Ewerton se vrací do Ostravy, součástí hostování je i opce

09.02., 13:35
Aktuality

Pražská Slavia se zbavuje nepotřebných hráčů a její kabinu znovu opustil Ewerton. Ofenzivně laděný Brazilec bude nadále hostovat v Baníku Ostrava, který si zajistil i opci na trvalý přestup.

27letý Jihoameričan v Baníku hostoval už na podzim, dal šest branek a na další dva zásahy svým spoluhráčům nahrál. Společně s Abdullahi Tankem byl nejproduktivnějším hráčem týmu.

"Já jsem s ním byl celou dobu v pravidelném kontaktu. Víme, jaký to je profík, navíc trénoval se Slavií. Takže nemám pochybnosti, že je na sezonu výborně připraven a těšíme se na pokračování spolupráce," raduje se trenér Pavel Hapal.

Ewerton v české nejvyšší soutěži prošel i Mladou Boleslaví a Pardubicemi a Slavia s ním opětovně nepočítala. Fotbalista měl o návrat do Ostravy velký zájem, což nejlépe dokumentuje fakt, že během zimy odmítl několik jiných nabídek.

"Celou dobu jsme avizovali, že o něj máme zájem. Rozhodující jednání proběhlo ve čtvrtek v Praze a jeho výsledkem je, že Ewe zůstává na hostování v Baníku i pro jarní polovinu sezony. Pro nás bylo velmi důležité, že i Ewe v Baníku měl zájem pokračovat a věříme, že znovu bude tím rozdílovým hráčem jako na podzim," řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Autor: Tomáš Pavlík / fcb.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
Pablos

odmítl několik jiných nabídek... pro Baník sympatický

Reagovat
SuperBanikovec

Nabídky a ještě si nechal snížit plat... Frajer. On sám už hodně loboval v prosinci, aby zůstal. Zjevně se mu v Ostravě hodně líbí.... Nebo jeho ženě? :

Reagovat
vestinustarychdubu

To bude vedet monty, jak se v Ostrave libi jeho zene

Reagovat
ratusek

Reagovat
Pablos

a Štěpán co je oblíbené jídlo jeho Mámy

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
mayday

A není Štěpán Monty vlastně?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kepy_FCB

Zřejmě byli podobné a zvolil známé prostředí

Reagovat
mrtvej ofsajd

Pro Sks teda nic moc...cílem ho bylo střelit ven za hotový. Když Baník neuplatni opci (treba z duvodu zranění), máme ho zpět zraněného a zase staršího.

Očividně mají ted SKS a Baník dobrý vztahy.

Reagovat
Pablos

To je příprava půdy na Tanka v budoucnu

Reagovat
mrtvej ofsajd

Možná jo

Reagovat
ACSeRw!n

koupili ste posily asi za 200 mega, myslim ze tohle neresite

Reagovat
mrtvej ofsajd

Asi ne

Reagovat
Greny

Ta když sám hráč odmítne nabídky ostatní by klubu a řekne že jde jen do Baníku za cenu nižšího platů, tak s tím nic neudelate

Reagovat
dave30

Je hráčem Slavie, takže by měl mít peníze ze smlouvy se Slávií. Možná je to tak, že mu část mzdy platí Baník a část Slavie. Samozřejmě mohl přistoupit na nižší mzdu, ale proč by to dělal?

Reagovat
Sigma Olomouc

Až bude odkoupen natrvalo, tak si Baník nemůže dovolit platit jeho mzdu. Ewerton tam chce, tak přistoupil na snížení mzdy

Reagovat
Banikovec7

Nechal si ten plat snížit, takže Slavia neplatí nic.

Reagovat
dave30

Jsou i tací...

Reagovat
Uwe háže buly

Asi proto, aby mohl brát v Ostravě? Třeba to byla podmínka Slavie, že mu nic nechce doplácet, ať přistoupí na snížení nebo ať jde jinam.

Reagovat
dave30

Asi ten rozdíl nebude až tak velký. Protože kdyby měl ve Slavii ranec, tak by asi raději zůstal rok a půl na lavičce.

Reagovat
Coutinho10

ale kolik je opce se nikde nepíše

Reagovat
Design23

Taky by mě zajímalo, ale asi 20M+

Potřebujeme ať se Baník chytne (nebo někdo jiný) ať máme 4 týmy pro Evropu

Reagovat
dave30

20 mega? Po sezóně bude mít již pouze rok smlouvu se Slávií. A to za něho má Slavia dostat tolik, co za něho dala když ho chtěla a kupovala z Boleslavi (spekulovalo se o 20-25mega)? Jestli jo, tak to ten Tvrdík dělá opravdu dobře...

Reagovat
Coutinho10

uvidíme, třeba se to časem dozvíme a Baník pak může ohledně uplatnění opce reagovat i podle toho, jestli se dostane do Evropy nebo ne...v nejhorším ho v létě střelíme jinam...v létě bude aktivita na přestupovým trhu určitě větší než byla teď v zimě

Reagovat
bobis21

No jestli to má záležet na našem postupu do evropy, tak mu už chystejte dres na léto

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
icemike

Reagovat
icka

Za rok smlouvy 20+? Vtipálku.

Reagovat
Kepy_FCB

jazda do Evropy

Reagovat
Nieuwendyk

Přál bych vám to

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele