Mata jednou nohou v Chelsea. Valencia potvrdila dohodu

21.08.2011, 20:43
Aktuality
Zaujalo nás
Ještě včera se fanoušci Chelsea rozčilovali nad mdlým výkonem svých miláčků proti West Bromwichi, dnes však mohou slavit a očekávat přeci jen světlejší zítřky. Valencia totiž na svých oficiálních stránkách potvrdila dohodu s londýnským klubem, takže k doladění přestupu Juana Manuela Maty schází už jen formality.

Zbylými detaily se samozřejmě míní záležitosti mezi hráčem a novým zaměstnavatelem - čili zdravotní prohlídka a podepsání pětileté smlouvy. Kluby se už jinak dohodly na odstupném ve výši 30 milionů eur, pod tuto částku Valencia zřejmě jít nechtěla. Proto Chelsea lanaření 23letého křídelníka tak trvalo a ze stejného důvodu také dříve se svou nabídkou nepochodil Arsenal.

Šikovný fotbalista, který do Valencie zavítal před čtyřmi lety, si tak splnil svůj sen, který médiím už toto léto tlumočil - zahrát si v Premier League. Navíc ho může těšit, že si ho vysloveně žádal sám manažer Chelsea André Villas-Boas, jenž zároveň v aktivitě na trhu stoprocentně neustane. Dá se očekávat, že se ještě pokusí do týmu zlanařit nějakého kreativního středopolaře - v této souvislosti se nejčastěji skloňují jména Joaa Moutinha z Porta a Luky Modriće ze sousedního Tottenhamu. V případě chorvatského tvůrce hry a nepostradatelné opory Kohoutů nicméně hrozí, že jej nakonec Redknapp odmítne pustit z důvodu nedostatku času pro sehnání adekvátní náhrady.

To Valencia se už zařídila. Jelikož se o Matově úprku hovořilo opravdu dlouhou dobu, nakoupil Manuel Llorente pro trenéra Emeryho alternativy v podobě Argentince Piattiho a Sergia Canalese, kterého mimochodem provází stejný příběh jako Matu. Coby teenager se stal ve slavném Realu Madrid veskrze přebytečným, takže se za štěstím vydal do o něco menší Valencie.

A může doufat, že tu svou kariéru nastartuje minimálně podobně přívětivým směrem jako čerstvý mistr Evropy do 21 let. Vždyť stále ještě perspektivní Mata už 11krát nastoupil za seniorskou reprezentaci a ve španělské lize těsně nedosáhl na hranici 130 startů.

Autor: Tomáš Daníček / as.com

Komentáře (788)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele