LaLiga - preview 25. kola: Sníží Girona náskok Realu?

16.02., 08:43, aktualizováno 19.02., 08:41
Previews
Míchel Sánchez (© AFP)

Rayo v sobotu obralo o dva body první tým soutěže Real Madrid, Girona má tak v pondělní dohrávce 25. kola španělské ligy šanci snížit náskok Bílého baletu v čele tabulky na tři body. Do cesty se jí ovšem postaví Athletic Bilbao, jenž z páté pozice atakuje umístění zajišťující Ligu mistrů.

Rayo Vallecano - Real Madrid

neděle 14:00

Pouze v pěti případech Real Madrid v letošní sezoně LaLigy nevyhrál a jedním z týmů, kterému se podařilo slavný velkoklub obrat o body, bylo i Rayo Vallecano. Na Santiago Bernabéu remizovalo 0:0 a podobný výsledek by dozajista bralo i v domácí odvetě. Real Madrid má na čele už pětibodový náskok a o ten nehodlá přijít.

Favorit zápasu je jasný. Real Madrid vede ligu už s náskokem pěti bodů a na tom nechce nic měnit. Forma Ancelottiho svěřenců je obecně výborná a potvrdilo se to i v Lize mistrů při úterní výhře na půdě Lipska. Nejtěsnější náskok do odvety zařídil Brahim Díaz, ještě loni hrající na hostování v AC Milán.

Pro Bílý balet to nebylo jednoduché vítězství. Lipsko hrálo dobře, navíc Real postrádal klíčového záložníka Bellinghama. Ancelottiho tým však znovu podržela pevná defenzíva, která neinkasovala už druhý soutěžní zápas v řadě. S pouhými patnácti obdrženými brankami je mimochodem suverénně nejlepší v celé LaLize.

Zopakovat listopadovou remízu bude pro Rayo nesmírně obtížné. Domácí mají ještě pořád k dispozici sedmibodový náskok na sestupové pozice a mohou být relativně v klidu, jenomže forma není dobrá. Posledního vítězství dosáhlo Rayo zkraje ledna nad Getafe. Tlak na "Franjirrojos" roste a je třeba negativní trend co nejrychleji zastavit. K tomu má pomoci i nový trenér Íñigo Pérez, jenž nahradil odvolaného Francisca Rodrígueze. Šestatřicetiletý kouč si odbude ostrou premiéru proti Realu a cíl po zbytek sezony je jasný, tedy co nejrychlejší záchrana.

Real Madrid čeká nepříjemný soupeř, který ho dokázal už několikrát nemile zaskočit. O bezbrankové remíze 0:0 z listopadu loňského roku už byla řeč. Vallecano dokonce vyhrálo i poslední měření sil na vlastním stadionu. Od památného desetigólového vítězství Realu z prosince 2015 se nestalo, aby někdo z obou aktérů vyhrál vyšším než jednobrankovým rozdílem.

"Je to důležitý moment sezony a my musíme ukázat naši nejlepší úroveň. Vallecas jsou vždy složitým soupeřem, budeme hrát proti týmu, který potřebuje body a který má extra motivaci. Navíc tento týden změnil trenéra," nechal se slyšet Carlo Ancelotti.

Vallecanu budou s největší pravděpodobností chybět Pep Chavarria a Diego Mendez. Pokud jde o Real Madrid, tam se situace s marodkou nelepší. Zranění jsou Antonio Rüdiger, Jude Bellingham, David Alaba, Éder Militao, Ferland Mendy a Thibaut Coutois.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Mumin, Lejeune, Espino - Valentin, Ciss - Palazón, K Perez, A Garcia - Camello

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Carvajal, Tchouameni, Nacho, F. Garcia - Valverde, Kroos, Camavinga - Brahim - Rodrygo, Vinicius

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.85 - 4.22 - 1.60

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Granada CF - UD Almería

neděle 16:15

Souboj dvou jednoznačně nejhorších týmů španělské LaLigy nabídne nedělní odpoledne. Granada se na domácím hřišti utká s poslední Almerií a přestože je v tabulce jen o příčku výše, bude v utkání mírným favoritem. "Rojiblancos” naopak čekají na svou premiérovou výhru v rámci ligové sezony a tuto sérii potřebují v nedělním zápase nutně prolomit.

Nováček z Granady minule šokoval širokou fotbalovou veřejnost, když dokázal na Olympijském stadionu v Barceloně obrat o body úřadujícího mistra. V krásném zápase navíc Nazaríes ještě deset minut před koncem vedli 3:2 po trefách Sáncheze, Pellistriho a Miquela. V osmdesáté minutě ale vyrovnal šestnáctiletý Yamal a svým druhým přesným zásahem zařídil Blaugranas alespoň bod. I tak se ale pro andaluský celek jednalo o parádní výsledek.

Překvapit dokázali i svěřenci Gaizka Garitana. Na Power Horse Stadium přivítali pátý celek soutěže, baskické Bilbao. I přesto, že dokázali udržet na uzdě útočnou sílu favorita, který navíc po vyloučení Ramazaniho dohrával v deseti, gól se jim vstřelit nepodařilo, čímž vyrovnali nelichotivý rekord Levante v počtu nevyhraných utkání v lize v řadě. V současné době se jedná o dvacet sedm zápasů, zda bude rekord patřit výhradně Almeríi, to se dozvíme v neděli.

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Batalla - R Sánchez, Rubio, Piatkowski, Maouassa - Pellistri, Ruiz, Hongla, Villar, Melendo - Uzuni

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, E González, Radovanović, Centelles - Baba, Lopy - Arribas, Robertone, Baptistão - Lozano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.38 - 3.69

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Sociedad

neděle 18:30

Real Sociedad čeká na výhru v soutěžním utkání už dlouhých pět duelů a o protržení této nelichotvé série se bude snažit v nedělním utkání pětadvacátého kola na Mallorce. Zde jej ale nečeká nic jednoduchého. Na největším ostrově Baleárů zatím povětšinu sezóny platilo pořekadlo můj dům - můj hrad. Malločané zde v lize padli pouze dvakrát a nyní se budou snažit výrazným způsobem promluvit do boje o záchranu a případně získat až devítibodový náskok na v současnosti osmnáctý Cádiz.

Mallorca naposledy posílila své naděje na přežití vítězstvím 2:1 nad Rayem, když Vedat Muriqi v 91. minutě zajistil svěřencům Javiera Aguirreho tři body. "Los Piratas" skončili v minulé sezóně na devátém místě španělské nejvyšší soutěže, ale v tomto období se jim nedaří dosáhnout těchto výšin a v současné době se nacházejí na 16. místě tabulky.

Pro Mallorcu je San Sebastián velmi známým soupeřem. Kromě jednoho ligového střetnutí, které v Baskicku v říjnu opanoval Real nejtěsnějším rozdílem 1:0, se s ním utkává také v rámci semifinále Copa del Rey. První zápas se již odehrál před dvěma týdny na Visit Mallorca Estadi a gól v něm nepadl. Nyní se oba týmy představí v lize, aby se za devět dní střetli v rámci jedné sezóny počtvrté, tentokrát na hřišti Realu Sociedad v dueku, který určí finalistu Španělského poháru.

Svěřenci kouče Alguacila si tak na malé vytížení rozhodně stěžovat nemohou. Kromě zmiňované účasti v domácím poháru hrají také osmifinále Ligy mistrů, ve kterém se měří s věhlasným PSG. Pařížané si v úvodním klání pohlídali roli favorita a na domácím hřišti zvítězili 2:0 po trefách Mbappého a Barcoly. Zda budou mít Španělé sílu se vzepřít na domácím hřišti osudu, na to odpoví až odvetný mač.

Co je však jisté, to je fakt, že "Los - Txuri - Urdin” potřebují nutně zvítězit, protože to se jim naposledy povedlo skoro před měsícem na hřišti Celty. Od té doby posbírali z pěti zápasů pouhé tři remízy, přičemž nedokázali vstřelit ani jediný gól. Naposledy toho využila Osasuna, která na půdě Sociedadu zvítězila 1:0.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - González, Raillo, Nastasić, Costa - A Sánchez, Mascarell, Darder, D Rodríguez - Muriqi, Larín

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Traoré, Zubeldía, Le Normand, Galan - B Méndez, Zubimendi, Merino - Kubo, Sadiq, Barrenetxea

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.54 - 2.70 - 2.67

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Betis - Deportivo Alavés

neděle 21:00

O pohárové příčky se ve španělské LaLize povede tuhý boj a šesté místo má aktuálně v držení Real Betis. K dobru má ale jen jeden bod, a aby stávající pozice udržel, potřebuje porazit Deportivo Alavés.

A to nebude nic jednoduchého, protože Alavés má za sebou poměrně slušné výsledky. Jen v lednu zapsal do tabulky deset bodů, jenomže únor nezačal nejlépe a po porážce s Barcelonou získal bod za plichtu proti Villarrealu. Deportivo je v tabulce dvanácté s dostatečným odstupem na sestupové příčky, zároveň však hodně daleko od pohárů. To by mohla být pro hosty určitá výhoda, jelikož pod tlakem bude především Betis.

Svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho si zaváhání nesmějí dovolit, navíc je tu kaňka v podobě čtvrteční porážky od Dinama Záhřeb v Konferenční lize. Betis doma prohrál 0:1 a v odvetě bude mít co dělat, aby se s evropskými poháry pro letošek nerozloučil.

V LaLize to každopádně špatné není. Domácí před týdnem porazili Cádiz 2:0 a z pěti posledních kol třikrát vyhráli a jednou remizovali. S Alavésem se letos potkali už dvakrát a nebyli zrovna úspěšní. Po ligové plichtě vypadli ze třetího kola Coppa del Rey, když na Estadio Medizorrotza prohrál 0:1.

Verdiblancos budou určitě bez pětice hráčů - Abner Vinicius, Isco, Ayoze Perez, Guido Rodriguez a Marc Bartra zůstávají na marodce, zatímco start Youssoufa Sabalyho zůstává nejistý. Ani Deportivo se nepředstaví kompletní, kvůli zranění chybějí Nahuel Tenaglia, Aleksandar Sedlar a Javi Lopez.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Bellerin, Pezzella, Sokratis, Miranda - Cardoso, Roca - Fornals, Fékir, Ezzalzouli - Willian Jose

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Gorosabel, Abqar, Duarte, Vicente - Guevara, Blanco - Sola, Guridi, Rioja - Omorodion

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.13 - 3.65

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - UD Las Palmas

sobota 14:00

Las Palmas poměrně často schytává od Atlética Madrid dost branek a hráči to nepochybně budou mít v hlavách, až se znovu podívají na stadion Wanda Metropolitano. Domácí Colchoneros je na něm čekají už v sobotu krátce po poledni.

A nemají k tomu zrovna ideální podmínky, protože jejich forma poslední dobou značně kolísá. Aby toho nebylo málo, tak Atlético čeká už v úterý večer těžký zápas vyřazovací fáze Ligy mistrů, představí se na San Siru proti Interu. A milánský gigant je naopak ve skvělé formě, odklízí z cesty za titulem jednu překážku za druhou a pro Atlético je to možná nejhorší možný čas na měření se s ním. Především proto, že jeho samotná forma tak dobrá rozhodně není.

Už tři soutěžní zápasy čeká mužstvo trenéra Diega Simeoneho na to, až znovu zvítězí. Zatím se mu povedlo jen remizovat v derby s Realem Madrid, na což ale zareagovalo překvapivou domácí porážkou od Athleticu Bilbao v semifinále Copa del Rey. A minulé kolo LaLigy se mu taky nepovedlo - Colchoneros totiž nestačili na domácí Sevillu a odjížděli domů opět bez bodů, aniž by se jim povedlo vstřelit byť jen jedinou branku.

Asi není náhoda, že tým, který má na kontě už 45 vstřelených branek v lize (čtvrté nejvyšší číslo), najednou klopýtá. Zranil se mu totiž na delší dobu Álvaro Morata, hlavní tahoun ofenzivy madridského celku. A není to bohužel jediná absence, s níž se trenér Simeone musí vypořádat. Mimo hru jsou i Marcos Paulo, Thomas Lemar, César Azpilicueta nebo José María Giménez, což už je slušná řádka ztrát.

Ani Las Palmas ale v Madridu nebude v kompletním složení. Trenér Francisco Pimienta trénuje své mužstvo bez Lemose, Herzoga a Parka. Jinak ale může být naprosto spokojený, protože s týmem dlouhodobě hraje nad plán. Jeho Las Palmas obsadilo skvělou osmou pozici a ani to nemusí být konečná. Od pohárových příček totiž dělí jeho svěřence jen pouhé tři body! Nicméně s Atléticem jeho tým v nedávné době dostal pět branek za utkání dvakrát po sobě.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Witsel, Savić, Hermoso - Molina, Saúl, De Paul, Koke, Lino - Griezmann, Depay

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Suárez, Coco, Marmol, S. Cardona - Park, Muñoz, Perrone, K. Rodriguez, El Haddadi - S. Ramirez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.44 - 7.97

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Cádiz CF

sobota 16:15

Osasuně se povedlo ukončit sérii tří zápasů bez výhry a v minulém kole konečně zvítězila. Los jí nyní nadělil dalšího skvělého soupeře, s nímž by mohla pokračovat na vítězné vlně, neboť do Pamplony zavítá trápící se Cádiz.

V sobotu odpoledne se na stadionu El Sadar v Pamploně představí domácí Osasuna a Cádiz, které svedl dohromady program 25. kola LaLigy. Domácí se pokusí zopakovat svůj úspěch z minulého kola, v němž se jim konečně povedlo ukončit sérii tří zápasů bez výhry. Svěřenci trenéra Jagoby Arrasateho se postavili proti Realu Sociedad a dost překvapivě jeho stánek Anoeta vyloupili. Stačila jim k tomu jediná přesná trefa, o níž se ve druhé půli postaral Ante Budimir.

To je hlavní postava útoku Osasuny, protože dal už 11 branek, o osm víc než druhý nejlepší střelec týmu Raúl García. Především díky chorvatskému střelci se Osasuně daří pohybovat se kolem středu tabulky a současné 11. místo pro Arrasateho družinu nemusí být konečné.

S Cádizem by totiž podle očekávání neměla mít Osasuna žádné potíže. Cádiz sice stejně jako Osasuna posbíral 11 porážek, ale na rozdíl od ní vyhrál jen dvakrát. To mu stačí až na 18. místo se ztrátou tří bodů na 17. Celtu. Svěřenci trenéra Mauricia Pellegrina v minulém kole nezkompletovali remízový hattrick a po gólech Williana Josého s Pablem Fornalsem padli na domácí půdě s Realem Betis.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, U. García, D. García, Herrando, Mojica - Moncayola, Torro, Oroz - Peña, Budimir

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Fali, Chust, Pires - Juanmi, Escalante, Alcaraz, Navarro - Guardiola, Ramos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.29 - 5.61

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Celta Vigo - FC Barcelona

sobota 18:30

Sobotní podvečer je vyhrazen pro Celtu a její neuvěřitelně náročnou misi získat důležité tři body. Do Viga se totiž vypraví slovutná Barcelona, která sice v poslední době několikrát nepříjemně klopýtla, ale rozhodně se nehodlá vzdávat svého snu o mistrovském titulu.

Pro Celtu nadchází další velmi náročný víkend, během kterého se pokusí vybruslit ze své pozice. A to je pozice nezáviděníhodná, neboť galicijský klub se potácí na pokraji útesu. Momentálně mu patří až sedmnáctá příčka a na jeho kontě je 20 bodů, takže od osmnáctého mužstva ho dělí jen tři body. Celta za celou dosavadní sezonu nasbírala pouhá čtyři vítězství, dvě z nich ale v posledních šesti kolech.

Jenže pokaždé, když Celta vyhraje a nasází svému soupeři tři branky (což se jí povedlo jak proti Valencii, tak i v předminulém kole s Osasunou), následuje série několika porážek. Trenér Walter Benítez to sice ještě neodnesl, ale jeho odvolání je po každém delším neúspěšném tažení znovu na stole. Stejně jako po minulém kole, v němž Celta nestačila na Getafe. Tentokrát se sice držela statečně a vstřelila svému soupeři dvě branky, jenže druhý zásah Juana Maty minutu před koncem rozhodl o výhře domácího Getafe.

Přesto si je trenér Benítez jistý, že se jeho hráčům nakonec povede vystoupat tabulkou a zlepšit svoje postavení. "Máme před sebou ještě hodně těžký úkol, ale cesta je dlouhá a věřím, že si postupem času získáme dostatek bodů. Líbí se mi, jak se poslední dobou prezentujeme, protože hrajeme odvážně a vychází nám víc věcí v ofenzivě. Jen občas ke konci utkání děláme zbytečné chyby a přicházíme o body. Ale věřím, že se to otočí a my začneme stoupat tabulkou vzhůru."

Jednou z mála věcí, které mohou třiašedesátiletou trenérskou ikonu těšit, je marodka. Kromě obránce Josepha Aidoa na ní nenajdeme nikoho dalšího. Což je stav, který si v Barceloně hodně přejí, ale mají k němu daleko. Barcelona postrádá Gaviho, Baldého, Alonsa, Roberta, Félixe a Torrese.

To je jeden z důvodů, proč se Barceloně nedaří podle plánů. Blaugranas jsou v tuhle chvíli na třetím místě a na vedoucí Real Madrid ztrácí už citelných deset bodů. S tím, jak málo dvojice Real - Girona kolísá, je zisk titulu už hodně náročným cílem. O to víc zamrzí, že Barcelona klopýtá nečekaně často. Jako v minulém kole, když si po dvou výhrách v řadě neporadila s Granadou, od níž dostala dokonce tři branky.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - Tapia, U. Nuñéz, Dominguez - Manquillo, Jailson, Beltrán, Ristić - Allende, Larsen, De la Torre

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Koundé, Araújo, I. Martínez, Cancelo - F. de Jong, Gündoğan, Pedri - Yamal, Lewandowski, Raphinha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.88 - 3.80 - 1.97

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Valencia CF - Sevilla FC

sobota 21:00

Oživená Sevilla se bude snažit o tři výhry v řadě v LaLize, když v sobotu večer zamíří na Mestallu k zajímavému souboji s Valencií. Hosté nastoupí do zápasu po úspěchu 1:0 nad Atléticem Madrid, zatímco Valencia v posledním utkání v nejvyšší španělské soutěži utrpěla porážku 0:2 s Las Palmas.

Valencia skončila v minulé sezoně na 16. místě, což bylo její nejhorší konečné umístění v LaLize od sestupu do Segunda División v roce 1986. V tomto ročníku tak má rozhodně co zlepšovat a Los Che mají v sezóně 2023-24 z 24 ligových zápasů bilanci 10 výher, 5 remíz a 9 porážek, díky čemuž nasbírali 35 bodů a v tabulce jim patří devátá pozice.

Svěřenci Rubena Barajy jsou v poslední době doma výborní, z posledních sedmi ligových zápasů na Mestalle pětkrát vyhráli a dvakrát remizovali, přičemž v La Lize doma neprohráli od konce září.

Sevilla do zápasu vstoupí po několika ligových výhrách, 5. února zvítězila 2:1 na hřišti Rayo Vallecano a naposledy porazila 1:0 Atlético Madrid na domácím hřišti

Díky těmto dvěma skvělým výsledkům se svěřenci Quiqueho Sáncheze Florese posunuli na 15. místo, nyní mají 23 bodů, což jim zajistilo šestibodový náskok před třemi nejhoršími celky. Sestup do druhé ligy by byl pro Sevillu v této sezoně katastrofou, ale poslední dvě výhry jí umožnily pořádně se nadechnout a nyní ztrácí na dvanáctý Alavés pouhé čtyři body, takže by se vzhledem ke kvalitě svého týmu měla dívat spíše nahoru než dolů.

Los Nervionenses, kteří v minulém ročníku skončili v LaLize na 12. místě, se v této sezoně venku trápí a z 11 zápasů mimo své vlastní hřiště získali pouze devět bodů. Sevilla však v minulé sezóně dokázala nad Valencií na jejím hřišti zvítězit 2:0 a bude se snažit zaznamenat důležité šesté ligové vítězství v tomto ročníku ligy.

Poslední vzájemné utkání, které se uskutečnilo v srpnu loňského roku dokázali ale na svou stranu získat "Netopýři”. Ti v Seville vedli od šedesáté minuty po trefě Diakhabyho, a i když o deset minut později srovnal En-Nesyri, hosty to nepoložilo. Deset minut před koncem byl vyloučen Badé a přesilovku Valencia využila těsně před koncem, kdy vítězný gól vstřelil Guerra. Bude mít podobně dramatický průběh i sobotní střetnutí, nebo se dočkáme jednoznačného výsledku?

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Mosquera, Özkaçar, Gayá - Canós, Guillamón, Pepelu, Guerra - Amallah, Duro

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Navas, Badé, Ramos, Acuña - Sow, Soumaré, Torres, Ocampos - En-Nesyri, Romero

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.05 - 3.68

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Getafe CF

pátek 21:00

LaLiga má na programu 25. kolo a v něm se jako první představí týmy Villarrealu s Getafe. Páteční předehrávka na Estadio de la Cerámica bude pro domácí Villarreal šance, jak aspoň na pár hodin poskočit v tabulce o jedno místo.

Villarreal jen se steskem a možná nostalgií vzpomíná na minulou sezonu, v níž skončil na skvělé páté příčce. V tomto ročníku totiž zůstává daleko za očekáváním. Má za sebou už 24 utkání, ale získal v nich pouhých 25 bodů, což mu nyní stačí až na třinácté místo. Na poměry "Žluté ponorky" hodně podměrečný výkon. Od šestého místa, posledního vyhrazeného pro poháry, dělí Villarreal v tuhle chvíli už třináct bodů.

Tým vedený koučem Marcelinem sice už ve čtyřech po sobě jdoucích duelech neprohrál, ale na rovinu, úroveň soupeřů nebyla zrovna na výši. Villarreal se postupně utkal s Mallorcou, Barcelonou, Cádizem a Alavésem. Jedině Barcelona ční vysoko nad Villarrealem, jinak se jedná o týmy ze spodních pater tabulky. Paradoxně ale právě proti nim Villarreal bral jen bod, zatímco s Barcelonou si v ukázkově ofenzivním představení (padlo tehdy osm branek) poradil.

Jak už to v poslední době bývá zvykem, i tentokrát chybí Villarrealu několik hráčů. Mezi zraněnými najdeme jména jako Alfonso Pedraza, Ramon Terrats, Dani Parejo, Yeremi Pino a Denis Suárez. Hosté dorazí bez Maura Arambarriho, Alvárez s Angilerim jsou ale opět k dispozici.

Getafe v minulém kole na rozdíl od Villarrealu vyhrálo, když si těsně poradilo s Celtou Vigo. A tým trenéra Josého Bordaláse díky tomu zůstává na solidní desáté příčce, takže ani účast v pohárech není nereálná. A to je na mužstvo, které v uplynulých třech sezonách skončilo vždycky až na patnáctém místě, velmi dobrý výkon.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Femenía, Albiol, Mosquera, Cuenca - Akhomach, Comesaña, Coquelin, Baena - G. Moreno, Sørloth

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Dakonam, Alvárez, Alderete, Rico - Greenwood, Maksimovic, Milla, Martin - Mata, Mayoral

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.57 - 3.73

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
24
19
4
1
52 : 15
61
2
Girona FC
24
17
5
2
52 : 29
56
3
FC Barcelona
24
15
6
3
50 : 33
51
4
Atlético Madrid
24
15
3
6
45 : 26
48
5
Athletic Bilbao
24
13
7
4
42 : 21
46
6
Real Betis
24
9
11
4
28 : 25
38
7
Real Sociedad
24
9
10
5
32 : 22
37
8
UD Las Palmas
24
10
5
9
25 : 20
35
9
Valencia CF
24
10
5
9
29 : 29
35
10
Getafe CF
24
8
9
7
32 : 33
33
11
CA Osasuna
24
8
5
11
27 : 36
29
12
Deportivo Alavés
24
7
6
11
24 : 31
27
13
Villarreal CF
24
6
7
11
34 : 46
25
14
Rayo Vallecano
24
5
9
10
21 : 32
24
15
Sevilla FC
24
5
8
11
30 : 37
23
16
RCD Mallorca
24
4
11
9
21 : 31
23
17
Celta Vigo
24
4
8
12
26 : 35
20
18
Cádiz CF
24
2
11
11
15 : 33
17
19
Granada CF
24
2
7
15
26 : 48
13
20
UD Almería
24
0
7
17
22 : 51
7

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (48)

Přidat komentář
alcantara

Tak zacnem...Lewa Sice sa kritizuje casto, ale je to snad jedina ako-taka golova istota toho timu.

Reagovat
Well

Správně se opakovala, ale je tohle sračka, jak si ten útočník takhle poskakuje před samotným kopem. Btw. by se opakovala i ta druhá, protože to bylo jak přes kopírák. Takhle to ti brankáři mají strašně těžké. Plus ještě kdyby nahodou to chytl tak tam vběhl ještě hráč Barcy před kopem, takže by to zase takto taky neplatilo.

Reagovat
Xavi

Souhlas. Ale Lewy ty penalty kope strašně, i když má vysokou úspěšnost. Připravuje se o rozběh. A ti brankáři už musí vědět, že to tak udělá.

Reagovat
Well

Jo ono kolikrát i podle toho rozbehu můžeš čekat, jak to hráč kopne. Když máš pořádný, tak do toho dáš logicky větší ránu a hůř se to chytá, ale máš větší riziko, že to kopneš do řiti.

Osobně mi nevadí když pri rozběhu pracuješ s rychlostí a menis ji, ale tyhle skoky se mi nelíbí, protože gólman to má pak strašně těžké zůstat vůbec na té čáře. Ale vůbec samozřejmě nerozporuji, že by to bylo posouzené špatně, jen je vtipné kolik toho podle pravidel bylo špatně.

Reagovat
Jordi Alba

Taky tohle nemusím, gólman ať je na čáře a útočník ať má nějakej normální rozeběh, za chvilku si ty šašci vymyslí 20 sekundovej taneček, než vůbec kopnou do balónu.

Reagovat
Skalda29

Jak Pogba nebo Zaza

Reagovat
Kejza

Reagovat
Manik...

. Fraška.

Reagovat
Switchback

Co myslíš? Faul na penaltu jasný, golman při každé penaltě není na čáře. Nic méně se divím, že v dnešní době tohle "zastavování" při penaltě ještě není zabanovaný, když už penalta sama o sobě je velká šance + golmanům postupně upravujou pravidla způsobem, aby šanci na chycení penalty měli ještě menší

Reagovat
Manik...

Měla se opakovat i ta druhá. Stejné provinění. To už se ale nehodilo.

Souhlasím, je to celé nesmysl. Hlavně, že tam útočník skáče jako králík.

Reagovat
Switchback

Proč by se opakovala i druhá?

Reagovat
Well

Neměla, protože se opakuje jen když se nepromeni, je to výhoda kterou získal gólman ne útočník. Stejně jako kdyby to gólman chytl, tak se opakuje znova. Kdyby náhodou zůstal na čáře a chytl to, ten dobijaci hráč za Lewou to dorazil, tak se to neuznává.

Reagovat
Well

Dobihajici

Reagovat
Switchback

Napsal si to dřív. Celkem extrém, borec sem přijde brečet, že fraška a potom z toho celý plyne, že brečí na věc, kterou pochopí i člověk s 50 iq

Reagovat
Well

Jako mně se to nelíbí, stejne jako se mi nelíbilo to Lipsko vs Real, ale oboje bylo pravidlově správně.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Moshe Dajan

maník

Reagovat
Manik...

Jaj, pravda

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
misinho7

Reagovat
Mella28

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
drussbarb

Díky! Určitě jsou kočky, jde můžu zadat číslo karty, šuline?

Reagovat
zasranej malíř

Lunin,Lucas,Tchouameni,Nacho,Garcia,Camavinga,Valverde,Modrič,Brahim,Vini Jr,Joselu

Reagovat
JackDaniels.

Fabricio Romano:

"Real Madrid reached agreement with Alfonso Davies"

Reagovat
ciernyribiz

Reagovat
Mateo16

no nikde to nie je

Reagovat
Hachim Mastour

neni ofsajd

Reagovat
zasranej malíř

Joseluuuu

Reagovat
Kokesh

Kolikátý odchovanec už dal proti RM letos gól? To musí být nějaký rekord...Morata, Arribas, Mayoral, Llorente, RdT...

Vlastnák si dal ještě Alaba, Hugo Duro byl u nás taky chvíli...

Reagovat
Well

Je taková klasika i Parejo proti nám vždy hrál jak bůh.

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě Hermoso v Superpoháru a Javi Muňoz z Las Palmas.

Reagovat
Mateo16

Luka tie straty no hruza

Reagovat
Hachim Mastour

finished

Reagovat
misinho7

Dnes je to slabe. Také profesorske a nepresné.

Luka dnes veľa strat a celkovo mi príde ze nestiha.

Reagovat
smazaný uživatel

Už na to bohužel pohybově nemá.

Reagovat
misinho7

vek bohužiaľ človek nezastavi, ja verim ze v sezóne este od neho nejaky magic c playoff LM príde, ale hrat od začiatku uz proste neni prenho.

Reagovat
zasranej malíř

Do 25. minuty nic neměli (Real sice taky nic moc ale vedli 1:0), pak zbytečná penalta a hra se vyrovnala, bude to ještě boj, ale věřím že to bude za 3 body

Reagovat
Hachim Mastour

to jak pískol ten rozhodca

Reagovat
Well

Ať jde ten Vini s tím hádáním a simulovaním do řiti.

Reagovat
Mateo16

On tam proste toho Gulera neda

Reagovat
Moshe Dajan

Carvajal nervičky

Reagovat
zasranej malíř

Dani ty vole

Reagovat
Hachim Mastour

Dani skúsene

Reagovat
Jordi Alba

Koukkat nebudu, tyhle zápasy ve 3 ráno rovnou přeskakuju, ale poprosím uhaluzit aspoň remízu v Bilbau a pustit znělku Champions League.

Reagovat
Phillipinho

Dneska na San Mames mozna klicovej duel o Ligu mistru. Girona se vitezstvim muze vratit do boje o titul, Athletic zase udrzet krok s Barcou a Atleticem a poradne ten souboj o top ctyrku zamotat.

Reagovat
Mateo16

Girona je hotova za posledné 3 zapasy 1 bod. Ani LM nedaju

Reagovat
Raul=Real

mali Socky,Real,Bilbao...los maju do konca pomerne priaznivy v porovnani s Bilbaom...LM mozu dat v pohode

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele