Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina D
09.10.2010 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Francie - Rumunsko 2:0

Francie doma v úvodu kvalifikace podlehla Bělorusku a ke ztrátě spělo i utkání s Rumunskem. Až do 83. minuty platil bezbrankový stav, poté se ovšem prosadil Remy, v nastavení vše jistil Gourcuff a svěřenci Laurenta Blanca tak mohou slavit druhou výhru 2:0 v řadě...

Hodně aktivní byl v prvním poločase záložník Samir Nasri, který poslal do šestnáctky hned několik centrů. Ten první dokázal zneškodnit Pantilimon, v 19. minutě pak po další nabídce záložníka Arsenalu mířil těsně mimo Malouda. O dalších deset minut později centroval znovu Nasri a Diarra hlavičkoval nad.

Domácí byli v prvním poločase lepším týmem a potvrdila to i spolupráce Valbueny s Benzemou, na jejímž konci pálil útočník Realu Madrid přesně do míst, kde stál Pantilimon. Ten už byl bezmocný pět minut před odchodem do kabin, kdy po akci Nasriho a Maloudy zakončoval Benzema, Rumuny ovšem zachránila tyč.

Po změně stran jako první hrozil Malouda, jeho pokus srazil na roh Radoi. Záložník Chelsea se pak převtělil do role nahrávače a po jeho centru z rohového kopu hlavičkoval Mexes, Pantilimon byl znovu úspěšný. Rumunský brankář se poté vyznamenal, když vyrazil na břevno pokus Valbueny, dotírajícímu Benzemovi pak gólovou dorážku znemožnil Chivu.

Pantilimon držel svůj tým nad vodou a v dalších minutách si poradil s Valbuenou a dvakrát si na něm vylámal zuby Nasri. Francie prahla po výhře a trenér Laurent Blanc poslal na hřiště Remyho a Gourcuffa, bylo to ovšem Rumunsko, které mohlo otevřít skóre. Po chybě Clichyho se dostal k zakončení Sapunaru a trefil tyč, od níž se míč odrazil k brankáři Llorisovi. Ten měl práci i chvíli poté, když musel do bezpečí vyboxovávat centr Cocise.

První branka padla v 83. minutě a radovali se domácí. Diarra dlouhým pasem našel střídajícího Remyho, který si míč zpracoval a následně ho poslal do sítě - 1:0.

Remy mohl přidat i pojistku, to by ovšem musel umístit lépesvou hlavičku. Neúspěšný byl i M'Vila, mrzet ho to ovšem nemuselo, Francie svůj náskok již nepustila a ve třetí minutě nastavení ho dokonce pojistila, akci začal M'Vila, pokračoval v ní Payet a Gourcuff již neměl se zakončením příliš mnoho práce.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

rumuni muzou prekvapit ale frantici by meli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim co si mam myslet o francouzech prvně prohra doma s bělorusy a pak vyhra v bosně Vim ale co si mam myslet o rumunech - vysledky nic moc Takze mi vycházi 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rumuni jsou úplné sračky, jasná jednička. Tip 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Frantíci na tom nejsou poslední dobou taky nijak zvlášť dobře. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
vanGomm

1.

Reagovat
smazaný uživatel

francie vyhraje je to jistý jdeme nahoru vyhrajem 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

moj tip 0:0...podavam x2

Reagovat
smazaný uživatel

je to nekde v TV ?

Reagovat
smazaný uživatel

Francúzi za 1. polčas jednoznačne lepší, ale Rumuni skúšajú brejky, ak je vo futbale spravodlivosť, Francúzi vyhrajú, ale príliš mi to pripomína ten náš zápas v Moskve...

Reagovat
smazaný uživatel

V 2. polčase boli Rumuni nebezpeční, Keby v 80. min. viedli 2 : 0, nikto nemôže povedať ani slovo, ale nedali, Francúzi dali a už to bolo jasné.

Reagovat
Liveral

A kdyby Francie vedla v 70 minutě 3:0 tak nikdo nemůže říct ani slova půl....

Reagovat
smazaný uživatel

škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele