Kantého nominace na EURO 2024? Nepravděpodobné. Deschamps nechává dveře otevřené

18.03., 10:43
Aktuality
N'Golo Kanté a Didier Deschamps (© AFP)

Je tomu přes dva roky, co N'Golo Kanté naposledy nastoupil za francouzskou reprezentaci. A v současné chvíli není moc pravděpodobné, že by se v blízké budoucnosti v dresu Les Bleus, tedy hlavně s ohledem na letní evropský šampionát, objevil. Didier Deschamps, kouč Francie, nevyloučil jeho případnou nominaci. Ve finále ale nemá velkou potřebu záložníka povolávat.

Minulou sezónu v Chelsea pokazila Kantému četná zranění. V té nynější, v níž už začal hájit barvy Al-Ittihadu v Saúdské Arábii, se každopádně v pohodě prosazuje. Deschampsovi rozhodně nesešel z očí, ačkoli už mistr světa z roku 2018 nepůsobí v Evropě. Sám francouzský lodivod tvrdil, že je Kanté "způsobilý” pro jeho ekipu, a dvaatřicetiletého středopolaře neodepisoval. V listopadu říkal, že si "nechává trochu více času” na tuhle otázku a že bude stále uvažovat o jeho nasazení pro EURO 2024.

Jenže, jak se lidově říká, skutek utek. Na nynější soupisce pro březnová přátelská utkání s Německem a s Chile pařížský rodák nefiguruje. "Je to poslední kemp před turnajem. A určitě je lepší na něm být. To však neznamená, že během května ještě před startem mistrovství nebude prostor pro doplnění kádru,” vzkazoval Deschamps nepřímo fanouškům v rozhovoru pro televizní stanici Téléfoot, že Kantého ze seznamu pevně nevyškrtl.

Avšak s ohledem na to, kdo byl na nejbližší sraz nároďáku povolaný na Kantého post, se dá velmi dobře odhadnout, na koho chce Deschamps primárně sázet. Antoine Griezmann se postupně etabluje do role hráče do středu pole, i nadále je důvěra vkládána do Youssoufa Fofany a Adriena Rabiota, trvale vysoký kredit mají Aurélien Tchouaméni i Eduardo Camavinga. A do toho je tu ještě osmnáctiletá kometa Warren Zaïre-Emery.

Kantého cesta na letní evropský svátek tak vede asi přes jediný možný směr. Deschamps by najednou musel mít obrovské personální komplikace vlivem několika zdravotních lapálií svých stálic v záložní řadě, aby se pro zapomenutého muže uvolnilo místo. "Přemýšlím nad různými možnostmi s mladšími hráči, se kterými jsem spokojený,” pokračoval šéf francouzské lavičky. "Nevylučuji, že Kantého nominuji, musím ale dobře předvídat a připravovat se hlavně na střednědobý horizont.”

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
king23

Ten Varane už je úplně odepsaný teda?

Plus by mě zajímalo, proč není povoláván hráč, který hraje základ v Realu Madrid?

Reagovat
Perzifláž

hráč ze základu realu - to je dobrý tak pro chorvaty nebo belgičany.. francie je úplně jinde, ta si z toho na zadek nesedne

Reagovat
smazaný uživatel

Varane ukončil repre kariéru.

Reagovat
king23

aha, to jsem netušil, to docela brzo

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten hráč je kdo, Mendy? Mají lepší hráče než je on.

Reagovat
king23

Jo Mendy. Chápu, že frantíci mají nabušený tým a spoustu skvělých hráčů, ale stejně mi přijde zvláštní, že hráč, co hraje základ v Realu má za repre odehraných pár minut v přátelácích a jinak nic.

Reagovat
Seydou Doumbia

Podobně jako lacazette který si díky systému desampa taky prakticky nekopl...ono ty hráče už není kam dávat a je jích stále více a více každý rok hromada nových...coman zraněný, chybí pavard, dále do budoucna w.fofana, k.kone, k.thuram, Chevallier, Yoro, Gusto, lukeba, truffert, millot, kalimuendo, barcola, cherki todibo, lemar, nkunku, caqueret, olise, Kalulu, le fee, roaualt...a to jen tak z hlavy píšu jména, je jich daleko vice...a za dva roky máš dalších 20 takových...počítám velký příliv hráči do Afriky, jako nedávno udělal amine adli, gouiri a udělají to asi i další, protože pokud si budou chtít na repre scéně kopnout tak ve Francii bez šance...i kdyby celá tahle nominace spadlo letadlo tak oni složí nový tým který bude pořád patřit mezi favority na titul ME, masakr

Reagovat
Bakary3

On je ten luxus, co řekl deschamps, že ohledně kanteho musí myslet na delší horizont, že si to může dovolit, to je mazec - ikdyz už hraje někde v prdeli, ale stejně.

A jinak i z těch, kteří budou hrát za africký národy, vzejdou nějací top hráči.

Ten potenciál mají obří.

Reagovat
ACSeRw!n

to, ze Mendy hraje zaklad v Realu je problem Realu, ne Francie

Reagovat
JeséRodriguez

Pořád lepší, než one-season star Davies. Snad ho neprivedeme.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
fabec1222

Tady je od finále můžou teoreticky oddálit asi jen dva problémy. Buď to tam Mbappe nějak rozesere, což by se ale s vidinou odchodu z PSG dít nemělo, či jim to posere brankář, což vzhledem k tomu, co mají, je určitě reálnější možnost.

Reagovat
Seydou Doumbia

Samba je nejlepší brankář podle parametrů chycených gólů ve statistice Xg, teda nedávno to psali na fb. Někteří hráči v nominaci mají skleněné zdraví, tak možná vyšší počet zranění by je mohl zastavit. Ale All stars tým automaticky neznamená jisté finále, jeden zápas je může porazit kdokoli.

Reagovat
fabec1222

Já teda čekal, že jednička bude Maignan

Reagovat
smazaný uživatel

Taky že bude, Deschamps to avizoval hned po tom, co Lloris skončil.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak píšeš že jim to může posrat brankář, tak automaticky pocitam že myslíš Maignama (který se může i zranit) tak hned zmiňují kdo je jeho zástupce. Tam bych se zrovna nebál.

Reagovat
Svandik68

Kde se vzalo to, že by měl Mbappé nějak rozesírat kabinu ať už v nároďáku nebo v PSG?

Reagovat
smazaný uživatel

Četli to v bulváru.

Reagovat
king23

Podle mě ani v bulváru ne, já to zatím zaznamenaljenom v diskuzích na eurofotbalu

Reagovat
ACSeRw!n

vydelava hodne penez a je uspesny = problemy, nebo alespon prani tech zavistivcu co to furt pisou

Reagovat
misinho7

Reagovat
Rišty

s těmi lapáliemi mívají novináři často patálie...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele