Ligue 1 - preview 30. kola: Druhý proti třetímu

19.04., 08:53, aktualizováno 21.04., 08:33
Previews
Park princů (© AFP)

Přímý souboj o druhé místo přinese nedělní program francouzské ligy, Brest doma změří síly s AS Monaco. Atraktivní bude i večerní dohrávka, PSG se postaví proti Lyonu.

Le Havre AC - FC Metz

neděle 15:00

Les Ciel et Marine vědí, že je případná porážka posune z první nesestupové na barážovou pozici. Tu aktuálně obývají Mety, které budou chtít navázat na nečekaný úspěch v Lens.

Asi málokoho z těch, kdož sledují fotbalové dění ve Francii, překvapí, že v sedmé výhře Les Grenats měl prsty Georges Mikautadze, jenž se postaral při skóre 2:1 o obě branky svého týmu. Celkem se v této sezoně prosadil už devětkrát, což by mělo být varování i pro Ivana Haška, jelikož s Gruzií se český výběr střetne na blížícím se EURU.

Třiadvacetiletý fotbalista, který v Zemi galského kohouta hostuje z Ajaxu, pochopitelně opět nebude scházet v základní sestavě. Na rozdíl od zraněného Benjamina Tetteha. Otazník visí nad dvěma oporami, totiž nad Christopherem Hérellem a Didierem Lamkel Zém. Jinak se nedá předpokládat, že by chtěl László Bölöni nějak výrazně míchat s vítěznou sestavou.

Po první polovině aktuálního ročníku to vypadalo, že družina Luky Elsnera nebude mít se setrváním mezi elitou problémy. Jenže současná krize, kdy z posledních šesti klání připsala na konto pouhé čtyři body, zapříčinila, že boj o záchranu bude pravděpodobně ještě hodně dramatický. Tím spíše, že před týdnem prohrála s Nantes díky gólu v poslední nastavené minutě.

Slovinský kouč by se možná měl zamyslet nad disciplinovaností svých svěřenců, jelikož kvůli karetnímu trestu proti Metám nepomůžou Opéri, Abdoulaye Touré a André Ayew, kteří by jinak patrně hráli v základu. Zmíněná porážka s Les Canaris může být odčiněna pouze vítězstvím, ovšem není pochyb, že zápas se sousedem v tabulce bude spíše vyrovnanou záležitostí, kterou může rozhodnout jediná chybka.

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas-Salmier, Younté, Sangante-Hajjam, Targhalline, Kuzyaev, Négo-Sabbi, Kechta-Bayo

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja-Udol, Sané, Traoré, Colin-Diallo, Atta, N'Doram, Jacques, Kerkhof-Mikautadze

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.14 - 3.75

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Lille OSC - Racing Strasbourg

neděle 15:00

Pro Les Dogues může být výhoda, že se ve zbytku sezony můžou stoprocentně soustředit na domácí soutěž, kde bojují o post zaručující účast v Lize mistrů. Racing naopak může dohrávat spíše v klidu. Matematickou jistotu setrvání mezi elitou sice nemá, avšak při formě celků z chvostu tabulky by na francouzsko-německé hranici museli být opravdu velcí smolaři.

Jak uvedeno, čtvrtfinále třetí nejprestižnější klubové soutěže se pro tým Paula Fonseky stalo konečnou. Zásluhou penaltového rozstřelu, během kterého na sebe opět výrazně upozornil argentinský brankář Aston Villy Emiliano Martínez, který si od klubového prezidenta severofrancouzského klubu nepřekvapivě nevysloužil slova chvály.

"Vůbec nechci ztrácet čas tím, že bych měl mluvit o tomhle klukovi, který nemá charakter profesionálního sportovce. Takový totiž zůstává klidný a elegantní jak v případě vítězství, tak v případě porážky," nechal se slyšet Olivier Létang, který stojí v čele výběru ze Stade Pierre-Mauroy od prosince 2020.

Strasbourg hraje Ligue 1 od sezony 2017/2018 a důležitý krok k prodloužení této série učinil před týdnem, kdy se mu podařilo přehrát o poháry bojující Remeš. Tím spíše si svěřenci Patricka Vieiry budou věřit i proti Lille, kór když se jim povedlo je v prvním vzájemném klání v prosinci porazit. Rozhodující gól tehdy vsítit Junior Mwanga, který si ovšem tentokrát zřejmě bude muset nechat na základní sestavu zajít chuť.

Vlastník celku z Alsaska, kterým je společnost BlueCo, která zároveň vlastní i londýnskou Chelsea, se chce soustředit na vystavění kvalitní akademie. V ní se aktuálně zdokonaluje Willsem Boussaid, který by mohl brzy napodobit Marvina Senayu a Habiba Diarru, tedy jediné dva odchovance, kteří v současnosti působí v prvním týmu. S přesunem do Francie je spojován i šestnáctiletý talent s hvězdným příjmením, totiž Rayane Messi, avšak o jeho služby mají zájem také v Německu. LOSC na odchovance zatím také příliš nesází, avšak hráčská kvalita bude v neděli i tak na straně domácího celku.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier-Ismaily, Yoro, Diakité, Santos-Bentaleb, André-Gudmundsson, Gomes, Ounas-David

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Bellaarouch-Sylla, Perrin, Sow-Delaine, Sissoko, Santos, Guilbert-Diarra, Gameiro, Bakwa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.10 - 6.17

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Stade Reims - Montpellier HSC

neděle 15:00

Před týdnem svěřenci Willa Stilla ve městě na francouzsko-německé hranici padli 1:3, čímž skončila jejich čtyřzápasová série bez prohry. MHSC, kteří v závěru sezony pomalu chytají druhý dech, můžou právě na takový počet duelů tu svoji prodloužit.

Proti Clermontu o minulém víkendu na končených 1:1 nevyrovnával ani Téji Savanier, ani Arnaud Nordin, nýbrž Tanguy Coulibaly, pro kterého to byl vůbec první zásah v sezoně. Díky němu má jihofrancouzský celek aktuálně sedmibodový náskok na barážovou příčku, nicméně zároveň ví, že loňskou padesátibodovou hranici letos nepokoří.

Michel Der Zakarian nemusí řešit žádné početné absence. Scházet mu budou pouze Jordan Ferri, který stojí kvůli kartám, a také Musa Al-Tamari, který se jako jediný z týmu dokázal prosadit při prvním vzájemném klání s Remeší, které skvadra Willa Stilla vyhrála v poměru 3:1. V pořádku by naopak už měl být Issiaga Sylla.

Co se absencí na straně Les Rouges et Blancs týče, Amadou Koné byl proti Racingu vyloučen, takže jako jediný zmešká střet s La Paillade kvůli karetnímu trestu. Hned nad šesticí jeho spoluhráčů visí otazník z důvodu zranění. K nelibosti mladého trenéra jsou mezi nimi i Teddy Teuma a Benjamin Stambouli.

Předchozí zápas Remeši hrubě nevyšel, přestože se brzy ujala vedení. Jenže zmíněné vyloučení rozložení sil na hřišti změnilo. "Selhali jsme jako celek. Perfektní scénář jsme svými chybami proměnili v noční můru. Tohle byla z naší strany prostě kolektivní sebevražda," prohlásil kouč, který stále může doufat, že se povede uzmout post zaručující účast v pohárové Evropě. K tomu ovšem potřebuje především zdolávat mančafty, jaké se v tabulce nacházejí až za jeho aktuální devátou pozicí. A k těm patří i MHSC.

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Diouf-Smet, Abdelhamid, Agbadou, Foket-Nakamura, Richardson, Munetsi, Okumu-Khadra-Diakité

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte-Mincarelli, Sagnan, Omeragic, Tchato-Leroy, Chotard-Coulibaly, Savanier, Nordin-Adams

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.71 - 3.22

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Stade Brestois - AS Monaco

neděle 17:05

V neděli bude asi tou nejsledovanější bitvou v Ligue 1 ta mezi PSG a Lyonem, co se ovšem tabulkového postavení týče, dá se označit jako šlágr ta mezi Brestem a Monacem. Domácí se po neúplných devětadvaceti odehraných kolech nacházeli na druhé příčce, hosté byli jenom těsně pozadu. A pro oba celky se tak jedná o přímý souboj v pranici o postup do Ligy mistrů.

Před týdnem především Piráti z Bretaňského poloostrova prožívali opravdu hodně hořký zápas. Velkou přestřelku na půdě Lyonu nezvládli, lépe řečeno z výhry se radoval jejich soupeř v šestnácté minutě nastavení díky proměněné penaltě. A pořádně pak po utkání spílali sudímu. Mathieu Vernice se i podle Antonyho Gautiera, šéfa komise rozhodčích ve Francii, dopustil několika kontroverzních rozhodnutí, které měly na výsledek vliv, jak uvedl v rozhovoru pro rozhlasovou stanici France Bleu Breizh Izel.

Do toho navíc vyfasoval pro tento mač karetní trest klíčový tmel středu pole Pierre Lees-Melou, jenž byl v souboji s OL vyloučený. Marně pak žádal u disciplinárky prominutí trestu, duel s Monacem si prostě nezahraje. "Je to pro nás velké zklamání. Myslím si, že se mohla napravit křivda, o které vědí všichni,” čertil se kvůli verdiktu svazových funkcionářů domácí stratég Éric Roy. "Už třikrát nebo čtyřikrát jsme byli v této sezóně poškozeni. Zrovna v listopadu v Monacu bylo učiněno nejvíce chyb, které se týkaly nás. A nesmím pak zapomenout také na utkání v Clermontu, kde jsme remizovali.”

Jestliže pro Brest je tou nejzásadnější absencí ta v podobě třicetiletého záložníka, pak ani knížecí celek nemá v tomto ohledu na růžích ustálo. V průběhu tohoto týdne se zjistilo, že závěrečné pasáže ročníku zřejmě nestihnou zranění Aleksandr Golovin, jeden z hlavních podporovatelů ofenzivy, a Ismail Jakobs, levý obránce či křídelník. "Určitě nejsem nešťastný z toho, že Lees-Melou nenastoupí. Je totiž velmi silný v osobních soubojích,” nezlobil se hostující stratég Adi Hütter, že jeho hráči vynechají tuhle výzvu. "Brest není na druhém místě jen tak. Produkuje fotbal ve vysoké intenzitě. A je toho daleko víc, v čem je dobrý.”

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.44 - 2.75

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Olympique Marseille

neděle 19:00

Marseille ani náhodou nemůže být spokojena s tím, jak se prezentuje v Ligue 1. Zcela jinak si každopádně počíná na evropské scéně, dostala se už do semifinále Evropské ligy a alespoň na této frontě se svým fanouškům odvděčuje. Po čtvrtečním skalpu Benfiky nyní čeká na hosty souboj v Toulouse, v němž zkusí vylepšit svou ligovou bilanci a celkové postavení v tabulce.

Není pravda, že by Olympique měl přes ligové pole k příčkám zaručující pohárovou Evropu daleko. Rozhodně již ale musí ukončit svou třízápasovou šňůru porážek ve francouzské nejvyšší soutěži, pokud tedy chce na vyšší místa pořadí zaútočit. Je pravda, že v posledních třech kolech narazil na papírově silnější protivníky, konkrétně na Rennes, PSG a Lille. Není ovšem možné, aby nezískal za toto období ani bod, takové výkony prostě na kvalifikaci byť jen do Konferenční ligy stačit dlouhodobě nemůžou.

Hostující stratég Jean-Louis Gasset bude mít za úkol především připravit mužstvo po fyzické stránce. Čtvrteční duel s lisabonským gigantem sebral hráčům spoustu sil, museli absolvovat náročné prodloužení. Navíc je teď čeká další série utkání v rychlém sledu, která může rozhodnout o úspěšnosti této sezóny, nebo ji konkrétně někam nasměrovat. Po mači v Toulouse musí Marseille dohnat rest devětadvacátého kola proti Nice a pak přijde na řadu Lens. Hned na to bude následovat evropská scéna. "V pátek byla znát únava. V sobotu jsem už ale viděl na tvářích úsměvy,” popisoval marseillský šéf lavičky. "Ještě se musím podívat na ty, jež trápily křeče. Někteří měli drobné šrámy.”

Toulouse do této chvíle uzmulo na své konto pouze o tři body méně než OM, také parta trenéra Carlese Martíneze Novella může ještě proklouznout do pohárové Evropy. Je pravda, že onen hlavní cíl, tedy záchranu nejvyšší úrovně, má splněný. A cokoliv navíc by bylo jen příjemným bonusem. Na druhou stranu domácí nemají důvod si třeba na Konferenční ligu nevěřit, obzvláště za současného rozpoložení. V předešlých třech kolech vydolovali slušných sedm bodů. "Je před námi důležitý týden v Ligue 1,” uvědomoval si Gasset. "Snad všichni pochopili, že když máme vítěznou mentalitu a necháme na hřišti vše, jsme odměněni,” přál si Gasset přetavit úspěch proti Benfice také do zbývajících střetnutí tohoto ročníku.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.73 - 3.34 - 2.77

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon

neděle 21:00

PSG před pár dny zvládlo zatím ten nejdůležitější zápas sezóny. Dokázalo otočit nepříznivě se vyvíjející duel s Barcelonou a postoupilo do semifinále Ligy mistrů. Po náročném střetu se nyní představí v Ligue 1 v neméně složitém utkání, a to proti neustále se lepšímu Lyonu. Ten pokračuje v honbě za příčkami pro pohárovou Evropu a určitě si může věřit i v Parku princů.

V předešlých pěti ligových případech Les Gones získali na své konto třináct bodů. Jasně tak potvrdili, především pak po minulém vyhraném klání s Brestem, že se hodlají vecpat v tabulce co nejvýše to půjde. Když vezmeme v potaz katastrofickou podzimní část sezóny, asi málokdo tušil, že by se mohl hostující vývěr ještě takhle vzchopit. Najednou ovšem nemá daleko od pozic znamenající kvalifikaci do evropských pohárů, zároveň si zahraje také ve finále Coupe de France.

A soupeřem mu tam bude právě celek z Paříže. Nynější střetnutí tak vlastně představuje jakousi generálku na květnové měření sil, během něhož už se bude rozdávat cenná trofej. "Atmosféra nebo způsob přípravy, to všechno je a bude během obou utkání odlišné,” povídal hostující lodivod Pierre Sage. "PSG ještě nerozhodlo v Ligue 1 o titulu, pořád se drží v Lize mistrů. My chceme pokračovat v naší cestě, soupeř míní potvrdit svůj minulý dobrý výkon," porovnával.

Domácí mají v kabině čistý vzduch. Uměli se v úterý vypořádat s velkým tlakem, jaký na ně ležel před odvetou milionářské soutěže. Nakonec venku vsítili Barce čtyři branky, i nadále tak směřují za splněním svého hlavního cíle, tedy za prvenstvím na této frontě. V následujících dnech sehrají hned tři ligové zápasy v rychlém sledu, po Lyonu zavítají do Lorientu, pak doma narazí na Le Havre. A během téhle série mohou definitivně rozhodnout o svém titulu ve francouzské nejvyšší soutěži.

Pařížané by museli posledních šest mačů v Ligue 1 opravdu hrubě pokazit, aby ještě triumf neurvali ve svůj prospěch. Ten s Lyonem přitom patří k nejnepříjemnějším, pak už je mezi papírově silnějšími snad pouze Nice. "Vstupujeme do posledních týdnů soutěže. Jsme v procesu, kdy dotahujeme naše cíle do konce, a proto pracujeme s velkým nadšením,” těšilo Luise Enriqueho, kouče PSG. "Ambice v tomhle klubu jsou vždy stejné, a to vyhrát ligu. Chceme být na každé úrovni vysoko, a proto musíme být konkurenceschopní v každém střetnutí,” dodával.

Hosté by měli na hřiště vyrukovat ve velmi silné sestavě, k dispozici jim totiž nebude pouze vykartovaný levý bek Nicolás Tagliafico, jinak je k dispozici kompletní kádr. To domácí se rovněž musejí vypořádat se dvěma absencemi, co se suspendace týče, chybět bude kvůli těmto důvodům středopolař Manuel Ugarte a obránce Lucas Hernandez. V rekonvalescenci pak stále pokračuje stoper Presnel Kimpembe, mimo hru zůstává po vážném úrazu i náhradní brankář Sergio Rico.

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Danilo Pereira, Beraldo - Zaïre-Emery, Vitinha, Lee - O. Dembélé, K. Mbappé, Barcola

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Maitland-Niles, O'Brien, Čaleta-Car, Henrique - Matič - Nuamah, Caqueret, Tolisso, Benrahma - Lacazette

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.99 - 5.98

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Rennes

sobota 17:00

Oba tito bretaňští rivalové můžou pro letošek jen tiše závidět svému lokálnímu konkurentovi z Brestu. Zatímco se Pirátům daří chovat své postavení na předních místech, Nantes bojuje o záchranu a Rennes horlivě o příčky zajišťující kvalifikaci do evropských pohárů. Především hosté v tomto ohledu ztrácejí půdu pod nohama a potřebují urychleně najít nějakou vzpruhu.

Doba po reprezentační přestávce se zatím pro Les Rennais vyvíjí dost špatně. Včetně duelu v Coupe de France prohráli už čtyřikrát v řadě, za toto období skórovali pouze jednou. Zkrátka od té chvíle, co kouč Julien Stéphan stvrdil s klubem nový kontrakt, se začaly pevné základy pro útočení na evropskou scénu bortit. Pořád nicméně nemusí tahle ekipa panikařit, vše se dá ještě zachránit. Kvalifikaci do Konferenční ligy zaručuje v Ligue 1 aktuálně šestá pozice a od té je vzdálená na rozdíl čtyř bodů.

Zato v Nantes si zatím nemůžou stěžovat na to, že během mezinárodní pauzy podniklo další, v pořadí už třetí změnu v sezóně na postu šéfa lavičky, a že angažovali starého známého Antoina Kombouarého. Ano, Kanárci určitě chtěli ze začátku dubna urvat alespoň plichtu v duelu s Lyonem. Nakonec se však tahle porážka nejeví jako ztrátová, neboť v dalších dvou kláních, které řídil šedesátiletý lodivod, zvítězili, a to v Nice i na hřišti Le Havru.

Domácí tak výrazně stabilizovali své umístění nad pásmem sestupu. Vyhráno nicméně ani zdaleka nemají, potřebují prostě ještě v závěrečných pěti kolech posbírat nějaké ty body k definitivnímu udržení se. "Vůbec jsme se ničím neuspokojili. Pořád víme, že náš náskok není dostatečný,” potvrzoval Kombouaré. "Čeká nás derby. A jestli nějaký úspěch může potěšit naše fanoušky, pak právě z tohoto utkání. Jsme sice v tabulce horší, ale zápas vyhrát můžeme.”

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Duverne, Castelletto, Pallois, Amian - Douglas Augusto, Pedro Chirivella - Mollet, M. Sissoko, K. Bamba - Mostafa Mohamed

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - G. Doué, Omari, Wooh, Belocian - Blas, Matusiwa, Santamaría, D. Doué - Kalimuendo, Terrier

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.24 - 3.19 - 2.47

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

RC Lens - Clermont Foot

sobota 21:00

Velmi nepříjemnou sérii aktuálně zaznamenává Lens. Sice drží šestou příčku, tedy tu poslední zaručující postup do pohárové Evropy, pokud by však pokračovalo v nastoleném trendu, brzy by o svoje postavení mohlo přijít. A další zaváhání s Clermontem, na dně tabulky usazeným soupeřem, prostě nepřipadá v úvahu. Jinak může opravdu vážně ohrožovat ony prvotní cíle.

Dejme tomu, že se nezvládne duel s Nice či v Lille, čili s těmi celky, které dlouhodobě patří k tomu lepšímu v Ligue 1. Následující remíza s nováčkem z Le Havru ovšem jistě bolela více. A stejně špatně se pak jevila poslední prohra s dalším zachraňujícím se protivníkem z Mét. Suma sumárum, Les Sang et Or získali na své konto ze čtyř předešlých kol z možných dvanácti bodů jeden jediný.

Kdyby se Lens nepovedlo uspět ani proti partě kouče Pascala Gastiena, nadobro by ho mohly předskočit Lyon či Remeš. Záleželo by, jak by si právě tito konkurenti počínali v neděli. "Nebyl jsem z porážky v Métách zklamaný. Byl jsem hlavně dost naštvaný a frustrovaný,” vracel se k minulému souboji domácí lodivod Franck Haise. "Pokud si někteří lidé myslí, že jsem unavený, tak jim chci říct, že jsem tady a teď. A hodlám najít cestu do evropských pohárů. Mám energii, jen se občas vztekám. A to byl případ po minulém utkání."

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Frankowski, El Aynaoui, A. Diouf, Machado - Sotoca, Wahi, David Pereira da Costa

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Caufriez, Matsima, Pelmard, Neto Borges - H. Keïta, J. Gastien, Magnin - Cham, Virginius, Rašani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.24 - 8.98

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Lorient

pátek 21:00

Nice se od února přestalo dařit, od té doby spadlo z průběžně druhé příčky na aktuální pátou a má poměrně daleko k první čtyřce, znamenající postup do Ligy mistrů pro následující sezónu. Teď se může této metě alespoň přiblížit, konkrétně na rozdíl dvou bodů, musí nicméně skolit Lorient, který rovněž potřebuje získávat body. Akorát že bretaňský celek do boje o záchranu.

V předešlých devíti ligových duelech urval klub z Azurového pobřeží na své konto pouze jedinou výhru. Je jasné, že běh v takovém tempu nemohl dlouhodobě stačit na ty nejlepší. Náskok, který si utvořil především při podzimní části ročníku, konkurenti dohnali. A bude pro OGC opravdu složité dohnat ztrátu, která vznikla po zmiňované neúspěšné sérii. Je ovšem potřeba připomenout, že se pořád manko stáhnout dá. Jen musejí Les Aiglons ukázat, že dokážou působit stabilně.

Když už by domácím nevyšla milionářská soutěž, je ve hře minimálně kvalifikace do Konferenční ligy. A možná že právě teď přichází na řadu během jednoho týdne ona klíčová třízápasová šňůra, která může rozhodnout o úspěchu a neúspěchu. Po duelu s Lorientem se Nice dostane k odložené dohrávce v Marseille a o dalším víkendu pocestuje do Štrasburku. "Není to týden, ve kterém můžeme všechno prohrát nebo všechno vyhrát. Je ale pravda, že v tomhle případě podnikneme nebo nepodnikneme základní kroky ke splnění našich cílů,” uvedl domácí stratég Francesco Farioli. "Myslím si, že o pořadí v tabulce se rozhodne v posledních minutách této sezóny," dodal.

Svěřenci trenéra Régise Le Brise se po reprezentační přestávce nevrátili do dění v Ligue 1 optimálně. Stihli zatím od březnové pauzy sehrát jen dvě utkání, v obou každopádně padli. Na jihu Francie budou hledat cestu od odpoutání se od šestnáctého místa, aby ale po pátku opravdu předskočili patnáctý Le Havre, budou muset vyhrát. V srpnu loňského roku dopadl vzájemný mač obou aktuálních soupeřů remízou, obecně se přitom v posledních letech vždy konala vyrovnaná bitva. Žádný z celků od prosince roku 2015 ve dvanácti případech za sebou napříč všemi soutěžemi nezvítězil víc jak o jednu branku.

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Boudaoui, Rosario, K. Thuram - Cho, Moffi, Boga

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - For. Mendy, Adjei, I. Touré - Katseris, T. Bakayoko, Louza, Yongwa - Kari, M. Bamba, Ponceau

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.36 - 6.12

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
28
18
9
1
65 : 24
63
2
Stade Brestois
29
15
8
6
44 : 27
53
3
AS Monaco
28
15
7
6
53 : 38
52
4
Lille OSC
28
13
10
5
42 : 25
49
5
OGC Nice
28
12
8
8
28 : 22
44
6
RC Lens
29
12
7
10
38 : 32
43
7
Olympique Lyon
29
12
5
12
38 : 45
41
8
Stade Reims
29
11
7
11
36 : 39
40
9
Olympique Marseille
28
10
9
9
41 : 33
39
10
Stade Rennes
29
10
9
10
41 : 36
39
11
Toulouse FC
29
9
9
11
34 : 37
36
12
Racing Strasbourg
29
9
9
11
33 : 40
36
13
Montpellier HSC
29
8
10
11
36 : 41
33
14
FC Nantes
29
9
4
16
28 : 45
31
15
Le Havre AC
29
6
10
13
27 : 37
28
16
FC Lorient
28
6
8
14
35 : 52
26
17
FC Metz
29
7
5
17
30 : 49
26
18
Clermont Foot
29
4
10
15
21 : 48
22

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Pharrell

Lyon dnes možná ani neprohraje

Reagovat
O.Giroud

a mozna jo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele