Juventus oficiálně potvrdil přestup mladého obránce De Ligta

18.07.2019, 09:29
Aktuality
Své vysněné posily do středu obrany se dočkali fanoušci turínského Juventusu. Novou akvizicí suveréna italské klubové scény se dnes ráno oficiálně stal Matthijs de Ligt, talentovaný nizozemský reprezentant přichází na přestup z amsterdamského Ajaxu...

De Ligt v úterý večer přiletěl do Turína, včera úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a prohlédl si zázemí Staré dámy. Kontrakt mezi ním a novým zaměstnavatelem je platný do června 2024, Ajax dostane odstupné 75 milionů eur a Juventus vedle toho zaplatí ještě 10,5 milionu, tuto částku by měl dostat agent Mino Raiola.

"Defenzivní linie Juventusu je bohatší o jednoho z nejlepších mladíků na světě. Je to oficiální, Matthijs de Ligt je hráčem Juventusu. Nizozemský obránce, jemuž ještě není ani dvacet let, podepsal kontrakt platný do 30. června 2024," stojí v prohlášení na internetových stránkách italského mistra.

O stále teprve devatenáctiletého De Ligta byl v Evropě velký zájem a v hledáčku ho mělo hned několik předních klubů. O transferu uvažovaly Manchester United a Paris Saint-Germain, na přestupu pak pracovala rovněž Barcelona.

Ve středu obrany Juventusu vznikla mezera poté, co kariéru ukončil Andrea Barzagli, De Ligta ale i tak čeká boj s velkou konkurencí. V týmu stále jsou Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci a Daniele Rugani, ze Sassuola navíc přišel další mladík Merih Demiral a novou tváří je i Cristian Romero, ten byl ovšem pro nadcházející sezonu zapůjčen na hostování do Janova.

Autor: Tomáš Pavlík / juventusfc.com

Komentáře (397)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele