KDO BUDE V ANGLII NEJLEPŠÍ?

15.04.2005, 10:51
Aktuality
Anglická Professional footballer's asociation vyhlašuje už několik let anketu o nejlepšího hráče a nejlepšího mladíka roku. V sezóně 2004-2005 jasně vévodí Premier League londýnská Chelsea a to se projevilo i na počtu nominací, které tento velkoklub získal...

Chelsea má mezi nominovanou šesticí hned poloviční zastoupení, tedy tři hráče. Velkou šanci má podle anglických medií výborný obránce a hlavičkář John Terry, který například rozhodl svou hlavičkou v Lize Mistrů o postupu Chelsea přes španělskou Barcelonu. Na paty mu šlape další anglický reprezentant Frank Lampard, který ze záložní řady hodně pomáhá ofenzivě, na což poukazuje jeho 9 gólů v anglické lize, kde na nejlepšího střelce týmu, Didiera Drogbu, ztrácí pouze jeden zásah. Jediným Čechem v nominaci je "lamač" rekordů, strážce branky Chelsea, Petr Čech.

Šanci na obhajobu tohoto ocenění z předchozích dvou let má i útočník Arsenalu Londýn Thierry Henry, který si nominaci vysloužil i za svých 25 branek, se kterými jasně vede tabulku střelců. Liverpool je zastoupen Stevenem Gerrardem, který vede svůj tým v bojích o místa zaručující účast v předkole Ligy Mistrů, na čtvrtou příčku Reds ztrácí jen čtyři body. Posledním nominovaným je tahoun předposledního celku tabulky Crystal Palace, Andrew Johnson, který dal více než polovinu gólů celého týmu. 18 branek mu stačí k jasné druhé příčce mezi střelci.

Manchester Utd. se sice nemůže pyšnit ani jednou nominací na hráče roku, ale za to má hned dvě šance v druhé kategorii, tedy mezi mladými hráči. A oba rozhodně patří mezi horké favority. Portugalský záložník Cristiano Ronaldo, který nahradil v sestavě Davida Beckhama, je anglickými médii na tuto cenu tipován nejčastěji. Druhým hráčem United je pak útočník Wayne Rooney, který ovšem podle mnohých poněkud zaostává za očekáváními, která se do něj po letním příchodu z Evertonu vkládala. I druhý celek z Manchesteru má zastoupení v nominaci, tým City má naději v záložníkovi Shaunovi Wright-Phillipsovi.

Middlesbrough má v anketě jednadvacetiletého záložníka Stewarta Downinga, kterému ale nikdo nedává moc šancí na vítězství. Jermain Defoe si vysloužil nominaci za své dobré výkony za Tottenham, a také za 13 gólů, kterého drží na třetím místě mezi kanonýry. A samozřejmě i Chelsea tu má svého favorita. Nizozemský mladík Arjen Robben nepochybně má jisté šance na vítězství, i když prosadit se mezi hráči Manchesteru nebude jednoduché, zvlášť když ho po celou sezónu provází zranění.

Výsledky hráčské ankety budou zveřejněny na slavnostním galavečeru v neděli 24. dubna.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslim si ze to nebude ani jeden hrac s chelsea lebo hraju kolektivny futbal nikto velmi "nevyskakuje", tak to vidim bud na Henryho alebo Gerrarda a u mladych to vidim na "prasa" Rooneyho alebo na C.Ronalda ale skor na rooneyho, keby Robben nebol tolko zraneny tak by vyhral on. to je moj nazor na ceny

Reagovat
HOST*Mori8

Proste to vyhraje Lampard a Robben!!!At zije Chelsea FC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nad čím všichni váhají? tolik práce co odvedl pro Liver tuto sezonu nikdo jinej neukázal...jeho přestup do Realu Madrid je prý podle důvěryhodného zdroje na spadnutí...

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze myslis Gerrarda a nie Smicera

a ked myslis Gerrarda tak by som chcel vidiet ten tvoj "duveryhodny" zdroj a ked Smicera tak si ma pobavil

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě že Vláďu Šmicra, nejlešího fobalistu jaký kdy za Liverpool hrál...o Realu mluvil Láďa Vízek včera v Kozlovně..

Reagovat
Kily

do Realu? Já zase v Timesech četl, že na spadnutí je jeho přetup do Chelsea. Myslim si ale, že Gerrard nevyhraje, Chelsea sice hraje kolektivně, ale dostane to jeden z dvojice Lampard-Terry, šanci má ještě Henry. U mladých škoda zranění Robbena, jinak by to jasně vyhrál. Kdyby se nedávno nezranil Wright-Phillips, tak bych si docela vsadil na něho.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda Kily

Reagovat
Xavi

Myslím, že vítěz je jasný. Anglické týmy ukázali, že umí postavit opravdu nepřekonatelný beton!!! Takže nejlepší podle mě bude BOŘEK STAVITEL

Reagovat
smazaný uživatel

Úplne jasná záležitosť-najlepší je Frank Lampard.Aká škoda,že nám ho asi nikdy do Realu nepredajú.

Reagovat
Xavi

Vy by jste chtěli myslím taky úplně každýho

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš pravdu.Ja keď sme sa bavili o výmenách,ja by som ani moc zhurta ten Real nerozpredával,prečo,podľa mňa stačí dokúpiť len 2-3 hráčov a to úplne stačí.No a Lampard,to je jedna báseň,je hviezda,hodí sa k nám.

Reagovat
smazaný uživatel

vy mate len "hviezdy"

Reagovat
HOST*WASPEZ

spadlé z nebe...........FOREVER ASTON VILLA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele