Klopp burcoval po prohře s Atalantou: Musíme se poučit a hodit to za hlavu

12.04., 12:29
Aktuality
Jürgen Klopp (© AFP)

Manažer Jürgen Klopp (56) prohlásil, že Liverpoolu ve čtvrtek proti Atalantě chyběla taktická disciplína a porážku 0:3 v prvním čtvrtfinálovém utkání Evropské ligy si plně zasloužil. Podle německého trenéra bude velmi důležité, aby se Liverpool z prohry oklepal a soustředil se na nedělní zápas s Crystal Palace.

Hlavní zásluhu na výhře italského týmu měl Gianluca Scamacca, který se dokázal prosadit v obou poločasech. Impozantní vítězství Atalanty na Anfieldu pak v 83. minutě završil Mario Pašalič. Liverpool tak utrpěl nejvyšší domácí porážku v novodobých evropských soutěžích.

Zasloužená porážka

"Byl to prostě opravdu špatný zápas. Začali jsme dobře, opravdu dobře, a pak jsme v tom nepokračovali. Myslím, že ještě předtím, než dali gól, jsme prostě trochu vypadli z dění hry, byli jsme všude, ale zároveň nikde," řekl Klopp novinářům.

"(Záloha) byla rozložená - pravý záložník na levé straně, levý záložník na pozici útočníka. Nedokázal jsem to rozpoznat, bylo to opravdu zvláštní. Z fotbalového hlediska je to taktická disciplína. Odehráli jsme špatný zápas, zasloužili jsme si prohrát a musíme se z toho poučit," dal jasně najevo svou nespokojenost Klopp.

Statistiky zápasu. (©Opta by Stats Perform)

Liverpool se bude snažit zvrátit nepříznivý stav příští týden ve druhém utkání v Itálii, ale ještě předtím v neděli hostí v Premier League Crystal Palace.

Vzhledem k tomu, že je klub z Anfieldu zapojen do souboje o titul s Arsenalem a Manchesterem City, musí se podle Kloppa hráči přes čtvrteční porážku rychle přenést. "Kluci mají pouze tuto noc na to, aby se cítili špatně, pak to musíme hodit za hlavu a připravit se na Crystal Palace, tak to prostě je. Dnes to od nás byl velmi slabý výkon, řekl bych, že nejhorší za hodně dlouhou dobu," dodal německý trenér, který po sezoně na lavičce Liverpoolu skončí.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (9)

Přidat komentář
LFCreds

Skôr by som dal každému hráčovi po hlave za ten výkon a hanbu, samozrejme aj Kloppovi, ide to hlavne na jeho triko, takto podceniť súpera

Reagovat
Rimmer77

Klopp byl pokaklej ze Sparty kde nasadil do obou zápasů plnou palbu, Bergamo pro něj nebyl soupeř nasadil béčko a dostal na prdel, ten musel být dobře kyselej po zápase,ale dobře mu tak za ten výsměch co měl po zápase s námi

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Luc-Luc

Ten vcerejsi vykon jsem nepochopil. Tolik nepresnosti a laxnosti nepamatuju. To byl vykon na pokuty a vraceni domacim fans vstupny. Ostuda.

Reagovat
FKVZLFC

To byla naprosto nevídaná sr*čka, takhle totálně odfláknutý zápas snad pod Kloppem nikdy nebyl. Mi přišlo, že se na to vy*rali všichni do jednoho, tam nebyl nikde ani zdánlivě náznak nějaký snahy a vůle (vy)hrát.

Reagovat
Seydou Doumbia

zase alespon mě udělali včera radost atalanta jsou mistři

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Acquanni

"Liverpool tak utrpěl nejvyšší domácí porážku v novodobých evropských soutěžích."

A s Realem 2:5 to byla nižší porážka jo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele