Máme Viviana, oznámil šéf Palerma Zamparini

12.01.2012, 14:55
Aktuality
Palermo bude mít v jarní části sezóny novou brankářskou jedničku. Prezident sicilského klubu Maurizio Zamparini dnes prozradil, že se s Janovem dohodl na odkupu padesáti procent práv na Emiliana Viviana, za které zaplatí pět milionů eur...

Šestadvacetiletý brankář v létě přestoupil z Bologně do milánského Interu, který ho získal při tzv. slepé aukci. V konkurenci Júlia Césara ovšem neměl příliš dobré vyhlídky na pravidelné starty a měl tak odejít, tyto plány ovšem překazilo zranění kolene.

V průběhu podzimu pak polovinu jeho práv v rámci přestupu Juraje Kucky získal Janov, který jí nyní prodal Palermu. ”Janov chtěl pět milionů za půlku práv na hráče a my jsme mu je dali. Za tři nebo čtyři roky bude Viviano chytat v Interu, ale momentálně je to brankář, který nám chybí. Věřím, že u nás chvíli vydrží,” prohlásil Maurizio Zamparini.

Viviano se v brance Palerma pokusí vybojovat si nominaci na mistrovství Evropy a v aktuálně jedenáctém týmu Serie A by měl mít neohroženou pozici. Od letního odchodu Salvatora Siriga do PSG se v brance nejčastěji objevoval řecký reprezentant Alexandros Tzorvas, který ale koncem podzimu ztratil své místo na úkor Francesca Benussiho.

Autor: Petr Vaněček / football-italia.net

Komentáře (115)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šampión a zároveň legenda Julio ešte bude chytať 4 a pol sezóny. No a potom zaňho ako náhrada príde ďalší šampión-Viviano. Úplne geniálne a bombastické

Reagovat
rossoneri89

Viviano = sampion ?

Reagovat
rossoneri89

ale musim uznat ze Viviano je jeden z mala sympatickych hracov ktory hra resp. bude hrat za INter

Reagovat
cukjerek

v interu sou vsichni sympataci

Reagovat
rossoneri89

ani by som nepovedal

Reagovat
cukjerek

to ja viem,ked fandis AC

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
smazaný uživatel

TOP taliansky brankár. Keby nechytal Buffon, tak chytá v prvom rade Viviano. A to je už čo povedať, že uspel napríklad aj v konkurencii s Abbiatim, Sirugum, De Sanctisom, Storarim atď A to má len 26 rokov na rozdiel od vyššie menovaných pánov.

Reagovat
rossoneri89

vsak samozrejme .... je to dobry brankar .... ale aby bol sampion tak to musi nieco vyhrat ...ci? ...

Reagovat
smazaný uživatel

ale Viviana já mám rád, on narozdíl od mnohých jiných "nových Buffonů" prokázal své kvality a v Bologni chytal jako bůh, snad ho to zranění nezbrzdí a vrátí se stejně silný a jistý jako jsme ho mohli vidět v uplynulých letech. Pro Palermo výborný kauf... doufám

Reagovat
smazaný uživatel

bože

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Filip12

nehrál náhodou s Hamšíkem v Brescii

Reagovat
rossoneri89

jj do roku 2007

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň, že je to tých 50%

http://uspalermo.6f.sk/

Reagovat
aurelio

Nehnevajte sa na mňa, ale talianskú ligu naozaj nemám rád a nechápem jej ani trochu. Každý vlastní 50% každého hráča. Tí hráči potom prestupujú z klubu do klubu hala-bala a okrem pár z nich sú všetci ako predajné dievky po tom čo prešliapali polku Talianska.

Napríklad Borrielo hral za AC, AS Rím, teraz Juventus.

Vieri AC, Inter, Fiore, Juventus, AC Turín, Lazio.

Pirlo Inter, AC, Juventus

Peruzzi AS Rím, Hellas Verona, Juventus, Inter, Lazio

Viviano v prvej lige odchytal azda dve sezóny (opravte ma ak sa mýlim) a odvtedy už patrí 4. klubu !!!

Rovnako tréneri. Každý už trénoval každého a v Palerme podaktorí aj 3-4 krát.

Malesani: 2007 Udine, 2008 Empoli, 2009-10 Siena, 2011 Boloňa, 2012 Janov

Cosmi: 2004-5 Janov, 2005-6 Udine, 2007-9 Brescia, 2009-10 Livorno, 2011 Palermo, 2011 Lecce.

Delio Rossi: 1999-2000 Janov, 2000 Pescara, 2001 Pescara (2x), 2002-2004 Lecce, 2004-5 Atalanta, 2005-9 (!) Lazio, 2009-2011 Palermo, 2011 Palermo, 2011 Fiorentina

Ranieri - Parma, Juventus, AS Rím, Inter

Capello - AC Miláno, AS Rím, Juventus, (Real, Anglicko)

Ancelotti - Parma, AC Miláno, Juventus (Chelsea, PSG)

a tak ďalej, určite by sa našla iná kopa príkladov

Reagovat
Yanek

A my te mame presvedcovat, abys ji zacal mit rad?

Reagovat
aurelio

Nie, to nemusíte. Len som nechcel patriť medzi tých, čo ju nemajú radi bezdôvodne

Reagovat
SniperxXx

Taky 50% nechápu, ale to je asi tak všechno co mi na Taliánech vadí.

Reagovat
stuff

nechapem ju alebo nerozumiem jej... ved je to jednoduche, nechapem jej je blbost

Reagovat
aurelio

Ďakujem za gramatickú korektúru a teraz sa môžeš vyjadriť aj k obsahu príspevku.

Reagovat
aurelio

či skôr štylistickú, ak by sa ti chcelo chytať ma za slovíčka

Reagovat
stuff

taliansky futbal je moja srdcovka, takze moj pohlad nebude objektivny... nemam rad spoluvlastnictva... a nemam rad tiez prechody medzi rivalmi, ale co poznam jednotlive pribehy, tak vsade je to o niecom inom, co to vysvetluje(ospravedlnuje). Bud ako u Pirla, ze ho uz nechceli... nepoznam ziaden pripad ako napr Figo, kde by na vrchole kariery odisiel ku konkurencii bezdovodne... a spoluvlastnictva nemam rad iba preto, lebo fandim timu s otrasnym vedenim, ktore pusta na spoluvlastnictvo mlade talenty aby ziskali hraca za zenitom, ale inak je to celkom sranda...

Reagovat
aurelio

Komu, prosím Ťa, fandíš? Vychádza mi to na Janov, mám pravdu?

Reagovat
smazaný uživatel

Fandí Juve.

Reagovat
aurelio

Vďaka. A hej, má pravdu, tiež by ma to štvalo, keby vedenie fungovalo takto. Pre porovnanie, ja fandím najviac Valencii, Bilbau, ViOnu. Z Anglicka sú mi najbližší Stoke a Liverpool. A rád sa pozerám na hru Zenitu a Lyonu (teraz už skôr len z nostalgie). Ak by som si mal vybrať talianský tím, tak jedine Neapol, ktorý hrá z Talianska "najeurópskejší" futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

s taktikou 3-4-2-1 opravdu ten "najeurópskejší" fotbal co vlastně znamená nejevropštější? že tam hrají nejvíc evropanů, nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem to chtěl napsat.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky by mě zajímalo, co je zrovna na Neapoli tolik nejevropštějšího

Reagovat
aurelio

Ten futbal je najpozerateľnejší a najviac sa blíži tomu, čo sa hrá v Európe. Aspoň teda podľa môjho názoru. Ja nemám rád všetky tie Manchestre, Barcelony a Bayerny, ale pekný ofenzívny futbal Valencie, Porta či Zenitu. A k tomu sa najviac blíži práve Neapol. Možno to slovo "najeurópskejší" bolo prehnané, ale to sa dá pochopiť.

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle vypovídá o tom, že jsi Neapol hrát v podstatě neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

"najviac sa blíži tomu, čo sa hrá v Európe" ... asi jsem natvrdlý .. co se hraje v Evropě?

Co se ti nelíbí na Bayernu nebo Barceloně?

Reagovat
aurelio

Barcelonský štýl je pre mňa sakramentsky nezáživný. 800 krátkych prihrávok na 2 metre, snažia sa loptu dotlačiť až do brány, často simulujú, padajú. Súčasný Bayern toľko nepoznám, nesympatický je mi od čias Effenberga a Kahna. Dnes tiež nemajú v kádri práve sympaťákov - Schweinsteiger, Ribéry, Robben.

A Neapol som videl hrať viackrát. V Lige majstrov tento rok asi 3 zápasy. V Talianskej lige možno 4-5, ale len vlani. Rovnako aj zápasy v EL. Hrajú taký futbal kde sa stále niečo deje, ak prehrávajú tak vytvoria na súpera neuveriteľný tlak, teda hlavne ak hrajú doma. Kdežto zápasy AC, Interu či Juve (v tejto sezóne som ho hral ale nevidel) mi príjdu nezáživné. Navyše v CHL nijaký oslnivý futbal ani nikdy nehrali

Reagovat
CubONE

za Barcu a fakt si poriadne tie talianske kluby nevidel

Reagovat
aurelio

Niečo som videl, ale je pravda, že nie toľko aby som mohol robiť nejaké siahodlhé závery. Niekedy stačí aj prvý dojem a na ten (aj keď už nie prvý) stačí 5-6 zápasov. A z AC sa mi napríklad pozdáva Abate, Silva či Boateng, no Seedorf, Robinho sú desní fľákači.

Inter nemám rád strašne dlho, posledný ich sympaťák bol Killy Gonzáles, dnes možno Millito a Nagatomo. No a nesnažte sa mi nahovoriť, že v tejto sezóne hrajú niečo extra. Z toho čo som videl to tak rozhodne nebolo.

Reagovat
smazaný uživatel

proč hodnotíš něco, co jsi neviděl? Radši si sleduj to své Porto a Zenit dále...

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám barcelonský styl, ač miluju hru od obrany, moc rád. Jejich pressing okamžitě po ztrátě balonu je skvělý. Simulace? V každém zápase někdo simuluje, už dlooooooouho jsem neviděl zápas nějakého toho nahraného pádu a je jedno kterou ligu vybereš. Co se týče těch krátkých přihrávek, kterých je pomalu milion za zápas, to je jen psychologický nátlak na soupeře, protože vždycky se soupeř utrhne, nevydrží to a udělá chybu, když chce míč Barce odebrat. Oni prostě umí.

Já Bayern nesnáším, mám proti nim kupu předsudků, ale fotbal hrají sakra efektivní. Stačí se podívat na Gomeze. Pro mě to je jeden z nejnesympatičtějších hráčů, ale kvalitu má a střílí mu to. Pokud zmiňuješ Kahna s Effenbergem, tak sis spletl století

AC a Juve ti přijdou nezáživné? Juve? Koukni někdy na zápas. Tolik šancí, kolik si jich Juve připraví, tolik si jich za zápas moc jiných týmů nepřipraví. To, že je pak žalostná koncovka, to je holt věc druhá.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechce napsat, že Neapol jediná nehraje italský beton, aby nikoho neurazil a neví, jak na to. Má v sobě vypěstovaný klasický předsudky, ale snaží se chovat co nejmíň konfliktně.

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
aurelio

Milo napísané. Možno to tak ani nemyslím, ale verím Ti, že to tak pôsobí. Mne sa páči keď lopta lieta a hráči za ňou (preto Bilbao, Stoke či Valencia). Nie to stereotypné držanie lopty (Arsenal, Barca) alebo odchodenie celého zápasu (Inter, sem-tam AC). A to nie sú vždy predsudky, drvivá väčšina ľudí, čo nesleduje talianskú ligu by to pri zhliadnutí pár zápasov povedala tiež

Reagovat
smazaný uživatel

"Mne sa páči keď lopta lieta a hráči za ňou" ... A už jsme domaaaa

Reagovat
aurelio

Čo sa Ti na tom nezdá?

Reagovat
smazaný uživatel

Evropský fotbal je právě o držení míče a o těch přihrávkách a napadání. Nakopnutí a utíká za balonem je myslím už nějakou dobu pasé Trend je právě v tom držení míče.

Reagovat
aurelio

No hej, Stoke sú síce nakopávači a ich futbal sa podobá skôr na hurling či rugby. Ale to čo hrá Valencia, Real, Bilbao, Zenit alebo Porto je predsa úplne niečo iné. A nemá to nič spoločné s Barcelonou a ani pomalou taktickou hrou, ktorú u mňa predstavuje napríklad súčasný Inter (aspoň z úvodu sezóny) alebo Talianska repre (pred Prandellim)

Reagovat
smazaný uživatel

Okay, ale takové Porto snad nakopává? Že jsem si nevšiml. Dnes můžeš hrát buď přímočaře - Porto - nebo hrát nátlakovou hru s mnoha přihrávkami, to táhne. Nakopávaná alá Stoke je zkrátka typické pro ostrovní fotbal, lépe řečeno pro celky z hvozdu tabulky a nižších lig. Bilbao, Valencii nebo Zenit opravdu nesleduji, takže k tomu nemám co říct. Ale Real taky nehraje žádnou nakopávanou.

Reagovat
aurelio

Nehovorím o nakopávanej To lietanie lopty a Stoke Ťa muselo trochu zmiasť, čo ma mrzí. Presne tak ako vravíš - Porto je ten prototyp rýchleho, technického futbalu na ktorý sa ja rád pozerám. Výrazne sa odlišuje od toho talianského (snáď až na Neapol) či Barcelonského. Tie ostatné tímy, čo som menoval majú k nemu azda najbližšie.

A to je odo mňa na dnes asi všetko. Ak som Vám pokazil diskusiu, tak ma to mrzí. Ukážem sa zas, aj keď pod talianskou ligou to nebude práve ono. Prajem pekný večer

Reagovat
stuff

oznacenie najeuropskejsi je dost zvlastne, ale nerozumiem preco na Teba vybehli pre Neapol, lebo aj podla mna hra velmi pekny futbal. Ale kym nieco take napises, naozaj treba mat prehlad o hre ostatnych timov. Juve pod Contem hra nieco uplne ine ako doteraz, da sa na nich pozerat... A s Barcou suhlasim, nudi ma ta ich hra.. Ale tomu stoke-u nerozumiem... nebyt delapa a jeho outov, tak sa obesim o polcase

Reagovat
cukjerek

v anglii je to s tema prestupama podobne,,taky ji nemas rad?

Reagovat
aurelio

Áno, nemám ju rád, ale nie kvôli tomu. Navyše okrem Owen, Gallasa a pár ďalších hráčov Arsenalu to nie je až tak hrozné. V Anglicku tak prestujú skôr hráči menších klubov, nie reprezentanti a najväčšie hviezdy ligy

Reagovat
cukjerek

co treba adebayor, crouch, barton, ashley cole.....

Reagovat
aurelio

Adebayor a Cole sú u mňa v kategórii "Arsenal" ktorý ja osobne do Anglicka radšej ani nerátam. Bartona všetci považujú za problémového hráča, neviem či si ho kluby prehadzovali medzi sebou práve preto. No a Croucha mám celkom rád, takže toho by som tam toľko nerátal. No jednoducho z P´smouthu šiel do veľkoklubu, tam sa mu nedarilo, tak šiel za trénerom, ktorý ho vytiahol na vrcholovú úroveň. A do Stoke (pre mňa najsympatickejší tím v PL) šiel asi len preto, že sa mu nedarilo ani v Tottenhame.

Reagovat
Yanek

Tevez. Podobnych prestupu je tam zkratka taky dost a u treneru se na podobne veci moc nehraje nikde...(z Anglie treba Mark Hughes).

Reagovat
Yanek

V budoucnu nejspis Mourinho do City/United.

Reagovat
aurelio

Súhlasím, že ich je dosť aj v Anglicku, často sa to stáva aj v Španielsku. Ale aby hral niekto za 5-6 tímov zo špičky ligy, to sa deje LEN v Taliansku. Viete o niekom kto by hral za Arsenal, United, Liverpool, Chelsea, Tottenham aj ManCity? Alebo zároveň za Real, Valenciu, Barcelonu či Atlethico? Keď prestúpi z jedného veľkoklubu do iného, tak to pochopím. Možno sú za tým peniaze, motivácia, počasie. Ale ak hrá za 4-5, tak to je už trochu priveľa.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň je potom riadna bojová atmosféra, viď Ibrahimovič

Reagovat
cukjerek

jo Ibru sem mel v interku strasne rad a nezazlival sem mu jak odchod do barcy ani to ze kdyz se vratil tak k uhlavnimu nepriteli....to je proste zivot a fotbal

Reagovat
Yanek

Tak obas je to moc, ale pro me treba to predstavuje jenom malou nepodstatnou vadu na krase Calcia.

Reagovat
SniperxXx

Joey? City, Newcastle, QPR, že jich je.

Reagovat
smazaný uživatel

Furt lepší, když Pirlo projde AC, Interem a Juve než aby šel někam do Chelsea, pak Real... takhle je aspoň v Itálii a můžeme obdivovat jeho hru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cukjerek

presne tak a navic pirlo si moc v interu nezahral,,,spise je legendou AC.aurelio je moc zaujaty

Reagovat
aurelio

Áno, máš pravdu, trochu zaujatý som. Ale neviem si predstaviť čo by som robil ako fanúšik tímu, ktorého hráči by prestupovali hala-bala medzi najväčšími rivalmi. Preto sú také prípady ako Zlatan a Pirlo pre mňa nepochopiteľné.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžeš srovnávat přestupy Pirla a Zlatana, ačkoliv oba dva prošli všemi třemi nejvýznamnějšími kluby Itálie.

Reagovat
cukjerek

Zlatanovi byl proste inter "maly" tak to chtel zkusit v barce...a kdyz se vracel tak o neho melo asi vetsi zajem AC...kazdy nemuze byt takovy srdcar jako meda maldini zanetti.chapes

Reagovat
smazaný uživatel

Bridge- FC Southampton,FC Chelsea,FC Fulham,Manchester City,West Ham United

Ešte koľko chceš takýchto príkladov?

Reagovat
aurelio

Koľko len nájdeš. Ja mám dnes dosť času

Reagovat
Shevchenko

No a?

Reagovat
smazaný uživatel

furt ty tvoje přirovnání OMG

Reagovat
Filip12

nezdá se ti ta podoba

Reagovat
Rarášek

Vžyť si jsou podobní maximálně tím,že jsou to oba fotbalisti(záložníci).

Reagovat
Filip12

aspoň oči mají stejný výraz

Reagovat
smazaný uživatel

I ty jeden romantiku

Reagovat
Filip12

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec právě

Reagovat
Ferguson6

ani nie

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo vyřešilo problém na brankářském postu

Reagovat
Nuno čomes

Co ten Pato?

Reagovat
CubONE

nic, ostava v AC

Reagovat
Yanek

Reagovat
cukjerek

AC dosla trpelivost

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to, že Patinho nejpozději po derby della madonnina skutečně přestoupí do PSG. To budem chtít hrát CHL jen s Ibrou a Robinhem? Navíc bůhví v jaké kondici přijde Tevéz..

Reagovat
CubONE

ostane

Reagovat
10

ještě s Amaurim

Reagovat
smazaný uživatel

Chápeš záměr PSG? respektive Leonarda? respektive Carla? .. Mají 3 zadnice útočníků, ale pořád baží po dalších a dalších a dalších a dalších.....

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto případě ho chápu, protože Pato je lepší nežli všichni strikeři, které v PSG v současnosti jsou. Druhá věc je ta, že i ti současní by jim bez problému měli vykopat titul. Nechápu spíše Pata..

Reagovat
smazaný uživatel

Pato chce hrát a asi tam vidí lehčí cestu, zvlášť když tam teď je taťka Carlo.

Reagovat
smazaný uživatel

No ty vole...

Reagovat
smazaný uživatel

Co je? Oni už se chovají jako my Pořád kupují útočníky, ale nezbavují se těch, které mají To je to, co na tom nechápu.

Reagovat
CubONE

ved Gameiro teraz prisiel a hra skvele

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě, ale vezmi si, že tam má 4 klasické útočníky, + Menez, Neneho a Pastorehol... hrát se bude stromeček s Pastorem a předpokládám Nenem na podhrotu, pak je tam tedy jedno jediné místo na hrotu. Pokud má přijít Pato, čekám odchod jednoho nebo alespoň dvou hráčů.

Reagovat
aurelio

Má len Hoaroa, Gameira a Erdinga. Avšak hrajú len na jeden hrot. Mali by kúpiť jednu svetovú extratriedu ku Gameirovi a hentých dvoch pustiť preč, nech ich celkom nezadlávia.

Reagovat
10

já nejsem nijak odvařenej ani z toho nejlepšího z nich, z Gameira, takže samozřejmě chápu zájem o hráče jako Pato

Reagovat
smazaný uživatel

viz. moje reakce na itala

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna zájem o Pata je celkem pochopitelný.

Reagovat
smazaný uživatel

viz. co jsem psal CubONE... vidím tam přetlak... na 3 pozice bude s Patem 8 hráčů. To mi něco silně připomíná...

Reagovat
smazaný uživatel

jen blbni

Reagovat
10

pro LM moc lepších variant stejně nevymyslíte Amauri je lepší a levnější, než třeba Maxi...

Reagovat
10

jinak já samozřejmě budu radši, když odejde třeba do tý Fiorentiny, než k přímý konkurenci...

Reagovat
Jajinek

K diskuzi

V Itálii je ze všech předních lig to obchodnování s hráči mezi velkými kluby, i když jsou rivalové, jasně nejčastější. V žédné jiné lize nenademe tolik podobných hráčů. V Itálii je hodně fotbalistů, co prošli Juve, AC i Interem...nebo jen AC či Interem, kteří mezi sebou v nedávné minulosti hráče doslova vyměňovali jak na běžícím páse. To v Anglii či Španělsku rozhodně nenajdeme...

Reagovat
smazaný uživatel

Me prijde ze v Italii se majitele a vedeni klubu v tech prestupech vyzivaj , proste je to bavi vyjednavat prestupy , koupit 50% tohohle , tamtoho zase prodat nebo si zahrat obalky apod. je to takovej jejich styl. Asi neco jako kdyz ja hraju FM taky mam potrebu neustale nekoho kupovat/prodavat i kdyz vubec nemusim.

Reagovat
Votas

Ať se daří Emilku a kdyby ses už nerozchytal, tak nám budoucnoust pravidelně chytá Serii B v Livornu, takže dobrej krok.

Reagovat
smazaný uživatel

Bardi? Ten je skvělý.

Reagovat
Votas

Reagovat
cresposuper

Sleduješ ho?

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem letos tak 2 zápasy Livorna, zbytek sestřihy. Nato, že jsem ho neznal, tak mě celkem zaujal.

Reagovat
cresposuper

Dík, asi naňho niekedy kuknem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě zajímavost, když se ptali odvolaného kouče Livorna na nejlepšího hráče Serie B po novém roce, tak řekl Bardi..sice z jeho týmu, ale stejně dobrá vizitka

Reagovat
cresposuper

Ok, v sobotu pozerám.

Reagovat
smazaný uživatel

Marco Guida byl potvrzen jako rozhodčí pro nedělní domácí střetnutí s Cagliari.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobry brankar mal by pravidelne chytat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele