Messi, Mbappé a Haaland se po Zlatém míči utkají také ve finále ankety FIFA

14.12.2023, 17:34
Aktuality
Lionel Messi na udílení cen The Best v Paříži v roce 2022 (© AFP)

Obhájce Lionel Messi, Kylian Mbappé a Erling Haaland jsou v užší nominaci na nejlepšího hráče světa v anketě mezinárodní federace FIFA. Stejná trojice se sešla i ve finále Zlatého míče, který v říjnu poosmé získal Messi.

Rovněž anketu FIFA, která od roku 2016 nese název The Best, může Messi ovládnout poosmé a vylepšit vlastní rekordní bilanci. Naposledy ji vyhrál v únoru, federace tehdy zohlednila výkony od léta 2021 až do loňského podzimního světového šampionátu v Kataru, na kterém Argentinci triumfovali.

Společně s šestatřicetiletým hvězdným fotbalistou Interu Miami jsou v užší nominaci jeho bývalý francouzský spoluhráč z Paris SG Mbappé a Nor Haaland z Manchesteru City. Tento anglický klub, který v minulé sezoně dosáhl na tituly v Lize mistrů, v Premier League i na FA Cup, měl v širší dvanáctičlenné nominaci ještě dalších pět zástupců.

Mezi ženami se rozhodne mezi trojicí, kterou tvoří španělské mistryně světa Aitana Bonmatíová, Jenni Hermosová a Linda Caicedová z Kolumbie.

FIFA zohlednila výkony od 19. prosince 2022, tedy po skončení mistrovství světa v Kataru, do 20. srpna. V anketě volí kapitáni a trenéři reprezentačních mužstev, fanoušci a zástupci médií. Galavečer se slavnostním vyhlášením se uskuteční 15. ledna v Londýně.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Ladas321

Mbappe a Haaland tam ani chodit nemusí.

Reagovat
vceradnesazitra

rovnou to tomu přeceňovanému skřetovi dejte i na příští rok, stejně je jedno jak hraje

Reagovat
Manik...

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
AlvaroLorata

Hlavně ne Mr Tap in alias princezna Zlatovláska...

Reagovat
Salfovic

Krásná fotka

Reagovat
-R2D2-

Nafocený dopředu…

Reagovat
Spagetka

FIFA zohlednila výkony od 19. prosince 2022, tedy po skončení mistrovství světa v Kataru, do 20. srpna.

Co to je za shit cenu, kdyz bere vykony od konce prosince do srpna?

Reagovat
rave

Je to The Best FIFA Men's Player Award.

Reagovat
Mishko

hlavne Messi v top 3 za toto obdobie je snáď zlý žart, nie?

Reagovat
Well

Přestoupil do MLS a vystoupil tím z komfortní zóny, měl by to za to vyhrát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele