Kvalifikace ME 2012 - preview sobotních zápasů

09.10.2010, 08:28, aktualizováno 09.10.2010, 08:28
Previews
Kvalifikace o postup na ME 2012 dnes pokračuje dvěma zápasy. Francie by ráda odčinila minulé domácí zaváhání s Běloruskem a udobřila si fanoušky výhrou nad výběrem Rumunska. V druhém utkání hostí Izrael reprezentaci Chorvatska, oba týmy mají po dvou zápasech čtyři body.
Skupina D
Francie - Rumunsko  (sobota 21:00)
Tak že by si konečně galský kohout opět zazpíval krásnou melodii a napravil poslední kolapsy? Po domácím zápase s Běloruskem tomu sice nic nenasvědčovalo, avšak nyní se zdá, že se situace lehce změnila. Francie vydřela důležité tři body na půdě asi největšího konkurenta z Bosny a hlavně po psychické stránce by to týmu mělo pomoci. Nyní Francie projde další těžkou zkoušku, Rumunsko i přes horší formu svou kvalitu rozhodně má.

Rumunsko se zatím nedokáže příliš prosadit v útočné fázi. Ve dvou duelech proti relativně slabším protivníkům dalo jen jednu branku a to ještě proti Albánii deset minut před koncem. Nakonec stejně získalo v domácím prostředí pouhý bod. Gólová mizérie platila také v druhém utkání na půdě Běloruska, kde se hosté museli spokojit jen s jedním bodem za nerozhodný výsledek. Papírově nejtěžší protivníci na Rumunsko ještě čekají.

Nyní na půdě Francie to v žádném případě nebude žádný med. Svěřenci Lauranta Blanca chytli druhý dech a chtějí za každou cenu skončit ve skupině na prvním místě. Oba mančafty se spolu na francouzské půdě potkaly už v minulé kvalifikaci o MS 2010. Francie svého protivníka udolat nedokázala a uhrála s ním pouze nerozhodný výsledek 1:1. I nyní se čeká vyrovnaný souboj, rumunská obrana totiž prozatím funguje skvěle.

Podle předpokladů by Francie měla hrát v ofenzivnějším rozestavení 4-2-3-1. Šanci v základní sestavě by měl dostat záložník Arsenau Samir Nasri a také záložník Lyonu Yoann Gourcuff. Hlavně Nasri by měl být důležitou součástí týmu "Les Blues". "Pokud chceme změnit naši hru, musíme využívat technických hráčů, kteří hlavně oživí útočnou fázi. Mělo by to pomoci i týmovému duchu, chceme vyhrát," plánuje si kouč Francie Laurent Blanc.

Rumunsku by měl výrazně pomoct hráč s ofenzivními výpady Razvan Rat. Rat odehrál za Rumunsko už sedmdesát zápasů. Devětadvacetiletý player Šachtaru Doněck by měl rozjíždět útočné akce po stranách a pokusit se překvapit domácí obranu. Kouč Răzvan Lucescu stále neztrácí v kvalifikaci víru: "Chceme se prosadit střelecky a naším cílem je na šampionát postoupit přímo. Proto ve Francii nehodláme prohrát," vyhlašuje bojovně.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Albánie31203:25
2.Bělorusko31201:05
3.Bosna a Hercegovina31114:34
4.Francie21012:13
5.Rumunsko20201:12
6.Lucembursko30120:41
Skupina F
Izrael - Chorvatsko  (sobota 21:05)
Vedoucí týmy tabulky F se utkájí ve vzájemném souboji. Domácí Izrael má stejně jako Chorvatsko na svém kontě čtyři body a už po dvou kvalifikačních utkáních je celkem jasné, že tyhle dva týmy se o postup budou rvát až do samotného závěru.

Domácí fotbalisté v prvních dvou utkáních svedli ostré boje s Maltou a poté v Gruzii. V prvním utkání přesvědčivě zvítězili 3:1, na půdě gruzínského týmu však branku nevstřelili a zápas tak skončil bezbrankovou remízou. Velice špatně to vypadá s tahounem izraelského týmu - Yossi Benayounem. Navíc domácí kouč Luis Fernandez ztratil také další dva hráče a to Berama Keyala s Omerem Damarim.

"Samozřejmě to pro nás není moc příznivá situace, ale tak to v životě chodí. Šanci dostanou i jiní a věřím, že se jí zhostí naprosto bezchybně. Výhra by pro nás byla obrovským úspěchem, a proto pro ní chceme udělat naprosto všechno," prohlásil Fernandez.

To Chorvaté v prvním utkání vyhráli hodně suverénně v Lotyšsku 3:0 a čekalo se, že i v domácím utkání s Řeckem uhrají tři body, nakonec z toho byla také bezbranková remíza. Naposledy se tyto dva celky utkaly v říjnu 2007 a listopadu 2006. Obě klání vyhráli fotbalisté z Chorvatska.

Hostující kouč Slaven Bilič se bude muset obejít bez potrestaného Srny, na marodce jsou navíc Mladen Petrič a Nikica Jelavič. Otazník zatím visí nad složením obranné čtveřice, kde se nabízí hned několik možností. "Sestavu oznámím až krátce před utkáním. My jedeme do Izraele vyhrát, ale i bod by pro nás byl úspěchem. Budu spokojen, když i po tomto utkání budeme bez inkasované branky."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.10 - 2.30
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Řecko31202:15
 Gruzie31202:15
3.Chorvatsko21103:04
4.Izrael21103:14
5.Lotyšsko31022:43
6.Malta30031:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 2x 0

Reagovat
Hafna

dvě remízy... Francie 1:1, Izrael 0:0

Reagovat
Godwinson

Francie je přejede, Izrael plichta.

Reagovat
smazaný uživatel

Žabožruti se konečně chytí a rozbijou je 6:0 a Izrael-Chorvati plichta

Reagovat
jhony16

ale ne az sest ale 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

rumuni jsou slabí jako čaj.

Reagovat
zde73

francie i croatia vitezstvi!

Reagovat
onze

ALLEZ LES BLEUS ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Ta rumunská skupina je dost zamotaná ale nej překvapení doposavad je Černá hora. Ti jestli postoupí aspoň do baráže, tak to bude senzace.

Reagovat
smazaný uživatel

Nasri a Clichy v základu

Reagovat
supervizor

Proč Blanc střídá nejlepšího hráče?

Reagovat
smazaný uživatel

tyčka

Reagovat
supervizor

uff

Reagovat
Counter

Juchůůů

Reagovat
smazaný uživatel

evidentní ofsajd Remyho

Reagovat
Liveral

evidentní

Reagovat
smazaný uživatel

postřehnutelný

Reagovat
Liveral

To už ano.. Ikdyž pomezní to měl hodně těžký, pas to byl skoro přes půl hřiště a Remy byl ze stopery více méně v linii, takže bylo téměř nemožný pro rozhodčího rozpoznat zda-li to ofsajd byl, či ne..

Reagovat
Godwinson

Pěkný, koukám Payet si taky kopnul

.. stoperskou dvojku ale nechápu.

Reagovat
Counter

Payet za tu chvilku Rumuny pořádně provětral a přihrál na druhý gól, moc se mi líbil. Stopeři to kupodivu taky zvládali s přehledem, zato Clichy navázal na klubové výkony a málem zavinil gól...

Reagovat
Liveral

Ač to říkám jako fanoušek Arsenalu nerad, Clichy byl nejdnoznačně nejhorší na place. Dopředu nepředvedl vůbec nic a dozadu bych chvílema na ručník...

Reagovat
Godwinson

Jj, snad jeho učinkování brzy skončí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele