Manchester United se dohodl se Sportingem o Fernandesovi

29.01.2020, 11:11
Aktuality
Bruno Fernandes nakonec podle všeho přece jen přestoupí ze Sportingu Lisabon do Manchesteru United. Anglický klub vylepšil nabídku a zástupci portugalského klubu ji přijali. Celkem jim může přestup vynést až 80 milionů eur.

Fernandes by měl během středy přiletět do Anglie, kde se podrobí zdravotní prohlídce a pokud nic nebude stát v cestě, tak také uzavřít dlouhou ságu.

Manchester vyjednával o příchodu produktivního středopolaře dlouhé měsíce. Letní námluvy nevyšly, a tak se k nim klub vrátil v lednu. Nakonec se obě strany shodly na následujících podmínkách. Manchester zaplatí rovnou 55 milionů eur.

Další bonusy pak mohou částku zvednout až na případných 80 milionů. Podle Sky Sports je zhruba 10 milionů eur v bonusech poměrně snadno dosažitelných. Dalších patnáct pak obtížnějších. Mimo jiné například nezanedbatelnou částku by měl Sporting dostat v případě, že Fernandes v budoucnu získá Zlatý míč.

Fernandes v této sezoně odehrál ve všech soutěžích za Sporting 28 zápasů a nastřílel v nich 15 gólů. V minulém ročníku se v 53 zápasech trefil dokonce 33krát. Šance navíc dokáže i vytvářet spoluhráčům. V této sezoně portugalské ligy je s 55 vytvořenými šancemi nejlepším hráčem v soutěži a se sedmi asistencemi druhým nejlepším nahrávačem.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (346)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele