Mám velkou radost, řekl Coutinho po podpisu smlouvy s Aston Villou

12.01.2022, 09:49
Aktuality
Philippe Coutinho si po čtyřech letech znovu zahraje anglickou Premier League a tentokráte na sobě bude mít dres Aston Villy. Birminghamský klub včera dotáhl hostování brazilského záložníka z Barcelony, důležitou roli v tomto transferu sehrál nový manažer Steven Gerrard...

Všechny strany se na podmínkách hostování s opcí dohodly už minulý týden, nyní se Jihoameričan podrobil zdravotní prohlídce, dostal pracovní povolení a mohl podepsat kontrakt.

"Je to potěšení, Aston Villa je skvělý klub. Mluvil jsem s manažerem a říkal mi o klubu a jeho ambicích. Mám velkou radost, že zde mohu být a těším se na zápasy," nechal se slyšet Coutinho.

Kormidla Aston Villy se v průběhu podzimu ujal Steven Gerrard a právě on měl důležité slovo během celého jednání. Společně s Coutinhem v minulosti hájil barvy Liverpoolu, z něhož hráč v lednu 2018 přestupoval do Barcelony.

"Stevieho znám už hodně dlouho. Hráli jsme spolu a hodně jsem se toho od něj naučil. Velice ho obdivuji a doufám, že ze sebe vydám to nejlepší. Budu pracovat tvrdě a společně snad odvedeme kvalitní práci," doufá.

Coutinho stál Barcelonu přes 140 milionů eur a z pohledu katalánského klubu se jednalo o hodně nepovedenou investici, Brazilec nenaplnil očekávání a brzy se stal neúnosným především jeho plat. Sezonu 2019/2020 strávil na hostování v Bayernu Mnichov, opce na přestup do Aston Villy má činit 33 milionů liber.

Autor: Tomáš Pavlík / avfc.co.uk

Komentáře (158)

Přidat komentář
vinetou

Snad už vyléčil ty bolavý záda.

Reagovat
kissak

myslíš z toho, jak dlouho chodil ohnutý a prosil o angažmá?

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
dantetomas

Aj po tolkych rokoch ta to zere?

Reagovat
Dufan

Jako řekl bych, že první dvě sezony v Barce měl slušný. I v Bayernu to nebylo tak zlý. Poslední 2 sezony slabota, ale taky hodně klesl na porci zápasů. Jsem zvědavej, jak se mu povede.

Reagovat
messi80

Prvá polsezona po prestupe bola ok,jar 2018.potom už len slabota.ano v Mníchove to nebolo nič výnimočné ,viac striedal ako hral.

Reagovat
Bucky

On špatně nehrál asi nikdy, jen ty výkony prostě vůbec neodpovídají jeho cenovce a platu. V Aston Ville může být klidně zase naprostý tahoun.

Reagovat
sylarko

to je tak, ked prezident klubu je klaun a preplaca hracov ako sa mu zachce. a potom fanusikovia na nho piskaju lebo cakaju, ze bude hrat jak messi. pochybujem, zeby na nho bol taky hate, keby stal polovicu a bral by tretinovy plat.

Reagovat
Bucky

Jojo, to souhlas.

Reagovat
king23

Co máš z toho milý Coutinho. Fanoušci Barcelony mají ještě větší radost než ty

Reagovat
Kily8

Fanúšikovia Aston Villy ešte neporovnateľne vačšiu, stačilo mu nato 20 minút a ukázal kvalitu ako v Liverpoole.

Reagovat
Madio Sané

To vážne sú straky ochotné zaplatiť Burnley 20 mega za to drevo?

Reagovat
Dufan

tak anglie no.... zase nebude platově drahý a možná zůstanu ikdyž sestoupí, což by nějaká drahá hvězda nerozdejchala

Reagovat
Busby babes

this is hilarious

Newcastle found out that their one of their primary rivals had put a release clause in their striker's contract so they're gonna buy him out

the funniest way for this to play out would be for Newcastle to buy another striker that they actually want and just use the release clause money to sabotage Burnley

Reagovat
kissak

hm zajímavá strategie

Reagovat
Busby babes

In theory couldnt they just wait until as close to deadline as possible before paying it meaning Burnley cant do anything with it and Wood will have agreed terms by then. You might miss out on 2 games from him but would he even be ready by Saturday anyway?

Reagovat
Mastný Chobot

vrchol by bol keby ho ešte hneď poslali hosťovať do napr. Brightonu (takže proti NUFC by nemohol hrať) a zostrelil by vo vzájomnom zápase Burnley

Reagovat
kissak

to už je kurva alchymie

Reagovat
smazaný uživatel

Billionaire tactics.

Budu sezonu v Januari v boji o titul kupia Salaha a poslu ho hostovat do Realu Madrid

Reagovat
SunFells

To jsou kecy

Reagovat
Busby babes

to josu kecy.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kissak

Howe preferuje trochu jiný styl hry než Dyche. Woods je prověřený EPL a platově určitě nebude tak náročný.

Zatím se k nám nikdo nehrne a jako backup za Wilsona je dobrej.

Reagovat
Kluivert9

Za 25 mega?

Reagovat
Ferguson6

Tak to pre nich nie je problém.

Reagovat
kissak

Jasně, že je to moc za takového hráče, ale pokud se chtějí zachránit v EPL, tak nic jiného nezbyde.

Na takové částky ve spojení s Newcastlem není nikdo zvyklý včetně mě.

Ještě to stejně není ofiko.

Reagovat
Kluivert9

Tak pořád se dá za 25 mega koupit mnohem lepší kvalita, než loktař Wood... Takovej Edouard stál Crystal Palace v létě 16 mega...

Reagovat
fenixLFC

a kolko by stal v zime? v zime su ceny proste vyssie. a plus teda keby kupuju v zime za 16 edouarda tak by bola zas neistota ci sa chyti ked tu ligu nepozna...

Reagovat
kissak

Jak jsi psal "v létě" a k nám se prostě nikdo nehrne. Je skoro půlka ledna a máme jednu posilu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak on asi teď bude jednička, Wilson furt zraněný, Joelinton prase a Gayle dává góly jen ve druhé lize...ale prej chtějí ještě jednoho útočníka tak jsem zvědav

Reagovat
kissak

Teď určitě bude jednička, kdy nahradí sice dobrýho ale skleněnýho Wilsona. Nám by se hodilo takových hráčů :-)

Reagovat
Busby babes

proc drzi dres, ktery ma na sobe?

Reagovat
Madio Sané

Reagovat
netopier

Ukazuje aké ma dobré podmienky v klube. My na dedine máme 1 dres na 10 rokov

Reagovat
kilobyte

Kvůli propagaci. Nějak se z těch dresů zaplatit musí.

Reagovat
Swarley

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
SunFells

Reagovat
Konspirator

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
spider_8

Reagovat
smazaný uživatel

Tesi sa, ze vyrastol z XS

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Prajem mu, aby konečne naštartoval znovu kariéru. Budem sledovať, ako sa mu darí. A hlavne nech ho kúpia natrvalo, bolo by zle, keby sa vrátil v lete späť. To už by mi pripadalo ako v tom vtipe:

"Prečo voláte vašu dcéru bumerang?"

"Lebo už sa vrátila späť od druhého manžela".

Reagovat
Kluivert9

Tak snad ti ta radost vydrží a už se nevrátíš...

Reagovat
vceradnesazitra

Nejlépe utracených 145 milionů pro Barcičku?

Reagovat
Coutinho10

cely rozhovor tu

https://www.avfc.co.uk/news/2022/january/11/coutinho/

prekvapilo me, ze to pusteni neni zpoplatneny, kdyz to maji v ramci VillaTV

Reagovat
EXoRcIsT

OT : Koho chceme v lete do MU ? Pochettino alebo Ten Hag ?

Reagovat
jk

Jestli vybírá Rangnick tak Hasenhüttel ne?

Reagovat
Busby babes

ja radsi Ten Haga.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
smazaný uživatel

Erik 10 Hag

Reagovat
VojtovaChelsea

Nechte si naklonovat sira alexe

Reagovat
Bucky

Sir Alex by v dnešním fotbale shořel jako papír. Jednou by po někom něco hodil a kabina by ho vyštvala ven.

Reagovat
norton

najprv som sa zasmial na prvej vete. no ked som si precital druhu, tak som si uvedomil ze to neni az taka picovina

Reagovat
jk

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Bucky

Jako fakt upřímně si myslím, že kdyby začínal se stejným stylem dnes, tak zůstane někde ve Skotsku a nikdo o něm neví. U nás jsme v tomhle vývoji ještě dost pozadu a takový Rada u nás stejně vypadá, že ho taky hráči už nikde nebudou snášet, aspoň ne dlouhodobě. Rada je bezpochyby kvalitní trenér, ale taky asi celkem slušnej kretén.

Reagovat
norton

tak ono, zalezalo by na vybere hracov. urcite su aj v dnesnom futbale hraci, z ktorych by Ferguson spravil masinu na vitazstva. nemozme vsetkych hadzat do jedneho vreca...

Reagovat
Bucky

Ono to ale nutně není kritika hráčů. To, že si hráči nenechají srát na hlavu a chtějí nějaké rozumné zacházení, to je za mě jedině dobře. Dřívější metody třeba i vedly u některých hráčů k lepším výkonům (aspoň krátkodobě), ale jiné zase naprosto demotivovaly a zničily. V dokumentu The Class of 92 o té zlaté mládežnické generaci United taky Beckham zmiňoval, že když byli v juniorce, tak šikana od starších byla naprosto běžnou součástí a že právě ta jejich generace byla ta, která to ukončila a "tradiční" šikanu mladších ukončila. Což je samozřejmě super a dnešní generace jim můžou děkovat. Ale na druhou stranu mohla i ta šikana být jedním z faktorů, který je tak zocelil a pomohl se jim stát těmi hvězdami a snést i nevybíravé chování Fergieho, který z nich na oplátku dokázal vytěžit maximum.

U něj bylo hodně vidět už ke konci angažmá vidět, že prostě s tou novou generací to neumí. Během posledních let se mu nepodařilo zapracovat skoro žádné nové mladé hráče do sestavy, ačkoli talentů mu tam přišla spousta a naopak z důchodu povolával hráče téhle generace, protože s těmi to ještě uměl a potřeboval je mít v kabině i na hřišti. Mladá generace už byla zvyklá na jiné zacházení a ten jeho přístup je podle mě víc demotivoval, než by jim pomáhal. Možná ti hráči jsou zhýčkanější a křehčí, ale také budou v životě spokojenější a budou si nosit méně (často i skrytých) traumat.

Reagovat
Gazdo

Pekne rozpisane a suhlasim. Hraci su sice dnes totalne slecinky rozhadzane ale keby po mne trener drbol flasku tak ju po nom drbnem tiez. To proste s hyckanostou nema nic spolocne to jednoducho sikana je. Tvrdy na hracov ok. Mat zakazy na niektore veci tiez v pohode. Ale niektore veci co SAF stvaral podla mna boli cez ciaru

Reagovat
Bucky

Bohužel pořád platí, že když jebne trenér flašku na hráče, tak možná půjde na kobereček, možná ho ještě nějaký výmaz jako Švancara pochválí v Tiki Taka, jak to dělá super, že se s nimi nesere. Ale pokud jí jebne hráč zpátky po něm, může mít klidně po kariéře. Zastání by v tomhle měl malé a za takovou věc ho klidně klub nechá vytvrdnout v Bčku. Chápu, že jsou role nadřízený a podřízený, ale tyhle věci přes čáru se musí posuzovat prostě na obou stranách stejně.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
krisa

Mourinha

Reagovat
supporter

Ono je to uplne jedno

Reagovat
r.mrazik

ten hag...libi se mi,jak hraje ajax...ale kdo vi,jestli to do tech nasich hracu dostane

Reagovat
Konspirator

Já chci Blanca a nebo Zidana.. jinak nechat toho Němce

Reagovat
SunFells

Vy ty kouče, kteří se řadu let schovávají před světovým fotbalem, máte hodně rádi Blanc nemá moc předpokladů dlouhodobě uspět.

Reagovat
blaugrana

Prosim presad sa a ostan tam.

Reagovat
Coutinho10

jinak, co tu nezaznelo, tak Coutinho bude hrat s cislem 23, ktere drive nosil v Espanyolu

Reagovat
Manik...

To chce opravit nick.

Reagovat
Coutinho10

kdyz ne ted v jarni casti sezony, tak verim, ze brzo (at ve Ville nebo jinde) zase s 10kou hrat bude...tady ji bohuzel zabral Buendia, ktery prisel teprve v lete....o to to vic mrzi

Reagovat
Manik...

To je pech no. Ale už není takovou hvězdou, myslím, že mu nebude jen tak uvolněna. Uvidíme.

Reagovat
Coutinho10

jj, jak píšeš, uvidíme, rozhodne se na hřišti

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
VTID94

Na stránke Villy súťaž o dres s podpisom

Reagovat
Coutinho10

ikdyz dres Villy uz mam, tak nutne novej nepotrebuju

https://ibb.co/0r4R8yY

Reagovat
VTID94

Výborne. A tak je to len súťaž no

Reagovat
Coutinho10

j

Reagovat
Pablos

pfff... jediněj zajímavej dres Villy je dres Davida Villy

Reagovat
VTID94

Ako pre koho

Reagovat
Coutinho10

neni Villa jako Villa

Reagovat
Pablos

je to aspoň dres Kozáka a poslal ti ho domů ?

Reagovat
Coutinho10

bez jmena a neposlal ani jsem si na nej ve spojitosti s Villou nevzpomnel, jak odesel z nasi ligy, tak uz clovek o nem ani nevi

Reagovat
Pablos

tak ale třeba v Laziu byl docela zaznamenatelnej jako nejlepší střelec Evropské ligy

Reagovat
Coutinho10

vim vim...s odstupem casu velka skoda, jak ta jeho kariera dopadla kvuli jednomu debilnimu zakroku v Anglii behem treninku....byl to dost silnej pribeh na tom bezfrazi, az mi ho bylo lito, protoze asi mel na to se v Aston Ville vyrazne prosadit a mozna i z Lazia se mohl dostat vejs

Reagovat
Mastný Chobot

to je z Pelíškov?

Reagovat
Coutinho10

to nevim

Reagovat
Nizzie

On hrál i v Espanyolu?

Reagovat
Coutinho10

jj, hostoval tam z Interu ještě před tím, než šel do LFC

https://www.eurofotbal.cz/hraci/philippe-coutinho-12493/kariera-klub/

Reagovat
Nizzie

Sem vůbec netušil

Reagovat
Coutinho10

jj , moc se to neví, lidi pamatují hlavně Inter a až pak Liverpool, ale i v tom Interu, který v té době byl na vrcholu nebylo lehký se prosadit, takže hostování bylo super pro všechny 3 strany

Reagovat
Nizzie

Z počátku v Interu si ho pamatuju právě, mladý kudrnatý capart, který se snažil prodrat do sestavy. Pak už právě až Live.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky. Už tam zůstaň.

Reagovat
Ferguson6

Buendia nestačí?

Reagovat
FC Porto FC

Nestačí když je tragické

Reagovat
VTID94

Už je dohodnutý aj Digne za 25mega. Dnes zdravotná

Reagovat
kissak

Tedy, vy do toho šlapete.

Asi značka Gerrard táhne

Reagovat
VTID94

To určite ano. Pre nás len dobre

Reagovat
Mastný Chobot

zatiaľ ste králi prestupáku, výborné posily

Reagovat
VTID94

Hlavne aby si to aj sadlo. V lete sme mali tiež dobré okno no výsledky zatial nic moc

Reagovat
VTID94

A El Ghazi asi opačným smerom

Reagovat
smetos

Byl bych opatrnej. Papirove super hraci, naklady pokryjou pravdepodobne £ z Grealishe, ale aby to nenadelalo vic skody jako uzitku. Targett je nalevo slaby?

Reagovat
VTID94

Presne vyššie som to písal. Aby si to sadlo no. Uvidíme

Reagovat
VTID94

A Targett no. Minulú sezonu najlepší hráč. Ale túto slabá rozohrávka a chybuje dosť

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
VTID94

Gerrard told the media the following: “Manchester United fans? Relatively quiet. I have been to noisier stadiums than this. It was a good cup tie, a good atmosphere but in terms of what I got [the booing], water off a duck’s back.”

Reagovat
Busby babes

Reagovat
J0EL

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
SunFells

Reagovat
Busby babes

Butthurt no.

par reakci na twitteru na jeho reakci bylo taky cringe as fuck.

https://twitter.com/_bubblxs/status/1480632979663867906

Reagovat
VTID94

Reagovat
Coutinho10

jinak ten zacatek vcerejsiho zapasu (privitani Gerrarda) jsem nestihnul, ted teprve slysim to buceni, ale jinak to vypada, jak kdyby Gerrard jedl popcorn a vychutnaval si je...super priprava od nej

Reagovat
Busby babes

nevim, se proste otocil a nic vic.

Reagovat
Coutinho10

mozna si bral zrovna jenom zvejkacku, ale jako trochu to tak na me pusobi, jak se kouka a rika si: tak pojdte

Reagovat
Busby babes

fakt cumim co v tom fans Poolu vidi.

Reagovat
Coutinho10

ok, uvidime, co ostatni, kazdopadne nevybavuju si nejak jinyho trenera, kterej prisel na vas stadion, ze by takto reagoval a k tomu se otacel

Reagovat
Busby babes

na nikoho jinyho se tam moc nepiska. A ja porad nechapu to, co popisujes: takhle reagoval... otocil se a sel dal. Kde je ta reakce hodna obdivu nebo jak to napsat?

Reagovat
Coutinho10

tak ono tento kratky 5 vterinovy usek asi bude pusobit jinak, kdyz vidis cely ten prichod...mrknu behem odpoledne ze zaznamu na ten uvod, ale takto vytrzeny mi to proste prislo vtipny no a asi to trochu potrhuje i to jeho vyjadreni smerem k vasim fans a ty atmosfere tam, ze urcite se neotacel s cistou hlavou a neco co si o nich nemyslel

Reagovat
r.mrazik

tyvoe...to je debata jak nad legendarnim hand shakem...

Reagovat
Busby babes

jo no.

Reagovat
Coutinho10

tak sme na EF, že jo

Reagovat
avicii

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

ten newcastle je zatial dost vtipny ako sa im skoro nikoho nedari podpisat

Reagovat
VTID94

Ak by boli na tom lepšie v tabuľke tak by im to šlo lepšie no

Reagovat
O.Giroud

v podstate svoj prvy prestupak maju v zime a este su na 19. mieste

Reagovat
VTID94

No práve z jednou nohou v druhej lige ťažko niekoho dotiahneš

Reagovat
Coutinho10

kazdopadne i tak bych cekal, ze privedou lepsi hrace nez utocnika konkurenciho tymu v boji o zachranu ...porad jde o PL

Reagovat
VTID94

Každý ich bude chcet podojit a času je malo

Reagovat
Coutinho10

jj

Reagovat
kissak

no právě v tom tkví strategie, sebrat sílu konkurentům v boji o záchranu

Reagovat
Coutinho10

jako je fakt, ze jdou na to chytre postupne

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
kissak

to je přesně to, co se zde probírá. prachy možná jsou, ale v momentální situaci bude těžké někoho vůbec přivést

Reagovat
smazaný uživatel

Ani se nedivím, Newcastle má docela drsný smlouvy postavený na bonusových položkách v případě záchrany v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Top hráč to nebude riskovat a pro zajímavého hráče z klubů z druhého sledu, to taky není vysněná adresa i vzhledem k šejkům.

Vidím problém v tom, že Newcastle nemá jasně danou klubovou strategii a teprve se hledají... zatím to vypadá, že hledají kohokoliv, kdo jim aspoň trosku zvedne kvalitu v týmu a pomůže jim se zachránit a v létě by udělali razantní rebuild, který bude splňovat strategie Newcastle

Reagovat
blaugrana

Tak Austria poslala Demita spät a Barca ho preradila do Juvenilu.

Reagovat
Petrinho17

Je mi ho celkom ľúto. On bol hlavne nepochopiteľne zaradený rovno do A tímu. Kľudne mohol byť na súpiske béčka a naskakovať postupne.

Reagovat
Kluivert9

Rapid

Reagovat
smazaný uživatel

Nebol ockovany?

Reagovat
blaugrana

ze len jednou davkou a to je malo

Reagovat
C-M@ster

Tu Aston Villu koupili taky nějací šejci, nebo co je za tím, že najednou mají love na všechny.

Reagovat
Kluivert9

Grealish...

Reagovat
O.Giroud

Nevis

Reagovat
Chytrej Jenda

Wes Edens a Naser Safiris. Stačí kouknout na jejich net worth. Od začátku přohlašují, že cíl je top 4 a liga mistrů. A zdá se že to myslej vážně. Nový tréninkový centrum, nová akademie a její osamostatnění od klubu. Skupování wonderkidů. Plány na rozšíření kapacity Villa Parku.

Reagovat
Remt

Četl jsem asi rok zpět, že co se týče nejbohatších majitelů klubu PL je na tom Villa docela dost vysoko že?

Reagovat
Chytrej Jenda

Jojo. Pátí nebo čtvrtí. Záleží na zdroji.

Reagovat
O.Giroud

jn, neviem ci aj Wolves nebol vyssie ako Villa. Ale taky LFC by si v TOP 10 hladal marne

Reagovat
C-M@ster

To by ten Suarez realne mohl pristi sezonu dorazit, pokud by se mu chtělo do Anglie, co?

Ale možná kvůli děckám zůstane ve Španělsku.

Reagovat
h8_sfatto

hrobník Barcelony k hrobníkovi fair play ? vrána k vráně sedá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele