LaLiga - preview 34. kola: Pět položek v neděli

03.05., 08:54, aktualizováno 05.05., 09:28
Previews
Oslavy hráčů Valencie (© AFP)

Po dvou porážkách, z nichž poslední přišla venku proti Barceloně, má Valencia nyní bilanci pouhých tří výher z deseti zápasů, což znamená, že jí hrozí, že se pětkrát za sebou neprobojuje do Evropy. Zvrátit nelichotivou bilanci se nyní pokusí proti Deportivu Alavés.

CA Osasuna - Real Betis

neděle 14:00

Real Betis ještě nemá jistotu evropských pohárů a pro důležité body vycestuje do Pamplony. Nečeká ho však snadný zápas, Osasuna sice není ve formě, ale před vlastními diváky touží přerušit negativní sérii výsledků.

Osasuna je v tuto chvíli daleko od sestupových pozic a ačkoliv ještě nemá matematickou jistotu, boj o záchranu se jí zřejmě vyhne. Pět kol před koncem mají v Pamploně třináctibodový náskok a o ten už jen tak nepřijdou. Přesto nemohou být domácí spokojeni a to především s posledními výsledky. V uplynulých pěti kolech vyhráli Los Rojillos jen jednou a to nad zoufale poslední Almeríí. Přitom v únoru bylo zaděláno na slušnou sérii, kterou však domácí celek neudržel a právě nevyrovnanost výsledků ho provází celou sezonu.

O několik pater výše je v tabulce nedělní soupeř - Real Betis. Andalusanům v březnu ujel vlak, ale v dubnu započali novou sérii a ve třech zápasech v řadě získali solidních sedm bodů. Vyhrát dokázal na Valencii a doma v sevillském derby remizoval 1:1. Verdiblancos tak stále živí šance na pohárovou Evropu, což je také jejich hlavním cílem.

Betis poslední návštěvu stadionu El Sadar nezvládl a Osasuně podlehl 2:3. To bylo ještě v minulé sezoně. Letos se hrál první zápas v Seville a skončil výhrou Verdiblancos 2:1. Vítěznou branku Béticos přitom vstřelil až v nastaveném čase záložník Isco.

Osasuna má na marodce čtveřici hráčů, jmenovitě pak Davida Garcíu, Anteho Budimira, Aimara Oroze a Kikeho Barju. Absence hlásí i hosté a v Pamploně se určitě nepředstaví Héctor Bellerín, Ezequiel Ávila a Marc Bartra.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, Catena, Herrando, Cruz - Ibanez, Torro, M. Gomez - Ruben Garcia, Arnaiz, Pena

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Pezzella, Riad, Miranda - Rodriguez, Cardoso; Fornals, Fékir, Perez - Willian Jose

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.41 - 3.22 - 2.36

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Villarreal CF

neděle 16:15

Boj o setrvání mezi španělskou fotbalovou elitou bude pro Celtu pokračovat v neděli, kdy se na domácím hřišti utká s Villarrealem. A nečeká ji nic lehkého, El Submarí Groquet v novém roce v lize prakticky neprohrává a neustále stoupá tabulkou vzhůru. Nyní je již na devátém místě a stále může reálně pomýšlet na to, že si v příští sezoně zahraje alespoň Konferenční ligu.

V "Olivovém městě”, jak se někdy Vigu přezdívá, nemají fotbaloví fanoušci příliš důvodů k radosti. Jimi podporovaný celek je opět po roce až po uši namočen do boje o záchranu a jen špatná forma Cádizu mu dává slušnou šanci na udržení prvoligové příslušnosti. Svěřenci kouče Giraldéze mají na sestupovou zónu náskok pěti bodů a je vysoce pravděpodobné, že se po tomto kole nezmenší, protože Cádiz zajíždí k přetěžkému duelu na Santiago Bernabéu.

Přesto by Celta chtěla učinit důrazný krok k záchraně právě vítězstvím nad Villarrealem. K tomu, aby se jí to povedlo bude muset rozhodně zapomenout na zpackaný duel s nováčkem Alavésem. Na jeho hřišti padli Los Celestes jednoznačně 0:3, když se po bezbrankové první půli prosadili postupně Simeone, Guridi a Benavídez.

Pro Villarreal naopak hovoří kromě lepší aktuální formy také statistika vzájemných střetnutí z předchozích sezon. V posledních pěti zápasech neprohrál se Celtou ani jednou, naposledy se v prosinci radoval z vítězství 3:2.

Ještě o něco větší radost pak "Žlutá ponorka" pravděpodobně prožívala o minulém víkendu, kdy dokázala bez větších problémů přemoci Rayo. Zápas sice skončil 3:0 po dvou brankách Sørlotha a jedné trefě Mosquery, domácí ale měli ještě několik dalších šancí a utkání poměrně jasně ovládli. Nyní budou chtít zopakovat podobný výkon i na Estádio Balaídos ve Vigu.

V jejich snažení jim však rozhodně nepomůže pětice zraněných, Traoré, Bailly, Suárez, Pino a Foyth. Na straně domácích se pak v utkání nepředstaví Joseph Aidoo a pravděpodobně také Renato Tapia, který laboruje se zraněným svalem.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - Mingueza, Domínguez, Núñez - Pérez, Beltrán, Jailson, Sánchez - Aspas, Larsen, Swedberg

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Femenía, Albiol, Mosquera, A Moreno - Akhomach, Comesana, Parejo, Baena - Guedes, Sørloth

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.69 - 2.99

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Valencia CF - Deportivo Alavés

neděle 18:30

Deportivo Alavés, vezoucí se na vlně dvou zvládnutých utkání v řadě, zavítá do třetího největšího španělského města, Valencie. Ta zatím nepříliš zdárně bojuje o pohárové příčky, například na sedmý Betis ale v tuto chvíli ztrácí pouhé dva body, a tak je pro ni každý zápas klíčový. Dokáže potvrdit roli mírného favorita a po dvou kolech konečně zvítězit nebo si další překvapení připíše na své konto nováček?

Valencia se po minulé nepovedené sezoně zvedá a nyní se již nachází na osmé pozici se ziskem sedmačtyřiceti bodů. V minulých dvou kolech ale narazila na papírově silné soupeře a s obtížným losem se příliš nedokázala vyrovnat. Nejprve padla doma s Betisem 1:2 a nevyvedlo se jí ani utkání v Barceloně.

Sem přijeli Los Che s vědomím, že nemají co ztratit a dlouhé desítky minut opravdu hráli s domácími velmi otevřenou partii. Skóre sice za domácí otevřel López, Valencie ale dokázala ještě do poločasu zápas otočit. Na Dura navázal z penalty Pepelu a kdyby se v závěru první půle nenechal po chybě hloupě vyloučit brankář Mamardašvili, jednalo by se pro hosty takřka o poločas snů.

Katalánci pak vyrovnali chvilku po pauze Lewandowským, skóre ale ne a ne otočit na svou stranu. To se povedlo až polskému kanonýrovi deset minut před koncem a pak ještě ten samý hráč v nastaveném čase přidal pojistku, čímž si pojistil hattrick. Valencie tak i přes srdnatý výkon na Barcelonu nestačila.

To Deportivo se veze na vítězné vlně. Po senzačním skalpu Atlética nyní dokázalo s nulou vzadu přehrát dalšího soupeře, a to o záchranu bojující Celtu. Té na svém domácím hřišti nedalo šanci díky trefám Simeoneho, Guridiho a Benavídeze a zvítězilo jednoznačně, 3:0.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Domenech - Correia, Mosquera, Gasiorowski, Vázquez - Gónzalez, Pepelu, Guillamón, Guerra - Almeida, Duro

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Gorosabel, Tenaglia, Marin, J López - Benavídez, Blanco - Vicente, Guridi, Simeone - Kike

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.07 - 4.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Granada CF

neděle 21:00

Ve Španělsku se ve čtyřiatřicátém kole definitivně rozhodlo o titulu, který po roční přestávce opět získal Real Madrid, o čem však ještě rozhodnuto není, to jsou zbývající dva kluby, které doplní Almeríi na cestě o patro níže. V současné chvíli k tomu má nejblíže Granada, která může mít jistotu sestupu už při souhře výsledků v tomto kole. Oddálit tento osud se pokusí na hřišti Sevilly, která ale nyní hraje ve skvělé formě.

Los Nervionenes mají za sebou velmi náročné sevillské derby, do kterého vstupovali v roli mírného outsidera. Jenže jak se ukázalo, Derbi Sevillano v posledních letech končívá nejčastěji remízou a nejinak tomu bylo i nyní. Na gól Isca z penalty reagoval po změně stran Salas a vyrovnaný zápas tak skončil zaslouženou plichtou 1:1.

Jinak je na tom ale Sevilla rozhodně lépe než tomu bylo ještě před několika týdny, z posledních pěti utkání dokázala hned třikrát zvítězit a definitivně se tak vymanit z boje o záchranu. Může se tak vlastně zdát, že svěřenci trenéra Sáncheze Florese už takřka nemají o co hrát, vždyť na sedmou příčku ztrácí rovněž propastných 11 bodů.

Granada naopak válčí o holý život, po návratu z LaLigy2 neprožívá právě vydařenou sezonu a takřka po celou dobu se drží na předposlední příčce pouze před beznadějně poslední Almerií.

V minulém kole ale Nazaríes zabrali a na domácím hřišti nedali šanci Osasuně. Výrazně jí v tom pomohl mladý Facundo Pellistri, který je ve Španělsku na hostování z Manchesteru United. Na něj ve druhém poločase navázali Uzuni a Boyé, čímž pro svůj tým vybojovali teprve čtvrtou výhru v aktuálním ročníku a přiblížili ji k záchraně na deset bodů. I tak je ale jasné, že mužstvo kouče Sandovala má před sebou téměř nemožný úkol a aby stále mohl živit naději na záchranu, musí v Seville také zvítězit.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Navas, Bade, Ramos, Acuña - Lamela, Soumaré, Agoume, Ocampos - Lukebakío, En-Nesyri

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Batalla - Méndez, Rubio, Miquel, Neva - Pellistri, Alonso, Gumbau, Jozwiak - Boye, Uzuni

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 4.08 - 5.12

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - UD Almería

neděle 21:00

Almería se pomalu loučí se španělskou elitou, ještě jí však v nejvyšší lize zbývá odehrát poslední pětice utkání, již načne na stadionu Vallecas v Madridu. Svěřenci trenéra Pepeho Mela, který je mimochodem již čtvrtým na lavičce Andalusanů v této sezoně, nyní kromě cti mohou už bojovat jen o to, aby neskončili poslední, jenže i tato mise pro ně bude velmi obtížná.

Na předposlední Granadu totiž ztrácejí již sedm bodů a navíc mají na svém kontě stále jen jedinou výhru proti Las Palmas. S takovouto vizitkou se velmi těžko dosahuje jakýchkoli, byť třeba jen dílčích úspěchů.

V minulém kole se Almería představila na domácím hřišti proti dalšímu celku z madridského předměstí, Getafe a i přesto, že na gól Greenwooda dokázal ještě zareagovat Lozano, další porážku Rojiblancos odvrátit nedokázal. Druhou branku soupeř totiž přidal znovu Greenwood a na konečných 3:1 upravil Mata.

Rayo padlo ještě větším rozdílem ve Villarrealu. Domácí šli do vedení po brzké trefě Sörlotha, stejný hráč se pak ve druhé půli prosadil ještě jednou, když navázal na přesnou hlavičku Mosquery. Vallecano je tak stále patnácté, na sestupovou zónu má však náskok solidních osmi bodů.

Pro madridské hovoří i první vzájemné utkání sezony, které skončilo výsledkem 0:2, když se již v prvním poločase prosadili Palazón a Nteka, oba z pokutových kopů. První jmenovaný by se měl objevit v základní sestavě i v neděli, tak uvidíme, zda proti andaluskému soupeři přidá další zásah.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Ratiu, Mumin, Lejeune, Chavarría - Valentin, Crespo - Palazón, A García, De Frutos - Camello

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, Montes, Chumi, Langa - E González, Lopy - Baptistão, Arribas, Embarba - Lozano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.28 - 5.83

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Sociedad - UD Las Palmas

sobota 14:00

Real Sociedad se touží vzpamatovat z prohraného utkání s Realem Madrid v minulém kole a ideální šancí mu k tomu bude domácí duel s Las Palmas. To se sice nachází v relativně klidné oblasti tabulky, ale jeho forma v posledních týdnech je žalostná.

Baskický celek nezvládl minulé kolo podle svých představ a prohrál s Realem Madrid o jednu branku. Výsledek pro něj znamenal, že v rámci LaLigy nevyhrál La Real už ve třech minulých kolech. Už před tímto tahákem byly šance na to, že uvidíme La Real v příštím ročníku v Lize mistrů přinejlepším hubené. Po dalším nezdaru už ale prakticky neexistuje šance, že by tým trenéra Imanola Alguacila skončil lépe než pátý.

V tuto chvíli mu totiž k dosažení čtvrtého nejlepšího místa schází už třináct bodů a musel by se stát zázrak, aby Baskové překonali dva týmy nad nimi. Současné místo jim alespoň zaručí start v Evropské lize, což není špatný výkon. Nepříjemně ale na ně dotírá Real Betis, kterému k dosažení Realu Sociedad chybí jen dva body, takže teď rozhodně není čas polevit. Aby těmto náporům Baskové odolali, musí zlepšit svou domácí formu. Na stadionu Anoeta se jim totiž zatím povedlo vyhrát jen šest z šestnácti odehraných duelů.

Potíž je v tom, že La Real není ani zdaleka kompletní. Zranění jsou Aihen Muñoz, Kieran Tierney, Hamari Traoré, Martin Merquelanz a Carlos Fernández, karty nepustí do hry Zubeldíu. Hosté dorazí bez Juliána Arauja.

Jinak jsou ale kompletní, což je snad jediná dobrá zpráva. Protože kromě toho jsou poslední týdny v podání celku z Kanárských ostrovů naplněné negativismem. Trenér Pimienta velí mužům, kteří prohráli už šest minulých duelů v řadě! Logicky tím klesli až na 14. příčku se ztrátou tří bodů na definitivu záchrany.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Odriozola, Elustondo, Le Normand, Galán - Beñat, Zubimendi, Merino - Kubo, Oyarzabal, Becker

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Suárez, Coco, Marmol, S. Cardona - Park, Muñoz, Perrone, K. Rodriguez, Moleiro - Munir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.26 - 11.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Madrid - Cádiz CF

sobota 16:15

Real Madrid se snaží udělat poslední krok k titulu a má to štěstí, že mu los přihrál do cesty hratelného soupeře. Cádiz totiž odcházel jako poražený už ze tří posledních vzájemných střetů s královským klubem. Real navíc bude mít o motivaci postaráno, protože v případě výhry a zároveň ztráty Barcelony vyhraje titul.

Karty jsou jasně rozdány, domácí Real Madrid bude chtít učinit jeden z posledních kroků ke španělskému titulu číslo 36. Potřebuje k tomu dvě věci. Aby se mohl radovat už po skončení tohoto kola, musí porazit Cádiz a zároveň doufat, že Barcelona o pár hodin později nevyhraje nad třetí Gironou. Od Barcelony dělí Real po třiceti třech odehraných utkáních jedenáct bodů a do konce ligového ročníku zbývá odehrát pět utkání.

Tým trenéra Carla Ancelottiho je na prvním místě zcela oprávněně - vyhrál 26 utkání a má nejlepší útok s jednasedmdesáti vstřelenými brankami. To ale není všechno, Real dominuje taky v obraně, která zatím dostala jen 22 gólů. Minulá sezona pro Real tak dobře nedopadla, první skončila Barcelona a udržela si od pronásledujícího Realu úctyhodný náskok deseti bodů. Tentokrát je ale Real na nejlepší cestě znovu si titul vybojovat.

Jeden ze stěžejních duelů v cílové rovince Real zvládl v minulém kole, když si těsným rozdílem 1:0 poradil s Realem Sociedad. Kromě toho se Real uchází taky o vítězství v Lize mistrů, kde bojuje o finále s Bayernem Mnichov. Z Německa si přivezl ne ideální ale přesto nadějnou remízu 2:2 a rozhodne se tedy na jeho půdě.

Italského kouče musí těšit návrat belgického brankáře Courtoise po vleklém zranění, urostlý brankář by se dokonce mohl objevit v základu. Mimo hru zůstává jen obránce Alaba. Cádiz naopak nemůže počítat s dokonce sedmi zraněnými.

Cádiz má rozhodně o co hrát, protože se nachází až na osmnácté příčce a blíží se jeho sestup. Od sedmnácté Celty ho v tuto chvíli dělí pět bodů. A vzhledem k tomu, že tým trenéra Pellegrina dokázal vyhrát pouhá čtyři utkání, se jeho záchrana na poli pěti zbývajících zápasů jeví jako nepříliš pravděpodobná.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militão, Nacho, F. García - Camavinga, Modrić - Güler, Brahim, Ceballos - Joselu

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Ousou, Fali, Chust, J. Hernandez - Carcelen, Alcaraz, Alex, Navarro - Ramos, Juanmi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 4.95 - 9.69

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Girona FC - FC Barcelona

sobota 18:30

Barcelona má šanci pozdržet mistrovské oslavy Realu Madrid a udělá pro to cokoli. V tomto kole jí stačí jediné - vyhrát nad Gironou. To ale rozhodně nebude tak snadný úkol, jak by se mohlo zdát. Domácí mužstvo ale má taky o co hrát a v případě výhry se může dostat zpátky na druhou příčku, což je velmi lákavá představa.

Real Madrid má šanci stát se novým mistrem španělské LaLigy. Pokud se mu v sobotu od čtyř hodin hrané utkání povede a vyhraje nad Cádizem, udělá velký krok k mistrovským oslavám. Ty mu ale může ještě trochu oddálit Barcelona, protože pokud nezaváhá a porazí domácí Gironu, bude si muset její odvěký rival ještě pár dní na titul počkat. Xaviho svěřenci jsou nyní na druhém místě a od Realu Madrid je dělí jedenáct bodů. A nemusí to být konečná.

Girona, která má nyní výhodu domácího prostředí, se totiž nachází jen dva body za Barcelonou a v případě výhry ji předskočí. Na klub, který mezi španělskou elitou tráví teprve čtvrtou sezonu v řadě, se jedná o skvělý výkon a provinční katalánský klub se zřejmě může od nové sezony těšit na tu nejprestižnější soutěž, Ligu mistrů. Nejlepším dosavadním úspěchem v historii Girony bylo desáté místo.

Po velkou část sezony to navíc vypadalo, že svěřenci trenéra Míchela dokážou udržet tempo s největšími kluby a dokonce budou bojovat o titul. To se nakonec nepovedlo, Real se ve finiši odpoutal k mocnému sprintu a Girona trochu odpadla. I tak si ale udržuje náskok sedmi bodů před čtvrtým Atléticem. Pokud teď neprohraje s Barcelonou, tak ji Liga mistrů nemine a jasno o tom bude už o víkendu, neboť od pátého Athleticu dělí Gironu skvělých 13 bodů.

Zejména na domácí půdě Estadi Municipal de Montilivi se Gironě daří skvěle, uhrála zde už 41 bodů a v celé soutěži si lépe vedou jen oba madridské velkokluby. Domácí mužstvo nyní nemůže počítat se zraněnou trojicí Juanpe, Ricard Artero a Joel Roca. Hosté dorazí bez Gaviho, Baldého a De Jonga.

Blaugranas ještě nevzdávají sen o titulu, ale v tuhle chvíli je to opravdu jen v rovině zázraku. Poté, co Barcelona vypadla z Ligy mistrů, narazila tvrdě i v rámci El Clásica. Minulé kolo už se jí ale povedlo lépe a dokázala v gólově bohatém utkání porazit Valencii.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - E. García, D. López, Blind, Gutiérrez - Herrera, A. García - Couto, Martin, Sávio - Dovbyk

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Koundé, Araújo, Cubarsi, Cancelo - Gündoğan, Christensen, Pedri - Yamal, Lewandowski, Raphinha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.97 - 2.33

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Atlético Madrid

sobota 21:00

Na Estadio Iberostar dojde k důležité konfrontaci mezi Mallorcou a Atléticem Madrid. Domácí potřebují bodovat, aby zvýšili své šance na záchranu, zatímco Atletico chce do konce soutěže udržet umístění v první čtyřce.

Mallorca se ani v minulém kole nedočkala vítězství, ovšem v přímém záchranářském souboji remizovala s Cádizem 1:1 a udržela si před ním klíčový šestibodový odstup. V tuto chvíli se získaný bod jeví jako zlatý, nicméně Bermellones ještě nemají vyhráno a o další důležité body budou bojovat s favorizovaným Atléticem. S ním sice nemají lepší vzájemnou bilanci, ovšem doma na něj poslední dobou umí a dvakrát v řadě vyhráli nejtěsnějším rozdílem. Jediná branka padla i v listopadovém měření sil a tři body pro Atlético vystřelil tradiční střelec Antoine Griezmann.

Atlético bude na Mallorce sledovat své vlastní cíle a bodová ztráta pochopitelně není v jeho zájmu. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho se otřepali z porážky na hřišti Alavésu a nebezpečný Athletic Club porazili 3:1. Tím zvýšili svůj náskok na pozicích zaručujících Ligu mistrů už na šest bodů a v posledních zápasech mají vše ve svých rukou. Řeč je tedy především o udržení stávající čtvrté příčky, i když ještě existuje matematická šance na konečné třetí místo.

Pro Atlético není letošní sezona zrovna dvakrát úspěšná. Rojiblancos vypadli ve čtvrtfinále Ligy mistrů a boj o titul se jich dávno netýká. V reakci na to se vedení nechalo slyšet, že v létě přivede čtyři nebo dokonce pět nových posil a popřelo sílící spekulace o prodeji brankáře Jana Oblaka. Už dříve s klubem prodloužil úspěšný trenér Diego Simeone.

"Na klubové úrovni to byla zvláštní sezona. Jediná věc, která jí ještě může zachránit je, že se kvalifikujeme do Ligy mistrů. Je to náš primární cíl, pak můžeme říci, že jsme sezonní cíle splnili," nechal se slyšet obránce José Giménez. Atléticu zbývá odehrát pět ligových zápasů, mezi nimi i těžké utkání na půdě Realu Sociedad v závěrečném kole soutěže.

Ať už kvalifikace do milionářské soutěže dopadne jakkoliv, má Atlético jistou účast na novém mistrovství světa klubů ve Spojených státech v roce 2025. Colchoneros toho dosáhli po dobrých výsledcích v pohárové Evropě za uplynulé čtyři roky.

Utkání na Estadio Iberostar má výkop od 21 hodin našeho času.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.98 - 3.06 - 2.22

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Getafe CF - Athletic Bilbao

pátek 21:00

Athletic se pořád snaží setrvat dostatečně blízko čtvrté příčce, která by mu pomohla ke kvalifikaci do Ligy mistrů. Potřebuje k tomu ale v pátek večer porazit Getafe, které se nachází až na desátém místě a jeho forma je dost proměnlivá.

Getafe skončilo v posledních třech ročnících španělské elitní soutěže vždycky až na patnáctém místě, takže je jasné, že současná desátá příčka je velkým zlepšením. A nemusela být konečnou stanicí, neboť ještě před pár týdny mělo Getafe docela slušně našlápnuto do první desítky, chvíli se dokonce zasnilo do představy o pohárech. Ani teď se nedá vyloučit, že se Getafe opět pokusí dostat se blíž, protože pořád platí, že od sedmého místa ho dělí jen hratelných šest bodů.

Tým trenéra Josého Bordaláse navíc chytil poměrně zajímavou formu, i když je fakt, že by měl zapracovat na ustálení svých výkonů. V minulých pěti ligových kláních ho porazil jen jeden soupeř, v minulém kole se mu navíc povedlo brát všechny tři body. Nestačila na něj Almería, která od mužstva z předměstí Madridu inkasovala tři branky. Příští kolo si pro Getafe navíc nachystalo velmi hratelného soupeře, kterým se stane Cádiz.

Getafe se opírá o skvělou domácí formu, neboť z šestnácti utkání utržilo na Estadio Coliseo del Golfo už 29 bodů. S Athleticem se mu navíc daří, protože mužstvo z Bilbaa vyhrálo jen jedno jediné utkání ze třinácti posledních!

Teď se tým trenéra Ernesta Valverdeho navíc moc chlubit formou nemůže. Od vítězného finále Copa del Rey totiž Baskové ve třech dalších zápasech nedokázali vyhrát, připsali si jen dva body. Naposledy navíc nezvládli ani přímý souboj s Atléticem, od čtvrtého celku soutěže je nyní dělí už šest bodů.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Carmona, Dakonam, Alderete, Rico - Moriba, Milla - Greenwood, Maksimović, Rodriguez - Mata

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Paredes, Lekue - Vesga, Beñat - I. Williams, Sancet, N. Williams - Guruzeta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.93 - 3.12 - 2.21

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
33
26
6
1
71 : 22
84
2
FC Barcelona
33
22
7
4
68 : 39
73
3
Girona FC
33
22
5
6
69 : 40
71
4
Atlético Madrid
33
20
4
9
62 : 39
64
5
Athletic Bilbao
33
16
10
7
53 : 33
58
6
Real Sociedad
33
13
12
8
46 : 35
51
7
Real Betis
33
12
13
8
41 : 39
49
8
Valencia CF
33
13
8
12
37 : 38
47
9
Villarreal CF
33
12
9
12
54 : 55
45
10
Getafe CF
33
10
13
10
41 : 45
43
11
CA Osasuna
33
11
6
16
37 : 49
39
12
Sevilla FC
33
9
11
13
42 : 46
38
13
Deportivo Alavés
33
10
8
15
31 : 38
38
14
UD Las Palmas
33
10
7
16
30 : 41
37
15
Rayo Vallecano
33
7
13
13
27 : 42
34
16
RCD Mallorca
33
6
14
13
27 : 39
32
17
Celta Vigo
33
7
10
16
37 : 50
31
18
Cádiz CF
33
4
14
15
23 : 46
26
19
Granada CF
33
4
9
20
36 : 61
21
20
UD Almería
33
1
11
21
32 : 67
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
Jordi Alba

Vamos Getafe dnes. Jinak jaký máte favority na postup ze Segundy ?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Leganes i Valladolid si to dle mého pohlídají a z PO to bude Espanyol. Co myslíš Ty?

Reagovat
Jordi Alba

Tip stejný týmy jako ty, přání cokoliv jinýho. Nic proti nim, ale chtěl bych nějakou změnu, cokoli kdo je od 6. do 11. místa by bylo fajn. Eibar cajk, Espanyol rád nemám, ale zápasy proti nim jsou jedny z mála, který prostě baví, takže vlastně proč ne. Pokud nepostoupí ty mrdky z Elche, budu spokojenej.

Reagovat
MarcoBanco

Ja by som bral aj navrat Santanderu

Reagovat
CHONG

Lega si to doufám pohlídá. Pak bych to přál Levante (snad ještě zaberou) a jako poslední do party ideálně Santander, ať je nějaká změna.

Reagovat
Dominator

mohlo by sa to podarit santanderu alebo oviedu

Reagovat
Mateo16
Reagovat
Raul=Real

Beloch? ten do čierneho baletu veľmi nebude pasovať

Reagovat
Mateo16

Arda zajtra hra to by bolo clekom ikonicke keby ešte predbehol v počete minut Roqueho

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Kluivert9

To je aspoň motivace

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
zasranej malíř

Courtois,Carvajal,Militao,Nacho,Garcia,Camavinga,Ceballos,Modrič,Guler,Brahim,Joselu

Reagovat
Ed_Hazard

Zostavicka ako vino Tesim sa ale.

Reagovat
Salfovic

Barcelona potvrzuje druhé místo v Gironě.

Nebyl by spíš lepší titulek: Souboj o druhé místo v Gironě ?

Reagovat
Mateo16

Cadiz slusny beton

Reagovat
Mateo16

Arda na neskutocny center , tie rohy skoda ze to Ceballos nedal. Odost lepši polčas ako proti Sociedadu hlavne vyhrava 1vs1

Brahim to dnes ale etremne prehana s kluckami , prvu co urobi ma tak cca 99 % uspesnost potom urobi 2 klučku tu ma tak cca 50 % ale prečo potom ešte robi aj 3 klučku ? kde ma mozno uspesnost 10 %

Ceballos , Camavinga a Modric to musia zrychlovat extrmne pomale tempo. Joselu pri tejto hre je zbytocny a ked dostane tutovku tak ju spali

Reagovat
Mateo16

Militao taky fail

Reagovat
Mateo16

Brahim ultra golaso

Reagovat
Mateo16

Nacho Joselu aj ked dal gol ( do prazdnej ) predtym nemal problem zrmrdat 4 golovky

Ani Morata nebol taky palic ako Joselu

Reagovat
Well

Reagovat
Jordi Alba

lol

Reagovat
Jordi Alba

Dobrej ping pong.

Reagovat
misinho7

Tak to bol gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele