Kde nakonec skončí Joe Cole?

05.06.2010, 20:20
Aktuality
Zraky fotbalové veřejnosti se nyní upírají na blížící se mistrovství světa, ale po něm vypukne další přestupové léto a hitem Premier League by se mohl stát Joe Cole, který je podle mnohých na odchodu z Chelsea. Kde tedy nakonec skončí?

Reálně se mluvilo o zájmu Manchester United, Arsenalu, Tottenhamu nebo Manchesteru City. Návrat do West Hamu Cole již dříve odmítl. Ve hře je také samozřejmě setrvání na Stamford Bridge, ale v Anglii tomu prý věří jen málokdo.

Spekulace navíc vzrůstají, protože do světového šampionátu v Jihoafrické republice Chelsea nepodnikla žádné kroky, aby si služby u fanoušků oblíbeného záložníka pojistila, a tak není jisté, zda o něj ještě stojí. Vše se ale začne řešit až po jihoafrickém turnaji.

Nyní se na však na scéně objevil zdroj, který má blízko ke všem přestupům na ostrovech a hovořil pro soccernet.com, ale otázkou samozřejmě je, jak moc jsou jeho slova věrohodná. "Mám informace, že Joe Cole nepůjde ani do Arsenalu, ani do Manchesteru United, přestože s nimi byl spojován," vyloučil nejmenovaný zdroj přesun k největším rivalům v boji o titul. "Joe Cole má několik možností a zatím se nerozmyslel. Všechno ho čeká až se vrátí z Jižní Afriky. Je stále možné, že se rozhodne zůstat v Chelsea, ale tomu příliš šancí nedávám."

Tajemný zdroj však nevyloučil možnosti přestupu ke Spurs nebo Citizens. Zatímco Roberto Mancini může Coleovi nabídnout velké peníze, v Tottenhamu by se zase reprezentační záložník mohl bít v Lize mistrů. Redknapp sice dříve prohlásil, že neočekává, že by Joe Cole zamířil právě na White Hart Lane, ale nic není nemožné. Navíc to byl právě Redknapp, pod kterým Cole v dresu West Hamu debutoval v Premier League.

Do hry se samozřejmě ještě může vložit Chelsea a jakýkoliv možný přestup zatrhnout, prodloužit s hráčem smlouvu a ponechat si ho i pro další sezónu. Jenže zatím toho Chelsea moc neudělala, jakoby už o něj neměla zájem. Mluví se o tom, že Coleova cena by se v případě, že by byl pod smlouvou, mohla vyšplhat až na 20 milionů liber, a tak když ho nyní může každý získat zadarmo, je to skvělá posila pro kohokoliv.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (317)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele