Ligue 1 - preview 27. kola: OM - PSG

29.03., 08:09, aktualizováno 31.03., 09:01
Previews
Stade Vélodrome (© AFP)

PSG míří za dalším ziskem titulu a v neděli večer na něj čeká těžká zkouška, představí se totiž v Marseille. Brest cestuje do Lorientu.

FC Lorient - Stade Brestois

neděle 13:00

Můžeme se stále opakovat, ale opravdu asi stěží někdo očekával, že by se Brest, celek, který má jeden z nejmenších rozpočtů z celého pelotonu Ligue 1, mohl po březnové reprezentační přestávce nacházet v tabulce takhle vysoko. Svou honbu za nečekaným postupem do Ligy mistrů začne po jarním mezinárodním programu v boji o Bretaňský poloostrov proti Lorientu.

Les Merlus mají naopak zcela opačné starosti než jejich lokální konkurent, ti si budou chtít ve zbývajících pasážích sezóny zajistit co nejdříve udržení se na nejvyšší scéně. Po šestadvaceti odehraných kolech je dělil od barážové příčky jediný bod, od sestupových pozic pak body tři. Jakkoli mezi oběma mužstvy panuje rivalita, domácí stratég Régis Le Bris oceňuje, jakou práci nejen jeho protikolega Éric Roy na druhé straně, avšak v celém Brestu, doposud odvedli.

Hosté se nenechali zlákat lukrativními nabídkami během zimního přestupového období a udrželi kádr pohromadě. I to je důvod, proč dlouhodobě uchovávají výsledky ve stabilní rovině. "Je inspirativní sledovat kluby naší velikosti, vidět je, jak se vyvíjejí," povídal Le Bris. "Brest si úplně zaslouží být tam, kde teď je. V jeho hře je patrná vyspělost, má za sebou spoustu zápasů, na které reagoval správně. Prožívá dobrou sezónu, nic jiného říkat nemusím.”

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - Adjei, Laporte, I. Touré - T. Le Bris, L. Abergel, T. Bakayoko, Yongwa - Kari, M. Bamba, Ponceau

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - Magnetti, J. Martin, Mah. Camara - Del Castillo, Satriano, Mathias Pereira Lage

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.26 - 3.40 - 2.00

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Toulouse FC

neděle 15:00

Les Lanciers před reprezentační přestávkou rozšířili svou nebohatou sbírku vítězství na čtyři, přičemž platí, že proti Toulouse v Ligue 1 ještě neprohráli. TFC navíc po vypadnutí z Evropské ligy nemají nejlepší formu.

Ukázalo se to v posledních dvou kláních proti Le Havru a Lyonu, což jsou v této sezoně dva soupeři, jež se dají porazit, jakkoli druhý jmenovaný chytil na jaře fazónu. Proti Les Gones svěřenci Carlese Martíneze Novella ztratili v závěrečné patnáctiminutovce náskok a pojedenácté prohráli, kvůli čemuž setrvávají ve spodní polovině ligové tabulky.

O něco pravděpodobnější je tedy varianta, že v létě ztratí svého klíčového hráče. Thijs Dallinga si svými spolehlivými výkony vysloužil dokonce pozvánku do nizozemského národního týmu. "K tomu mně pomohly góly v Evropské lize. Ta soutěž je u nás hodně sledovaná. Ligue 1 mně sice vyhovuje, ale po sezoně se budu rozmýšlet, co dál," prohlásil třiadvacetiletý hráč, který letos ve zmíněné pohárové soutěži skóroval čtyřikrát a na dvě branky přihrál.

Clermontu se evropské poháry netýkaly, ačkoli v minulém ročníku k nim chyběl jen malý krůček. Dalo se předpokládat, že na skvělou osmou příčku se navázat nepodaří, avšak jako největšího kandidáta na sestup po čtyřiatřicátém kole neviděl výběr končícího trenéra Pascala Gastiena patrně vůbec nikdo.

Nicméně osm kol před koncem schází na první nesestupovou a nebarážovou pozici pouhých šest bodů. Stalo se tak díky výhře nad Le Havrem, o kterou se dvěma zásahy postaral Muhammed Cham Saračević, jenž si o reprezentační pauze dokonce připsal při demolici Turecka (6:1) další start za Rakousko. Takže není pochyb po tom, že do Ligue 1 naskočí opět od začátku.

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Zeffane, Pelmard, Matsima, Armougom - Magnin, H. Keïta - Allevinah, Cham, Virginius - Nicholson

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Nicolaisen, Logan Costa, Mawissa - Desler, Sierro, Cásseres, Suazo - Babicka, Dallinga, Y. Gboho

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.28 - 3.41 - 2.33

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Nantes

neděle 15:00

Les Aiglons nemají za sebou zrovna přesvědčivé období. Čtyři porážky z šesti utkání znamenaly propad na pátou pozici, avšak ta druhá není daleko. Proti krizi zažívajícím Les Canaris se k ní můžou zase přiblížit.

Francesco Farioli řeší před osmadvacátým kolem velkou krizi v záložní řadě. Képhren Thuram a Pablo Rosario nemůžou hrát kvůli kartám, Youssouf Ndayishimiye a Morgan Sanson jsou pak zranění. Pozornost se každopádně v uplynulých dnech ubírala v zahraničí na defenzivní řadu, ve které hraje Jean-Clair Todibo, o něho se totiž zajímá Manchester United.

Vedle něj na levé straně nastupuje Melvin Bard, který je odhodlaný podávat co nejlepší výkony. Pro něj stala motivací možnost zahrát si za Francii. "To by bylo jako Svatý grál. Každý hráč si přece přeje nastoupit za svou zemi. V této sezoně se mi daří, a když vidím všechny ty výborné hráče, kteří za národní tým nastupují, nutí mě to, abych se ještě zlepšoval," říkal.

Příležitost se předvést Deschampsovi, trenérovi Les Bleus, bude mít i v neděli proti Nantes, které se před rokem zachránilo až v posledním kole a letos si opět zahrává s ohněm. Během reprezentačního srazu se navíc zranil jeden z klíčových hráčů Moses Simon, který si v útoku, po dřívějším odchodu Randala Kolo Muaniho, celkem dobře porozuměl s Mostafou Mohamedem.

Egyptský forvard zatím skóroval sedmkrát a staronový kouč Antoine Kombouaré na něj bude nepřekvapivě spoléhat. V týdnu byl tázán na své svěřence, kteří vyznávají islám, a nechal se slyšet, že je v době Ramadánu nebude nijak postihovat Ale dodal, že na zápas s týmem neodcestují. Nantes má za sebou tři partie bez bodu, ovšem proti OGC poslední čtyři mače neprohrálo.

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - T. Louchet, Boudaoui, Claude-Maurice - Laborde, Moffi, Boga

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Amian, Castelletto, Pallois, Cozza - Pedro Chirivella, Douglas Augusto, M. Sissoko - Bén. Traoré, Mostafa Mohamed, Kadewere

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.53 - 5.36

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Montpellier HSC

neděle 15:00

Luka Elsner byl za svou práci u ligového nováčka chválen, nicméně porážky v posledních týdnech narůstaly vyšší frekvencí, než se čekalo. Nebýt tři týdny starého vítězství nad Toulouse, okupoval by tým barážovou pozici. Ještě o bodík blíž k ní mají aktuálně v MHSC.

Vzájemné střetnutí tedy slibuje spíše osobní souboje a minimum šancí. O vítězi a poraženém by tedy klidně mohla rozhodnout jediná chyba. V srpnu se zrodila remíza 2:2, ovšem tehdy měl ještě výbornou formu hostující šutér Akor Adams. Nigerijský útočník má sice na kontě sedm branek (zrovna jako jeho spoluhráč Téji Savanier), avšak spolupráce s Musou Al-Tamarim se obecně poněkud zadrhla.

Posilou se pro Montpellier mohl stát Andy Delort, který dobře ví, jak to v jihofrancouzském klubu chodí. Jenže po konci angažmá v Kataru se s bývalým zaměstnavatelem nedohodnul, ač osobně mluvil s prezidentem Laurentem Niccolinem. Pro něho bylo naopak velkým zklamáním zmizení talentovaného Maximeho Estéveho do Burnley.

Les Ciel et Marine pro změnu věří, že opět zužitkují výhodu domácího prostředí, jelikož proti La Paillade doma od roku 1995 prohráli jedno jediné utkání. Je otázkou, jestli se hosté vzpamatovali z domácí prohry 2:6 s PSG, která přispěla k tomu, že aktuálně mají pátou nejhorší defenzivu ve francouzské nejvyšší soutěži.

Na Stade Océane se v neděli určitě neobjeví suspendovaný Oussama Targhalline a zraněný Élysée Logbo. Připraveni naopak budou André Ayew a Mohamed Bayo, kteří mají za sebou dvě přátelská reprezentační utkání. A slovinský kouč věří, že konečně začnou ve větší míře prodávat svoje zkušenosti. Tři, respektive čtyři vstřelené branky zatím očekávání nepřekvapivě nesplňují.

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - A. Sangante, Youté, G. Lloris, Opéri - Kuzjajev, A. Touré, Kechta - Casimir, Bayo, A. Ayew

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Hefti, Omeragic, Kouyaté, Mincarelli Davin - L. Leroy, Ferri - Mousa Al Ta'mari, Savanier, Nordin - Adams

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.30 - 2.85

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Stade Rennes

neděle 17:05

Bude to pro Rennes rozhodně ještě strastiplný boj. Celek, který je zvyklý působit v pohárové Evropě, nemá na růžích ustláno, co se týče poskočení na příčky, jež takovou výsadu zaručují. Na druhou stranu by hostující kouč Julien Stéphan měl mít dostatečnou motivaci pro to, aby mužstvo nakonec dotáhl zdárně do cíle. Při nedělním odpoledni chce bodovat ve Štrasburku.

Právě tenhle soupeř je se Stéphanem úzce spjatý. Třiačtyřicetiletý kouč doposud vedl jen dva kluby, a to právě ten současný a ten v Alsasku. A na jeho působení Le Racing nemůže vzpomínat nijak ve zlém, vždyť jednu dobu pod jeho velením atakoval na francouzské nejvyšší scéně pozice zaručující evropské poháry. Právě nejen mezi roky 2021 až 2023 bretaňský rodák ukázal, že se může stát jedním z nástupců nové úspěšné generace francouzských trenérů.

Teď má každopádně znovu povinnosti ve svém domově, kam se navrátil po dřívějším působení z let 2018 až 2021. A vedení SRFC evidentně nechtělo, aby mu Stéphan zase pláchl někam pryč. Během reprezentační přestávky s ním tak uzavřelo kontrakt do roku 2026. "Tenhle náš krok ukazuje, jakou vynikající práci zde Julien a jeho štáb odvádějí," těšilo prezidenta klubu Oliviera Cloareca. "Oni dokázali vnést do kabiny život a sebedůvěru. Chtěli jsme prodloužit spolupráci právě teď, abychom sem vnesli trochu více klidu. Naším přáním je to tu vybudovat s Julienem. Musíme se připravit nejen na konec sezony, který bude napínavý, ale i na příští ročníky.”

Domácí se aktuálně nacházejí nad pásmem sestupu, ani náhodou však nemají vyhráno v záchranářských bitvách. Náskok čtyř bodů, které svěřenci trenéra Patricka Vieiry chovali na barážové šestnácté místo osm kol do konce, jednoduše není dostatečný. V následujících týdnech potřebují bodové konto ještě o něco rozšířit, aby se již o nic nemuseli strachovat. Určitě pro domácí bylo dobře, že před reprezentační přestávkou zvládli důležité klání v Nantes, a ukončili tak šňůru osmi zápasů v Ligue 1 bez výhry.

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Bellaarouch - Guilbert, L. Perrin, S. Sow - Senaya, Andrey Santos, H. Diarra, Delaine - Bakwa, Emegha, Gameiro

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - G. Doué, Omari, Wooh, Theate - Bourigeaud, Santamaría, D. Doué, Terrier - Kalimuendo, Gouiri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.51 - 2.32

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain

neděle 20:45

Jedno jediné vítězství od dubna roku 2012 získala ekipa z Marseille z Le Classique. Tohle slavné měření sil má zkrátka v posledních několika letech pod palcem PSG a určitě nemíní na této skutečnosti nic měnit ani po této neděli. Možná že hostům tenhle duel nepokládá zásadní otázky tak jako jejich soupeři. Ale prohrát se svým odvěkým rivalem, to prostě nechce nikdy.

Monaco po sobotním skalpu Mét stáhlo manko na družinu z Paříže na rozdíl deseti bodů. Po tomto kole může ještě do diskuze ohledně prvního místa, respektive do onoho odstupu Les Parisiens od ostatních, vstoupit v neděli odpoledne Brest, avšak nic důležitého se stejně nezmění. Hosté zkrátka neúprosně kráčí za titulem, o který je může připravit snad jen zásadní podcenění situace či opravdu pořádná marodka.

S tou se mimochodem aktuálně potýkají hlavně na jihu Francie. Reprezentační pauza a plnění povinností v dresu Francie jim odstřihla ze hry hlavního brousiče pravé lajny Jonathana Clausse. Další obránce Bamo Meïté je rovněž na vedlejší koleji, ostatně jako Amir Murillo. Střed pole nebudou moci vyztužit Jean Onana, Bilal Nadir ani Valentin Rongier. A do ofenzívy zase není k dispozici Ismaïla Sarr.

Přece však situace před několika dny vypadala ještě hůře. Zdravotně v pořádku by ovšem nakonec měli být defenzivní hráči Ulisses Garcia, Leonardo Balerdi a Samuel Gigot či záložník Pape Gueye. "Ale až mezi sobotním odpolednem a nedělí ráno uvidíme přesně, jak se to celé vyvine. Úmyslně nebudeme nikoho přetěžovat,” vzkazoval domácí stratég Jean-Louis Gasset, jakkoli samozřejmě hodlá tohle prestižní klání zvládnout a vyrukovat pro splnění tohoto cíle s tou nejlepší možnou sestavou.

Zato v táboře celku z hlavní francouzské metropole hlásí dobré zprávy. Byť se ještě na Stade Vélodrome zřejmě nebudou moci představit, zdravotní stav stoperů Milana Škriniara a Presnela Kimpembeho se pořád lepší a brzy by prý mohli zasáhnout do plného dění. V současné chvíli je pak mimo hru už pouze křídelník Bradley Barcola, jehož údajně až na několik týdnů vyřadilo ze hry poranění hamstringů.

Osmnáct výher, čtyři remízy, jediná prohra, taková je aktuální bilance Pařížanů v Le Classique za uplynulých několik let. I během podzimu jasně potvrdili, že mají za skoro 12 roků nad OM jasně navrch, a to i v součtu s domácími poháry. Před tribunami v Parku princů loni v září urvali čtyřgólové vítězství. "Tyhle zápasy jsou odlišné kvůli rivalitě mezi kluby a fanoušky. Musíte k nim přistupovat namotivovaní, zároveň je zapotřebí umět zvládat nervy a zůstat v klidu,” vyzýval kabinu k disciplinovanosti hostující kouč Luis Enrique.

Média se také ptají, zda bude tahle Klasika poslední pro pařížského útočníka Kyliana Mbappého. Ještě před pár týdny se zdálo, že jeho letní odchod do Realu Madrid je neoddiskutovatelnou záležitostí. Španělský stratég nicméně před tímto utkáním naznačil, že by tahle dlouholetá telenovela ještě mohla pokračovat. Nebo si to aspoň přál. "Mbappé zatím nic neřekl. Může změnit názor,” povídal v interview pro streamovací platformu Prime Video. "Pořád doufám v to, že situaci přehodnotí. Představte si, kdybychom získali všechny čtyři trofeje a on by se rozhodl, že jeho místo je tady v Paříži. Proč ne? Uvidíme.”

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Garcia, C. Mbemba, Balerdi, Merlin - Veretout, Kondogbia, P. Gueye - Harit, Ndiaye, Aubameyang

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Zaïre-Emery, Danilo Pereira, Beraldo, L. Hernández - Vitinha, Ugarte, Fabián Ruiz - O. Dembélé, Kolo Muani, K. Mbappé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.38 - 3.93 - 2.09

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

FC Metz - AS Monaco

sobota 17:00

Monaco se může dočasně dostat na druhou příčku v tabulce, tedy za předpokladu, že se mu podaří uspět na půdě zachraňujících se Mét. Domácí v uplynulých týdnech vykázali určité zlepšení, i tak budou hosté pasováni do role favorita. Pro knížecí celek bude v posledních osmi kolech Ligue 1 důležité, aby udržel současné postavení v tabulce na předních místech.

Nepředpokládá se, že by výběr trenéra Adiho Hüttera či kdokoli jiný ještě promluvil do boje o titul. Náskok vedoucího PSG je zkrátka natolik dostatečný, že jen ti s nejbujnější fantazií vidí pohár pro mistra v rukou někoho jiného než hráčů z Paříže. To ovšem v případě ASM neznamená, že by to mělo do jeho řad vnášet negativní vlnovou frekvenci. Ba naopak, zatím se totiž hostům daří plnit cíle, jaké si předsevzali před startem tohoto ročníku.

Kvalifikace do Ligy mistrů, abychom byli konkrétní, to je jediný bod v dáli, ke kterému se budou upínat. A pokud nechtějí mít cestu plnou hrbolů a překážek, takové zápasy, jakým je třeba ten nynější v Lotrinsku, musejí bezpodmínečně zvládat. "Víme, že teď čelíme soupeři, který se bude chtít na ligové scéně hlavně udržet,” uvědomoval si hostující stratég. "Možná nemá tu nejlepší domácí bilanci, ale určitě se míní tvrdě rvát. My naopak hodláme pokračovat v naší slušné sérii výsledků.”

Hütter na předzápasové tiskové konferenci připomněl, co jeho protivníka trápí v této sezóně vůbec nejvíce. Méty mají jako jediné z celého pelotonu na svém kontě jednociferné číslo z těch duelů, které absolvovaly před vlastními fanoušky. Parta trenéra Lászla Bölöniho se prostě potřebuje zásadně zlepšit před tribunami Stade Saint-Symphorien, jinak se ze současné sestupové sedmnácté příčky jen velmi těžko vymaní.

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Kouao, I. Traoré, Fali Candé, Udol - Atta, L. Camara, Nduquidi - Van Den Kerkhof, Mikautadze, Jallow

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Majecki - Singo, Kehrer, Salisu - Vanderson, Yous. Fofana, Golovin, K. Ouattara - Minamino, Ben Yedder, E. Ben Seghir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.35 - 4.38 - 1.62

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Reims

sobota 21:00

Ještě před nástupem kouče Pierra Sageho se zdálo, že hlavním cílem Lyonu bude především odvrátit co nejdříve hrozby sestupu a tak nějak tuhle sezónu v poklidném tempu dohrát. Ale v Auvergne-Rhone-Alpes chytli druhý dech. Postupně se domácí více a více blíží těm příčkám, které zaručují kvalifikaci do pohárové Evropy. Dobrou formu teď míní potvrdit proti Remeši.

Tenhle duel bude pro oba celky nesmírně důležitý, neboť ambice na to zahrát si v příštím ročníku alespoň Konferenční ligu je u nich velká. Je to však Olympique, kdo je pod větším tlakem, protože pořád musí dohánět to, co zbabral během podzimní části. Na tomhle faktu se jednoduše nic nemění, můžeme se opakovat týden co týden. Ani bilance šesti výher z posledních sedmi utkání Ligue 1 ho kýženým ambicím úplně nepřiblížila.

Les Gones sice v tabulce napřímo sousedí s partou kouče Willa Stilla, oba výběry každopádně od sebe dělí čtyři body. Domácí si tak nesmějí dovolit prohrát, jinak se jim tenhle konkurent v bitvách o pohárovou Evropu poměrně dost vzdálí. "Tohle jsou ty nejzásadnější momenty z celého roku,” uvědomoval si lyonský obránce Henrique. "To složité období je již za námi, je to pryč. Už hrajeme lépe, máme se tak v závěru sezóny na co těšit."

Kdyby nakonec mužstvo OL přece neurvalo pozice pro postup na evropskou scénu přes ligové dění, mohlo by si ji zajistit zásluhou Coupe de France. A hned po tomto sobotním klání ho právě v této soutěži čeká souboj o finále proti druholigovému Valenciennes. "Čekají nás dva opravdu klíčové zápasy,” pokračoval Henrique. "Musíme být plně soustředění, abychom to zvládli. Pokud to teď dobře dopadne, získáme sebevědomí i pro úterní mač,” přál by si.

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Maitland-Niles, O'Brien, Čaleta-Car, Henrique - Caqueret, Matič, Mangala - Nuamah, Lacazette, Mal. Fofana

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Agbadou, Abdelhamid, Sergio Akieme - Munetsi, Atangana Edoa, Richardson - Itó, O. Diakité, Nakamura

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.77 - 3.48

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Lille OSC - RC Lens

pátek 21:00

Jediný bod od sebe dělil po březnové reprezentační přestávce Lille a Lens, tedy celky, které usilují o top čtyřku, a tudíž o účast v Lize mistrů pro příští sezónu. A jejich vzájemný souboj v Derby du Nord bezpochyby prověří, jestli mají na plnění tohoto úkolu potřebné schopnosti. Obě mužstva se v posledních kolech potkala s určitými výpadky, neměla nicméně snadný los.

Francouzské stálice Monaco a Lyon, o popředí tabulky bojující Brest a Nice, to byli uplynulí soupeři Les Sang et Or. A z těchto duelů vytěžili rovnou polovinu možných bodů, tedy konkrétně šest. Domácí za stejné období vyzvali zachraňující se, zároveň pořád se zlepšující Toulouse, pak Remeš a Rennes, mající ambice na příčky zaručující kvalifikaci do evropských pohárů, a též Brest. Jejich bodový sumář se dostal na číslo pět.

Paulo Fonseca, kouč Lille, ví, že následující týdny budou rozhodovat o tom, jestli tenhle ročník bude úspěšný či nikoliv. Spojovaný je mimochodem s Marseille, tam by údajně chtěli, aby se Portugalec stal od nové sezóny jejím novým trenérem. "Cítíme tlak. Ale je to tlak, pod kterým vlastně chceme v tomto období být,” uvedl před střetem s Lens. "Je to derby a také důležitý zápas o umístění. To je ostatně případ obou klubů. Je skvělé mít příležitost sehrát tohle utkání na vyprodaném stadionu před našimi fanoušky. Bude to velkolepá atmosféra,” těšil se.

Kdyby hosté z tohoto mače vyšli bodově naprázdno, odskočil by jim jejich protivník na trochu větší odstup. A trenér Franck Haise si moc dobře uvědomuje, že získat pozitivní výsledek ze Stade Pierre-Mauroy nebude vůbec jednoduché: "Oba týmy jsou v tabulce blízko sebe. Budeme čelit někomu, kdo jen málokdy prohrává. Nevím, jestli je tu někdo favorit, pokud se však od někoho očekává vítězství více, pak spíše od Lille.”

Dogy hlásí jednu čerstvou absenci před tímto kláním, na nějakou dobu nebude moci počítat s důležitým záložníkem Angelem Gomesem, který si na tréninku poranil stehno. Mimo hru jsou kvůli zdravotním lapáliím Rafael Fernandes, Samuel Umtiti a Andrej Ilič, v zotavování se pokračuje Tiago Morais. Lens bude postrádat jeden defenzivní pilíř, konkrétně Jonathana Gradita, obraně nevypomůže ani vykartovaný Abdukodir Chusanov. Na marodce je pak rovněž Jimmy Cabot, odpočívat bude Ayanda Sishuba a na trávník nenaskočí ani Deiver Machado.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - B. Diakité, Yoro, Alexsandro Ribeiro, Ismaily - André, Bentaleb - Žegrova, Cabella, Gudmundsson - J. David

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Haïdara, Danso, Medina - Aguilar, El Aynaoui, A. Diouf, Frankowski - Sotoca, Wahi, David Pereira da Costa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.31 - 3.62

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
26
17
8
1
62 : 23
59
2
Stade Brestois
26
13
8
5
36 : 20
47
3
AS Monaco
26
13
7
6
47 : 36
46
4
Lille OSC
26
11
10
5
37 : 23
43
5
OGC Nice
26
12
7
7
27 : 20
43
6
RC Lens
26
12
6
8
35 : 27
42
7
Olympique Marseille
26
10
9
7
40 : 28
39
8
Stade Rennes
26
10
9
7
40 : 31
39
9
Stade Reims
26
11
5
10
34 : 35
38
10
Olympique Lyon
26
10
4
12
30 : 40
34
11
Toulouse FC
26
7
8
11
29 : 36
29
12
Racing Strasbourg
26
7
8
11
28 : 39
29
13
Le Havre AC
26
6
9
11
26 : 33
27
14
Montpellier HSC
26
6
9
11
31 : 40
26
15
FC Lorient
26
6
8
12
35 : 49
26
16
FC Nantes
26
7
4
15
24 : 41
25
17
FC Metz
26
6
5
15
23 : 39
23
18
Clermont Foot
26
4
8
14
19 : 43
20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele