovat
r.mrazik

aspon nekdo ma rozum

Reagovat
Hachim Mastour

Prečo nie do Arábie

Reagovat
Neuro

v Miami se určitě žije super

Reagovat
YNWA__MSN

A z Miami zadarmo na roční hostování do Barcelony a pak pěkně zpátky do USA a odehrát tam 3 sezóny ?

Reagovat
PBLead

Reagovat
Seydou Doumbia

Nějaká šance že by ho Barca potom získala někdy na hostování?

Reagovat
Salfovic

Při kterém bude Miami platit Messimu 90 % platu.

Reagovat
YNWA__MSN

Taky to je ten hlavní důvod proč podepíše v Miami

Reagovat
Maximm9

Mozne to je. Uz pred tydnem jsem cetl podobne clanky, ze by tohl byla jedna z moznosti. Ma druhou stranu co by z toho melo Miami, ze mu budou platit 50% platu a on bude v Barce ?

Reagovat
patas92

Základní část MLS končí v říjnu a další začíná v únoru (zatím to na play-off pro Miami nevypadá). Takže by se mohl na pár týdnů v zimně v Evropě ukázat, jako v minulosti Henry, Beckam a další.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

přání otcem myšlenky, ale i v tohle taky trochu doufám

Reagovat
patas92

Tak já tomu nevěřím vůbec

Reagovat
Bucky

A bylo by to vůbec dobře? Messi je hráč, kolem kterého musíš stavět celý tým. A rozjebat si celý herní plán kvůli tomu, aby si za Tebe párkrát kopl Messi, to mi nezní jako úplně super plán a myslím, že by Barce spíš ublížil, než pomohl.

Reagovat
eder

...jako už tolikrát v minulosti. To ale adolescentním messionanistům nikdy nevysvětlíš ..

Reagovat
patas92

Miami i ropáci by na něj počkali do srpna, ale Messi sám tuší, že by to nedopadlo ani pak a nechce se zas nechat tahat za nos.

Reagovat
Grahf

Hovoril, že chce karieru dohrať v Newell's Old Boys, ale zle sme mu rozumeli, myslel Neville's Old Boys.

Reagovat
YNWA__MSN

Neville už tam není

Reagovat
Beči

Vtipe vylez.

Reagovat
king23

To se opravdu nepovedlo.

Reagovat
smazaný uživatel

McMessi

Reagovat
Luc-Luc

dobra volba, lepsi nez saudska arabie 100 pro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jde si splnit americky sen

Reagovat
Mercury

Skoda, doufal jsem v ten pomyslny Last dance, ale chapu ho. O MLS mluvil celou karieru, ze by ho s rodinou lakalo zkusit zivot v USA. Za me Miami rozhodne fajn moznost vzhledem k nasledujicim CA a WC a porad mam nekde vzadu zbytkovou nadeji na nejakou hostovacku a rozlucku v dresu Barcy ala Henry . Kazdopadne Leo uz ted hraje vylozene pro radost a bez tlaku ci extra motivace, tak at si to uziva dle sveho gusta. Zaslouzi si to.

Reagovat
zasranej malíř

Here We Go!

Škoda, chtěl jsem ho ještě v LL vidět

Reagovat
SaianSupaCrew

Jinak srovnávat tu velbloudářskou ligu s MLS je sice roztomilé, ale hodně na sílu

Reagovat
uff

Reagovat
Al Capone

Jako mysleno naprosto vazne, opravdu je MLS o tolik lepsi? Ja nesleduji ani jednu z nich a neprimeje to ani Cristiano nebo Messi.

Reagovat
SaianSupaCrew

Bez debat. Ono nejde ani tak o to, že by MLS byla tak dobrá liga (jsou někde na úrovni Skotska, nebo Švýcarska), ale o to, že Saudi ani té širší spičce aktuálně pořád konkurovat nemůžou.

Infrastruktura, hráčská kvalita, průměrná návštěvnost,..., ten rozdíl je pořád markantní.

Reagovat
Beči

Reagovat
SaianSupaCrew

I z hlediska PR, já vím, že ti kluci si šli povětšinou jen začutat a přivydělat na důchod, ale ten seznam hráčů, kteří si MLS zkusili, je brutální. Namátkou:

Becks, Henry, Wazza, Zlatan, Bale, Kaká, Pirlo, Drogba, Villa, Lampard, Schweinsteiger, Gerrad, Valderrama, Pipita, Nesta, Matthaus, Insigne, Chicharito, Ashley Cole, Stoichkov, Pato, Vela, Chiellini...

Reagovat
Beči

Reagovat
xjert02

Lubos Kubik

Reagovat
uff

Reagovat
Ctenar

Začal to myslím nějaký Pelé

Reagovat
Bucky

Jen je otázka, jestli za chvíli šejkové nebudou mít podobný seznam. Vypadá to, že lákají v podstatě každého hráče, který se blíží ke konci kariéry v Evropě.

Reagovat
SaianSupaCrew

V tom máš určitě pravdu a podle mě tam nakonec nebudou hráči jen dohrávat kariéry, ale stejně jako kdysi v Číně tam budou chodit i kluci jako Oscar, nebo Hulk.

Jen s tím rozdílem, že jim prachy asi jen tak nevyschnou

Reagovat
Bucky

Státem vlastněné kluby budou mít vždycky úplně jinou zásobárnu peněz, ale ono dotovat si donekonečna ligu důchodců taky nebude kdovíjaké terno. A ty neomezené zásoby peněz v těchhle zemích taky nejsou až tak neomezené. Když se třeba stavěla Burj Khalifa, tak se propagovala jako nejmodernější mrakodrap současnosti a obrovský úspěch technologie. A realita? Frajeři potřebovali šetřit, takže se pro budovu a okolí nevybudovala ani kanalizace a čistička a každý den jede obrovská kolona cisteren, které vezou hovna někam, kde se můžou "bez problému" vypustit. Dnes už je aspoň tahle část řešena trochu udržitelně, není to tak dávno, co se to prostě vypouštělo do nějakého "rybníčku", ze kterého to prosakovalo do spodních vod a při záplavách se tenhle problém ještě výrazně zvětšil. Takže jo, v rámci majitelů fotbalových klubů jsou jasně nejbohatší a bez konkurence, ale strop to určitě má.

Reagovat
SunFells

Reagovat
oli9

Reagovat
Rudnevs

David Beckham's move to MLS is one of the best sports business deals ever:

• Earned $255M over 5 years

• Purchased Inter Miami for $25M

• Inter Miami is valued at $600M

And now they have Lionel Messi, which will push the club's valuation toward ~$1 billion.

Becks

Reagovat
Wazza228

Ikona

Reagovat
r.mrazik

Becks

teda krome propagace kataru,kde se ukazal jako koupitelna cubka

Reagovat
ratusek

na to sere pes. každej má nějakou cenu

Reagovat
Bucky

Taková klasika. To, že je někdo super fotbalista a na hřišti působí sympaticky vůbec neznamená, že bude dobrý v jiných aspektech života. Becks je jeden z mých nejoblíbenějších fotbalistů všech dob. Ale to neznamená, že to není kokot a úplatná děvka. Koneckonců asi každý, kdo se vyfotí v Nusr-Et s tím pozérským kokotem, co to vlastní, musí být taky pěkný kokot.

Reagovat
andkoo

musi dotovat nepodareny biznis Victorie

Reagovat
Chittak_LFC

Je fajn, ze nejde k velbloudomrdcum.

Myslite, ze clovek s jeho bohatstvim resi, kde dostane vic? Na jednu stranu to je prirozeny chcit za svoji "praci" dostat zaplaceno nejvic, na druhou stranu, zajistil se i nekolik generaci po sobe a pokud si nechce kazdej den kupovat novej Rimac, tak bude prubezne bohatnout i jen diky reklame snad dokonce zivota.

Reagovat
papanegra

A zase z toho vyjde Messi lepší jak Ronaldo, i když ho nemusím, tak si Ronalda maže na chleba...

Reagovat
JFT97

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pony Slaystation

maže si ho na chleba celou kariéru*

Reagovat
valloire

Reagovat
Bucky

Že jde do "důchodu" o dva roky dříve než Ronaldo? Nebo protože je morálně na výši, protože hrál pro šejky v Evropě a ne u nich doma?

Reagovat
Ladas321

Miami je ideální destinace pro něj i pro jeho rodinu. Fanoušci ho tam budou milovat, v Miami je Španělština druhý jazyk, takže se tam budou cítit jako doma. Fakt to nesrovnávejte s tou pouštní prdeli, kde se ani nemůžeš poškrábat na koulích.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
M.Vaza

Na takové škrábání má beztak lidi..

Reagovat
Eichel

Ale hej mrzí ma to. Stále si myslím, že racionálne to moc nedávalo pre Barcelonu zmysel a je lepšie tam mať pracovitejšie krídla, ktoré to odmakajú aj dozadu, zvlášť keď je na 9tke Lewa, ktorý tiež už nie je najmladší. A dokonca by som povedal, že Laporta nad tým uvažuje rovnako, ale nemôže to povedať, pretože by ho už nikto za prezidenta v Barcelone nevolil. Tak ako ten jeho odchod bol dosť shady a stále si myslím, že keby ho chcel udržať tak to dokáže, tak si aj teraz myslím, že Messiho by dotiahol, keď tak na konci ak na to zostanú financie v mzdovom strope, ale inak to vôbec nebola pre neho priorita. Vidieť to aj na tom, že má momentálne zdravotnú prehliadku Inigo Martinéz a prioritne sa registrovali chalani ako Gavi, či sa jedná o predĺžení a registrácií Baldého. Skrátka si myslím, že sa obaja chceli tváriť, že sa chcú dohodnúť ale reálne im o to až tak nešlo a je to takto správne. Bude lepšie ak sa bude klub sústrediť na pivota, RB a prípadne Gunda, než na Messiho. Ale teda zrovna teraz keď sa lúčil Ibra, či Benzema tak mi bolo fakt ľúto, že Leovi netlieskal zaplnený Camp Nou a vlastne by som si prial aby mal normálnu rozlúčku pred divákmi a najlepšie so zdvihnutou trofejou a kapitánskou páskou. Ale tak srdce bokom, klub sa má riadiť racionálne a Laporta urobil správnu vec, keď je pre neho prioritou riešiť iné posty v zostave než návrat Messiho.

Reagovat
drussbarb

Dává to smysl, než si vzpomenu na to, za kolik k nám přišel Torres

Reagovat
PG34

No, nedava smysl michat jedno s druhym, Torresuv prestup a obecne situace v prosinci 2021 byla uplne jina nez ted Messiho prestup. Tady se furt nadava na Laportu, ale on nemohl udelat nic vic. Messi mohl pockat, az vedeni proda hrace a bude mit jistotu, ze ho zaregistruji. Cekat ale po fiasku v lete 2021 nechtel, coz chapu, na druhou stranu ta moznost tam proste byla. Myslim, ze nema cenu vinit ani jednu stranu, proste ten prestup ted byl hodne slozity.

Reagovat
drussbarb

Když člověk čte vyjádření Laporty o tom, jak moc je Messiho příchod priorita a pak zjistí, že spolu mluvili 1-2x, tak je jasné už vše

Reagovat
PG34

Hm, tady uplne nesouhlasim. Prijde mi, ze Laporta fakt chtel Messiho privest, byl tim podle vseho posedly. Koneckoncu, co by byla pro nej lepsi vizitka: prezident, co se snazil privest Lea zpatky, nebo ten, co ho zpatky fakt privedl? Myslim, ze se snazil, ale Messi mu po minulych zkusenostech neveril a nechtel cekat, az si Barca vyresi svoje financni problemy. Inigo a novy smlouvy byly prioritou odzacatku, nemuzes uprednostnit Lea pred udrzenim mladych hracu. Snad ted odpadne trochu medialni pozornosti od klubu, vedeni v klidu proda hrace a zacne pracovat na prichodech.

Reagovat
drussbarb

Ano, tvrdil to před volbami a teď zase. Mluvili spolu 2x

Reagovat
sergi

Klub sa má riadiť racionálne, bolo to v prípade Lewu? 35ročný poliak (národnosť nehrá rolu, aby to niekto nepochopil zle) s niekoľko krát nižšou marketingovou hodnotou za 45mio eur a s platom 500tisíc týždenne.

Rovnako ako píšeš, lopata Torrres ktorý prišiel za veľké peniaze, výkony hodné možno Béčka a o marketingu ani hovoriť nemusíme.

Ďakujem teda za také racionálne zmýšľanie.

Reagovat
EaP

Toto je jeden pohľad na vec. Ja to však vidím skôr tak, že 45 mega za jedného z najlepších hrotakov sveta s dlhodobo skvelou výkonnosťou , bez zranení v situácii, kde okrem neho nebol žiaden iný hráč okrem Mbappeho či Haalanda ktorý by mal okamžitý impact na mužstvo je skvelý obchod aj napriek veku. Ostatne , v prvej sezóne v novom klube vizitka 33 gólov a 9 asistencií pri pohľade na maródku počas roka a nekvalite na krídelných pozíciách je viac ako skvelé. V podstate vďaka Lewowi sme získali titul aj napriek jeho výpadku formy od MS po apríl. Ale tam mal jednak problémy s chrbticou a nikoho okolo seba , kto by mu lopty vedel dať.

Reagovat
sergi

Jeho kvalitu ja nespochybňujem. Mne sa neľúbi to, že problém priviesť Lewu nebol, ale na Messiho, najlepšieho hráča histórie (Lewa nech je aký je, proste jeho kvality nedosahuje) neostane a vyploklonkuje sa bez rozlúčky /rozumej plným štadiónom nie nejakou tlačovkou/ zadným vchodom.

To či by sa titul získal bez Lewu sa nedozvieme. Ale škrtať hráčom platy a priviesť takúto posilu je kontraproduktívne.

Reagovat
ADM

Že sa Ronaldo a (pre mňa hlavne) Messi nedočkajú pompéznej rozlúčky v Európe, je pre mňa teda obrovskym sklamaním.

Reagovat
Al Capone

Reagovat
nani92

Messi ma ešte šancu, kľudne aj v Barce, ale Ronaldo za sebou spálil všetko

Reagovat
Al Capone

No je to dement a to jsem jeho opravdu velky fanda, tezko nebyt kdyz v Realu predvadel tak velke veci.

Reagovat
papanegra

Reagovat
misinho7

Reagovat
r.mrazik

Roncek mel pompezni rozlucku v tv u Morgana

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
ratusek

Reagovat
Swarley

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
smazaný uživatel

Joo, tohle bylo vtipny a trefny ale stejne jsi vylizanej dement

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
JFT97

idealni destinace. Na Floride ho budou milovat a zvysi popularitu fotbalu ve Statech, kde je to potreba narozdil od pouste

Reagovat
Zaschrona

Pro konec GOAT kariéry parádní zakončení, stejně jako Pelé půjde udělat další boom fotbalu v USA. A možná s úplným vyvrcholením s účastí na rekordním šestém MS v kariéře právě v USA?

Reagovat
technecium

Podle me tam jde hlavne kvuli Cope America 2024.

Reagovat
Zaschrona

Může taky být.

Reagovat
inferno08

No každopádně je lepší si ve volném čase zajít na basket, než na závody velbloudů.

Reagovat
sergi

Reagovat
nani92

Škoda toho načasovania, fakt by som chcel vidieť ako Phil Neville trénuje Messiho

Reagovat
SunFells

I v tomto Ronalda natřel.

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zlatko28

Reagovat
Benfica

Az nato, ze Ronaldo v 35 hral za Juve

Reagovat
misinho7

Reagovat
Salfovic

A fanoušci Juve na to dodnes v slzách vzpomínají.

Jinak, Messi hrál v 35 za PSG, nechápu tento argument.

Reagovat
Al Capone

Snad nechces srovnavat Serii A s Ligue 1, ze ne? Navic kdyz Ronaldo tam byl nejlepsi strelec zatimco Messi ani zdaleka nebyl nejlepsi v PSG…

Reagovat
Salfovic

Úplně v klidu.

Reagovat
Al Capone

Tak ocividne tomu hodne rozumis

Reagovat
Mihi

V čom je Serie A o toľko lepšia nez Ligue 1 keď ich nemožno porovnávať? Plus keď zoberieš do úvahy góly plus asistencie tak si nemyslím že by Messi za Ronaldom zaostával.

Reagovat
wyqinac

tak se treba podivej na koeficienty - Ligue 1 uz dokonce letos i vypadla z top 5, kam se misto ni nacpalo Nizozemi. Portugalsko za nimi ma ztratu taky relativne malou a dokonce i pred 8. Belgii ma momentalne Ligue 1 o neco mensi naskok, nez jakou maji ztratu na top 4 ligy

Reagovat
Messiáš

Messi v 35 vyhrál MS, ještě něco?

Reagovat
jsemdement

https://www.whoscored.com/Regions/74/Tournaments/22/Seasons/9129/Stages/21037/PlayerStatistics/France-Ligue-1-2022-2023

Nejsem vylozene zastance statistik, ovsem tohle... je celkem s prehledem na to, ze by teda nemel byt ani zdaleka nejlepsi v tymu.

Reagovat
xjert02

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Benfica

No to je dalsia vec, Italska liga je daleko lepsia ako Ligue 1, staci pozriet na vysledky v europskych poharoch..

Uz po tejto sezone by som asi ani psg nenazval top tim.. ale to je na debatu, asi dlhu

Reagovat
technecium

Messi v 35 letech natrel na MS obhajce titulu, Ronaldo natiral Cagliari a prerusil Juventusu serii vyhranych lig.

Reagovat
Zark

Táhni doprdele i s celým Ronaldem

Reagovat
Benfica

To, ze Ronaldo isiel mimo top ligu az v 38..

*ti italsky asi aj ano, ti radoby tuna, viem ja

Reagovat
SunFells

To se týká jeho výběru závěrečného angažmá.

Reagovat
Benfica

Tak to asi hej, ale co vies v Riade to moze byt celkom fajn.. este pred tym ako tam Ronaldo isiel som pozeral rozhovor s ceskou co tam zije dlhodobo a celkom si pochvalovala.. myslim ze to bolo na DVTV

Reagovat
Kokesh

Omg

Reagovat
Mercury

Reagovat
T44v3tt1

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Zlatko28

Reagovat
db18

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Godblesss

Pobavils

Reagovat
Spagetka

Pomerne zvlastni, ze aktualni drzitel Zlateho Mice odesel k Saudum a budouci drzitel Zlateho Mice odchazi do MLS.

Jako doufam, ze se upeklo hostovani v Barcelone, protoze mi jeho odchod do MLS prijde pomerne dost brzky. Ale asi lepsi nez smradlava Saudska liga...

Reagovat
delfin

Lepší rozhodnutí než Benzemovo a Cronaldovo.

Reagovat
ACSeRw!n

takze se opet potvrdilo CR7 > Messi, zatimco Ronaldo udava trendy, tak Messi se uklizi kamsi za ocean, kam se prestupovalo pomalu uz za studeny valky

Reagovat
Spagetka

v tomhle případě udávají trendy spíš peníze, nicmene kdyby CR7 mohl odejít do USA, pravděpodobně by odešel spíše do MLS než k Saudům, nevím do jaké míry byl problém jeho incident s tím znásilněním (amíci jsou v tomhle strašně háklivý a mohl to být red flag), protože pokud dali Messimu takle silnej deal, tak by to u Ronalda byt problem neměl, páč on by byl v USA možná ještě větší značka než anglicky nerozpovídáný Messi. Takže si s tím trendem nejsem uplně jistý...

Reagovat
hodoňa

O jaký trend to má jít?

Reagovat
tunkic

Jak být na sklonku kariéry za úplnýho debila

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
dextroza_m

Ty jsi ale jeliman...

Reagovat
2miguel1

majsa Messi, budeš chybať

Reagovat
Ingimir

budem akurát v New Yorku (áno, chcel som sa pochváliť) keď tam v auguste bude Miami hrať s Red Bulls, tak teda že pozriem vstupenky, na Lea by som sa aj pozrel... bežná cena lístkov (na oficiálnej stránke Red Bulls) na ostatné zápasy začína v rozmedzí 19-29 dolárov, cena na zápas s Miami? najlacnejší lístok za 550 dolárov

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
vestinustarychdubu

Stejny jak koncerty tam, ten dynamic pricing jejich... bohuzel se vzdycky najde vic nez dost lidi, co to zaplati.

Reagovat
Messiáš

Je to škoda.

Nejvíce mě mrzí, to mediální pokrytí a vytváření často falešných nadějí, hlavně od Romera, který jeden den řekne, že šance na příchod do Barcelony jsou 80% a následně za dva dny jsou 1%.

Messi je taková legenda, že má právo o své budoucnosti si rozhodnout, aniž by to mělo jakéhokoliv fanouška urazit. Zasloužil by si ale rozloučení s klubem jeho srdce na hřišti, a ne na tiskovce po té, co mu dva dny zpět řekli, že ho nemohou podepsat.

Ať se daří a budu tajně doufat a věřit, že třeba to ještě jako hráč splní, byť ty naděje jsou spíše utopické..

Reagovat
2miguel1

Toto Barcelone len tak neodpustím. Dostal nas na samý vrchol, je neodpustitelne sa s nim takto nerozlučiť.

Reagovat
drussbarb

Mám to stejně. Je mi jasné, té mé uražené city asi Laportu nezajímají, ale je mi z Laportových mind games zle.

Messi mě přivedl k Barceloně (a k fotbalu), začínám mít pocit, že mě Barcelonu i znechutí. Ta rozlučková tiskovka je nezapomenutelná. Naštěstí MS vše s přehledem přebíjí a Barcelona > Laporta, který tam nebude věčně. Politický šmejd.

Reagovat
Messiáš

Mě se to taky těžko kouše. Ještě více se mi hnusí ten statement ze strany Barcelony, který mi přijde hodně populistický se snahou si hlavně očistit co nejvíce PR.

Pořád jsem ve fázi zapření a budu se držet naděje po každém roce smlouvy v Miami, kdy Leo má možnost jednomyslně smlouvu rozvázat, že tak třeba učiní.

Laporta měl geniální možnost si získat i ty ztracené Cules po roce 2021, je to samozřejmě vše pořád důsledek let prezidenství Bartomeua a neústupnosti FFP ze strany La Ligy, ale mělo se udělat mnohem více. Byla to jedinečná možnost, po MS, dost možná i se zlatým míčem..

Reagovat
sergi

No to vyhlásnie čo dali v noci na net, načo to bolo dobré? A ešte tie zbytočné poznámky v ňom... zase sa snažia zvaliť vinu na niekoho iného, navyše to vyzerá ako keby ešte viac chceli spáliť mosty.

Reagovat
Kiss Me Polka!

je to škoda, že už nebude v Evropě na očích.

Ale super, že aspoň není za kokota a nejde dělat reklamu saudům, za to ❤️

Reagovat
mistr129

Reagovat
Modroočko

Srdciar

Reagovat
Zlatko28

Do Barcelony to prostě nešlo, co se dá dělat. Ale přijde mi nelogické odmítnout nabídku od saudu, kdy mohl mít plat 3x větší než Ronaldo...

Reagovat
Spagetka

Nelogické to uplně není. Dle jeho vyjádření peníze pro něho úplně nejsou na prvním místě. Navíc dle informací dostane revenue-share z Adidasu a Apple TV, udajně i podíl v klubu. Což taky úplně nenaznačuje, vyloženě špatnej deal. 100+ za sezonu dá určitě.

Ono jestli máš žít jako poměrně silný křestan v Miami s rodinou nebo v muslimské poušti, kde se nemůžeš ani poškrábat na vajcích (např. Kante i Benzema jsou muslimové, pro ně je to cajk), na stadioně lítá všelijaký hmyz, neustálé horko a nuzná liga, tak asi to rozhodování zas tak těžké nebude. Navíc díky systému MLS je zde stále možnost hrát mezi pauzou v Evropě. Poměrně logické rozhodnutí.

Reagovat
Zlatko28

Aha, tak skrz to vyznání to dává smysl. Já četl, že mí i nějakou super nemovitost v Miami, tak to možná taky rozhodlo .

Reagovat
Spagetka

Tak on hlavně chtěl odejít do Barcelony, kde, jak se vyjádřil, chce žit i po karieře. La Liga udajně dala zelenou, problém byl u Barcelony, kde by se musel udát solidní rošambo s platy a odchody hráčů. Messi se ted na tiskovce nechal slyšet, že nechce, aby kvůli němu někdo odcházel, nebo aby byl zase na něho vyvíjen tlak, že za tu situaci může on. Imo je problém v Laportovi. Udajně nechce podstupovat nejistotu a nechce být pod tímhle tlakem. Dle jeho slov, díky vyhře na MS už dosáhl všeho a chce si užít klid mimo Evropu, v klidu s rodinou. Škoda, že na tiskovce nezaznělo něco ohledně možného hostování, ale to se možná nabídne samo potom co Miami nepostoupí do PlayOff.

Reagovat
Zlatko28

Co tak čtu, tak fanoušci Barcelony si teda umí vybrat vedení... I ten předchozí prezident to bylo něco.

Reagovat
janinho

jj, lebo vedenie si vyberaju fanusikovia klubov vedenie AC a PSG, to je tiez ceresnicka na torte, aj ked teda s Bartomeuom sa to teda porovnavat neda (ale to sa neda nic)

Reagovat
Spagetka

tak u Barcelony to tak vlastně je, neb hlasují socios, klub je vlastněný členy (fanoušky klubu)

Reagovat
janinho

bol by si prekvapeny kolko z tych socios ma sportovu stranku klubu zvysoka na salame. casto sa to pravo socio v podstate dedi. socios sice volia ale kandidatov vybera sirsie vedenie.

Reagovat
roman1978

ne. kandidovat může každý, kdo splní podmínky. širší vedení nikoho nenominuje.

Reagovat
janinho

niektori ste tu posadnuti cislami? leo zaraba poslednych 10-15 rokov kazdy rok vyrazne cez 100 mega. ako mu zmenia kvalitu zivota 2/3 roky niekde v pusti? boha, ved musi mat na vypise z banky snad pol miliardy aj keby mal neviem aky nakladny zivotny styl, tak preco by mal robit rozhodnutia na zaklade vysky platu??? saudi mu platia velke milony uz len za tu propagaciu, pohar za MS o ktorom celu karieru snival preberal v nejakom prijebanom ciernom zupane... fakt si nemyslim ze sa potrebuje odjebat do SA aby bol spokojny. a to iste plati aj o CR, ale ten ma zjavne ine priority.

za mna teda pre Leosa velky

Reagovat
sergi

Reagovat
vestinustarychdubu

Taky nevidim nic nelogickyho odmitnout odejit podkurovat arabum do jejich pralesni ligy kamsi do arabsky prdele (bez ohledu na nabizeny penize) a radsi jit do USA, kde bude mit stokrat lepsi zivot s rodinou (a jeho jmenem a penezma).

Reagovat
Kepy_FCB

Miami Heat

Reagovat
smazaný uživatel

Denver Nuggets

Reagovat
SaianSupaCrew

Alonzo Mourning

Reagovat
xjert02

Jako pro fotbal v U.S. v kombinaci s pristim MS obrovska vzpruha a popularizace. Florida na rodinny zivot idealni.

Reagovat
Switchback

Reagovat
Spagetka

Jinak teda z toho jeho vyjádření je vidět jak moc je Barcelona finančně v prdeli a jak moc Laporta Messiho nechce. Ale tak hlavně, že Laporta přivedl Ferrana Torrese a Raphinhu. Oba dva by si Messi v 36 letech strčil do kapsy...

Každopádně klobouk dolu před Messim odmítnout šílených 500M/rok v té muslimské poušti a odejít do civilizované společnosti za menší peníz. Snad vyjde alespon to hostování v Barce, pro MLS je to neuvěřitelnej boost chytnout Messiho ještě poměrně ve velké kvalitě. Prakticky dostanou čerstvého držitele Zlatého Míče

Reagovat
drussbarb

Jo, peníze, co stáli ti dva, jsou nejlepší argument pro ty, pro které je Messi zdarma s platem Lewyho moc drahý

Reagovat
Kincl

Nevěřím tomu, že v jeho volnu v MLS bude chtít jít hostovat do Barcelony s tím, že tam bude muset něco dokazovat fanouškům, jinak budou psát jak na to už nemá.

Reagovat
Salfovic

Taky doufám, že už se na ně vysere.

Reagovat
Messiáš

Vztahy mezi vedením a Messim se asi zlepšily, ale pak k tomu přijde statement Barcelony, kde se chováme jako zhrzelá ex přítelkyně. Moc fanoušků by si to přálo, ale maximálně se časem dočkají nějakého rozlučkového zápasu a šmitec.

Těď mu tam přijde Busquets a někdo z party Di Maria, Suarez, Alba či Paredes a možná už to bude úplně finální štace.

Poslední roky se stejně zdá být daleko štastnější v reprezentaci, což před Scalonim a účinkováním v Barceloně měl spíše naopak

Reagovat
sergi

Reagovat
Sergi Samper

Totální fail a ostuda vedení

Reagovat
rave

https://www.youtube.com/watch?v=UCQiwICqINc

Velmi upřímný rozhovor od Lea. A samozřejmě rozumné rozhodnutí. Přesto ta ztracená naděje, že ho ještě jednou uvidím v blaugrana, dost mrzí.

Reagovat
Messiáš

Je smutné, že liga se neposnažila více. MLS k tomu přistoupila úplně jinak a budou odměněni, ve finále všechny kluby, co tam hrají

Reagovat
janinho

velmi dobre rozhodnutie. nechapem takych ako pred rokom marcelo ze radsej sa nechaju vyhadzovat niekde v tureckej lige miesto toho aby sli hrat za beckhamove miami, kde take mena privitaju s otvorenou narucou, liga nema az taku intenzitu, kvalita zivota je neporovnatelna a v porovnani s europou by si urcite uzili aj normalnejsi zivot. neviem si predstavit ze by niekto ako marcelo mohol ist kludne s rodinou na veceru bez toho aby ho "otravovali" stovky fans niekde v istambule. v miami to da v pohode.

Reagovat
Diego2

Reagovat
7kaka7

Ronaldo i Messi (v podstatě) ukončili klubové kariéry, pojďme radši zatleskat oboum velikánům než spekulovat kdo kam mohl jít a za kolik.

Reagovat
Godblesss

Reagovat
blaugrana1011

Reagovat
Godblesss

Škoda.. za mě by jim měl ještě co předat a dát.

Reagovat
j_mrazik

Za to navlíknutí do pyžama od Victoria Secret v nejlepším okamžiku kariéry bych tam taky k nim nešel.

Reagovat
blaugrana1011

Barca

Messi

Mrzí mě to, ale odmítnout ty humály mě hřeje u srdce.

Bylo by fajn, kdyby se na to vy* i CR7 a spolu zvedli MLS. Rozhodně to je sympatičtější projekt než rozhazování peněz v poušti, co chtě nechtě skončí jako Čína/Indie,....

Reagovat
Spagetka

Problem je, ze Ronalda nikdo v USA moc nechtel, proto odesel do zaplivane Arabie.

Reagovat
Ladas321

Kansas ho chtěl podepsat, ale nevydělal by si tolik jako v SA.

Reagovat
Spagetka

No právě, do Kansasu fakt odejít nechceš, šak to je něco jako Brno

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele