Karsdorp chce ještě jednou zkusit štěstí v AS Řím

19.05.2020, 13:53
Aktuality
Letošní ročník nizozemské nejvyšší soutěže byl nedávno předčasně ukončen a svou další budoucnost tak může řešit Rick Karsdorp. Nizozemský obránce hostoval ve Feyenoordu, který si nebude moci dovolit trvalý přestup, samotného hráče tak čeká návrat do AS Řím, kde se hodlá poprat o svou šanci...

Karsdorp v Rotterdamu vyrůstal a před třemi roky se mu odměnou za jeho výkony stal transfer do hlavního města Itálie. Giallorossi za něho zaplatili čtrnáct milionů eur a tato investice se jim nevyplatila, fotbalistu nejdříve zabrzdilo vážné zranění a následně si nedokázal vybojovat místo v základní sestavě.

"V Římě mám stále smlouvu na dva roky. Uvidíme, co se stane v létě, rád bych ještě jednou zkusil štěstí v AS," prohlásil.

Italové prožívají fotbal úplně jiným způsobem, vždycky je to hodně o taktice. Pro obránce prakticky není nic důležitějšího, než respektování jeho postu. Někdy trénujeme bez míče i několik hodin. Tréninky jsou individuálnější, alespoň v porovnání s přípravou v Nizozemsku," srovnává.

Karsdorp letos za Feyenoord naskočil ke 22 soutěžním zápasům a číslo mohlo být vyšší, nebýt prosincové operace třísla a následně koronavirové krize. Feyenoord byl před ukončením ligy na třetím místě a dařilo se mu snižovat manko na vedoucí duo Ajax, Alkmaar, vedle toho ho čekalo finále poháru proti Utrechtu.

"Sezona rozhodně neskočila tak, jak jsem chtěl a snil. Vrátil jsem se do základní sestavy, cítil jsem se lépe a lépe a dobře si vedl také Feyenoord. Nikdy už nezjistíme, jak daleko bychom se dostali. Mým cílem bylo odehrát čtyřicet zápasů, samozřejmě jsem nepočítal s něčím jako je koronavirus. Chtěl jsem se vrátit do formy, kterou jsem měl během prvního působení ve Feyenoordu a po zimní přestávce jsem se tomu hodně přiblížil. Pak jsem chtěl vyhrát pohár. Svět dnes vypadá jinak a nikdo si nedovedl ani představit, že to bude kvůli viru," nechal se dále slyšet Karsdorp.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
Largo

To bude vytecna skvadra pravejch beku. Karsdorp, Peres, Zappacosta, Florenzi, Santon...sama kvalita

Reagovat
gunner123

Reagovat
Stana95

Reagovat
El-Pistolero-68

Kvantita > kvalita.

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele