John Terry na cestě do Valencie? Ale kdeže...

25.10.2012, 16:22
Názory a komentáře
Internetem právě proletěla senzační zpráva, že kapitán Chelsea John Terry dostal nabídku od Valencie, kterou by měl podle jistého agenta Francoise Gallarda v blízké budoucnosti přijmout. Informaci okamžitě převzaly různé, nejen bulvární, deníky, jenže je třeba se na všechno podívat trochu podrobněji.

"Valencia jedná o lednových posilách a já jsem toho součástí. Nabídka leží na stole. Hráči končí v Chelsea v červnu smlouva a z různých důvodů ji neprodlouží. Chce odejít do Španělska," měl prohlásit Francois Gallardo, jakýsi agent FIFA, pro španělské Radio Intereconomia. "Terry má problémy. Urážejí ho a on už to nehodlá dál snášet. Proto požádal o přestup. Řeší se to 15 dní a už došlo ke dvěma schůzkám. Na stole leží nabídka kontraktu na jeden a půl roku. Myslím si, že ji přijme," dodal Gallardo.

Tyto citace okamžitě obletěly svět a o nadpisy ve stylu "Terry požádal o přestup a míří do Valencie" není nouze. Jenže pokud tuto zprávu rozebereme, pak zjistíme, že se pravděpodobně jedná o prachsprostý výmysl.

Jako prvního si na paškál vezmeme samotného Francoise Gallarda, jenž všechno vyvolal. Ve zveřejněných článcích je vydáván za agenta FIFA, jenže žádná taková pozice již od roku 2001 neexistuje. "Hráčští agenti již nejsou od roku 2001 licencováni FIFA, ale jednotlivými asociacemi. Tedy nic takového jako hráčští agenti FIFA již neexistuje," stojí na FIFA.com. To na věrohodnosti Gallardových informací nepřidá, spíše naopak. Navíc když přihlédneme k faktu, že by měl Gallardo bydlet ve Španělsku, odkud by se mu zpráva o senzačním přestupu vyvolávala o to lépe.

Dalším diskreditujícím faktem je to, že to není první "zaručená zpráva", kterou si Gallardo pro fotbalový svět připravil. Byl to totiž právě tento chlapík, který v létě hlásil, že Didier Drogba odejde z Chelsea do Barcelony. Kam nakonec kanonýr z Pobřeží slonoviny odešel, všichni víme.

Dalším jasným přešlapem Gallarda je neinformovanost o Terryho kontraktu. John Terry má totiž v Chelsea kontrakt do léta 2014, nikoliv do června 2013, jak Gallardo tvrdí. Skutečně se může stát, aby agent nevěděl, jakou má jeho klient podepsanou smlouvu?

Překvapivě zní také Gallardovo tvrzení, že již Terry nezvládá kritiku a urážky, které se na něj valí po nedávné "rasistické" kauze s Antonem Ferdinandem. Nesedí mi, že by Terry, který toho za poslední roky prožil v tomto ohledu skutečně hodně, najednou bouchl do stolu a řekl, že už to nemá zapotřebí a chce odejít. To zkrátka ke klubové ikoně, která je na Stamford Bridge 17 let, nesedí.

Také je přinejmenším překvapivé, že by mohla Valencia s podobnou nabídkou vůbec přijít. Vždyť se Netopýři každoročně zbavují svých největších hvězd, aby vyrovnali finanční ztráty, a teď má přijít John Terry, jenž v Chelsea pobírá doslova královský plat, který si Valencie stoprocentně nemůže dovolit?

Sečteno, podtrženo, takové zaručené zprávě skutečně nemůže nikdo s trochou rozumu uvěřit. Pan Gallardo si z nás zkrátka vystřelil.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com, weaintgotnohistory.com

Komentáře (459)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele