Ligue 1 - preview 29. kola: PSG proti Lyonu

31.03.2023, 09:02, aktualizováno 02.04.2023, 08:21
Previews
Kylian Mbappé (© AFP)

Tradičně bohatý program má na neděli přichystaný Ligue 1 a to včetně večerního souboje PSG a Lyonu, tedy dvou nejúspěšnějších klubů tohoto století. Vše otevře po obědě pohárový souboj mezi Lille a Lorientem, poté jde do akce Angers proti Nice, Brest s Toulouse, Ajaccio na půdě Clermont a také Nantes, které hostí Reims. Monako se o Ligu mistrů popere se Štrasburkem...

Lille OSC - FC Lorient

neděle 13:00

Nedělní program Ligue 1 po reprezentační pauze odstartuje duelem mezi Lille a Lorientem. Obě družiny bezpochyby patří k tomu lepšímu, co francouzská nejvyšší soutěž může nabízet, a ve zbytku sezóny se pokusí ještě urvat příčky zajišťující evropské poháry. Pod touto zónou chovají určité manko, to větší bretaňský celek, byť ani v jeho případě jistě není nic ztraceno.

Přece mají ovšem Dogy daleko blíže aspoň postupu do Konferenční ligy. Od pátého Rennes, které drželo po osmadvaceti odehraných kolech pátou příčku, tedy tu poslední, která zatím znamená kvalifikaci do pohárové Evropy, je dělil jediný bod.

Obecně vykazuje LOSC stabilnější výkonnost než Les Merlus, vždyť v minulých osmi ligových střetech padlo pouze na půdě PSG, a to navíc v Paříži nebylo daleko od bodového zisku. Sumárně je tak pasované v nynějším měření sil do role favorita, jakkoli postavení obou soupeřů v průběžném pořadí může vykazovat spíše nepatrné rozdíly.

Domácí mimochodem musejí mít radost z výkonů brankáře Lucase Chevaliera. Zkraje sezóny se v Lille tak trochu nevědělo, kdo že bude jedničkou mezi třemi tyčemi, svými výkony si ale o tuhle výsadu řekl právě jednadvacetiletý muž v rukavicích. Silně se navíc hovoří o tom, že by měl brzy dostat také pozvánku od trenéra Didiera Deschampse do francouzského nároďáku.

Mimochodem u Les Bleus je čerstvě volbou číslo jedna mezi třemi tyčemi Mike Maignan. Ano, i on nastupoval v minulosti za Les Lillois. A ti tak nyní evidentně našli po dlouhé době v Chevalierovi novou jistotu. "V mé kariéře na řadu přijdou vzestupy i pády. Těžší časy, kdy tolik chválený nebudu,” uvědomoval si. "Musím si tohle všechno užívat, ale také je potřeba zůstat nohama na zemi a pokračovat v dosavadní práci. Jen tak o mně lidé mohou mluvit i nadále pozitivně,” dodal.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Weah, José Fonte, Alexsandro Ribeiro, Gudmundsson - André, Ang. Gomes - Ounas, Cabella, J. Bamba - J. David

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mannone - T. Le Bris, B. Meïté, Talbi, Le Goff - Abergel - Faivre, Makengo, Le Fée, Cathline - B. Dieng

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.27 - 8.51

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Angers SCO - OGC Nice

neděle 15:00

Pět porážek v řadě se doma pokusí utnout SCO Angers, ale ho čeká ho soupeř, který si udržuje formu. Fotbalisté Nice neprohráli napříč všemi soutěžemi už osmkrát v řadě a svojí neporazitelnost budou chtít na Loiře prodloužit.

Je to paradox, protože ačkoliv se Angers vůbec nedaří, bylo to právě ono, kdo dokázal v Nice zvítězit. O překvapivé výhře na jihu Francie rozhodl jedinou brankou Nabil Bentaleb. Aktuálně ale moc důvodů k radosti nemá, protože pětkrát v řadě prohrálo a v tabulce je beznadějně poslední. Záchrana se celku z oblasti Loiry výrazně vzdaluje a mnozí už ani nevěří v setrvání v Ligue 1. Dokud je tu ale byť jen matematická šance, chtějí o ní Les Scoïstes bojovat. Angers ztrácí na nesestupové pozice čtrnáct bodů, ve hře jich zůstává ještě třicet tři.

Reprezentační přestávka by mohla být impulsem, ale své cíle na stadionu Jeana-Bouina sleduje i Nice, které se nevzdává pohárové Evropy. Les Aiglons ztrácí na pátý Stade Rennes šest bodů a současná forma slibuje dramatický boj. Nesmíme také zapomenout, že Nice stále bojuje v Konferenční lize a po postupu přes moldavský Šeriff ho čeká Basilej.

Kromě výsledků sráží Angers i rozsáhlá marodka. Zranění jsou Loïs Diony, Ulrick Eneme-Ella, Ali Kalla, Ilyes Chetti, Faouzi Ghoulam, Amine Salama a Melvin Zinga. Určité problémy mají i hosté a nedělní zápas se bude muset obejít bez Youcefa Atala, Sofiana Diopa, Antoina Mendyho a Youssoufa Ndayishimiyeho.

Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - El Melali, Valery, C. Hountondji, Ghoulam, S. Doumbia - Capelle, Bat. Mendy, Bentaleb - Abdelli, I. Niane

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - An. Mendy, Todibo, Dante, Bard - Ramsey, Ndayishimiye, K. Thuram - Pépé, Moffi, Laborde

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.88 - 3.93 - 1.65

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Clermont Foot - AC Ajaccio

neděle 15:00

Ve druhé polovině tabulky dojde na souboj Clermontu s Ajacciem a především hosté potřebují body jako sůl. Korsičané jsou po osmadvaceti kolech v sestupovém pásmu, nicméně na příčky zaručující Ligue 1 i pro příští sezony neztrácejí mnoho.

Ajaccio má na šestnáctý Brest jenom tříbodové manko, což není deset kol před koncem soutěže nic dramatického. Otázkou však je, jak se Korsičanům v závěru sezony povede. Před reprezentační přestávkou utržili tři porážky v řadě, takže odpočinek přišel vhod.

Nedařilo se ani Clermontu. Ten musel skousnout prohry od Montpellieru a RC Lens, přičemž od Sang et Or utrpěl čtyřbrankový příděl. Clermont je ale v tuto chvíli v bezpečí a před sestupovými příčkami má náskok jedenácti bodů. Domácí si samozřejmě chtějí udržet stávající postavení a doma předposlední tým tabulky porazit. Clermont vyhrál v sezoně na vlastním stadionu dosud jen čtyřikrát a fanoušci mají na tříbodový zisk apetit.

Clermont je papírovým favoritem. V jeho prospěch hraje jednak domácí prostředí i postavení v tabulce, ale také lepší vzájemná bilance. Úvodní duel mezi oběma soupeři skončil výhrou Clermontu 3:1.

Domácím budou chybět Elbasan Rashani i Komnen Andrić. Více absencí počítá Ajaccio a scházet budou Youssouf Koné, Yoann Touzghar, Yanis Cimignani, Romain Hamouma a Thomas Mangani.

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Ch. O. Konaté, Wieteska, Seidu - Allevinah, J. Gastien, Gonalons, Neto Borges - Khaoui, Rashani - Kyei

AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
B. Leroy - M. Youssouf, Avinel, C. Vidal, Alphonse - R. Nouri, Barreto, Coutadeur, Spadanuda - El Idrissy, Djitté

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.05 - 4.73

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

FC Nantes - Stade Reims

neděle 15:00

Sedmnáct ligových zápasů v kuse, tak dlouho trvala neporazitelnost největšího trenérského vzezření za několik minulých let na poli Ligue 1. Třicetiletý stratég Will Still s Remeší před reprezentační přestávkou nestačil na Marseille, celkový dojem ze sezóny však tenhle nezdar nemohl pokazit. Přece by každopádně zase chtěl vrátit vlak do starých kolejí na půdě Nantes.

Sám Still byl během hodnocení předešlého duelu ve finále pozitivní. "Můžeme být na sebe hrdí za ten příběh, jaký jsme dosud napsali,” povídal. "Vždyť se nám dařilo působit problémy i tak dobrému týmu, jakým je ten z Marseille,” chválil.

Vyzval přitom následně své svěřence v pokračování tvorby dalších kapitol, a kdo ví, jestli se nakonec neurodí nečekaný postup do pohárové Evropy. Od páté příčky, která zatím jako ta poslední takovou výsadu zaručuje, dělilo Remeš sedm bodů po osmadvaceti odehraných kolech.

Mimochodem o evropské poháry hodlá usilovat také ekipa kouče Antoina Kombouarého. Akorát že ne přes Ligue 1, nýbrž opětovný triumf v Coupe de France, kam se probojovala už do semifinále. Na ligové scéně půjde Nantes hlavně o to, aby se co nejdříve oprostilo od možné hrozby sestupu. Červené příčky aktuálně nejsou úplně blízko, ale ani ne dostatečně daleko.

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Joao Victor, Andrei Girotto, Pallois, Centonze - Pedro Chirivella, M. Sissoko - Blas, Mollet, Ganago - Delort

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Agbadou, Abdelhamid, De Smet - Matusiwa, Munetsi - J. Ito, Cajuste, Flips - Balogun

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.64 - 3.44 - 2.16

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Stade Brestois - Toulouse FC

neděle 15:00

Už je to poměrně dlouho, co Stade Brest zvítězil na domácím hřišti. Koncem ledna porazil vysoko Angers 4:0, ale pak už domácí příznivce rozveselit nedokázal. V neděli bude mít šanci nápravy, neboť přivítá Toulouse FC. Brest potřebuje body jako sůl, protože na nesestupových příčkách má jen jednobodový náskok.

Brest není v úplně špatné formě a kdy jindy zužitkovat domácí prostředí, než teď. Po heroické výhře ve Štrasburku (1:0) přišel sympatický výkon proti PSG (1:2), leč na body to nestačilo. Před reprezentační přestávkou se pak podařilo urvat bod (2:2) v Troyes. Toulouse by nemuselo být nepřekonatelnou překážkou, obzvlášť, když se mu v posledních letech ve vzájemných zápasech daří. Úvodní duel v Toulouse skončil remízou a v minulé sezoně tam Brest vyhrál vysoko 5:2.

Zatímco Brest potřebuje body, aby se zachránil, Toulouse záchranářské starosti v tuto chvíli netrápí. S pětatřiceti body je na pohodlném dvanáctém místě, daleko od všech strastí a do zápasu může jít s čistou hlavou.

Toulouse má z předešlých kol co napravovat. Poslední ligový zápas s Lille nezvládlo (0:2) a z uplynulých pěti kol bodovalo jen v jednom případě při výhře nad Angers.

Domácí se budou muset obejít bez dua Jérémy Le Douaron a Mathias Pereira Lago. Jejich návraty se sice blíží, ale nedělní zápas je ještě mine. Kádr Toulouse se dal přes reprezentační přestávku dohromady a jedinou absenci představuje Rhys Healey.

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Duverne - Belkebla, Lees-Melou, Mah. Camara - Honorat, Mounié, Del Castillo

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupé - Desler, Rouault, Nicolaisen, Suazo - Dejaegere, Spierings, van den Boomen - Chaïbi, Dallinga, Rafael Ratao

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.73 - 3.56 - 2.64

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

AS Monaco - Racing Strasbourg

neděle 17:05

Monaco dlouhodobě usiluje o postup do top trojky v Ligue 1, pochopitelně že v jeho zájmu je být v Lize mistrů pro příští sezónu a poslední příčka, která takovou výsadu zaručuje, je právě ta třetí. Pokud vážně chce na konci ročníku zaznamenat takový úspěch, musí zvládat přesně taková střetnutí, jakým je to nynější proti Štrasburku. Hosté totiž mají úplně jiné problémy.

Je ovšem pravda, že situace alsaského klubu aktuálně není tak hrozivá, jako před několika týdny. Konkrétně před dobou, než ke kormidlu usedl natrvalo korsický bouřlivák Frédéric Antonetti. Pod jeho vedením Le Racing prohrál pouze v jediném případě, a to s Brestem, jinak ale ve čtyřech případech bodoval. Velmi cennou remízu přitom slavil třeba nedávno na půdě Marseille.

A do končin na jihu Francie se navrátí opětovně během krátké chvíle. I do souboje s ASM bude vstupovat v roli outsidera. A jakýkoli uhraný bod by byl jistě velmi cenným artiklem do boje o záchranu. Štrasburský náskok na pásmo sestupu není nikterak velký, byť je bezpochyby velmi pozitivní, že se z něho hosté teprve nedávno uměli vymanit.

Domácí již nepůsobí v evropských pohárech, netýká se jich ani Coupe de France. Veškerou energii a pozornost můžou soustředit do Ligue 1. Po osmadvaceti odehraných kolech každopádně ztráceli na toužebnou třetí pozici tři body. Nesmějí zkrátka načínat žádnou takovou sérii, jako před skalpem Ajaccia, před tímto posledním zápasem před reprezentační pauzou urvali totiž z možných devíti bodů jeden jediný. Taková bilance má prostě v bitvě o přední postavení v tabulce nekompromisní následky.

Svěřenci trenéra Philippeho Clementa potřebují pokračovat v nastoleném trendu jako na Korsice. A sbírat vítězství s pravidelností, aby co nejdříve dohnali třetí Lens. "Vždy je super, když potkáte známé tváře,” těšil se speciálně na tento duel záložník Youssouf Fofana, který před přestupem do Monaca působil právě ve Štrasburku. "Přeji mu, aby se v Ligue 1 zachránil. Ale rozhodně mu nebudu přát nyní,” pousmál se.

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Vanderson, Disasi, Maripán, Caio Henrique - K. Diatta, Yous. Fofana, M. Camara, Minamino - E. Ben Seghir, Ben Yedder

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - H. Diarra, Doukouré, Nyamsi - Guilbert, Aholou, I. Sissoko, Delaine - M. Sanson, Bellegarde - H. Diallo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.35 - 6.32

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon

neděle 20:45

Marseille v pátek zaváhala doma s Montpellierem, PSG tedy má šanci podniknout opravdu zásadní krok k utvoření si možná rozhodujícího náskoku na čele tabulky, a nasměrovat se tak k ligovému titulu. Proti němu bude stát jeden z dalších francouzských velikánů, a to Lyon. Je pravda, že ten možná spíše vzhlíží ke středečnímu souboji Coupe de France na půdě Nantes.

Olympique totiž v Ligue 1 obecně nepodává stabilní výkony, byť na jeho obranu, v předešlých několika týdnech se přece hodně změnilo. I nadále ovšem nedokáže nastartovat nějakou delší sérii vítězství, kterou by celou svou situaci zlomil.

Pohárové příčky jsou pořád docela daleko, cesta na evropskou scénu by pro něj spíše mohla vést právě přes triumf ve Francouzském poháru. A je tak otázkou, zda nakonec hostující lodivod Laurent Blanc nebude v hlavní francouzské metropoli šetřit síly některých opor před důležitým semifinále na bretaňské půdě.

Na druhou stranu bude mít Blanc bezpochyby z čeho vybírat. Do Parku princů totiž neodcestoval pouze Malo Gusto, který je mimo hru už od začátku února. "Pokud se chceme na Nantes dobře připravit, musíme zvládnout duel v Paříži,” tyčil jasný cíl Blanc, jemuž se mezi tři tyče navrátí po zranění brankářská jednička Anthony Lopes. "Samozřejmě bude potřeba vzít v úvahu, jak se hráčům aktuálně daří, ale také fakt, kdo je v jaké kondici. Nechtěl bych, abychom o Coupe de France nějak moc přemýšleli. To bychom si mohli podrazit nohy tím nejlepším možným způsobem.”

Hodně oslabená nastoupila naposledy pařížská ekipa proti Rennes. A zápas pro ni nedopadl vůbec dobře, konala se hned dvougólová porážka. Defenzivní hráči Sergio Ramos, Nordi Mukiele i Presnel Kimpembe od té doby stále marodí, na druhou stranu se vracejí kapitán Marquinhos i jeho kolega z obrany Achraf Hakimi. Zdravotně do kupy se každopádně nedal Carlos Soler, zotavování po operaci podstupuje taktéž Neymar. Do konečné nominace pro tohle střetnutí se pak nevešel mladík Ilyes Housni.

Reprezentační přestávka představuje pro Pařížany vždy velmi nepříjemné časy. V kádru má tolik reprezentantů, že všichni v klubu trnou, v jakém stavu se kdo vrátí. A hlavně tohle období výrazně komplikuje samotnou přípravu. "Pracovali jsme po deset dnů s velmi omezeným počtem,” osvětloval domácí lodivod Christophe Galtier. "Aspoň jsme měli čas vyléčit u některých drobná zranění. Po Rennes se musíme vrátit na vítěznou cestu, čeká nás přece závěr sezóny. Hodně už mluvíme také o dalším ročníku, dost diskutujeme s Luísem Camposem, sportovním poradcem, i prezidentem Nasserem Al-Khelaifim. Hlavně se však soustředím na posledních deset zápasů v Ligue 1.”

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Danilo Pereira, Marquinhos, Bitshiabu, Nuno Mendes - Vitinha, Verratti, Renato Sanches - Messi, Mbappé

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Kumbedi, Lovren, Lukeba, Tagliafico - Lepenant, Thiago Mendes - B. Barcola, Caqueret, Cherki - Lacazette

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 5.15 - 7.34

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AJ Auxerre - ES Troyes

sobota 17:00

Veledůležitý souboj o záchranu spolu svedou Auxerre a Troyes, tedy dva celky, které se před reprezentační přestávkou ocitaly na sestupových pozicích. V lepším rozpoložení jsou určitě domácí, je ovšem otázkou, jak moc jim narušila nucená pauza potřebný lauf. Hostující tým v posledních třech kolech přece vykázal jakési zlepšení, jenže pořád je to z jeho strany málo.

Remíza s Monacem zkraje března byla pro ESTAC bezpochyby cenným artiklem, ta předchozí s Brestem se ale mohla považovat jako ztrátová. Přece byl právě bretaňský soupeř přímým konkurentem v pranici o udržení. Na vítězství tedy čekají svěřenci trenéra Patricka Kisnorba už pořádně dlouho, konkrétně od začátku ledna.

Byť Auxerre naposledy nestačilo na Štrasburk, obecně se slušně hlásí o slovo, co se týče uzmutí bezpečných příček. Remízy s Rennes a Nice či skalp Lyonu jsou toho jasným důkazem. "Někteří hráči cestovali z mezinárodních srazů celou noc, dorazili teprve před chvilkou,” hlásal odpoledne na čtvrteční tiskové konferenci domácí kouč Christophe Pélissier. "Nikdy není snadné se v takových podmínkách připravovat na zápas. Jednoduše se však musíme přizpůsobit.”

AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Radu - Zedadka, Raveloson, Jubal, I. Touré, Mensah - Massengo, B. Touré - S. Dembélé, Abline, G. Perrin

ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - T. Baldé, Palmer-Brown, Rami, Salmier, Yade - Kouamé, Agoumé - Rony Lopes, Mama Baldé, Ripart

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.44 - 4.64

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací

Stade Rennes - RC Lens

sobota 21:00

Sedm bodů od sebe dělí Rennes a Lens, které dlouhodobě usilují o příčky zajišťující postup do pohárové Evropy pro následující ročník. A jejich vzájemný souboj rozhodně prověří, jak na tom před finálními pasážemi sezóny jsou. Oba týmy jsou povzbuzeny o nedávné výhry, lépe řečeno o ty před reprezentační přestávkou. Favorit střetnutí se bude hledat velmi stěží.

Nedávná vzájemná bilance každopádně hovoří ve prospěch celku z Pas-de-Calais. Od té doby, co se navrátil zpátky do Ligue 1, sehrál s Rennes pět duelů a ani jednou neprohrál. V posledních dvou střetech navíc uspěl naplno, v tom nejčerstvějším ze srpna přitom zapsal rozdílovou trefu Loïs Openda. Právě na tohohle chlapíka si musejí dát domácí opravdu velký pozor, daleko větší, než v letním měření sil.

Openda totiž v posledních dvou kolech v dresu Les Sang et Or doslova zářil, nastřílel celkem pět branek. Hattrickem za pouhé čtyři minuty zničil venku Clermont, další dva přesné zásahy vyprodukoval proti Angers. A možná že za jeho úspěchy stojí také osobní trenér Siebe Hannosset.

Ten nedávno poskytl rozhovor pro belgický server Sporza. Prozradil, že bylo klíčové se u Opendy zaměřovat na detaily. "Útočník jako on musí podniknout spoustu sprintů,” osvětloval. "Učíme ho sportovat i s menším množstvím kyslíku. Na konci zápasu je tak méně unavený, a stále tak má energii na další závěrečné sprinty. Množství a kvalita spánku je také důležitou součástí toho, jak jsme celou tuhle záležitost optimalizovali.”

Rennes bude vstupovat do klání s výběrem kouče Francka Haiseho jistě hodně sebevědomě. Vždyť naposledy si venku vyšláplo na lídra z Paříže, byť je třeba připomenout, že ten kvůli mnohočetným absencím ani náhodou nehrál v plné sestavě. "Čekají nás teď tři těžké zápasy, a to ty proti Lens, Lyonu a Remeši,” připomínal nejbližší program domácí stratég Bruno Génésio. "Víme, že ta utkání nemusejí být rozhodující pro úspěch v tomto ročníku. Můžou nás však nakopnout do závěrečných období sezóny.”

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Omari, Wooh, Theate - H. Traoré, Bourigeaud, Ugochukwu, Meling - D. Doué, Kalimuendo, Toko Ekambi

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Sotoca, Abdul Samed, S. Fofana, Frankowski - Thomasson, Fulgini - Openda

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.17 - 2.55

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Olympique Marseille - Montpellier HSC

pátek 21:00

Ve zbývajících pasážích sezóny se bude Marseille snažit hlavně o udržení pozice vicemistra. Ne že by matematicky nešlo stáhnout manko na PSG, přece se ovšem očekává, že si pařížská ekipa sedmibodový náskok pohlídá. Teď v páteční předehrávce můžou domácí utnout veškeré spekulace v rámci tohoto kola ohledně ztráty druhého místa. Musejí však porazit Montpellier.

Třetí Lens je totiž mužstvu z jihu Francie v těsném závěsu dvou bodů, především jeho ataky bude třeba dlouhodobě odrážet. Až na nezvládnuté Le Classique a nečekaný výpadek z Coupe de France si každopádně OM vedlo v posledních dobách velmi stabilně, budiž příkladem nedávné venkovní výhry na půdě Rennes a Remeše, kde se body obecně získávají pokaždé dost ztuha.

Do slušné pohody se přitom Les Phocéens rozehrál útočník Alexis Sánchez, jenž dvěma góly naposledy utnul dlouhou sérii remešské neporazitelnosti. "Já jsem se sem do Marseille nepřijel opalovat,” povídal. "Přišel jsem sem proto, abych se stal šampiónem, ne abych byl druhý, třetí nebo čtvrtý. Nedávná porážka ve Francouzském poháru mě štvala snad ještě víc než kteréhokoliv našeho fanouška,” vzkazoval v podstatě, že nemíní vzdávat ani boj o prvenství ve francouzské nejvyšší soutěži.

Montpellier by ovšem pro partu kouče Igora Tudora neměl představovat vůbec snadného protivníka. Ten totiž od příchodu trenéra Michela Der Zakariana vzkvétá, v předešlých třech kolech vyhrál, celkově drží šňůru šesti zápasů bez porážky. A v podstatě právě díky této bilanci hodně vyřešil svou otázku záchrany, vždyť jednu dobu byl velmi blízko pásmu sestupu. Nyní už není.

Domácí nově budou postrádat Azzedineho Ounahiho, který si přivezl z reprezentačního srazu Maroka bolavý palec u nohy, a dokonce pro něj skončila sezóna. Suspendovaný je pak stále Leonardo Balerdi, přičemž na marodce zůstává Amine Harit. Karetní trest hlásí také hosté, do hry se nepodívá Jordan Ferri, zranění jsou pak Maxime Estéve, Faitout Maouassa, Théo Sainte-Luce a Béni Makouana. V nominaci MHSC na toto utkání se pak neobjevili ani gólmani Dimitry Bertaud a Matis Carvalho a rovněž Mathías Suárez a Yanis Guermouche.

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - C. Mbemba, Gigot, Kolašinac - Clauss, V. Rongier, Veretout, Nuno Tavares - Ünder, A. Sánchez, Malinovskyj

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Jullien, Kouyaté, I. Sylla - Chotard, L. Leroy - Nordin, Savanier, Mavididi - Wahi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.38 - 6.47

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
28
21
3
4
68 : 28
66
2
Olympique Marseille
28
18
5
5
53 : 28
59
3
RC Lens
28
16
9
3
47 : 21
57
4
AS Monaco
28
16
6
6
57 : 37
54
5
Stade Rennes
28
15
5
8
47 : 29
50
6
Lille OSC
28
14
7
7
51 : 36
49
7
OGC Nice
28
11
11
6
37 : 25
44
8
FC Lorient
28
12
8
8
41 : 37
44
9
Stade Reims
28
10
13
5
36 : 28
43
10
Olympique Lyon
28
11
8
9
43 : 32
41
11
Montpellier HSC
28
11
3
14
44 : 47
36
12
Toulouse FC
28
10
5
13
43 : 48
35
13
Clermont Foot
28
9
7
12
27 : 40
34
14
FC Nantes
28
6
12
10
30 : 37
30
15
Racing Strasbourg
28
5
11
12
34 : 46
26
16
Stade Brestois
28
5
9
14
30 : 46
24
17
AJ Auxerre
28
5
8
15
23 : 51
23
18
ES Troyes
28
4
9
15
38 : 61
21
19
AC Ajaccio
28
6
3
19
20 : 50
21
20
Angers SCO
28
2
4
22
21 : 63
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Gedofrey

Allez l'OM

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

Twl Laca

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele