Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
09.10.2010 21:05 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Izrael - Chorvatsko 1:2

Izrael doma nestačil na Chorvatsko a po porážce 1:2 si zkomplikoval celou situaci. Hosté se posunuli do čela tabulky, velký podíl na tom má autor dvou branek Kranjčar.

Domácí začali pěkně od podlahy a už po jedenácti vteřinách musel Runje zasahovat proti pokusu Shechtera. Střelecké štěstí pokoušel i Vermouth, jeho rána byla nepřesná. Chorvatsko se dlouho nemohlo dostat do zápasu, ojedinělá střela Rakitiče splňovala všechny podmínky pro to, aby byla zařazena do kategorie propagačních.

Domácí měli jasně více ze hry, Shechter v další šanci nemířil přesně, proti střele Ziva pak vytáhl dobrý zákrok Runje. Jeho protějšek Aouate do 35. minuty neměl ani jeden zákrok, to změnila 35. minuta a šance Oliče. Z následného roku pak hlavičkoval nepřesně Šimunič.

Izrael v těchto minutách nestačil a doplatil na to. Keinan v pokutovém území fauloval Eduarda, míč na penaltový puntík si postavil Kranjčar a poslal svůj tým do vedení - 0:1.

Závěr prvního poločasu patřil Chorvatsku a potvrdila to i střela Modriče. S tou si Aouate poradil, přesto ještě před odchodem do kabin kapituloval podruhé. K brance vedla spolupráce dvou záložníků Tottenhamu, po přihrávce Modriče se podruhé v utkání prosadil Kranjčar - 0:2.

A pro domácí mohlo být ještě hůře, v nastavení první půle se ale Aouate vytáhl proti Eduardovi.

Izrael se ze šoku nedokázal po změně stran vzpamatovat a dlouho tahal za kratší konec. Chorvatsko kontrolovalo zápas a o zajímavé situace se starali Kranjčar, Rakitič a Pranjič, ani jeden z nich ale neměl přesně seřízená mířidla.

Hosté po změně stran trefili prostor mezi tyčemi až po 35 minutách, Aouate si s pokusem Pranjiče poradil. Závěr ovšem byl nakonec dramatický, v 81. minutě si hostující obrana nedokázala pohlídat Shechtera a ten dal domácím naději - 1:2.

Tento moment domácí nakopl a v závěru několikrát sahali po vyrovnání. Rána Rafaelova z velké dálky prosvištěla těsně mimo, Vermouth poté přinutil Runjeho k dobrému zákroku. Poslední možnost měli domácí v nastavení, jenomže Natchův centr nedoázal nikdo usměrnit, a tak Chorvatsko veze tři body z Izraele.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to vypada na kriz. ...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jaja

Reagovat
smazaný uživatel

Trosku me nas.ali chorvati když nedokazali vyhrat doma s Reckem i presto jim budu verit vic nez Izraelcům ale ne zas až tak moc abych to nepojistil remizkem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele