Liberec hlásí novou tvář z Baníku, severočeský klub posílil Tetour

22.02., 12:32
Aktuality
Daniel Tetour (© FC Slovan Liberec)

Ostravský záložník Daniel Tetour se stal novou posilou Liberce. Kluby se dohodly na jeho přestupu a devětadvacetiletý záložník podepsal se Slovanem smlouvu do konce sezony s opcí na další dva roky. Kluby o tom informovaly na svých webech.

Tetoura si do Baníku před třemi a půl lety přivedl z Dukly jeho dřívější kouč Luboš Kozel, za nímž ofenzivní středový hráč míří i nyní na sever Čech.

"Daniel toho kvůli zdravotním problémům v posledním půlroce moc nenahrál a nám během této doby vykrystalizoval střed hřiště ve složení, na které chceme sázet také v nadcházejícím období a blízké budoucnosti. S nabídkou Liberce jsme proto souhlasili a dohodli jsme se na podmínkách," řekl sportovní ředitel Ostravy Luděk Mikloško.

Tetour od poloviny září kvůli zranění nehraje, s Ostravou mu navíc po sezoně měla skončit smlouva. V nejvyšší soutěži za Ostravu a Duklu sehrál dohromady 186 utkání a nastřílel v nich 19 branek.

"Když jsem sledoval zápasy Slovanu, líbila se mi předváděná hra, kterou se chce tým prezentovat a která je i mně vlastní. To byl jeden z hlavních důvodů, proč mě lákalo jít právě do Liberce. Určitě hrála roli i osoba trenéra Kozla, pod kterým jsem vyrůstal na Dukle. Vím, jaký chce hrát fotbal a je mi to blízké," řekl Tetour na webu Liberce.

Autor: ČTK

Komentáře (56)

Přidat komentář
Imos

Zraněný ještě na několik týdnů, to je posila za všechny prachy asi lepší jak nic, ale vlastně to neřeší teďka ty klíčový dva tři týdny co nás čekají, snad po repre pauze bude ready on, frýdek i plechy

Reagovat
lampas

Je dost dobře možný, že si za nás nikdy nekopne. Beru to spíš jako trolling Kozla a fanoušků.

Reagovat
exse

Kdyby nebyl skleněnej, tak vlastně ideální posila, jak věkem, tak kvalitou. Škoda toho slováka, ale pokud týpek v aktuální situaci upřednostnil Gablonz, tak má v hlavě absolutně nasráno, tudíž to vlastně ani taková škoda není.

Reagovat
lampas

Patrně mi mafián Pelta nasliboval peníze z nichž polovinu nikdy neuvidí.

Reagovat
exse

No právě. Týpek jde raději do týmu, kde se už teď neplatí a jehož šéf bude za chvíli sedět v base, než aby šel za trochu míň do nejstabilnějšího klubu v ČR. Šílený.

Reagovat
božský John

S prvni casti souhlas, druha cast

Reagovat
db18

Reagovat
andrew96

*v Evropě

Reagovat
exse

Jako jo, Sparta je stabilnější. Na druhou stranu je to jen za cenu spálených miliard, takže bych to spíše viděl fifty fifty.

Reagovat
božský John

Kazdej prestupak lepite tym za pomoci hostovacek na posledni chvili, jednou se motate okolo desatyho mista, pak jste zas na pohary. To mi neprijde uplne stabilni. Financne v prdeli dlouhy leta, ted prisel trouba z twitteru, tak se to treba casem srovna a zlepsi. Ale tohle rozhodne neni definice stability.

Reagovat
exse

Dude what? Od založení ligy máme 3 tituly, 100+ zápasů v pohárech a kromě jedné sezóny (12.) jsme vždy skončili v top 9. Za celou dobu 1 majitel, nejmíň prostřídaných koučů a výplaty vždy na čas. Můžeš mi kromě Sparty ukázat stabilnější klub?

Reagovat
božský John

Sakra, havel mi smazal odpoved

Tak jen ve zkratce - ano, kdyz se na to divas takto, tak mas 100% pravdu. Ale prijdou ti posledni roky ok?

Reagovat
kilobyte

Tak ono bude dost záležet, jak posuzuješ tu stabilitu. Protože třeba, co se týče kádru, tak ten moc stabilní nemáte. Většinou vyzobete to, co odpadne z lepších klubů a hráči u vás moc dlouho nezůstávají.

Reagovat
vestinustarychdubu

Tady je samozrejme mysleno financni stranka a obecne dlouhodobe historicka pozice klubu v lize, coz je proste neoddiskutovatelny.

Ze je to obcas na ukor vysledku je vec druha (a posledni roky jsou ponekud hubenejsi), ale za existenci klubu v prvni lize, se Slovan nikdy ani nepriblizil krachu, vytunelovani, a penize hracum vzdycky chodily jak maji a chodily vcas.

Reagovat
skat

Je to pravda, ono se to rozjelo hodně za kovidu, když se skládal tým pro EL. Pak to nějak dojíždělo, protože se v té EL zadařilo nad očekávání, tak to zkoušeli znovu a znovu. Prostě se na to v kacelářích vykvákli, a když to nešlo, tak někoho na tu hostovačku splašili. Ale poslední dva roky už je to v normálu s ohledem na ostatní týmy. Když si vezmu Bolesla, Teplice, Jablonec, tak si myslím, že mají možná víc hráčů na hostovačku, než Slovan. Ale ta pověst se prostě táhne dál a chvíli to ještě bude trvat. Každopádně to ani nikoho v Liberci nebavilo a štvalo nás to.

Reagovat
Mupi

A jako, že jste víc stabilní než Slavia, Viktoria i Baník, jo?

Reagovat
exse

Nepamatuju si, že bychom někdy hráli druhou ligu, nebo byly krok od ní a krok od insolvence.

Reagovat
skat

Zase neblázni, klukovi je 20. Když byly kauzy o cinkým jaru, tak mu bylo tak 8. Pelta má problémy kvůli machinacím s dotacemi na MŠMT. Ukaž mi mladýho fotbalistu, který ve dvaceti ví o věcech někde v zahraničí, tak bych zase brzdil s tím, co má v hlavě. Agentovi je jedno, kdo mu dá provizi. Kluk jde vidí tým v lepší lize a za lepší peníze s tím než měl teď, a že se odsud může dostat dál do Evropy pravděpodobně přes jedno z S. Bez znalostí souvislosí bys taky radši šel tam, kde ti dají lepší prachy než 80klacků měsíčně, za výhru balík korálků a za titul lustr...

Reagovat
St. Pauli

Balik koralku a dokonce i lustr!

Reagovat
GrimeBaller98

Souhlas, ,,Holly shit'' musel dostat dobre nasypano, kdyz jde radsi do klubu, kde se bude hrat o zachranu, bude ho trenovat Latal a jeste bude muset dojizdet z Liberce, protoze kdo by chtel bydlet v tom nechutnym meste

Reagovat
božský John

Argumentovat latalem kdyz je u vas kozel...no ja ti nevim

liberec je uplne stejna prdel jako jablonec, jen tam zije vic lidi

Reagovat
GrimeBaller98

Latal ma nekolik incidentu, kdy se pohadal s hracem viz. Pilar, taktikou taky neoplyva a zije jen ze svyho jmena. Kozel se oproti tomu dost zvednul, umi pracovat s mladyma a snazi se hrat dobrej fotbal.

Reagovat
lampas

Proto první co udělá Jablonečák, když dojede do Liberce je to, že jde do mekáče

Reagovat
Bakary3

Tyvole, vykaslete se na tuhle vaší směšnou rivalitu

Mně to připadá, jako bych se dohadoval s borcem z vedlejší dědiny, ze je u nás o jednu knajpu navíc

Reagovat
Imos

věřím že v půlce republice se o tomhle dohaduje ve velkým

Za mě je teda mnohem logičtější rivalita mezi Libercem a Jabloncem než Prahou a Ostravou třeba

Reagovat
Bakary3

Jako já nevím, machrovat že my máme mekac a vy jste vesnice je divný

Reagovat
Imos

To asi divný je, ale děje se to a nevím, máš nějaký protinávrh jak by to mělo být? Rivalitu mezi Libercem a Ústím už bys pochopil?

Reagovat
Bakary3

Ja žádnej protinávrh nemám, neber to tak vážně

Reagovat
Imos

Reagovat
wwwx

Reagovat
PavlíčeQ

cely vlakno super, necekal jsem ze to neunesete az tak moc, diky za prijemne pobaveni

Reagovat
Cuntona

Kreativních hráčů je u nás v lize nedostatek, ale bohužel s jeho zdravím ho nemělo cenu držet. Třeba se dá v Liberci dohromady, ale moc tomu nevěřím.

Reagovat
FCSL

No na to že jsme i po prohře na Spartě 7b od 4. Slovácka, který ted hraje se Spartou, tak jsem čekal lepší přestupák a že ty poháry zkusíme už v týhle sezoně. Kania to veme asi až od přístí sezony a Karl s Koukalem už to maj na háku. Jinak Tetour není špatnej hráč, ale po dlouhým zranění a ještě bude pár týdnů chybět. Přijde mi to jako možnost na poslední chvíli. Škoda. Přijít kvalitní stoper a střední záložník, mohli jsme Slovácko potrápit ještě

Reagovat
exse

Souhlas, že přivést kvalitního střeďáka a stopera, tak ty šance mohly být o něco vyšší, ale i tak bych se nebál mluvit o pohárech. Kádr se neoslabil (Červa neberu jako žádnou ztrátu) a formou do top 5 patříme (posledních 10 zápasů jsme 4. a posledních 5 zápasů doma dokonce nejlepší). Chápu, že Kozel těma trochu alibistickýma řečma primárně tlačil na vedení a pořád máme nejmladší kádr v lize, ale i tak by poháry měli být jasný cíl, tím spíše když máme i skvělou pozici v MOL cupu.

Reagovat
Freedo

Proč nebereš Červa jako žádnou ztrátu? Myslel jsem, že pro Slovan byl celkem důležitý hráč.

Reagovat
exse

Nikdy jsem mu moc nepřišel na chuť, neměl moc slabiny, ale ve všem byl vlastně průměr. Pokud budou Ivan, Doumbia, Žambůrek zdraví, tak jsme si výkonnostně jeho odchodem nepohoršili.

Reagovat
FCSL

Formou ano, ale je otázka, jestli na to navážem. Navíc hrajem po Jablonci už jen 3x doma. 5x venku a známe naši venkovní neformu. Hrajem ještě na Slavii i Plzni. Výhru nad Sigmou bych taky nepřecenoval, ta je mimo. Pro mě Červ ztráta je, minimálně jako lídr může chybět, herně ho snad nahradíme. Ale naše obrana se mi furt moc nezdá a navíc máme úzkej kádr co se týče kvality. Budou zranění, karty... Posílit to chtělo, na poháry nám nevěřim, jedině přes ten pohár

Reagovat
božský John

Potencial mate velikej a jste uplne mimo radar, coz Liberci podle myho vzdycky sedelo. Treba z toho neco jeste bude

Reagovat
vestinustarychdubu

Cerv prave ztrata za me taky je. Minimalne v nasazeni, je to presne ten bojovnej hajzl, co nikomu neda ani metr zadarmo. Plus na svuj vek byl na hristi velice slusnej lidr.

Reagovat
dantetomas

Vzdy, ked jeho priezvisko zaznelo v diskusii, bol som v tom, ze je to je African z Martiniku, ktory je z Antil.

Reagovat
smazaný uživatel

Španěl z Dukly.

Reagovat
Shevchenko

U nás je víc takových jako Boula nebo Rigo

Reagovat
Pablos

Rigo je Slovák

Reagovat
Shevchenko

A co?

Reagovat
Pablos

Jj už mi došlo… u vás, jakože Baník

Reagovat
Pablos

Tak to by snad byl Joseph

Reagovat
Kucka

Reagovat
GrimeBaller98

Skoda, ze je zraneny, byla by to super posila, tvorivy zaloznik nam dost chybi, protoze Frydek je casto zranenej. Lubos ho zna z Dukly, takze adaptace by mohla byt rychla

Reagovat
Banikovec7

Škoda, jak to s ním dopadlo, ty minulé sezóny šlo dost poznat, jestli jsme hráli s ním nebo bez něj. Po těch zraněních už to bylo slabé, na začátku letošní sezóny se mi vůbec nelíbil a nejspíš by nehrál ani zdravý.

Reagovat
doshcz

pekna analyza

Reagovat
Banikovec7

hodnotná?

Reagovat
doshcz

ne tolik jako ty

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Tetris proti jeho bráchovi jsem hrál několikrát futsal, 2. ligu. Gólman výborný, ale měl svůj svět a jakoby vůbec nevnímal hru.

Ano, vím, že je to neskutečnej příběh.

Reagovat
Hasan Šáš

Měl svůj svět jinak vymyšlenej?

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Přesně tak, Hasane.

Reagovat
Kepy_FCB

Tetour on tour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele