Liverpool aktivoval výstupní doložku a získal Szoboszlaie z Lipska

02.07.2023, 17:14
Aktuality

Dominik Szoboszlai přestupuje z RB Lipsko do Liverpoolu, který na základě výstupní doložky zaplatí 70 milionů eur. Maďarský záložník s Reds podepsal smlouvu do roku 2028...

Liverpool aktivoval zmíněnou klauzuli, čímž ze Szoboszlaie udělal druhý nejdražší transfer sezony po přestupu Judeho Bellinghama z Dortmundu do Realu Madrid. Szoboszlai se zároveň stává nejdražším prodejem Lipska, které nedávno za Christophera Nkunkua (Chelsea) a v minulosti rovněž za Nabyho Keïtu (Liverpool) vyinkasovalo 60 milionů eur.

"Poslední tři nebo čtyři dny byly opravdu dlouhé, nebylo to snadné. Ale jsem tady a nemůžu se dočkat, až se začnu," řekl po dokončení přestupu Szoboszlai. "Liverpool je historický klub, s velmi dobrými hráči a skvělým trenérem. Pro můj další rozvoj je to ideální klub," pochvaluje si rodák ze Székesfehérváru.

Dvaadvacetiletý ofenzivní záložník odchází z Lipska po dvou a půl letech, během nichž nastoupil do 91 soutěžních zápasů, ve kterých si připsal 20 gólů a 22 asistencí. Szoboszlai pomohl bundesligovému klubu k vítězství v posledních dvou ročnících DFB-Pokalu.

Pětinu přestupové částky, tedy dvacet procent, dostane Salzburg, kde Szoboszlai začal s profesionální kariérou. Kapitán maďarské reprezentace ještě čeká na pracovní povolení.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (475)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele