Letošní Bundesliga: 10 nadějí, které se vyplatí sledovat

14.08.2015, 16:24
Aktuality
Zaujalo nás
Nový ročník německé Bundesligy pomalu klepe na dveře a EuroFotbal již završil svůj miniseriál s profily všech 18 účastníků. Nyní, jen zhruba čtyři hodiny před výkopem, přichází na řadu ještě jeden menší bonus: představení 10 borců narozených nejdříve roku 1994, z nichž každý může letos na největší scéně hravě prorazit...

Důvod, proč se fenoménem mládí zabýváme zrovna v Německu, je celkem nasnadě: pokud nějaká z top soutěží v minulosti proslula svou zálibou v kultivaci talentu, je to právě Bundesliga.

EuroFotbal si proto vzal na pomoc redaktora anglické verze serveru DW.de Rosse Dunbara a jeho seznam šesti dravých mládenců navíc doplnil čtyřmi dalšími přísliby, profilovanými na jiných kvalitních stránkách.

Níže proto můžete naleznout rovnou desítku možných budoucích komet německé fotbalové scény; navíc okořeněnou o jednu speciální zmínku velice nadaného teenagera, který se ale zřejmě dočká až napřesrok...

Joshua Kimmich (Bayern Mnichov; ročník 1995)

V mládežnické akademii Stuttgartu se posouval kupředu již od svých 12 let, bundesligovou scénu však nakonec Joshua Kimmich o osm let později okusí někde docela jinde - v ještě větším Bayernu. Ten si jeho služby zajistil letos v lednu výměnou za balík sedmi milionů eur, což na borce se zkušenostmi akorát tak z druhé nejvyšší soutěže není zrovna málo.

V Mnichově ovšem vědí, co dělají - takhle totiž získávají agresivního výherce balonů, který se na malém prostoru zvládá přesouvat až s neuvěřitelnou rychlostí a obratností. Tedy jinými slovy někoho, kdo musí trenérovi Guardiolovi svým stylem hry jednoduše imponovat.

Na Kimmichovi je sice vidět, že při distribuci míče preferuje pravou stranu, nicméně jak ukázal již při svém debutu na Euru "21", také v rozehrávce dokáže být pro svůj tým rozdílovým hráčem. Jeho chladná hlava na balonu v kombinaci s bojovným stylem dnes v leckterém příznivci Bayernu vyvolává naději, že právě takhle by mohl vypadat ten pravý nástupce Bastiana Schweinsteigera.

Ačkoliv zatím může v dospělé kopané těžit pouze z ročního hostování v Lipsku, nepředstavuje Kimmich až tak raketovou senzaci, jak by se mohlo zdát. Za stuttgartskou "19" ostatně debutoval už v 17 letech a přebral již dvě medaile Fritze-Waltera, které se tradičně udělují třem nejslibnějším talentům v zemi. Roku 2013 se těšil ze stříbra, loni z bronzu...

Julian Weigl (Borussia Dortmund; ročník 1995)

Když Julian Weigl opustil krizí zmítaný Mnichov 1860 a vydal se do Borussie Dortmund, mnozí pozorovatelé očekávali, že bude 19letý mladík v mnohonásobně větším klubu hrát pouze malý part. Místo toho se během pár týdnů pod vedením Thomase Tuchela vypracoval do důležité role.

Mládežnický reprezentant Německa (v červnu startoval ve třech zápasech na MS do 20 let) si s koučem okamžitě porozuměl. Na Novém Zélandu zaujal úspornou prací s míčem a po návratů domů okamžitě začal postupovat v hierarchii kandidátů na post zataženého tvořivého záložníka.

Dokud je Nuri Sahin na marodce, platí Weigl v Dortmundu za toho nejschopnějšího dispečera sedícího těsně před zadní čtyřkou. Herní styl brankáře Romana Bürkiho by sice mohl této pozici obecně trochu slevit na zodpovědnosti, co se cirkulace balonu týče, ale i tak existuje mnoho důvodů, proč se na Weigla těšit.

Záložník výborně odchytává přihrávky a těží z bezedných zásob energie. V Mnichově se stal nejmladším kapitánem v klubové historii, a tak si od něho v Dortmundu hodně slibují. Pokud se mu teď v Bundeslize dostane větší zátěže, na konci sezony by se o Weiglovi klidně mohlo hovořit jako o hráči, který v kádru Borussie ušel největší krok kupředu.

Maximilian Eggestein (Werder Brémy; ročník 1996)

Tento osmnáctiletý kluk vypadá být dalším v řadě, kdo aspiruje na obsazení pozice 'čísla 10', kterou dříve plnila tak věhlasná jména jako Mesut Özil, Diego a Marko Marin.

Eggestein tento post zastával v podstatě kdykoliv, jakmile se během přípravy objevil na hřišti. Předtím, než se podílel na vítězstvích nad Sevillou a West Hamem, takhle Die Werderaner pomáhal k výhrám nad Salzburgem, Mnichovem 1860 a Brnem.

V rámci diamantového rozestavení 4-4-2 - systému, který Viktor Skripnik užívá nepřetržitě od svého jmenování - Eggestein nabízí na teenagera až překvapivě inteligentní pohyb a hledá si volné prostory opravdu po celé šíři hřiště. Jeho kluboví nadřízení si rádi všímají jeho znamenité pracovní morálky; tedy přednosti, díky níž si ho mohou dovolit pustit z řetězu.

PS: Maximilian Eggestein má rovněž šikovného mladšího bratra Johannese, pro změnu čistokrevného útočníka. Johannes se nedávno účastnil Eura "17" a za stejně starý výběr Werderu loni nastřílel úžasných 22 gólů v 25 startech, což z něho dělalo nejproduktivnějšího hráče soutěže.

Už v tuhle chvíli se mladší Eggestein jeví být budoucím kompletním forvardem pro německou reprezentaci, když se perfektně zvládá zapojovat i do mezihry a klidně si vymění pozice s oběma křídelníky. V nadcházejícím ročníku na něho ovšem bude ještě moc brzy...


Timo Werner (VfB Stuttgart; ročník 1996)

V porovnání s ostatními zde profilovanými fotbalisty je Timo Werner poněkud etablovaným jménem na německé fotbalové scéně. Sice je mu stále teprve 19 let a ani zdaleka tak není nejstarším členem této společnosti, jenže zvýšenou pozornost nejen fanoušků VfB si získal již na podzim 2013, kdy se blýskl čtyřmi góly a stejným počtem asistencí.

Vzhledem k tomu, že jde navíc o stuttgartského rodáka odkojeného doslova pár kroků Mercedes-Benz Areny, kde působí od svých šesti let, není žádným překvapením, že se od dob Maria Gomeze v Bádensku-Württembersku takovým způsobem k nikomu nevzhlíželo.

Timo Werner je znám svou pohotovostí před brankou soupeře, kde balony pravidelně zatloukal do sítě skutečně ve všech mládežnických kategoriích. Před svým postupem do áčka například v Bundeslize do 19 let úřadoval hned 24krát ve 23 zápasech.

Bohužel, jeho nevelký vzrůst a nadprůměrná schopnost vést balon leckterého kouče v minulosti i přítomnosti vedly k jeho automatickému stavění na křídlo, kde mu to tolik nesvědčí. Zpátky na hrotu se potom Wernerovi pro jistotu příliš nevyvedlo letošní ME do 19 let, kde se sám trefil jen jednou a celé Německo ani nepostoupilo ze skupiny.

Na hrací ploše Timo Werner možná nikdy nebude vypadat jako ten nejsilnější hráč, nicméně od balonu se odděluje věru těžko, a jeho herní styl obecně jako by odkazoval na první měsíce Thomase Müllera v prvním týmu Bayernu. Dotáhne to i zlaté dítko ze Stuttgartu obdobně daleko? Tahle sezona může být určující.

Gideon Jung (Hamburger SV; ročník 1994)

Teprve před rokem Jung přicházel ze čtvrté ligy jako hráč Rot-Weiss Oberhausenu. Teď se o tomto dvacetiletém borci po odchodu Jonathana Tana hovoří jako o největší naději Hamburku.

Rodák z Düsseldorfu s ghanskými kořeny je původem střední obránce, poslední dobou se však výtečně chytil uprostřed pole a podle hlavního trenéra Bruna Labbadii si dokonce umetl cestu mezi seriózní adepty na start v dnešním zahajovacím klání sezony s Bayernem.

Jung je svým způsobem unikátním příkladem hráče, který svůj talent nikdy nerozvíjel v žádné z předních mládežnických akademiích v Německu. Vždyť jen chvíli předtím, než se upsal Oberhausenu, kde odehrál jednu celou sezonu, měl budoucnost i jako basketbalista.

Slušná letní příprava mu nyní vynesla 20 minut v úvodním kole Německého poháru (prohra 2:3 s Jenou). "Je to na kouči, aby rozhodl. Já můžu leda dál naplno makat," prohlásil Jung po generálce s Veronou.

Felix Passlack (Borussia Dortmund; ročník 1998)

Ti, kteří se v Dortmundu dobře orientují, už si pomalu mnou ruce a těší se na nového Maria Götzeho; ačkoliv tento 17letý hoch není tak úplně fotbalista stejného ražení, potenciálem by se mu klidně vyrovnat mohl.

Felix Passlack hrává na pravé straně zálohy a byl klíčovou součástí sedmnáctky BVB, která v loňském kalendářním roce ovládla Bundesligu. Letos pro změnu kapitánoval německému výběru do 17 let na stříbrném Euru, kde byl zároveň zvolen do oficiálního týmu celého turnaje.

Jde o předělaného pravého beka, mezi jehož silné stránky řadíme obounohost, rychlost, energičnost (která ho na druhou stranu občas činí příliš zbrklým a nepřesným na příhře z první) a konečně i vůdcovské schopnosti.

Minulou zimu Jürgen Klopp přizval několik mladíků na áčkové soustředění a hodně příznivců Borussie nyní bude doufat, že nový kouč Thomas Tuchel dá tomuto nevybroušenému diamantu šanci i přímo v Bundeslize. Již loni Passlack své vrstevníky přerůstal a gólem či asistencí se podílel rovnou na 32 brankách dorosteneckého výběru BVB.

PS: Němčinou - na rozdíl ode mě - vládnoucí čtenáři se o něm mohou více dozvědět zde.

Mijat Gaćinović (Eintracht Frankfurt; ročník 1995)

Tento dvacetiletý mládenec s Eintrachtem Frankfurt podepsal zrovna nedávno. Uvázal se mu na čtyři roky a stal se tak již třetím srbským hráčem v klubu.

Gaćinović má veškerý potenciál na to stát se jednou z nejzářivějších komet soutěže. Vítěz mistrovství světa do 20 let i Eura "19" ostatně v poslední sezoně s Vojvodinou dosáhl ve střeleckých tabulkách srbské Super Ligy dvouciferného čísla (11).

Jde o hbitého levého křídelníka, obdařeného dobrou technikou a schopností střílet branky. Nedávno byl navíc Gaćinović chválen trenérem Arminem Vehem za fyzické zesílení.

Leroy Sané (Schalke 04; ročník 1996)

Jaký start do roku 2015 prodělal 19letý Leroy Sané ze Schalke. Nejprve zaujal natolik, aby byl povýšen do áčka. Potom si zahrál proti Realu Madrid - v zápase na Bernabeu, který modří vyhráli 4:3, aby jen těsně nepostoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. A nakonec se vrátil k devatenáctce, které pomohl vyhrát juniorský titul.

Jako syn bývalého útočníka a senegalského reprezentant si tento rodák z Essenu odbyl svůj debut za Schalke již v předminulé sezoně. V té poslední se na trávníku objevil třináctkrát, a to většinou z lavičky. Stále každopádně stihl nasbírat 600 minut prvoligových zkušeností, které by mu měly jít napříč tímto ročníkem jedině k duhu.

Tak jako většina moderních ofenzivních záložníků, také Sané je nevyzpytatelný i všestranný, plný nápadů a kreativity. Pokud se Sanému podaří vytvořit plodný svazek s Maxem Meyerem a Julianem Draxlerem, mají se fanoušci Schalke vážně na co těšit.

Joel Gerezgiher (Eintracht Frankfurt; ročník 1995)

Od 19letého Gerezgihera se očekávají velké věci. Byl nejlepším hráčem Frankfurtu v generále s FC Tokio, když z kraje asistoval na vítěznou branku při výhře 3:2.

Vedle Marka Stendery tento křídelník nabízí dobrou alternativu pro vracejícího se kouče Veha, jenž ho napříč celým létem opakovaně chválil. Bohužel, Gerezgiher se právě zotavuje z těžkého zranění, takže se jeho výkonnost nemusí na tu ideální úroveň dostat ještě po několik příštích měsíců.

Jeho budoucnost každopádně vypadá slibně. S Gačinovićem, Gerezgiherem, Stenderou a Lucou Waldschmidtem má Veh dostatek přísad k vytvoření zajímavého ofenzivního guláše.

Nadiem Amiri (Hoffenheim; ročník 1996)

Osmnáctiletý offenzivní záložník se ke klubu připojil roku 2012 z Waldhofu Mannheimu a okamžitě začal růst až do opory úspěšného výběru do 19 let, který loni ve své kategorii opanoval nejvyšší soutěž. Markus Gisdol se potom nijak nezpěčoval vytáhnout si Amiriho do prvního mužstva a věnoval mu dokonce složitý bundesligový debut na půdě Wolfsburgu.

Tomuto fotbalistovi afghánského původu nyní kyne status regulérní hvězdy. Jde o talentovaného nahrávače, který vykazuje fantastické prostorové vidění a v roli těsně za útočníky, na pozici klasické desítky, výborně zvládá tvořit hru. V minulé sezoně si dohromady odbyl sedm startů za áčko, a na těch letos určitě bude chtít stavět...



Opomněli jsme v našem seznamu nějaký další příslib? Dejte nám i ostatním čtenářům vědět dole v diskuzi...

Autor: Tomáš Daníček / dw.com, outsideoftheboot.com, bundesligafanatic.com

Komentáře (109)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A Jan Kliment

Reagovat
Sosi

Reagovat
smazaný uživatel

trapnej forek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Sané má před sebou velkou budoucnost.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak,viděl jsem ho hrát tedy jen proti tomu Realu,ale co ten má za talent ..neskutečný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Píše se rok 2018 a je tahounem Mancesteru City

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Rarášek

Doma přečtu Jen třeba, co takovej Brandt?

Reagovat
Infi

za zenitem

Reagovat
Sosi

vypadá jak Martin Řezníček z ČT

Reagovat
cetto

Je zajimavé, že jen u nás nerostou žádní hráči do ofensivy..

Reagovat
Neuminho92

Černý, Vydra, Kadlec

Reagovat
smazaný uživatel

Rabušic

Reagovat
Sosi

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
bayern987

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
cetto

No Černý ať napřed něco dokáže...ale ti ostatní? Sorry, ale Kadlec a Vydra nepatří ani do Evropskýho průměru. Hážu číslo od boku, ale možná nějakých 30 Evropských zemí má lepší ofensivní hráče než my. Nicméně ofensivu netvoří jen útočníci - nám chybí i křídla a hlavně kreativita v záloze. Tak nám opravdu neroste jediný potenciálně schopný hráč

Reagovat
Neuminho92

Kadlec mohl už v Bundeslize klidně něco dokázat, je to kreativní hráč, který v naší lize jasně ostatní převyšoval podle mě a i ve Frankfurtu pamatuji si zápas ze začátku sezony, kde byl ajsně nejlepší na hřiště a pak už si nezahrál prostě trener proti němu a neudělal nic... Hráč který muže jednoznačně kopat pravidelně i Bundesligu... Vydra se prosadil v druhe lize celkem pěkně golově v Anglii, jsem zvědavý co předvede v BPL jestli se dostane na hřiště teda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Takže si vlastně odsouhlasil, že Kadlec a Vydra nepatří ani do evropského průměru.

Reagovat
smazaný uživatel

vydra je level sylvestr

Reagovat
Uwe háže buly

Kadlec má hlavně docela dobrou konkurenci.. což spousta lidí nevidí.

Reagovat
Neuminho92

No když tam byl tak tam dával radši furt dokola i Nelsona Valdeze, jen aby nehrál Kadlec

Reagovat
smazaný uživatel

Hadaščok

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik hráčů do ofenzívy jim rostou třeba v hokeji? Na to jaká jsme malá zem, máme výborné sportovce...

Reagovat
Uwe háže buly

koho zajímá hokej?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Nehrej si na zajímavýho. Byl příklad. Já ho až na repre nesleduju vůbec. Biatlon, tenis atd. ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

tak hlavne ze hazes buly

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Infi

třeba ho zajímá jen buly

Reagovat
Kucka

Reagovat
Uwe háže buly

jen Uwe

Reagovat
fantomas

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

NHL > Bundesliga , sorry kolegové, jen do mě

Reagovat
Kovi81

Nhl>cokoliv

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
db18

Reagovat
kubys

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
cetto

Díky bohu, že Belgie není padesátimilionová, to by pak v Evropě hráči z jiných zemí prakticky neexistovali...

Reagovat
smazaný uživatel

To má hloubku.

Reagovat
Uwe háže buly

Nebo Chorvatsko no

Reagovat
smazaný uživatel

nebo spanelsko keby ma 5 000 000 je to to iste no

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud tady bude Pelta Dáša Berbr nikdo tady neporoste,protože si tady všichni mastí kapsy ,na budoucnost se nekouká takle to pak vypadá....klikněte na němce jak byli v pršelo před 10 rokama,rozhodli se to koncepčně řešit a podívejte se ...teď jsou vysmaty...ale to se tu musel nejdřív FUCKČR vystřílel do čela ivana haška ,příbram vyloučit do KP atd. Jo a Vrbu asi tak stokrát naklonovat..Pak by se dely věci

Reagovat
smazaný uživatel

Do tohoto seznamu by mohly byt Francisco Rodriguez a Nico Elvedi

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo vidět na Jojičovi jak jede BVB na mladejch jeste ze ksiltovka odešel,zase by stavěl to samí dokola a čekal na předlonskou formu

Reagovat
smazaný uživatel

Kliment nic ?

Reagovat
bayern987

Ten je ročník 1993.

Reagovat
Manau

je už starej no

Reagovat
PP

Tak co.. Myslíte, že by šla udělat podobná věc i v případě letošní Synot ligy??

Reagovat
Alberto Aquilani

Zdar, čo mi viete povedať o Rudigerovi zo Stuttgardu?

Reagovat
smazaný uživatel

šupak , nemá ani na synot ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

je černej

Reagovat
Alberto Aquilani

díky obom, presne toto som chcel vedieť

Reagovat
Rudnevs

Obranca zahral si za reprezentáciu raz za čas si vyrazí do utoku a nerobí chyby chce ho Wolfsburg aj As Rím

Reagovat
Infi

pff skunkovi se to mluví

Reagovat
Uwe háže buly

Spolehlivej mladej stoper, kterej je schopnej hrát pravidelně i na pravym kraji obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

rikas ze taka cerna slabsia kopia Gyombera?

Reagovat
Uwe háže buly

Co to je Gyombera?

Reagovat
smazaný uživatel

Zázvor z AS Rým

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Inak mozno este Platte, Goretzka alebo Meyer

Reagovat
Riviera Kid

Není to tak dávno, co můj ročník byl mladý a talentovaný.. Dneska by mne ti smradi vykali

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacne Werner, to je top buducnost

Reagovat
smazaný uživatel

Sory ale Werner ani náhodou. Jednička je jednoznačně Kimmich. Sane a Weigl mají taky slibnou budoucnost..

Passlack je ještě hodně mlaďoučký, ale ten taky klidně jednou může být úplný top!

Reagovat
smazaný uživatel

ok no

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Superme

Prostě mi tam chybí Gaudino

Reagovat
blackhawk88

Gaudino bude hrat za Bayern II.

Reagovat
smazaný uživatel

Jung dnes v základe HSV

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

Tak asi nic moc, hm...

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg sú tragédi do prdele, 3 prihrávky po sebe si nevedia dať celý zápas....ani jedna normálna futbalová akcia počas 90 minút robia hanbu skvelej BL

Reagovat
smazaný uživatel

OT: není někde nějaké dobre zahraniční preview na celou sezonu BL,PL nebo PD? Nejlépe v angličtině. Chci si trochu ještě rozšířit obzory a v rámci možnosti zlepšit anglictinu

Reagovat
smazaný uživatel

Tu nájdeš ku každému tímu celkom slušné preview, robené v takej zaujímavej podobe, nejaké prehľadné štatistiky, textík, plus niekde sú myslím aj rozhovory doplnené: http://bundesligafanatic.com/

Reagovat
stas87

Nezabudal by som na Burnica..je v tieni Passlacka ale ja osobne mu vestim mozno este lepsiu buducnost aku moze mat Passlack.Zaujal ma viacej.

Co sa tyka Passlacka..tak suhlasim.U neho ma zaujala este jedna vec-100% sustredenost pri hre.V zapase proti Spanielsku chceli spanieli rozohrat roh stylom,co kedysi davno spravili v Pribrami a dali gol Sparte.Hrac sa jemne dotkol lpty a odehol prec.10 nemcov nereagovalo,az kym sa rozbehol prave Passlack a loptu odkopol.

Ako mam to preview pisat ked mi sem napisete Johannese?

Reagovat
fantomas

A ty už Johannese čekáš v áčku jo?

Reagovat
stas87

Nie ,ale chcel som ho napisat ako skryty poklad v nasich strukturach.Ak mu to bude na jesen strielat,mozno poleti do Turecka v zime.

Reagovat
fantomas

Reagovat
stas87

Skripnik pred ackom viedol rezeru a chodieval sa pozerat na mladeznikov.Eggestein,Grillitsch ci Von Haacke pod nim hravali v rezerve.Cize ten predpoklad k tomu,aby sa ich vyvoj nadalej zlepsoval tam je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte z BVB by sa hodil spomenúť Jeremy Dudziak, ročník 1995, ktorý už má viac namierené do A-tímu ako Passlack, aj keď si myslím, že Passlack bude v budúcnosti hviezdiť viac, ale to je len aktuálny môj odhad.

Dudziak je primárne ľavý obranca, tento post hráva v rezerve, ale aj tam občas naskočí vyššie. V letnej príprave naskakoval do Ačka hlavne do ofenzívy na krídlo alebo aj na taký podhrot. Pohyboval sa teda väčšinu viac v strede ako pri čiare. Zdobí ho technika a úžasná kontrola lopty a aj dosť presvedčivé zakončenie, nakoniec to je fajn vidieť v 2 góloch z letnej prípravy:

vs.Bochum: https://www.youtube.com/watch?v=xYQgyAUKhpA

vs. Johor https://www.youtube.com/watch?v=dItixqqhUmY

Reagovat
smazaný uživatel

Není tak známý.. Ale určitě stojí za zmínku

Reagovat
asenagio

Max Meyer by si zasloužil být taky v tomhle seznamu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude podobny clanok aj z PD ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele