Kvalifikace ME 2012 - souhrn sobotních zápasů

09.10.2010, 23:04
Komentáře a souhrny
Francie dlouho hledala recept na rumunskou obranu, nakonec se jí to povedlo v závěrečné desetiminutovce, vyhrála 2:0 a posunula se do čela svojí skupiny. Podobně je na tom Chorvatsko, které veze tři body z Izraele...
Skupina D

Francie - Rumunsko 2:0

09.10.2010 21:00

Góly: 83. Loïc Rémy, 90+3. Yoann Gourcuff

Francie doma v úvodu kvalifikace podlehla Bělorusku a ke ztrátě spělo i utkání s Rumunskem. Až do 83. minuty platil bezbrankový stav, poté se ovšem prosadil Remy, v nastavení vše jistil Gourcuff a svěřenci Laurenta Blanca tak mohou slavit druhou výhru 2:0 v řadě...

Hodně aktivní byl v prvním poločase záložník Samir Nasri, který poslal do šestnáctky hned několik centrů. Ten první dokázal zneškodnit Pantilimon, v 19. minutě pak po další nabídce záložníka Arsenalu mířil těsně mimo Malouda. O dalších deset minut později centroval znovu Nasri a Diarra hlavičkoval nad.

Domácí byli v prvním poločase lepším týmem a potvrdila to i spolupráce Valbueny s Benzemou, na jejímž konci pálil útočník Realu Madrid přesně do míst, kde stál Pantilimon. Ten už byl bezmocný pět minut před odchodem do kabin, kdy po akci Nasriho a Maloudy zakončoval Benzema, Rumuny ovšem zachránila tyč.

Po změně stran jako první hrozil Malouda, jeho pokus srazil na roh Radoi. Záložník Chelsea se pak převtělil do role nahrávače a po jeho centru z rohového kopu hlavičkoval Mexes, Pantilimon byl znovu úspěšný. Rumunský brankář se poté vyznamenal, když vyrazil na břevno pokus Valbueny, dotírajícímu Benzemovi pak gólovou dorážku znemožnil Chivu.

Pantilimon držel svůj tým nad vodou a v dalších minutách si poradil s Valbuenou a dvakrát si na něm vylámal zuby Nasri. Francie prahla po výhře a trenér Laurent Blanc poslal na hřiště Remyho a Gourcuffa, bylo to ovšem Rumunsko, které mohlo otevřít skóre. Po chybě Clichyho se dostal k zakončení Sapunaru a trefil tyč, od níž se míč odrazil k brankáři Llorisovi. Ten měl práci i chvíli poté, když musel do bezpečí vyboxovávat centr Cocise.

První branka padla v 83. minutě a radovali se domácí. Diarra dlouhým pasem našel střídajícího Remyho, který si míč zpracoval a následně ho poslal do sítě - 1:0.

Remy mohl přidat i pojistku, to by ovšem musel umístit lépesvou hlavičku. Neúspěšný byl i M'Vila, mrzet ho to ovšem nemuselo, Francie svůj náskok již nepustila a ve třetí minutě nastavení ho dokonce pojistila, akci začal M'Vila, pokračoval v ní Payet a Gourcuff již neměl se zakončením příliš mnoho práce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Francie32014:16
2.Albánie31203:25
3.Bělorusko31201:05
4.Bosna a Hercegovina31114:34
5.Rumunsko30211:32
6.Lucembursko30120:41
Skupina F

Izrael - Chorvatsko 1:2

09.10.2010 21:05

Góly: 81. Itay Shechter - 36. Niko Kranjčar (pen.), 41. Niko Kranjčar

Izrael doma nestačil na Chorvatsko a po porážce 1:2 si zkomplikoval celou situaci. Hosté se posunuli do čela tabulky, velký podíl na tom má autor dvou branek Kranjčar.

Domácí začali pěkně od podlahy a už po jedenácti vteřinách musel Runje zasahovat proti pokusu Shechtera. Střelecké štěstí pokoušel i Vermouth, jeho rána byla nepřesná. Chorvatsko se dlouho nemohlo dostat do zápasu, ojedinělá střela Rakitiče splňovala všechny podmínky pro to, aby byla zařazena do kategorie propagačních.

Domácí měli jasně více ze hry, Shechter v další šanci nemířil přesně, proti střele Ziva pak vytáhl dobrý zákrok Runje. Jeho protějšek Aouate do 35. minuty neměl ani jeden zákrok, to změnila 35. minuta a šance Oliče. Z následného roku pak hlavičkoval nepřesně Šimunič.

Izrael v těchto minutách nestačil a doplatil na to. Keinan v pokutovém území fauloval Eduarda, míč na penaltový puntík si postavil Kranjčar a poslal svůj tým do vedení - 0:1.

Závěr prvního poločasu patřil Chorvatsku a potvrdila to i střela Modriče. S tou si Aouate poradil, přesto ještě před odchodem do kabin kapituloval podruhé. K brance vedla spolupráce dvou záložníků Tottenhamu, po přihrávce Modriče se podruhé v utkání prosadil Kranjčar - 0:2.

A pro domácí mohlo být ještě hůře, v nastavení první půle se ale Aouate vytáhl proti Eduardovi.

Izrael se ze šoku nedokázal po změně stran vzpamatovat a dlouho tahal za kratší konec. Chorvatsko kontrolovalo zápas a o zajímavé situace se starali Kranjčar, Rakitič a Pranjič, ani jeden z nich ale neměl přesně seřízená mířidla.

Hosté po změně stran trefili prostor mezi tyčemi až po 35 minutách, Aouate si s pokusem Pranjiče poradil. Závěr ovšem byl nakonec dramatický, v 81. minutě si hostující obrana nedokázala pohlídat Shechtera a ten dal domácím naději - 1:2.

Tento moment domácí nakopl a v závěru několikrát sahali po vyrovnání. Rána Rafaelova z velké dálky prosvištěla těsně mimo, Vermouth poté přinutil Runjeho k dobrému zákroku. Poslední možnost měli domácí v nastavení, jenomže Natchův centr nedoázal nikdo usměrnit, a tak Chorvatsko veze tři body z Izraele.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chorvatsko32105:17
2.Řecko31202:15
 Gruzie31202:15
4.Izrael31114:34
5.Lotyšsko31022:43
6.Malta30031:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (51)

Přidat komentář
Liquid

Francie ten 1.gól z ofsajdu, strašná škoda, že se to Rumunům nepodařilo udržet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně sice dlouho trvalo než dali gól ale nakonec vyhráli

Reagovat
madridcan

nabuduce ked budem chciet dat na Francuzov si radsej miesto toho predplatim infarkt

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně se na hru Francie dá zase dívat

Reagovat
smazaný uživatel

Francie viděl jsem posledních 10 minut a bohatě mi to stačilo :) Payet

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Francie...žabožrouti

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

žabožrouti, kteří mají 3 body a rázem jsou první

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, jsou na 1. místě, ale mají "brutálně" lehkou skupinu, jedině snad Rumuni by mohli konkurovat, ale ti ztreatili veškerý lesk už před 2 lety...

Reagovat
Godwinson

Brutálně lehkou? To je blbost. Stačí kouknout o kousek níž na skupinu Chorvatska ... tam by se to možná hodilo víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ano, Chorvati to taky mají "lehké", ale Frantíci taky. Jinak další "velmoci" to už mají horší...Itálie, Rusko, Španělsko nebo Portugalsko...

Reagovat
Godwinson

Italové mnohem těžší? Španělsko?

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko? Bosna, Rumunsko, Řecko... ve formě i Izrael... dle mne týmy, kteří jsou na srovnatelné úrovni s Českem...

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko a Velmoc??

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mě zaráží to slovo "LEHKÁ" a to nezmiňuju brutálně. :D Bosna ? Nevyzpitatelný tým, myslel jsem, že budou nejsilnější, Rumunsko už svoji sílu mnohokrát ukázalo, Chorvati ? Další špičkový tým, tak nevím, kde jsi přišel na to slovo lehká :)

Reagovat
smazaný uživatel

a to jsem zapomel na Izrael :)

Reagovat
smazaný uživatel

No ano, podle jmen týmů to tak nevypadalo, ale podle výkonů se to tak jeví ...ale samo, že to může ještě být zamotané...jinak by sis měl opakovat Češtinu

Reagovat
smazaný uživatel

Tu zvládám dobře, žádnou chybu jsem nenašel, můžeš mě opravit ??? ;)

Reagovat
smazaný uživatel

"Nevyzpitatelný"

Reagovat
smazaný uživatel

ou, dostal jsi mě, samozřejmě druhé ypsilon taky tvrdé ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale o to tadz nejde...hlavně aby Francie nepostopulila na ME

Reagovat
smazaný uživatel

když mluvíte o češtině...zapomněl !!!

Reagovat
RickNash

ale kolego Čechu, čeština s velkým Č?

Reagovat
smazaný uživatel

No nechci být politický, ale to si neodpustím...aspoň, že USrael prohrál

Reagovat
smazaný uživatel

Tak i pro nás bude dobré, když žabožrouti vyhrají skupinu. Nedovedu si představit, že bychom je dostali v baráži

Reagovat
Godwinson

Nevim, jestli by byla výhra dostat Bosnu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak furt lepší, než basketbalisty z francie, které k postupu rozhodčí tlačí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To co si chtěl vyblít, běž říct do irska. Živý už se nevrátíš

Reagovat
smazaný uživatel

jde spíš o to, že je trapny to pořád řešit po každym zápase Francie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Každá nepotrestaná nespravedlnost nesmí být nikdy zapomenuta Mimochodem trapné je jen to, co předvedla tato fotbalová velmoc na MS. Připomenout to, jak se tam žabky dostali a že by se to mohlo opakovat jakémukoli týmu třeba nám a proto je lepší mít tu zmiňovanou Bosnu, není řešení Francie

Reagovat
smazaný uživatel

takže taky připomínej všechny zápasy, ktery rozhodli kluci co zkusili skočit ve vápně a vyšlo jim to, protože je to taktéž nespravedlnost...ale jelikož už je to tak časty, tak to nikomu ani neřeší...třeba byl Henry průkopník a za pár let nebude nikomu připadat divny, když budou fotbalisti zkoušet hrát ve vápně rukama...A navíc v tom zápase Irům nic nebránilo ke vstřelení jednoho blbyho gólu, kterej by je na MS poslal...času na to měli dost...

Reagovat
smazaný uživatel

*nikdo neřeší

Reagovat
smazaný uživatel

po každým ne, ale po tomhle je to zase trochu na místě - ten první a důležitý gól byl z ofsajdu

Reagovat
smazaný uživatel

no dobře ale ten ofsajd byl "centimetrovej", tady bych pomeznímu toho moc nevyčítal, zas není to robot...navíc já mám radši, když se tyhle sporny situace spíš pouštijou, než pískají...

Reagovat
smazaný uživatel

Francie omladila, a je to hned znát...konečně se vrací tam, kam patří....Rumuni podle mýho názoru prostě umajdali...

Reagovat
Shevchenko

Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

na jednu stranu je to k smíchu. Na stranu druhou ten smích od Baníkovce vyzní tak nějak ... nepatřičně

Reagovat
smazaný uživatel

Sice to sem moc nepatri, ale sou to tragedi. Vzdyt kolik golu sme letos dali v poslednich 5 minutach, nebejt toho, tak tam ten strelenej Chovanec uz davno neni. Jedinej dobrej zapas v sezone byl ten v Brne, jinak des a hruza. Oni to uz ve druhym kole naznacili Votice, ze asi budem mit problemy a taky ze jo. Proste jednim slovem velka mizerie ta Sparticka

Reagovat
smazaný uživatel

názory odezdi ke zdi podle toho, zda se zrovna vyhraje nebo prohraje ...

Sparta spadla z výsadního postavení mezi ostatní kluby špičky. Už asi nikdy to nebude válec, který všechny přejede. K tomu nemá ekonomické podmínky. Zvykni si. Já Chovance nemám taky rád, ale pravda je ta, že se mu poslední dva - tři roky opravdu dobře povedlo Spartu přetransformovat a přizpůsobit ekonomickým podmínkám. Přivedl některé opravdu zajímavé hráče, jako je Pamič, Kušnír, Kucka, Bony ... Zapracoval mladíky Padaného, Zemana, Kadlece. Práce je za ním fakt vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to neni pravda, ja ho kritizuju a nemam rad uz od ty doby co je trenerem. I kdyz sme loni ziskali titul, tak se mi nelibilo tech hrozivejch 14 remiz

Reagovat
onze

FRANCE

Reagovat
smazaný uživatel

Strasna sestava ty Francie ,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko a Velmoc??

Reagovat
madridcan

za cias Ivana Hrozneho...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Yoann Gourcuff

Reagovat
rossoneri89

Gourcuff....ako sme ho mohli pustit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele