Listopadová Premier League v kostce

06.12.2015, 21:12
Aktuality
Listopad v anglické Premier League zvládl nejlépe Leicester City, jenž týden co týden víc a víc smazává svou nálepku šoku sezóny a začíná se stávat regulérním kandidátem minimálně na boj o poháry. Trojice zápasů vyšla i Manchesteru United, jenž získal rovněž sedm bodů. O bod méně pak vybojoval třeba i Sunderland, jenž pod Samem Allardycem nebývale pookřál.

Už od začátku letošní sezóny anglické nejvyšší soutěže vám Eurofotbal přináší novou rubriku s názvem Premier League v kostce, která má za úkol shrnout v pokud možno stravitelné formě uplynulý víkend. Jako bonus k pravidelným článkům po každém kole je už obligátní součástí anglického fotbalového zpravodajství a publicistiky i měsíční kostka.

Chybět v ní samozřejmě nemůže ideální sestava měsíce, kterou rozeberu ještě o něco podrobněji než po jednotlivých víkendech. Už potřetí (ze čtyř) se do sestavy měsíce dostává dvojice Jamie Vardy - Chris Smalling, jejichž výkony jsou neochvějně stálé. Leicester nominuje ještě další dva fotbalisty; více než jednoho hráče má mezi nejlepšími i Everton, který dosadil i nejlepšího hráče celého listopadu.

Další kategorie - Piedestal měsíce listopadu - nabídne naopak stručněji než po jednotlivých týdnech pohled do toho úplně nejzajímavějšího. Gól a zákrok měsíce doplní zklamání měsíce a také - již lehce odkrytý - hráč a manažer měsíce.

Hlavní součástí měsíčních kostek bývá podrobnější náhled do nejprobíranějších problematik, které předchozích jednatřicet dní definovaly. Tentokrát však tři či čtyři podrubriky nahradím jedním stěžejním tématem, pod nímž rozvinu delší text. Asi vás nepřekvapí, že hlavní roli dostane fenomenální a nezastavitelný Jamie Vardy.

Vardy a ti druzí...

Jamie Vardy plní titulky sportovních oddílů všech britských listů už nějaký ten pátek. Jedno je však jisté - mediální exploze po posledním listopadovém utkání Leicesteru s Manchesterem United už překonána být nemůže. Osmadvacetiletý kanonýr totiž dokázal to, co nikdo v historii Premier League před ním. Prosadil se totiž v jedenácti ligových zápasech v řadě...

Bournemouth, Aston Villa, Stoke, Arsenal (dvakrát), Norwich, Southampton (opět dvakrát), Crystal Palace, West Brom, Watford, Newcastle, Manchester United. Ti všichni se museli sklonit před uměním anglického útočníka, který herně a především střelecky dozrál do svého maxima až poměrně pozdě. Tak trochu tím připomíná kariéru svého rekordového předchůdce Ruuda van Nistelrooye, jenž do skutečně velkého fotbalu pronikl rovněž o něco později (samozřejmě v poměru úspěšnosti obou borců).

Vardy je produktem akademie dnes druholigového Sheffieldu Wednesday, z něhož však byl ve věku šestnácti let propuštěn. Podle trenérů "byl na velký fotbal příliš malý" a neměl šanci uspět. A jeho průnik mezi fotbalovou elitu byl skutečně pozvolný, vždyť nejlepší střelec Premier League hrál ještě ve čtyřiadvaceti letech pátou anglickou ligu mezi amatéry, rok předtím kopal dokonce až sedmou nejvyšší soutěž.

Jeho rozvoj se zastavil až v letošním roce. Do základní sestavy Leicesteru mezi prvoligovou elitou se definitivně prosadil až v březnu, kdy Foxes nastartovali téměř legendární "great escape". V deseti zápasech vstřelil čtyři branky (z celkových pěti v sezóně), přičemž dva z nich byly vítězné. Leicester i díky němu vyhráli v tomto období sedm utkání, a zatímco na začátku března ztráceli z posledního místa na udržení sedm bodů, o dva měsíce později už slavil závěr ročníku ze čtrnácté pozice.

No a pokračování pohádky z aktuální sezóny už známe všichni. Leicester byl po listopadu senzačně druhý jen o skóre za Man City, dnes už dokonce celou ligu vede a na vysněnou záchranu už konzervativnímu manažerovi Claudiovi Ranierimu schází jen 8 bodů. Tím samozřejmě zlehčuji lehce alibistické výroky italského trenéra, který po každém utkání jako mlýnek opakuje, že ambice jeho celku jsou zatroleně nízko. V kabině Lišek však musí bujet obrovská síla a týmový duch.

Způsob, jakým se z absolutního otloukánka stal jeden z nejnebezpečnějších týmů celé Anglie, byl totiž nečekaně rychlý. Leicester tak nicméně potvrdil známou pravdu Premier League, totiž že bojovat o záchranu a uspět, vyvolá v hráčích, fanoušcích i celém klubu větší euforii než získat titul. A Foxes se na této vlně vezou dodnes. Gólmanská jednička Kasper Schmeichel ostatně přiznal, že Ranieri toho v klubu po letním převzetí příliš neměnil a z většiny pouze navázal na Pearsonovu dobrou jarní práci.

Samozřejmě, že není možné Italův nevídaný úspěch podceňovat, obzvlášť když je do značné míry způsobem velmi aktivním a ofenzivním stylem (většinou) se dvěma útočníky či zabudováním skutečně defenzivně kvalitních krajních obránců Dannyho Simpsona a Christiana Fuchse do základní sestavy.

Stejně tak ale musíme připomenout, že s výjimkou Riyada Mahreze a N’Gola Kantého v týmu není žádný extra talentovaný hráč. Samozřejmě, Vardy je momentálně asi nejlepší hráč současné sezóny, ale bylo by pokrytecké to alespoň částečně nepřikládat již zmíněné euforii a (a to především) astronomicky vysokému sebevědomí, díky němuž hrají životní fotbal třeba i Marc Albrighton a Danny Drinkwater.

Nekončící forma Leicesteru je poměrně velkou čárou přes rozpočet týmům, které si dělaly nároky na umístění v TOP 4 a účasti v příštím ročníku Ligy mistrů. Především obhájce titulu Chelsea, trpící ve spodní polovině tabulky, vidí (viděla?) právě v Liškách potenciální šanci na zázračný průnik na kýžené umístění. To by však Ranieriho tým musel začít ztrácet. Dokonalou a zřejmě poslední šanci tak skýtá už příští kolo, v němž se Blues utkají na King Power Stadium právě s Foxes.

Celek z East Midlands nicméně díky Vardymu, Mahrezovi a spol. vyhrál "listopadovou ligu", sedm bodů získal ještě Manchester United. Jen o bod méně pak uhrál Liverpool, Stoke a senzačně i Sunderland, jenž vyhrál v posledních dvou týdnech víc zápasů než za předchozích dvanáct kol. Zcela zaslouženě tak (dočasně) opustil sestupové pozice.

Velkou zásluhu na tom má Sam Allardyce, který sice výrazně zaměřil na defenzivu, změnil rozestavení ze 4-2-3-1 na 3-5-2, jenž v listopadu ve dvou zápasech ani jednou neinkasoval. Netušené kvality v sobě odhalili všichni tři stopeři, především Younes Kaboul a Sebastian Coates hrají výborně. Černé kočky zkrátka svoji kůži rozhodně lacino nedají...

Listopadový piedestal

O všech kategoriích se píše v "týdenních" kostkách, popř. výše/níže v tomto článku, zde tedy jen heslovitě.

Hráč měsíce: Romelu Lukaku

Manažer měsíce: Sam Allardyce

Gól měsíce: Adam Smith (Bournemouth - Everton 3:3; 28. listopad 2015)

Zákrok měsíce: David De Gea (Watford - Manchester United 1:2; 21. listopad 2015)

Zklamání měsíce: Celý tým Newcastlu

Sestava měsíce

obrázek

Za výslednou grafickou úpravu sestavy děkuji Lukáši Recovi.

Do sestavy měsíce se nepočítají výkony ze zápasů hraných 1. a 2. listopadu.


Costel Pantilimon: Symbolem listopadového vzestupu Sunderlandu je jednoznačně defenziva, která se po přerodu na třístoperový systém stala o poznání neprostupnější. Jediný gól ze tří utkání inkasovali Mackems z pokutového kopu proti Southamptonu a jednou z nejdůležitějších postav týmu je i brankář Costel Pantilimon. Rumun pochytal v listopadu čtrnáct střel soupeře a měl největší zásluhu na dvou výhrách s čistým kontem na hřišti Crystal Palace (7 zákroků) a doma se Stoke City (4).

Glen Johnson: Dvě čistá konta ze tří zápasů, to je na každý pád dobrá vizitka každé obrany. Stoke City nejvíce držel kapitán Ryan Shawcross, který ale před týdnem na hřišti Sunderlandu červenou kartou svůj tým výrazně poškodil. Dalším "držákem" byl pravý bek Glen Johnson, jenž především doma proti Chelsea předvedl bezchybný výkon, na který navázal i na půdě Southamptonu.

Toby Alderweireld: Mezi stopery letos jednoznačně vládne Chris Smalling, ale pokud se mu stabilitou výkonů někdo přibližuje, je to Toby Alderweireld. Zadák Tottenhamu se po průměrném vstupu do sezóny úžasně rozehrál a v listopadu byl výtečný. Nejlepší výkon předvedl proti Chelsea, jejíž ofenzivní hráče takřka vynuloval. Zápas s West Hamem zase vedle dobrého defenzivního představení korunoval vstřeleným gólem.

Chris Smalling: Král letošní sezóny, alespoň tedy co se obránců týká. Chris Smalling je v Manchesteru United zjevením, protože kromě absolutního opanování obranné řady je často nejnebezpečnějším hráčem i směrem dopředu (sic je to způsobeno častou nemohoucností jeho ofenzivních spoluhráčů). Smalling pomohl udržet čisté konto proti WBA a parádní výkon předvedl i na hřišti Watfordu. V Leicesteru se před Jamiem Vardym musel alespoň částečně sklonit i on.

Christian Fuchs: Foxes totiž letos nepřestávají překvapovat a bod uloupili i ze vzájemného utkání s Man Utd. Kromě Vardyho se o to značně postaral taky levý obránce Christian Fuchs, jenž kanonýrovi na jediný gól úžasně přihrál. Fuchs předvedl výborný výkon i v defenzivě, čímž navázal na povedené vystoupení z Newcastlu.

Yannick Bolasie: Mohl to být pro Crystal Palace dokonalý měsíc, který režíroval vedle Zahy právě Yannick Bolasie. V Liverpoolu záložník DR Kongo pomohl k překvapivému vítězství jedním gólem, před týdnem pak dvěma brankami a perfektním výkonem kola zničil Newcastle. Škoda pro Eagles, že domácí duel se Sunderlandem skončil nečekanou porážkou...

Ross Barkley: Ofenziva Evertonu na konci listopadu explodovala nevídaným způsobem. Sedm gólů ve dvou zápasech se jen tak nevidí a velkou zásluhu na nich má záložník Ross Barkley. Ten totiž tři z nich dal a na dva další nahrál. Zatímco proti Aston Ville jeho přínos na tři body suverénně stačil, proti Bournemouthu na Barkleyho (ne)vítězný gól z nastaveného času ještě domácí stačili odpovědět.

N’Golo Kanté: Leicester má v ofenzivě dva geniální borce, kteří mají na svědomí tři čtvrtiny všech týmových branek. Potom je tu však N’Golo Kanté, který se po zabydlení v základní sestavě stal nepostradatelným článkem, který Mahrezovi s Vardym kryje záda. Proti Watfordu skóroval, v Newcastlu zase předvedl dokonale poziční a defenzivní výkon, jenž byl základem výhry 3:0.

Robbie Brady: Začal sezónu na levé obraně a po návratu Martina Olssona se spekulovalo, zda nevypadne ze sestavy. Teď už o něčem podobném nemůže být ani zrnko nejistoty, Robbie Brady totiž v Norwichi předvádí senzační výkony. Proti Swansea byl nejlepším hráčem vítězného zápasu a na hřišti kraloval i před týdnem proti Arsenalu. Tam dokonce nahrál i na jediný gól Canaries.

Jamie Vardy: Fenomén Vardy. O jeho úžasném progresu jsem toho hodně napsal už výše v měsíčním souhrnu, tak zde už pouze heslovitě. Jeho tři trefy ve třech zápasech neměly hodnotu jen díky překonání rekordu v počtu po sobě jdoucích zápasů se vstřelenou brankou. Proti Watfordu totiž Jamie Vardy trefil vítězný gól, totéž proti Newcastlu, no a s Manchesterem United vybojoval alespoň remízu.

Hráč měsíce Romelu Lukaku: Barkley byl skvělý, ale Lukaku ještě lepší. Belgický kanonýr napověděl expertům už prvního listopadu, který se do měsíčního souhrnu nepočítá. Na perfektní vystoupení ze zápasu se Sunderlandem (6:2) navázal okamžitě a gólem pokořil West Ham. Tutéž porci přidal i proti Bournemouthu, z jehož půdy taktéž uloupil bod. To nejlepší ale předvedl na hřišti Aston Villy, které dal branky dvě a ve zbylých dvou měl také prsty. I proto je pro Eurofotbal nejlepším hráčem měsíce listopadu.



To nejlepší ze světa Premier League, včetně odkazů na články, naleznete i na naší Facebookové stránce. Staňte se fanoušky a žádná zajímavost z anglického fotbalu už vám neunikne!

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (314)

Přidat komentář
Bastaron

Leicester nejvíc zástupců.

Reagovat
smazaný uživatel

Lukaku Barkley celý Everton

Vardy Mahrez celý Leicester

Reagovat
Infernoqt

Toby Alderweireld tahá nějakého vetřelce z nosu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tiež som si všimol

Reagovat
smazaný uživatel

kampan

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
patas92

A dává ho Smallingovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

tá Smallingova ruka

Reagovat
fantomas

Bystrost

Reagovat
Mastný Chobot

ale jaká je veľká v porovnaní s telom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jacobT

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wild

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fantomas

Reagovat
Ritchie

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
TheAdy

Reagovat
hyper01

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
Cobra

Reagovat
DeformFCB

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Ty nechápeš viac vecí, že áno Sparťane?

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Mastný Chobot

Kanté

Reagovat
homeles8

proč ne třebq v kouli?

Reagovat
Mastný Chobot

lebo koula není vyhrocená

Reagovat
homeles8

tak v kvádru

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný článek Usty Tentokrát opravdu bez chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomáš Rec taky odvedl svoji práci dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Smalling nebezpečnejší v ofenzíve než Rooney. Síce aj podaktorý fanúšikovia sú nebezpečnejší než on

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenalu sa moc nedarilo ale zostavovanie TOP zostavy je podľa výkonu hráčov, a vynechať pri terajšej forme a štatistikách takého hráča ako je Mesut je veľká hanba pre autora...(nič v zlom väčšinou čítam a veľmi obdivujem ustyho pri týchto článkoch) má kvantum asistencií, veľký vplyv na hru, a sem tam gól...bieda že bol vynechaný zo zostavy

Reagovat
smazaný uživatel

Namiesto Bradyho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jacobT

že sa na tom smeješ zrovna ty...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Asi se vám to mísí, Özil byl úžasnej v říjnu (dle EF taky nejlepší hráč měsíce) a byť v listopadu špatně nehrál, na Barkleyho a Kantého podle mě nestačil. A v systému 4-4-2 nikoho jinýho vytlačit nemohl (viz Momodou).

Reagovat
Cobra

To bez debat.

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Inak Premier League v kocke ? Nepáči sa mi toto škatulkovanie

Reagovat
smazaný uživatel

4 Angličania v zostave + tréner. To je docela dosť :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak mi tam chybí Özil.

Reagovat
smazaný uživatel

"Často byly chvíle, kdy jsem nevědel, co ode mě chce, třeba nekdy cez zápas řval 'pokoj', říkal jsem si, co to říka, jakej pokoj, co mám dělat? Až po nekolika zápasech mi kluci řekli, že tím myslí "klid". David Pavelka o Samuelovi Slovákovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

cesi nerozumejuci slovencine

Reagovat
smazaný uživatel

slovak pls

Reagovat
fenixLFC

sovinista pls

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
minoLFC

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Minister

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wild

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
fajdax

Reagovat
Ferguson6

dobrý pokus a dobre sa všetci chytili

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
bayern987

Reagovat
Mimalu

Reagovat
liquicitizen

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

to je vůl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Orlandiiik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
TheAdy

Reagovat
hyper01

Reagovat
smazaný uživatel

Pavelka zahranicni treneri by se meli naucit cesky nebo aspon anglicky, jinak tady nemaj co delat

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Už i noviny nazývají Chelsea týmem bojujícím o udržení

Liverpool FC;s 2-0 defeat at Newcastle United was very bad news for relegation battlers Chelsea Football Club.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Do zklamání měsíce bych klidně přidal i Swansea, konkrétně teda Gomise, jehož výkony byly fakt tragický. Jediný štestí pro něj, že konkurence v útoku je tam naprosto minimální.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesúhlasím. Tragicky hrala päťka pod ním, hrot to má v takých prípadoch ťažké. Kombinačná hra Swans sa zastavila a kolmé prihrávky neexistovali.

Reagovat
Hokaido

Ayew by jedinej snesl nějaký měřítko, ale taky nic extra. Ale Gomis podle mě měl absolutně minimální přínos. Z tý útočný fáze mě fakt bolely oči.

Reagovat
Hokaido

Norwich teda moc nesleduju, takže je pro mě Brady celkem překvapením. To byl fakt lepší, než třeba Deulofeu?

Reagovat
Usty

Řekněme srovnatelní, stejně jako třeba Zaha nebo i Mahrez. Ale Brady byl úžasnej, ve dvou zápasech MOTM, byla by chyba ho nezmínit.

Reagovat
Hokaido

Ok. Mahréze bych tam snad ani nedával, pokud se nepočítá tenhle hattrick.

Reagovat
Usty

jasně, že nepočítá, to byl prosinec... Mahrez měl snad jen jedno áčko, ale minimálně dvakrát hrál fakt skvěle, tak jako Brady. Měsíční sestavy jsou specifický, často se tam objeví hráči, kteří třeba ani jednou nebyli v sestavě kola - protože nezazářili ani jednou, ale jsou stabilní a nemají výpadky. Zatímco někdo hrál famózně jednou, ale jinak byl průměrnej.

Reagovat
salami

Brady v podstatě sám táhne ofenzivu Norwiche, proto si to zaslouží, to se o Deulofeuovi říct nedá, přestože má taky parádní formu

Reagovat
SunFells
Reagovat
Hokaido

He could have been killed!

Reagovat
Zaschrona

Howard 2nd most (statistical) errors from crosses. Everton conceding PL-high 7 headed goals, 5 inside Howard's 6-yard box.

kde bychom mohli byt, pokud by za nas hral kvalitni golman...

Reagovat
Dufan

Koupit Buttlanda

Reagovat
Zaschrona

To se bohuzel mel tenkrat z Birminghamu... Ted pro nas uz je moc drahej, nedame za golmana pres 20 mega liber - a i mozna to je malo, co bude za Butlanda Stoke chtit.

Reagovat
vodka

ale houby, kdyby někdo vytasil 15, tak jde... na sumu přes 20 nemá tak dlouho formu a navíc nemá ani tolik odchytaného. Další věc je, že taky dělá chyby, hlavně v odkopech, jenom nejdou až tak moc vidět, protože Stoke sleduje málokdo...

Reagovat
Usty

tak to je nechutná demagogie

Reagovat
vodka

Begovič>Butland zatím. A to přesto, že loni nebyl Begovič tak super. A hlavně, momentálně se Shawcrossem hraje hodně dobře i obrana. Každopádně je zatím kolem Butlanda docela hype...

Reagovat
Usty

To není hype, on je prostě boží. Nemá moc slabin, snad jen ta hra nohama a tam letos chyboval přesně jednou - a ještě to stihl sám napravit (Swansea, myslím). Má nejlepší reflex v PL, je obrovskej, takže mu nedělají problém centrovaný míče. Srovnávat ho s Begovićem půjde až tak za rok, ale ve srovnání s jeho posledníma sezónama za Stoke je Butland rozhodně pro Potters krok dopředu.

Ta předchozí reakce byla nicméně na to, že "dělá chyby, ale nejdou moc vidět, protože Stoke sleduje málokdo". Nesmysl, média sledují Stoke úplně stejně jako všechny ostatní a žádná chyba nám neunikne.

Reagovat
vodka

ani náhodou tak boží není, třeba ten van aanholtův gol mel chytat atd. A krok dopředu to zatím nijak výrazný není, zvlášť když se vezme, o kolik opatrněji stoke dozadu letos hraje. Počet lidí bránící vápno je daleko vyšší, prakticky nemusí vybíhat na centry. A jako priklad golmana s perfektnim reflexem ti muzu dat zrovna gomese a pritom vsichni vime, ze topka zdaleka neni... odkopy ma fakt tragicke na to, s kolika se realne musi potykat, kdyz je pod tlakem. a hlavne na ty centry nemusi prakticky vubec chodit, kdyz si srovnas hru obrany z predchozich sezon a ted, tak je ten rozdil obrovsky...

Reagovat
Zaschrona

Butland - mlady hrac s anglickym obcanstvim a HG statusem, ktery je takhle mlady a rozhodne tak jako tak patri mezi nejlepsi golmany sezony v PL, urcite nestoji jen 15 milionu liber na dnesnim fotbalovem trhu, kde ma kazdy PL klub penez tolik, ze si nemusi dovolit hrace prodavat, dokud nedorazi nabidky, ktere nejdou odmitnout. I proto si myslim, ze Butland pro nas neni realny cil - viz treba Berahino v WBA.

Nemuzu nesouhlasit s tim, co niz pise Usty. Nejen ja bych myslim byl nechutne nadseny z naseho tabora, kdyby byl za 15 milionu nas. Mlady golman s potencialem chytat na skvele urovni PL dalsich 10-15 let je nedostatkove zbozi. Minimalne teda pro klub jako Everton, kde uz je docela dlouho Howard obrovskou slabinou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Dufan

Věřím, že vedení by to byli ochotno zaplatit. Pokud by to znamenalo opravdu mít na 10 jistotu v bráně. I Romeu se zaplatil. A jak říkáš, Howard už je bohužel slabina a lepší to nebude.

Reagovat
vodka

prvni odstavec - to je presne ten hype, o kterem mluvim. ja netvrdim, ze by ho prodali, pokud by nemeli domluvenou nahradu, ale za ty prachy se da sehnat lepsi golman. HG sice muze udelat dost, ale stoke ma relativne uzky kadr, kdy ty sloty pro HG nemusi nutne vyuzit...

Reagovat
smazaný uživatel

Ozil by si určite zaslúžil byť v zostave kola, ale inak článok

Reagovat
Hokaido

3 minuty starej přìspěvek. Tipuju, že nade mnou už bude ownyho lol smajl.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Infernoqt
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Rarášek

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

kterýho kola?

Reagovat
smazaný uživatel

za november som myslel no

Reagovat
smazaný uživatel

v rámci nějakýho kola asi jo, ale celkově za listopad, kdy Arsenal uhrál ze 3 zápasů dva body, se najde kopa záložníků, kteří si zaslouží ocenit víc

Reagovat
SunFells

A najde se jeden, který vládne všem. Který jim všem káže, který všechny přejede, pohledem rozháže.

Reagovat
Miguel19

"o-o-o-o-o Oshikuru..."

Reagovat
Infernoqt

jsem viděl ten začátek a už jsem si říkal, zase někdo trollí MU :D

Reagovat
SunFells

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Ritchie

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

#PrayForCharlie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Tak na twitteru jede, ze Wazza neni zranenej, ale mel zbytkac v krvi pred treninkem nekdy v tydnu. ale nedohledal jsem, kdo s tim prisel.

Blbec LVG, treba by nalitej hral lip.

Reagovat
jacobT

Opitý neopitý, vystreliť mimo brány by zvládol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno by ju praveze trafil

Reagovat
smazaný uživatel

Busby babes nevsimol som si

Reagovat
vladis271

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Miguel19

LVG začal dělat krevní testy před tréninky?

Reagovat
Busby babes

tak ono z toho vyctes furu veci i o fyzicce a tak, takze by me to neprekvapilo, kdyby sli jednou tydne treba na nejakej malej "odber".

Reagovat
I am Mancunian

to mu dali fukat pred treningom ?

Reagovat
smazaný uživatel

měly to být krevní testy...

Reagovat
Zaschrona

Blbec Wazza, nikdy nemel podepisovat u vas tu novou smlouvu. Ale mozna to je jen nejaka soucast jeho noveho planu, aby jste nam ho po sezone pustili zadaco.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jaro Jaro , nechapem ta, ze chces toho zradneho kokota...

Reagovat
Zaschrona

Zachranil nam kdysi v PL budoucnost, nejdriv nam vystrilel zachranu a pak za jeho prachy se dal dohromady kdysi tym kolem Cahilla, Artety nebo Howarda. Navic Rooney sam ma docela velkou zasluhu na tom, ze vlastne jsem fandou EFC. Neni zadny duvod ho nechtit zpatky...

Reagovat
Busby babes

asi tak, neni moc duvod ho nenavidet, ne? bylo jasne, ze takovej talent u vas v te dobe nevydrzi a penize za nej byly pekny.

Reagovat
Zaschrona

No, leda jen to, jak se pak choval vuci nam, ze zadal o prestup, jak proti nam slavil gol, jak se poustel pres media do Moyese. Ale ja ho z velke casti chapu, tenkrat proste Everton byl v strasne pozici a byli jsme velky favorit na sestup, ve financnich potizich. Pro opravdu mladou superhvezdu, ktera neni zrovna mentalni titan, jeste k tomu s agentem, ktereho Rooney ma, kdyz ho navic klub potreboval z financnich duvodu prodat, tak jina cesta nebyla. Od te doby, co se nam verejne omlouval a jak uz byl nekolikrat videt v zaberech v hledisti na nasem zapasu, ja proti nemu nic nemam, spis naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, dobre, beriem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

kapitan

Reagovat
Hokaido

Narovinu, není se mu co divit. Asi mu manželka chtěla udělat radost a pustili si nějakej zápas ze záznamu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
vladis271

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Busby babes
Reagovat
smazaný uživatel

Ja sa tu kráľovský bavím.

Reagovat
nani92

nieje dôležité byť triezvy, ale zúčastniť sa..LVG

Reagovat
Busby babes

ja mel tolik spoluhracu, co hrali lip nameteny, treba by mu to taky prospelo.

Reagovat
Infernoqt

tak my si taky občas v hospodě zahrajem stolní fotbálek

Reagovat
nani92

alkohol posilnuje odvahu a tú Wayne v zakončení potrebuje..takže zamna dobré

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

nový Gazza

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, starej, tlustej, problémy s pitím...a mastná smlouva na příštích 3,5 roku Tohle nechá hodně rychle zapomenout na náš průser s Adebayorem.

Reagovat
Busby babes

nenecha. Wazza i kdyby uz nikdy nekopl do mice, tak toho dokazal x krat vic.

Reagovat
smazaný uživatel

O to je to smutnější ale.

Reagovat
iamek

Tak Smalling mel narozeninovou party, pak hned UNICEF party.

Reagovat
vladis271

Reagovat
fff

Co ten Benteke dnes?

Listujem twittter a jedneho dobreho slova nanho.

A Milner ze zase hrozny?

Reagovat
fenixLFC

milner horzny a benteke este horsi

Reagovat
fff

Reagovat
vladis271

Milner bol teda horší ako Benteke.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
avicii

mne tak Milner pije krv ze to je neskutocne, hlavne teda vcera...

Reagovat
fff

Reagovat
vladis271

Reagovat
cristiano.K.

poprvé se dá říct, že odchodil zápas, kritika oprávněná.

Reagovat
fff

Klopp: "It's important to be in the middle and not go nuts when you win and go crazy when you lose." #LFC

Reagovat
vladis271

Reagovat
Counter

Robertson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Finále MLS celkom jazda. Baví ma to hrozne moc.

Reagovat
Infernoqt

Ted koukám, na tv od O2 mi přibyly kanály Arena Sport 1 a 2. To změnili místo něčeho nebo jen tak přidali?

Reagovat
smazaný uživatel

To je Slovak sport s novým názvom.

Reagovat
Infernoqt

A jo, já že to nesledoval, tak jsem si nemohl vzpomenout.

Reagovat
smazaný uživatel

premier league je pračka na peníze. stejně jako našel iga

Reagovat
Counter

Sir Alex Ferguson had more 5-5 draws than goalless ones in his last 116 games at the helm

Taky dobré.

Reagovat
Infernoqt

je to až neuvěřitelný, že jsme byli schopni dát 5 golů

Reagovat
smazaný uživatel

i 8 Arsenalu se zálohou Clevreley-Anderson

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak dopředu to nebylo zlý, hlavně Anderson pokud nesobčil

Reagovat
vodka

anderson skoro nikdy nesobčil...

Reagovat
smazaný uživatel

občas jsem ho viděl, že měl radši přihrát, ale šel do další kličky

jinak ale borec

Reagovat
vodka

a celkově, ty 2 měsíce to fungovalo super, tak dynamický střed sme od té doby neměli..

Reagovat
Zaschrona

Clev byl i je hodne dobry hrac.

Reagovat
SunFells

A Anderson byl lepší

Reagovat
Zaschrona

Ve sve dobe byl skvely.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem, že se ozveš.

Reagovat
Counter

Pod LVG zatím ani jednou no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

je to až neuvěřitelný, že jsme byli schopni dostát 5 golů

Reagovat
Counter

Reagovat
I am Mancunian

pod lvg nam to dal aj Leicester

Reagovat
nani92

to sú také výnimky..aj Watfordu sme dokázali dať až 2 goly

Reagovat
Busby babes

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Infernoqt

MK Dons byli docela blízko

Reagovat
chavi.27

Tenhle Geuv zakrok jako safe mesice? Pffff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

"Začal sezónu na levé obraně a po návratu Martina Olssona se spekulovalo, zda nevypadne ze sestavy"... hah, já teda zvěsti o posazení do tý doby (a stále ještě) nejkonzistentnějšího hráče týmu nezaznamenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je to vůbec s tím Mbokanim? Myslel jsem, že se s ním počítá do základu navíc teď, když ofenziva nefunguje.

Reagovat
fantomas

Pocita i nepocita. Grabban je jina, podstatne mobilnejsi varianta se super prvnim dotykem. Na Arsenal to byl senza tah, ted se na nej nesmyslne nakopavalo - misto aby se to delalo s Mbokanim.

Reagovat
salami

Od začátku výbornej, o posazení nemůže bejt řeč, fakt mě mrzí že jsme po něm nešli, za pár šupů LB/LM s vynikajícíma standardkama a věkem, hlavně že jsme vyměnili Cabellu a 14 M za Thauvina

Reagovat
DeformFCB

Mně tam jednoznačně chybí Lloris. Konstantní výkony spolu s 1-2 perfektníma zákrokama za zápas ho řadí mezi špičku, škoda, že si toho nikdo nevšímá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Dal jsem libru na sestup chelsea, k výplatě 200. Tak jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

To, že Chelsea spadne, je hodně vtipná teorie

Reagovat
smazaný uživatel

Při kurzu 200 proč to nezkusit...

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea se ještě umístí minimálně v první polovině tabulky. Takový velkoklub by to nenechal dojít k sestupu.

Reagovat
smazaný uživatel

Libra mě nezabije a kdyby náhodou dvě kila se hodí

Reagovat
smazaný uživatel

ty rozumíš pravděpodobnosti asi jako koza petrželi, co? ale tak na pocit proč ne

Reagovat
smazaný uživatel

A ty jsi uplny kokot vid..jasne ze nesestoupi ale jak pisu libra me nezabije a co kdyby nahodou. Tak je 200 liber v kapse.

Reagovat
smazaný uživatel

furt platí, co jsem psal. já tvoje příspěvky číst umim, narozdíl od takovýho kokota, jako jsi ty

Reagovat
smazaný uživatel

Velkoklub

Reagovat
smazaný uživatel

Gigantický veľkoklub.

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se, já je taky nemám rád. Mourinho se mi hnusí a celá parta kolem Costy a Fabregase je neskutečně nesympatická, to ale neznamená, že jim budu slepě odepírat ten titul, který si po právu zaslouží za posledních 10 let. City byl taky podprůměrný klub a dneska se může nazývat jako velkoklub.

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro sestup Chelsea

Reagovat
Kovi81

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

- Chelsea's start to the season is the worst of any reigning Premier League champion.

In fact, Blackburn are the only other side to have picked up fewer than 20 points in the first 15 games of a title defence.

- There are just six points between top side Leicester and fifth-placed Tottenham - it's only been that close one other time in the past 10 seasons.

- Last season's top two of Chelsea and Manchester City have lost a combined total of 12 games this term - the highest over the past 10 seasons.

- Teams are loving an away day this season.

There have been 51 away victories from 150 Premier League games this term - that's 34% of fixtures.

- In Premier League history, the team top after 15 games has gone on to win the title 47.8% of the time. And that rises to 72.7% over the past 11 seasons.

sialena sezona

Reagovat
smazaný uživatel

Len tá predstava, že by to vyhral Leicester a za nimi pokorené veľkokluby...keďže Chelsea už vypadla z hry, tak prečo nie :-)

Reagovat
smazaný uživatel

V takej bláznovej sezóne môže kľudne skončiť aj Tottenham nad Arsenalom

Reagovat
tunkic

Zas neblázni!!

Reagovat
smazaný uživatel

to je istotka

Reagovat
J0EL

zalez naspat do kanala.

Reagovat
Kopac

Ako v poslednych par sezonach

Reagovat
Maresma

Vy nebudete ani před náma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Tohle je lepší

2000-01: Leicester surprise PL leaders in the autumn, Chelsea 14th after 15 games, Wycombe beat Millwall in FA Cup R2

Reagovat
r.mrazik

ten nas kadr na zapas LM je totalne usmevny (dokonce o Powell )...ale co...želva si za to muze sam,melo se vyhrat doma s tragedama z PSV

Reagovat
I am Mancunian

nech si to vyzere

Reagovat
bbbauch

Celkove to v LM melo bejt o dost lepsi, ale zase se na ten zapas s Wolfsburgem hodne tesim, celkem dost to ukaze jak na tom jsme kdyz musime

Reagovat
r.mrazik

tech zranenich je uz moc...kazdopadne jsem zvedav,jake to bude...

Reagovat
smazaný uživatel

United vyhrát nemůžou, na to je to až moc Gaal. City nezvládnou a Pellegrini bude vyhozený. Letos to už konečně zvládne Arsenal A Leicester skončí těsně pod pohárama.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

Hezkej souhrn, ale chybí mi tam trochu víc statických perliček. Něco na způsob:

Manchester United's last six home games: 0-0, 0-0, 1-0, 2-0, 0-0, 0-0

Reagovat
smazaný uživatel

Nikde som to nemohol nájsť. Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester United's last six home games: 0-0, 0-0, 1-0, 2-0, 0-0, 0-0

Reagovat
celeb

United's last six home games: 0-0, 0-0, 1-0, 2-0, 0-0, 0-0

Reagovat
Infernoqt

last six home games: 0-0, 0-0, 1-0, 2-0, 0-0, 0-0

Reagovat
jacobT

ale koho

Reagovat
Infernoqt

zkazils to

Reagovat
jacobT

som to nečítal poriadne

Reagovat
Hachim Mastour

Arsenal dva krát remizoval raz vyhral a raz prehral a stále je 2.

Reagovat
smazaný uživatel

a pak že Wenger neni dobrej stratég

Reagovat
smazaný uživatel

čaute, chcel by som sa spýtať, v akých cenách sa pohybujú lístky na premier league?

Reagovat
Usty

Od 20 až ke 100, ale seženeš i na Arsenal třeba za 50-60. Záleží, na co bys rád.

Reagovat
smazaný uživatel

na akých stránkach sa dajú kúpiť? zaujímal by ma konkrétne zápas Liverpool - Sunderland 6.2.2016

Reagovat
smazaný uživatel

čeho?

Reagovat
Usty

liber

Reagovat
smazaný uživatel

na akých stránkach sa dajú kúpiť? zaujímal by ma konkrétne zápas Liverpool - Sunderland 6.2.2016

Reagovat
Usty

http://www.liverpoolfc.com/tickets/tickets-availability

http://www.liverpoolfc.com/tickets/how-to-buy-tickets/non-st-holder-member-or-fc-holder

Ideálně sehnat si někoho s membership card, to je jistota. Nevím, jak moc se na Anfield vyprodává - třeba na domácí zápasy Tottenhamu se dá sehnat lístek za nezvýšenou cenu i v General Sale. Na Chelsea ale takřka vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

www.juventus.com

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele