LaLiga - preview 16. kola: Athletic Club vyzve Osasunu

06.01.2023, 08:56, aktualizováno 09.01.2023, 08:51
Previews
Radost hráčů Bilbaa (© AFP)

První šestka v pořadí je tou, která aktuálně zajišťuje klubům ve Španělsku účast v evropských pohárech pro příští sezónu, a do ní může vklouznout aktuálně sedmý Athletic Club. Do Bilbaa zavítá Osasuna, nacházející se jen o dvě patra níže. Domácí potřebují bezpodmínečně vyhrát, aby se bodově dotáhli na čtvrtý Betis...

Athletic Bilbao - CA Osasuna

pondělí 21:00

V dohrávce šestnáctého kola španělské LaLigy zavítá do Bilbaa na San Mamés tým Osasuny. Domácí se budou rozhodně chtít vrátit do nejlepší čtyřky, zaručující účast v Lize mistrů pro příští sezonu, celek z Pamplony se naopak potřebuje oklepat z porážky ze San Sebastiánu z minulého týdne.

Mírným favoritem pondělního utkání bude bezesporu Athletic Club. Tým, který je v současnosti v tabulce na šesté příčce, prožívá poměrně slušnou sezonu. Prozatím jediný zápas po skončení Světového šampionátu odehrál v lize na půdě velmi ambiciózního Realu Betis. Pro nestranného fanouška to však nebylo právě záživné střetnutí. Los Leones si, stejně jako jejich soupeř, vytvořili minimum šancí, z čehož rezultoval i konečný výsledek, tedy remíza 0:0.

Naopak v domácím poháru si Baskičané zastříleli proti třetiligovému Eldense. Dvakrát se trefil Berenguer, po jednom zásahu přidali Nico Williams, Zarraga a Muniain a debakl 1:6 dovršil pro domácí vlastním gólem Machado.

To Arrasateho svěřenci v lize naposledy odešli jako poražení. Proti Realu Sociedad si mnoho šancí nevytvořili, naopak dvakrát inkasovali vinou Sørlotha a Méndeze a v těžkém utkání s třetím týmem tabulky vyšli bodově naprázdno.

Už o něco příjemnějším se ukázal být pohárový zápas proti týmu Gimnástica, působícím ve třetí lize. Družina z Navarry šla do vedení po střele Kikeho, za domácí ale kontroval čtvrt hodiny před koncem hlavou Fernández. O přesný centr se mimochodem postaral Maurizio Pochettino mladší, tedy syn slavného argentinského hráče a trenéra, který vedl například Tottenham či Paris Saint Germain. V následném prodloužení si pak nešťastný vlastní gól vstřelil Montés a bylo vymalováno. Favorit tak nakonec postoupil, a v osmifinále se tak utká s Betisem Sevilla.

Trenér domácích Ernesto Valverde dost možná nebude moci počítat s dvojicí Martínez - Capa, naopak na straně Osasuny se vlivem karetního trestu nepředstaví Unai García a hrát nebude ani zraněný Vidal.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón; de Marcos, Vivian, Berchiche, Álvarez; D Garcia, Vesga; I Williams, Sancet, N Williams; Guruzeta

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández; Peña, Hernández, D García, Cruz, Sánchez; Moncayola, Torró, Gómez; Ávila, Oroz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.67 - 5.86

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

UD Almería - Real Sociedad

neděle 14:00

Od dvou hodin se na stadionu Meditteráneos utkají UD Almería a Real Sociedad, přičemž oba celky zaujímají v tabulce rozdílná postavení. Výrazně lépe jsou na tom Baskové, kteří budou hájit třetí příčku. Oproti tomu je Almería třináctá, což není na nováčka soutěže špatným počinem.

Favorit zápasu je na první pohled jasný. Real Sociedad prožívá povedenou sezonu, byť na konci října utrpěl dvojitou porážku s Valladolidem respektive Betisem. V Seville se však dokázal vrátit na vítěznou vlnu a po přestávce na to navázal výhrou nad Osasunou. Vypadá to, že Baskové jsou v dobré formě.

Svěřence Imanola Alguacila čeká důležitá fáze sezony, protože vedle bojů o nejvyšší příčky v LaLize má před sebou i vyřazovací část v Evropské lize. La Real svojí skupinu, kde hrál i slavný Manchester United, ovládl a ukázal, že se může měřit s těmi nejlepšími, což platí i na domácí scéně.

S Almeríou ale nemá úplně dobrou bilanci. Dokonce jí má zápornou, ale je pravdou, že oba celky se potkaly naposledy v roce 2015. Real Sociedad na stadionu Meditteráneos nikdy nezvítězil a je to pro něj jistě lákavá výzva.

UD Almería začala po přestávce remízou 1:1 s Cádizem a potvrdila aktuální trend v pravidelném sbírání bodů. Obzvláště na domácí půdě jsou Rojiblancos těžkým soupeřem - v tabulce domácích zápasů je Almería pátá!

Domácím se vrací Rodrigo Ely a to znamená, že by měl být kádr kompletní. Totéž se v žádném případě nedá říci o Realu Sociedad. Alex Sola, Carlos Fernández, Martin Merquelanz, Ander Barrenetxea, Umar Sadiq a Brais Méndez, to je výčet hráčů, kteří do utkání nenastoupí.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martinez - Pozo, Ely, Babić, Akieme - Baptistao, Robertone, De la Hoz, Melero, Ramazani - Touré

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Elustondo, Zubeldia, Le Normand, Rico - Kubo, Zubimendi, Merino, David Silva - Sorloth, Cho

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.35 - 3.46 - 1.96

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Rayo Vallecano - Real Betis

neděle 16:15

Ani jeden tým v prvním zápase po reprezentační přestávce nezvítězil a ve vzájemném souboji by to rád napravil. Přímý souboj o evropské poháry jasného favorita nemá, byť papírové předpoklady spíše hovoří pro hostující Real Betis. Rayo ho v lize neporazilo od roku 2014.

Už sedm kol v řadě nepoznalo Raya hořkost porážky. Madridský celek pod trenérem Iraolou ustálil výsledky a po patnácti kolech se drží v těsném kontaktu s evropskými poháry. Nyní má šanci prodloužit úspěšnou sérii a navíc se posunout na pohárové pozice, protože na jeho stadion zavítá přímý konkurent Real Betis.

Rayo s ním má nevyřízené účty, protože už je tomu osm let, co ho dokázal v lize naposledy porazit. V loňské sezoně na sebe narazily dokonce čtyřikrát a i když šlo o vyrovnané zápasy, vždycky měl nakonec výsledkově navrch Betis.

Hostující Betis zažil výborný začátek, ale postupně se mu výsledky rozkolísaly a výsledkem byl pád na šestou pozici. Od poloviny září pak v lize nedokázal slepit dvě výhry, na druhou stranu více než slušně válel ve skupině Evropské ligy, kde nezaznamenal porážku a to hrál například dvakrát s italským AS Řím.

Betis se samozřejmě netají vysokými ambicemi, ale k tomu, aby pronásledoval nejlepší týmy, mu pořád něco schází. Trenér Manuel Pellegrini aktuálně řeší špatnou produktivitu. V posledním zápase před mistrovstvím světa jeho tým prohrál 0:3 ve Valencii a gólově se neprosadil ani po přestávce, když remizoval 0:0 s Athletic Clubem.

Absence Rubéna de Tomáse je pro Rayo velmi citelná a k tomu navíc nemohou hrát Salvi a Randy Nteka. Na druhou stranu se vrací Oscara Valentino a Catena, kteří do minulého zápasu nezasáhli. Betis zase nemůže počítat s potrestaným Luizem Felipem, přičemž scházejí i Youssouf Sabaly a Paul Akouokou.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Catena, Lejeune, F. Garcia - Comesana, Valentin - Palazón, Trejo, A. Garcia - Camello

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Ruibal, Ruiz, Gonzalez, Moreno - Rodriguez, Carvalho - Henrique, Fékir, Canales - Iglesias

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.23 - 3.16

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Sevilla FC - Getafe CF

neděle 18:30

Ještě než se v neděli večer stočí pohledy všech sportovních nadšenců na šlágr šestnáctého kola LaLigy mezi Barcelonou a Atléticem Madrid, představí se na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán tým Getafe. Zatímco domácí chtějí opustit sestupové pásmo, hosté z hlavního města by rádi navázali na výhru z minulého kola nad Mallorcou.

Sampaoliho svěřenci získali v této sezóně z 15 ligových zápasů pouze 12 bodů za dvě výhry, šest remíz a sedm porážek, takže okupují až 18. místo v tabulce. V posledních šesti ligových zápasech Sevilla nevyhrála, přičemž naposledy uspěla v polovině října na hřišti Mallorcy; od té doby tým v nejvyšší španělské soutěži třikrát remizoval a třikrát prohrál.

V prozatím posledním ligovém zápase zažila další zklamání. Na hřišti Celty Vigo, která je rovněž ohrožena sestupem, vyválčili "Los Nervionenses” alespoň bod za remízu 1:1, když na úvodní trefu Veigy odpověděl Salas. Nutno však podotknout, že Andalusané přijeli do Vigy velmi oslabení a s okleštěnou sestavou budou muset pracovat i v neděli. Chuť si Sevillští spravili alespoň v domácím poháru, třetiligový Linares vyprovodili v poměru 5:0.

To hostům z Getafe se pohárové utkání nevydařilo. Narazili na poměrně náročného soupeře, a to tým Levante, který vede v druhé lize v současnosti lítý boj o první místo s Las Palmas. Na góly El Haddadiho dokázal tým z Valencie pokaždé odpovědět trefami Postiga a Muñoze a v první minutě nastavení se pak prosadil po rohovém kopu Wesley a ukončil tak účinkování madridského celku v letošních pohárových bojích.

To v lize si Floresova družina nevede nijak zle, po patnácti zápasech se drží na poměrně slušném čtrnáctém místě, přestože od sestupového pásma ji dělí pouze čtyři body. Právě boj se Sevillou je pro ni proto extrémně důležitý. Ráda by totiž navázala na domácí vítězství z minulého kola proti Mallorce, o něž se dvěma přesnými zásahy postaral Borja Mayoral.

Kdo jí v tom však určitě nepomůže, to je Uruguayec Arambarri, naopak na straně domácích je marodka o poznání větší. V zápase se nepředstaví Carmona a Montiel kvůli karetnímu trestu a zranění Corona, Delaney, Marcão či Telles.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou; Montiel, Nianzou, Gudelj, Acuña; Jordán, Fernando, Rakitić; Mir, En-Nesyri, Lamela

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria; Suárez, Djené, Duarte, Alderete, Portu; Aleñá, Algobia, Milla; Ünal, Mayoral

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.27 - 5.44

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Atlético Madrid - FC Barcelona

neděle 21:00

Na Wanda Metropolitano zavítá v neděli večer ve šlágru šestnáctého kola španělské nejvyšší soutěže Barcelona. Zatímco domácí v minulém týdnu dokázali porazit poslední Elche, Katalánci si chtějí spravit chuť po remíze v derby s Espanyolem. Motivovat je pak může mimo jiné také zaváhání jejich největšího rivala, tedy Realu Madrid. Ten v sobotu překvapivě podlehl ve skvělé formě hrajícímu Villarrealu a na čelo tabulky se tak ani dočasně neposunul.

Madridští zažívají poměrně vydařené období. Od konce dlouhé reprezentační přestávky si připsali tři výhry, z toho zatím poslední v poháru proti Realu Oviedo, hrající druhou nejvyšší soutěž. Favorit zápas po celou dobu kontroloval, na gól Llorenteho z první půle navázal pár minut před koncem Barrios a posunul tak svůj tým do osmifinále, kde narazí na přemožitele Getafe, Levante.

Atlético dokázalo uzmout vítězství i před týdnem v lize. Přestože se v zápase s Elche, které je beznadějně na samém chvostu tabulky, očekával poměrně jasný průběh, vítězství se nerodilo snadno. Rozhodl o něm až Félix s Moratou ve druhém poločase, přestože se o pár minut dříve nechal za nešikovný zákrok vyloučit Hermoso.

Dlouholetý lodivod "Colchoneros” Simeone před důležitým utkáním uvedl: "Ke všem zápasům se stavíme čelem a chceme k nim přistupovat, jako by to už bylo samotné vyvrcholení celé soutěže. I ten následující bude stejný. Neexistuje žádný větší zápas, než ten, který vás bezprostředně čeká. Barceloně se v lize daří, má trenéra s jasnými myšlenkami a hraje velmi dobře."

V tom měl dvaapadesátiletý Argentinec rozhodně pravdu. Vždyť Barcelonští v letošním ročníku LaLigy pouze jedenkrát kousali porážku, byť se největším rivalem, Realem Madrid. Další porážku s týmem z hlavního města tak již rozhodně nechtějí připustit.

Xaviho svěřenci se v lize naposledy představili na Silvestra proti svému městskému rivalovi Espanyolu. A zápas to byl opravdu hodný přízvisku "derby”. Vždyť kromě dvou červených karet udělil sudí Lahoz, který mimochodem v týdnu oznámil, že po sezoně odejde do důchodu, čtrnáct žlutých. Nevídaný mariáš byl navíc okořeněn velmi zajímavým výsledkem, na gól Alonsa ze sedmé minuty totiž zvládl zareagovat z penalty Joselu a remíza byla na světě.

Chuť si chtěli "Blaugranas” spravit ve středečním pohárovém střetnutí s CF Intercity, týmem, působícím ve třetí španělské lize, to se ale příliš nepovedlo. Jednadvacetiletý Oriol Soldevila se totiž prezentoval hattrickem, to když dokázal odpovědět na každý ze tří gólů favorita. Nejprve na Araújovu hlavičku, poté na krásný lob Dembélého a nakonec na dorážku Raphinhy. Rozhodnout tak musel až ve sto třetí minutě Fati.

Trenér katalánského velkoklubu posléze na adresu utkání uvedl: "V zápase, který jsme měli plně pod kontrolou, jsme jim dali příliš mnoho šancí. Příliš mnoho šancí. Hráli jsme dobře, ale ne v obou pokutových územích. Nezastavili jsme centry, nebránili jsme dobře v naší šestnáctce. Nemůžeme odejít spokojeni. Naše celková hra byla celkem dobrá, ale musíme být přesvědčivější."

Barcelona se vlivem karetního trestu nebude moci opřít o Jordiho Albu a počítat nemůže ani s Robertem Lewandowskim. Na straně domácích se, rovněž vlivem karetního trestu, nepředstaví Mario Hermoso.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak; Reinildo, Giménez, Savić; Carrasco, Barrios, Witsel, Griezmann, Llorente; Félix, Morata

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen; Baldé, Christensen, Koundé, Roberto; Gavi, Busquets, Pedri; Raphinha, Torres, Dembélé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.28 - 3.18 - 2.46

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Villarreal CF - Real Madrid

sobota 16:15

Villarreal po restartu LaLigy našel ztracenou formu a zdá se, že volba trenéra Quiqueho Sétiena získává opodstatnění. Jenže v sobotu odpoledne čeká "Žlutou ponorku" enormně náročná mise. S cílem obrat ji o všechny body totiž do Villarrealu přijede slovutný Real Madrid i se všemi svými hvězdami.

Když trenér Sétien střídal koncem října Unaie Emeryho, mezi fanoušky široce oblíbeného kouče, který s ním dosáhl několika skvělých výsledků, nesetkal se s tak vřelým přijetím, v jaké asi doufal. A chvíli opravdu trvalo, než dokázal umlčet své kritiky posílající ho do trenérského důchodu. Delší čas vyhrazený na práci kvůli pauze pro mistrovství světa se ale Villarrealu hodil a postupně si jeho hráči začali víc věřit.

Po prvních neúspěších nastartovali své motory v duelu s Espanyolem a od té doby neprohráli ani jedno utkání. Momentálně se Villarrealu povedlo vyhrát pět soutěžních duelů v řadě, byť tři z nich patřily do Copa del Rey. V něm si ale ještě víc secvičili své ofenzivní manévry, jak vyplývá z výsledků 9:0 nebo naposledy 5:1. Villarreal postoupil mezi nejlepších šestnáct týmů a trenér Sétien byl po právu spokojený.

V rozhovoru po utkání zmínil: "Je pravda, že úvod jsme trochu zaspali a první poločas se mi rozhodně nelíbil, ale hned po pauze jsme dokázali rychle srovnat a pak už jsme soupeře k ničemu nepustili. Povedla se nám řada věcí, na které musíme navázat. Teď je před námi Real a to bude velké sousto, ale my se na tento duel nesmírně těšíme. Je pravda, že nejsme favoritem, ale to znamená jediné - dáme do utkání všechno a třeba překvapíme."

Faktem je, že s Realem se "Žlutá ponorka" obecně spíš trápí. Na domácí půdě nedokázala návštěvu z hlavního města porazit už víc než 7 let. Na druhou stranu, Real Madrid na Estadio de la Cerámica zvítězil naposledy před pěti lety a v posledních dvou duelech obrana domácích pokaždé vydržela. Remíza se ostatně urodila už v posledních pěti duelech Realu Madrid na půdě Villarrealu.

Trenér Sétien nebude schopen nasadit Giovaniho Lo Celsa a zřejmě ani Francise Coquelina. A v bráně Villarrealu neuvidíme ani Rulliho, který je na odchodu z klubu. Real Madrid zase bude zřejmě postrádat dvojici Mariano Díaz - Dani Carvajal. Jinak má ale trenér Carlo Ancelotti prakticky kompletní kádr.

"Bílý balet" navázal přesně tam, kde skončil, a při prvním utkání šampionátu vyhrál nad Realem Valladolid. Dlouhou dobu mu sice trvalo, než dokázal prolomit jeho obranu, ale v závěru Karim Benzema dvěma góly rozhodl o výhře. A úspěšný byl královský celek i v poháru, kdy pro změnu stačila jediná trefa Rodryga na skolení Cacereña. V lize se proto Real dál přetahuje s Barcelonou o první místo a chybí mu jen lepší skóre.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Femenia, Foyth, P. Torres, Moreno - Capoué, Parejo - Chukwueze, Baena, Pino - Danjuma

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vázquez, Militão, Alaba, Mendy - Modrić, Tchouameni, Kroos - Valverde, Benzema, Vinícius

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.52 - 3.79 - 2.09

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

RCD Mallorca - Real Valladolid

sobota 18:30

Sobotní podvečer zavede fanoušky LaLigy na stadion Iberostar, kde se domácí Mallorca pokusí vrátit se na vítěznou vlnu. Se stejným plánem ale dorazí i Real Valladolid, kterému se poslední týdny rovněž moc nepovedly.

Dalo by se říct, že pauza způsobená nedávným mistrovstvím světa přišla z pohledu Mallorky v tu nejhorší možnou chvíli. Tou dobou totiž našla svůj rytmus a překvapivě vyhrávala jedno utkání za druhým. Hned po návratu k normálu se jí ještě povedlo vyhrát v Copa del Rey, když si poradila s Realem Unión, ale první ligové kolo po restartu už jí nevyšlo.

Mallorca cestovala do Madridu, ale obranu domácího Getafe pořádně otestovat nedokázala. Naopak se do její sítě dvakrát prosadil útočník Borja Mayoral, takže Mallorce nezbylo nic, než se vrátit domů bez bodů. Tahle porážka ji umístila na jedenáctou příčku, zatímco hostující Valladolid na ni ztrácí dva body. Hosté jsou až na patnáctém místě a nastříleli sice stejný počet branek jako Mallorca (pouhých 13!), ale dostali jich o osm víc.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Valjent, Raillo, Copete, Costa - D. Rodriguez, Battaglia, Ruiz de Galarreta, Kang-in - Muriqi

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Fresneda, Fernandez, Pérez, Escudero - Mesa, Monchu, Aguado - Plata, Weissman, Plano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.17 - 4.48

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Espanyol Barcelona - Girona FC

sobota 21:00

Pouhý bod dělí Espanyol Barcelona od pásma sestupu a proto bude chtít katalánský celek z domácího duelu v sobotu navečer získat maximum bodů. Bude to mít ale hodně těžké, protože Gironě se povedl nástup do nové sezony a o body už obrala mnohem lepší týmy.

Přelom roku se Espanyolu povedl jako málokteré období. Tým, který se většinu dosavadní sezony topil u dna LaLigy, našel formu v poháru, kde se mu povedlo vyhrát už tři zápasy v řadě. Po soupeřích z nižších lig Espanyol naposledy zvítězil nad Celtou Vigo, které dal tři branky a opět ukázal, že má co nabídnout i v ofenzivě. Především se mu ale povedlo obrat o body Barcelonu.

Katalánské derby, které bylo na programu po restartu ligových soutěží, skončilo remízou 1:1, ze které má pochopitelně mnohem větší radost právě Espanyol. Mrzet ho musí snad jen ztráta Viniciuse Souzy, který v tom duelu viděl červenou kartu. Kromě něj bude ze stejného důvodu chybět i Dani Gómez a zranění zase nepustí do hry Barého s Pedrosou.

Absence sčítá i Girona, která kvůli kartám postrádá Romeua a z důvodů zranění nemůžou nastoupit ani Juanpe, Reinier, Javi Hernández, Espinosa nebo Kebe. Girona sice už v Copa del Rey nefiguruje, ale na rozdíl od Espanyolu se týmu trenéra Míchela daří v lize. Girona totiž neprohrála už v pěti posledních duelech. V nedávné době navíc dokázala porazit Athletic nebo remizovat s Realem Madrid.

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Fernández - Gil, Gomez, Cabrera, Olivan - Exposito, Calero - Melamed, Darder, Braithwaite - Joselu

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Martinez, Bueno, D. López, Gutiérrez - Couto, Martin, Herrera, A. García, Riquelme - Castellanos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.17 - 2.94

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Elche CF - Celta Vigo

pátek 18:30

Elche vyráží do boje za záchranou, která se už v těchto fázích zdá jako nepravděpodobná. Ale času má poslední tým ještě dost. Musí však začít vyhrávat, k čemuž by rád využil už páteční duel s Celtou Vigo.

Páteční program LaLigy obstarají dva duely a jako první se do sebe pustí Elche s Celtou. Elche je v něčem unikátní oproti všem ostatním týmům v lize, i když hrdé na to rozhodně není. Ještě si totiž nepřipsalo ani jednu výhru! Posbíralo dosud jen čtyři body a dostalo dokonce už 33 branek, suverénně nejvíc v lize. A s touhle bilancí se není čemu divit, že se usadilo až na posledním místě.

Vedení muselo opět reagovat a po pouhém měsíci vyhodilo dalšího kouče. Místo Almiróna se těžkého úkolu vylepšit postavení Elche chopil zkušenější trenér Pablo Machín, jenž podepsal smlouvu do konce sezony. A je rozhodně vděčný ta světový šampionát, který mu dal dostatek prostoru a času na práci s novým týmem.

Zatím se ale ani jeho angažmá nedá označit jako úspěšné, protože po restartu ligy prohrálo Elche s Atléticem a následně dokonce vypadlo z Copa del Rey s třetiligovou Ceutou! V pátek večer se na Estadio Manuel Martínez Valero dostaví klub z Viga, který také nemá na růžích ustláno. Ambiciózní celek totiž dlí až na sedmnáctém místě a od posledních tří míst ho dělí jen jeden bod.

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Gonzalez, Roco, Bigas - Palacios, Guti, Mascarell, Clerc - Milla, Boyé, Roger

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Marchesin - Mallo, Mingueza, Aidoo, Nuñéz, Galán - Veiga, Beltrán, Cervi - Aspas, Larsen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.06 - 3.18 - 2.14

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Valencia CF - Cádiz CF

pátek 21:00

Valencii se restart LaLigy moc nepovedl a opět selhala, takže v páteční předehrávce 16. kola bude mít co napravovat. Naštěstí pro "Netopýry" jim los určil více než hratelného soupeře, protože na Mestallu se podívá předposlední Cádiz.

A s ním má Valencia velmi dobré zkušenosti, zvlášť hraje-li doma. Když se naposledy stalo, že se Cádiz vracel z Mestally coby vítěz ligového klání, panovala v Čechách ještě totalita - psal se listopad 1988. Od té doby většinou tři body získali "Netopýři" a ti mají v úmyslu tuto tradici neporušovat. I proto, že jejich umístění v tabulce rozhodně není optimální. Los Che patří až desátá příčka a jsou tedy dost vzdáleni od pohárových míst.

Italský trenér Gennaro Gattuso pořád nedokázal vymáčknout ze svých hráčů maximum a jeho kádr až příliš často doplácí na nevyrovnané výkony. V této sezoně se Valencii ještě ani jednou nestalo, že by vyhrála dva ligové duely za sebou! Restart LaLigy se jí taky moc nepovedl, protože nakonec těsně nestačila na domácí Villarreal. Trochu jí ale mohlo potěšit pohárové utkání s La Nucíou, které "Netopýři" dali bez váhání a větší námahy tři branky.

Trochu vylepšit by Valencia rozhodně chtěla právě domácí formu, protože na Mestalle dokázala uhrát za osm duelů jen pouhých 13 bodů. Naopak ji ale může těšit venkovní forma Cádizu, který se za sedm pokusů vracel domů jako vítěz jen jednou.

Celkově se Cádizu nedaří a trenér Sergio musí rychle vymyslet, co s tím udělá. Jeho svěřenci momentálně okupují až předposlední místo a na kontě mají jen dvanáct bodů. Největší potíže mají zejména v útoku, který se zmohl zatím jen na deset branek, což je nejhorší výkon v lize.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Correia, Comert, Diakhaby, Gayá - Musah, Moriba, Almeida - Castillejo, Cavani, Lino

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Hernandez, Fali, Espino - Alejo, Alcaraz, Alex, Ocampo - Lozano, Negredo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.05 - 6.32

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
15
12
2
1
34 : 6
38
2
Real Madrid
15
12
2
1
35 : 14
38
3
Real Sociedad
15
9
2
4
21 : 17
29
4
Atlético Madrid
15
8
3
4
23 : 14
27
5
Athletic Bilbao
15
7
4
4
24 : 14
25
6
Real Betis
15
7
4
4
17 : 12
25
7
Villarreal CF
15
7
3
5
17 : 11
24
8
Rayo Vallecano
15
6
5
4
22 : 18
23
9
CA Osasuna
15
7
2
6
16 : 16
23
10
Valencia CF
15
5
4
6
23 : 17
19
11
RCD Mallorca
15
5
4
6
13 : 15
19
12
Girona FC
15
4
5
6
22 : 24
17
13
UD Almería
15
5
2
8
17 : 23
17
14
Getafe CF
15
4
5
6
14 : 20
17
15
Real Valladolid
15
5
2
8
13 : 23
17
16
Espanyol Barcelona
15
2
7
6
17 : 23
13
17
Celta Vigo
15
3
4
8
15 : 27
13
18
Sevilla FC
15
2
6
7
14 : 23
12
19
Cádiz CF
15
2
6
7
10 : 27
12
20
Elche CF
15
0
4
11
10 : 33
4

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (190)

Přidat komentář
madridcan

https://youtu.be/pFhtLdIQif4

Nejak mimovoľne som si spomenul na tento zápas, ktorý je premňa najoblubenejší. Viac ako otočka z 2:0 na 2:3. Tie zostavy oboch tímov, na začiatku spomienka na ďalšieho veľkého hráča(to už je tak dlho?)...no a tie brejky. Vtedy nechápem ako sme zase narazili v osemfinále LM, ale bola to super sezóna aj tak navyše so skvelým futbalom.

Reagovat
madridcan

*najoblubenejší Villareal-Real Madrid

Reagovat
Xavi

Cygan byl strasnej.

Reagovat
Neutron

Reagovat
misinho7

krasne spomienky, pride mi to ako vcera mladucky Ramos na RB, oblubenec a kuzelnik Robinho, vpredu legenda Raul...skoda Sneijdera ze u nas nenaplnil potencial..ale az v Interi..

Reagovat
madridcan

https://www.eurofotbal.cz/kluby/spanelsko/villarreal-cf/soupiska/2007-2008/

Godin, Senna, Nihat, Tomasson, Rossi, Capdevilla, Lopez v bráne a pri nich na Spartu ani nemysliaci Mavuba

Reagovat
misinho7

ze tam hral Godin som ani nevedel Rossi velky talent co bol stale zraneny....masaker ze to je uz tolko rokov

Reagovat
madridcan

Tak pre Holanďanov sme boli vtedy štartér za lepšou budúcnosťou...Sneijder Inter, Robben Bayern, Drenthe Wu Tang Clan

Reagovat
misinho7

no oni tu lepsiu buducnost mali mat u nas ale nejako nenaplnil ten potencial a hrali pod svoje moznosti..a jak od nas odisli tak zacali hviezdit no hlavne Robben a Sneijder...Drenthe ten peak zazil u nas no

Reagovat
madridcan

Robbena beriem ako investíciu do budúcnosti s Bayernom. Nechápal som, že odišiel tak lacno...vrátilo sa to Kroosom

Reagovat
ACSeRw!n

Van Nistelrooy a Drenthe

Reagovat
misinho7

V CDR zas Villareal a vonku..

Ked k tomu pristúpime ako zvykneme v CDR tak to nema asi ani zmysel hrat.. snad tam ale hodi nejakých mladikov a tak a srat na to..

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
zasranej malíř

Courtois;Militao;Alaba,Rudiger,Mendy,Tchouameni,Kroos,Modrič,Valverde,Vini Jr;Benzema

Reagovat
misinho7

paradna

Reagovat
madridcan

Pepe-Foyth, Albiol, Pau Torres, Alberto Moreno; Coquelin, Parejo, Baena; Gerard, Chukwueze, Yeremy Pino.

Reagovat
ACSeRw!n

silenej vykon, zaloha v podstate neexistuje

Reagovat
misinho7

Tocia nas sialene teraz to vyzera ako keby sme mali cervenu kartu.

Reagovat
zasranej malíř

No hrůza můžeme být rádi že to je furt 0:0

Reagovat
misinho7

Thibo tam nieco pochytal..ale aj Vini tam mal tutovku no. Kazdopadne takto to nejde ..

Hodne dnes zmatkuje obrana, zaloha sa moc nechytala a v utok ako tak. Fede mi pride zatial moc nezapojeny. A Karim stale este nie je v top forme, par situaciu tam podla mna riesil zle co inokedy sa mu nestava.

Reagovat
madridcan

Chvíľu ok, ale pokus s Militaom napravo ospravedlňuje len to, že dostal Valverdeho ako ochranku. Vinicius zabudol zdvihať hlavu, 2x mohol nahrávať do prázdnej. Kroos, Modrič úplne inde. Okrem brankára snaď Carlo zobral lístky, pustil ich na stôl a tak hrajú. Všetci sú všade, nikto nie je nikde

Reagovat
misinho7

Mna vzdy udivoval ale Dani Parejo. Vzdy ked proti nemu hrame tak mi pride ze hraje naozaj fantasticky a v tom strede si to vie povodit. Preto mi pride cudne ze nikdy nehral za nejaky top klub....Getafe, Valencia a ponorka nie je zly zivotopis ale podla mna mal aj na viac.

Reagovat
Phillipinho

Presne. Nechapu, proc po nem Barca nebo Atletico nesahlo. Fantastickej hrac, ktery bosuje stred kazdy zapas.

Reagovat
Mass

Protože je mírně labilní. Dokáže zahrát naprosto skvěle a myslíš si, že to je nejlepší hráč v lize a pak se taky dokáže na zápasy pěkně vysrat. Proto se asi taky nedostal do repre a ty 4. místa s Valencií byly maximum. Má to všechno na párku a asi nemá extra ambice, navíc mě jako kapitán s timhle svym přístupem vždycky celkem sral.

Reagovat
misinho7

Dik to som nevedel. Teda ja som ho vzdy videl len proti nam alebo obcas proti Barce.

Tak mozno tot bude ten dovod no.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě vždycky udivovaly jeho simulace.

Reagovat
zasranej malíř

Mendy

Reagovat
misinho7

....Mendy hrubka ....

Reagovat
CHONG

Mendy je hrozný zoufalec.

Reagovat
misinho7

co ten chalan vlastne ma? okrem toho ze vie celkom dobre behat a obcas dobre brani..nevie nahrat, nacentrovat...to mi pride ako zaklad na to hrat niekde na vysokej urovni no

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný přístup k vlastnímu hráči.

Reagovat
ACSeRw!n

nechapu proc tam proste nehraje Alaba

Reagovat
misinho7

Kazdopadne chcel by som vidiet este ako by sa zlepsila ta lava strana kebyze tam Vini ma naozaj poriadne LB ktore vie aj dopredu. Napr takeho Marcelo v jeho prime, to by bola parada.

Reagovat
Mass

Vinicius zase jaká simulace

Reagovat
Mass

A navíc ještě lže

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mass

Máš to tam zpátky, blbe

Reagovat
ACSeRw!n

oboje jasny penalty, jenom ty to tady hrotis

Reagovat
JM

Obě sice jasné, ale obě stejně z prdele

Reagovat
misinho7

ale pls

Reagovat
ACSeRw!n

tohle nedat to uz je neco

Reagovat
misinho7

Co viac Karim chce...

Reagovat
zasranej malíř

Big Benz

Reagovat
misinho7

Benz sice dnes uz cosi zahodil ale aspon penaltu dal..

Reagovat
JM

Ruka jasná, ale tohle jsou prostě divné penalty...

Reagovat
Cracker10

Presne, divny penalty se piskaj.

Reagovat
Mass

V LL se ale pískají všechny, i superlehký doteky, nastřelený, atd.

Reagovat
Cracker10

Jo takhle je to v pravidlech, ale balon nezmenil smer nic jen lehkej dotyk, za me je to na penaltu proste malo.

Reagovat
Mass

Já bych nepískal ani jednu, pokud hráč uhybá a míč ho trefí do ruky, tak za mě na penaltu není. Dnes s videem je jednoduchý rozlišit, jestli hráč rukou hrát chtěl nebo ne.

Reagovat
JM

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
CHONG

Zase Mendy

Reagovat
r3

Dnes to z nasej vyzera ako nieco medzi zabavnym silvestrovskym zostrihom a zapasom okresnej ligy, kde mal trener 50-ku a vsetci si dali poldecko pred zapasom.

Reagovat
r3

* z nasej strany

Reagovat
Mass

La Liga in the best

Reagovat
madridcan

Asi si budem reagovať na svoj vlastný prvý príspevok v tejto diskusii, ale zabudol som tam asi podotknúť na tú krásnu dobu pičovania a nebyť ako na ihlách za takéto primitívne penalty.

Penalta áno, ale nasrať

Reagovat
Messiáš

Obe penalty prisne. Foyth minimalni dotyk, ktery navic pomohl spis k tomu, aby se Vincek dostal k balonu spise. Alaba se o ruku opiral, podle me kdyby zustal na zemi a nesnazil se tou rukou uhnout, tak podle pravidel by to penalta byt nemela. Nepiskl bych ani jednu, ale rozhodci si v pohode obe obhaji.

Reagovat
Mass

V LL sem viděl už i to, že si hráč držel ruce za zádama, trefilo ho to do lokte a pencle.

Reagovat
Messiáš

Souhlasim, ale me to trochu pripomělo situaci, kdy Portugalsko takhle kopalo penaltu proti Uruguayi. Tam se to hodne resilo. Já osobně hlavně chci, aby se to pískalo nějak stejně. Pravidlo o ruce se každoročně mění, je v tom neuvěřitelný bordel, každý do toho tahá pocitovost a ne exaktnost a rád bych, aby se to v budoucnu nějak zjednodušilo

Reagovat
Mass

Tak u nás v lize by se to buď nepísklo, nebo by hráč dostal červenou protože byl poslední obránce

Reagovat
Mass

Tak ještěže je to na obou stranách, ale když podobný věci rozhodujou zápasy, tak je to k smíchu.

Reagovat
Salfovic

Real poprvé v historii bez Španěla v základu

Reagovat
T:o:M

No jo no , prostě královský klub..

Reagovat
madridcan

Kráľovských klubov je v Španielsku viac...Viac ako klub iba jeden

No a keď sa človek tak pozre na tých posledných prezidentov....tak vlastne máte pravdu

Reagovat
JM

mindráček

Reagovat
T:o:M

Reagovat
JM

Děkuji i za grafické znázornění

Reagovat
T:o:M

Nemáš zač kamaráde..

Reagovat
JM

Reagovat
Error

To by me hodne sralo, takovou serii porusit

Reagovat
Gazdo

Doteraz to tam drzal kto? Carvajal?

Reagovat
Rizek

mazec

Reagovat
T:o:M

Rudiger je hrozná picka

Reagovat
Mass

Byl infarkt nebo ho trefil blesk?

Reagovat
T:o:M

Vypadalo to na obojí..

Reagovat
Messiáš

Chukwueze, Danjuma, Pino, Baena, to jsou vsecho super zajimavi hraci, technicky vyborni a v zajimavem veku. Super vykon ponorky.

Reagovat
Mass

Technicky výborný Danjuma netrefí z 25 metrů doslova práznou bránu.

Reagovat
Messiáš

To měl dát, je to pochopitelně zvlášt pro něj škoda, protože by se potřeboval chytnout čímkoliv. Lonskou sezonu to byl dost možná jejich nejlepší hráč, letos je vyrazne slabší. Mě hlavně fascinuje, kolik možností ponorka v té ofenzivě má. Morales je taktéž nadstandardní hráč a to jim chybí Lo Celso. Na papíře je to velmi dobrej tým a dneska to vypadalo, že i herně si to sedá pod Setienem. Byť namotitovat se na Real není až tak složité

Reagovat
misinho7

Vazne mame posledny roh kde ide aj Thibo a my to narhavame Asensiovi ktory luftne?

Reagovat
Mass

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
CHONG

Dobrá demence, no

Reagovat
ACSeRw!n

to bylo sileny

Reagovat
Mass

Kolik že stál Danjuma?

Reagovat
T:o:M

Krása, děkujeme Villarealu za hezké sobotní odpoledne

Reagovat
CHONG

My zítra poděkujeme Atletům za hezký nedělní večer

Reagovat
T:o:M

Můžete, mně šlo o to aby Real neodskocil, plus každá prohra Realu zahřeje u srdce..

Reagovat
dextroza_m

A nedele je samozrejme vic.

Reagovat
vagneris

My taky.

Reagovat
Fumetsu

Tak doufám, že jsi si zápas naplno užil

Reagovat
CHONG

Vůbec jsem se na něj nedíval

Reagovat
Rizek

ale hezký večer ti určitě udělal ...

Reagovat
roman1978

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rizek

dobrou chuť

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to byla tutovka

Reagovat
valloire

mi sme nevihrály?

Reagovat
blaugrana

Dnes desny futbal a prehra 0:1, s Lewom by mozno bola remiza, ale s tymi mrzakmi v utoku, co tam ostali nedame ani gol

Reagovat
blaugrana

Socky 8 spanielov v zaklade...krasa...Baskovia to robia moc pekne

Reagovat
Raul=Real

na druhej strane, stačí to v ramci ligy max na hornu tretinu tabulky a v ramci Európy na playoff európskej ligy... čo nevravím ale že je málo (vzhľadom na veľkosť klubu)

Reagovat
blaugrana

Ako pises, vzhladom na velkost klubu je to tak akurat a je dobre, ze su tu aj taketo kluby, ktore este stale praktikuju rozumne hospodarenie a nejdu vabank ako napr. Barca.

Reagovat
rominhoFCB

Ter Stegen; Balde, Christensen, Araujo, Koundé; Busquets, De Jong, Gavi, Pedri; Ansu, Dembélé

Reagovat
EaP

Tak jak sme donedávna mali obranu na totálne hovno , teraz vyzerá úplne luxusne. A naopak , útok sme mali vždy Top, a teraz ma z toho bolia oči . Az na Lewu samozrejme.

Reagovat
smazaný uživatel

Supr sestava, pojďme na to

Reagovat
dextroza_m

Pojdme to urvat

Reagovat
Miguel19

Griezmann prohrál nějakou sázku?

Reagovat
Rattlesnake

ta špetka mediální pozornosti, co se mu dostala kvůli mundialu opadává,

tak se ji snaží attention whoringem přivolat zpět.

Reagovat
madridcan

Ešte nedal gól, takže otázka akú kokotinu si na oslavu zase vymyslel...asi tanec z Wendesday

Reagovat
Rattlesnake

doufám, že dnes se nám na tuto otázku odpovědi nedostane.

Reagovat
Messiáš

Hraje velice dobre, jak dneska, tak v minulem zapase, kde mel dve nahravky.

Reagovat
Rattlesnake

a on snad někdo kritizuje jeho výkony na hřišti?

Reagovat
Messiáš

Jsem měl za to, že ta část s Mundialem patří k výkonům na něm a kontrastu s výkony mimo něj

Pokud to nebyl záměr, tak se omlouvám

Reagovat
Rattlesnake

np

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Fati

Reagovat
Rattlesnake

vzpomíná někdo na to, že jedna z výtečných busových vlastostí byla sbírání odražených balónů v prostorech před stopery?

protože já už skoro ne.

Reagovat
smazaný uživatel

máme moc hezké náznaky, už jenom aby to prošlo na bránu

Reagovat
ADM

Kamaráti prosím vas stream? Moju osvedčenu stranku uzavrela FBI či kerá mária

Reagovat
ADM

dakujem

Reagovat
drussbarb

Jo!!!!

Reagovat
patas92

Dembegol

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOL!!!! Pedri nádherně vodí, to je lahoda sledovat

Reagovat
Salfovic

Pedri nádherně

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Pedriiii

Reagovat
smazaný uživatel

uf, Gimenéz úplně sám

Reagovat
smazaný uživatel

Stegeeeen

Reagovat
smazaný uživatel

Stegen

Reagovat
ADM

Ok, tak to asi zas vypnem, ešte sme nemali loptu dlhšie ako 3 sekundy

Reagovat
smazaný uživatel

co? 30 minut jsme hráli my, 15 minut hrají Atleti

Reagovat
ADM

vsak som to zapol cca v 30 minute

Reagovat
madridcan

Atletico to tam precedí určite...otázka či im to bude stačiť na remízu

Reagovat
DonAndres

Reagovat
Messiáš

Atleti nas hezky mackaj

Reagovat
smazaný uživatel

Fandíš víc Barce, než Atléticu?

Reagovat
Messiáš

jj, ale byly roky, kdy jsem to přál více Atleticu. Barcelona je srdcovka od prvního dresu Kluiverta . Atletico pribylo s Torresem, ale az nekdy kolem roku 2006 (to se dá definovat jako obecná láska ke španělskému fotbalu: mimo Real Madrid )

Reagovat
Rattlesnake

na Wandě bude dneska ještě horko.

Reagovat
LAM

Forma po tý dlouhý pauzu hodně jalová.Hrozně málo pohybu a nepřesná kombinance. Zatím tu výhru musíme brát všemi deseti.

Snad se do formy rychle dostaneme, protože s tímhle nic nevyhrajeme a bez Lewy je ten útok tak třetinovej.

Reagovat
smazaný uživatel

Mno já jsem s tímhle poločasem docela spokojený, půl hodiny jsme hráli do zataženého Atlétika velice dobře a připravovali si akci za akcí, logicky i s chybami. Hlavně Pedri jel masterclass, Fati taky dobře nabíhal, přestože mi na hrot pořád jaksi nesedí. V posledních čtvrthodině Atleti dost zvýšili presink a nadělali nám dost nepříjemností, tak snad ve druhém poločasu začneme zase hrát organicky.

Reagovat
EaP

Tak Atléti začali hrať na dlhé lopty za zálohu a tam majú rýchle krídla . Ale aj tak by som povedal, že to tá naša obrana stíha v pohode. Len sa ukľudniť a znova ich trocha povodit , dať druhý gól a počkať , čo vymyslia oni

Reagovat
Miguel19

Pěkný zápas. Polovinu lepší Barca, pak naopak Atleti

Reagovat
smazaný uživatel

Já si nemůžu pomoct, ale ten Kessie prostě jen chodí a stínuje.

Reagovat
Switchback

ten je v pejči

Reagovat
ttopi

Tady je vidět že není chodící hráč jako chodící hráč (Messi).

Reagovat
Messiáš

Atletico by si gól zasloužilo

Reagovat
patas92

ban

Reagovat
smazaný uživatel

Demba už je vyčerpanej, ale dnes od něj dobrý klasicky chaotický výkon.

Reagovat
Messiáš

Skoda, Ferran by ten gol potreboval

Reagovat
smazaný uživatel

co tam ten kokot Kessie dělá vole? být trenérem, tak ho skopu

Reagovat
Switchback

z toho mohla být i pencle

Reagovat
ttopi

Kessie

Reagovat
celeb

Frenkie, Gavi out, Kessi (hrajuci AM) a Raphinha in - my potrebujeme dat gol??

Pomaly dedo Busquets zas do konca zapasu, ze Xavi.

Reagovat
patas92

Jestli bude Frenkie furt střídaný v 50. minutě tímhle zoufalcem, tak ať radši jde

Reagovat
Fumetsu

Ten komentátor na Nova sport je otřesný.

Reagovat
Doubas

Normálně nemám na komentování velký požadavky a většinou mi nevadí, ale dneska byl hroznej.

Reagovat
patas92

Nakopnutí míče na rozhodčího není červená?

Reagovat
ttopi

To by teda bylo přísný.

Reagovat
Switchback

Correa

Reagovat
Miguel19

Mi neříkejte, že Llorente nekopl toho Raphinhu schválně do té hlavy

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Miguel19

To ale musí jít oba.

Reagovat
smazaný uživatel

Savič nezvládá

Reagovat
smazaný uživatel

A Torres taky

Reagovat
Jackmaker1989

Savič, skurvený kokot. Ako vždy.

Reagovat
PP

Rozhodčí skvěle.. tento zápas kočírovat musí být radost..

Reagovat
smazaný uživatel

STEGEN

Reagovat
SunFells

Araujo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Top komedie

Reagovat
ttopi

Stegen

Reagovat
smazaný uživatel

udržte to kurvaaa

Reagovat
smazaný uživatel

yes hodně cenné vítězství

Reagovat
EaP

A poniektorí riešia predvedenu hru. Podľa mňa dnes Topka výkon až na 10 minút v prvom a druhom polčase

Reagovat
Eichel

úplná topka, v 33tej síce skoro dal gól Gimenez, v 42. Stegen zachránil pred Griezom a v 94tej to musel vykopávať z čiary Araujo... ale to nevadí, pretože celý čas sme to mali pod kontrolou a z tých dvoch striel na bránku za celý zápas sme ich mohli vlastne deklasovať.. topka výkon bol napríklad aj taký Kessié, ktorý bol totálne super vyskautovaný a náš skúsený a ostrieľaný topka tréner presne vie, čo s ním, kde a ako ho využiť, vobec to nebolo o tom, že jeden bol bez zmluvy a mal meno a druhý je miláčik culés z hráčskych čias.. A vôbec to nevyzerá, že Ferrána za pol roka premenil z kvalitného futbalistu na nového Coutinha, ktorý teda zatial aspoň behá.. ako hovorí Xavi: "Kessié never gets tired. It's spectacular. With him and Ferran we were able to play on the opposite half again." Proste topka a to ešte Xavi zachvílu určite zlepší Fatiho, lebo to vobec nebol len hype a Xavi má trackrecord zlepšovania hráčov takže o pár mesiacov nebude Lewa sedieť kvoli trestu, ale preto lebo ho tam nový Messi skrátka nepustí

Reagovat
EaP

To si sa teraz opustil či ako ? Ja netvrdím , že sme nemali aj šťastie ani to, že sme hrali prenádherne. Ale po skoro dvojmesačnej pauze , bez Lewu a jedného krídla s kádrom ktorí mal vekový priemer 23 rokov sme uhrali 3 veľmi dôležité body do tabuľky . Zase až toľko si toho Atletiko nevypracovalo a na druhej strane aj chalani si vypracovali niekoľko dobrých situácii. Ja len nerozumiem tomu , aký futbal vlastne očakávate . Ten najkrajší sme hrali pred 13 rokmi a medzi tým bola len jedna sezóna 14/15 aj to až od polovice ročníka , ktorá zniesla vysoký štandard . Ale to nám v predu behalo trio MSN. Treba sa už vykašľať na hostoriu a nechať Xaviho pracovať . Lebo potenciál mame obrovský , akurát nemáme peniaze . Takze sa zmier s tým , že nie vždy budeš mať na každom poste hráča úplnej top kvality .

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Dr. Admess

Pod tohle bych se podepsal.

Včera jsem chvílemi sice až brečel, když jsem viděl, jak se například Kounde pere s míčem a zavzpomínal na Alvese. Ale ihned jsem si uvědomil, že ta generace byla tak vyjímečná, že taková už (pravděpodobně) ani nebude. (Tím neříkám, že Kounde hrál špatně, nehrál, svoje si odehrál, ale nadstavbu nepřinesl.)

A naopak věřím, cítím, že s Gavim a Pedrim v záloze bychom mohli zase několik let patřit mezi špičku, pokud se postupně vhodně doplní.

Akorát momentálně mám pocit, že jednou ta světová měřítka (třeba za 3-5 let) snese kromě nich už asi jen Araujo a pořád doufám i ve Fatiho, ale jeho to zranění teda zbrzdilo dost. U nikoho jiného už ten potenciál nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáte peníze? Vážně? To je neskutečný...

Reagovat
Eichel

tiež ma zaujalo...

Reagovat
Eichel

Vôbec nie a pod časť toho, čo píšeš sa kludne podpíšem, ale zrovna po tomto zápase sa búchať po ramenách aký to bol "topka" výkon, keď všetci dobre vieme, že sme mali stiahnutý zadok ešte po záverečnom hvizde a remíza by bola spravodlivejšia...

Reagovat
Visca el barca

Bože ty seš ubrečenec. Tak na to nekoukej

Reagovat
Eichel

Ja nie som ubrečený, len mi hlava neberie, že so stiahnutým zadkom sa vyhrá 1:0 a tvárime sa, ako je to "topka" výkon. To trošku sebareflexie by to asi chcelo nie? Snáď ju hráči majú. Nie je hanbou klepať sa na Wande o výsledok ešte aj bez Lewu, ale tváriť sa ako to bolo vlastne všetko supr dupr je dosť odveci, keď spravodlivejšia by bola remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže si zklamaný, že nebyla remíza, už tomu rozumíme.

Reagovat
Eichel

Som sklamaný z akútneho nedostatku sebareflexie ako u jednoduchších fanúšikov ako si ty, tak aj u Xaviho a vedenia. Laporta si ako nejaký pošahaný zadĺžený gambler povedal, že si zahrá v kasíne a založí zbytok svojho majetku a snáď vyhrá všetko naspäť a ohrozil budúcnosť celého klubu. Zatiaľ čo ja som to tu kritizoval tak vy ste to tu oslavovali. Oukej nechcel ísť cestou postupného budovania kádru s minimálnymi investíciami. Ak by takou cestou šiel tak chápem, že k tým hráčom dá Xaviho, ktorý bude rásť s nimi. Ale ak už kurva v tom kasíne hrá a vybral si cestu gamblera, tak by mal sakra hrať tak aby vyhral. Mal by si byť istý, že je pri tom kádri do ktorého sa investovali obrovské prachy tréner, ktorý z nich vymačká maximum. Mali by všetci mať v hlave, že hrajú o budúcnosť celého klubu a mali by od seba očakávať proste viac. Mali by byť neustále nespokojní a mali by mať chuť sa zlepšovať lebo tu sakra nejde o to, či vyhrajú nejaký blbý pohár v tento rok, ide o to aby mali také úspechy a dokázali vygenerovať taký zisk aby ten klub nekrachol. Toto tu už nie je prdel. A tu ten tím ani nevie ako s obrovským šťastím vyhrá proti Atlétom, ktorý sú tragickí posledný rok, 1:0. Araujo tam musí z čiary vykopávať loptu v nadstavenom čase, všetci tam mali stiahnuté zadky do poslednej sekundy a hráči ako Kessié, ktorých neverím, že niekto niekedy skautoval, tam absolútne netušia, ćo sa deje a všetci sa tu klepete po ramenách aké je to všetko fasa. Xavi sa tvári, že vlastne nie je ďaleko od takých City a všetko je super, posily super, hráči super, mladíci super.. A pri tom ani nepostúpil zo skupiny LM. Tak áno toto ma serie a to ty vo svojom mozočku nevieš pochopiť, pretože ty neuveriteľne zjednodušuješ debatu a splošťuješ to. Každý kto kritizuje vedenie Barcelony tomu nerozumie, nemá rád klub... každý kto kritizuje kroky Xaviho ho vlastne vyhadzuje a podobne.Toto je posledný príspevok, ktorý ti venujem, ale mal som za potrebu to tu objasniť.Kludne si tu ďalej valte o tom, ako jediní ktorí fandia Barcelone sú tí, ktorí podporujú každý krok vedenia, trénera a podobne. Valte si tu o tom ako je finančne Barcelona stabilná, ako sa nechovala ako cirkus posledné roky a všetko je super. Mne na tom klube záleží a budem kritizovať každý krok vedenia, trénera (a je jedno či je to klubová legenda) a hocikoho, kto sa nechová dostatočne kompetentne v dôsledku čoho ohrozuje samotný chod klubu na ktorom som vyrastal. Howgh.

Reagovat
patas92

Reagovat
drussbarb

V suchém triku

Reagovat
patas92

Uff, sice nakonec docela porod, ale i tak se sluší Atletům poděkovat za hezký nedělní večer.

Reagovat
Reggie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele