Aston Villa potvrdila dohodu o hostování Coutinha

07.01.2022, 10:42
Aktuality
Philippe Coutinho (© AFP)
Philippe Coutinho se alespoň načas po čtyřech letech vrací do anglické Premier League, dohodu o půlročním hostování s opcí na trvalý přestup potvrdila Aston Villa. O kmenového hráče Barcelony mělo prý zájem více klubů Premier League, Coutinha však ve výsledku zlákala možnost působení pod Stevenem Gerrardem, s nímž si zahrál v Liverpoolu.

Přestup prozatím nemohl být oficiálně potvrzen, neboť Coutinha stále čeká zdravotní prohlídka i žádost o pracovní povolení. Do Birminghamu by měl dle klubového vyjádření přiletět v průběhu příštích 48 hodin. Výše opce prozatím zůstává novinářům utajená.

Coutinho tímto alespoň prozatím ukončuje svou katalánskou anabázi. Přestože do Barcelony v lednu 2018 přestupoval za více než 100 milionů liber, očekávání tam nikdy pořádně nenaplnil. Sezonu 2019/20 strávil na hostování v Bayernu a celou první polovinu roku 2021 mu pro změnu vzalo vážné zranění. Ani na podzim to potom nebylo ono, a tak se Coutinho pro Barcelonu stal postradatelným - zejména vzhledem k potřebě registrace Ferrána Torrese.

Ve 29 letech se tudíž Coutinho pokouší znovu nastartovat, a činit tak bude pod dohledem svého někdejšího spoluhráče Stevena Gerrarda, který brazilského tvůrce hry včera popsal jako "světovou individualitu”. Coutinho si za Liverpool připsal 201 soutěžních startů.

Autor: Tomáš Daníček / avfc.co.uk

Komentáře (405)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele