João Félix přestoupil z Benficy do Atlética Madrid

03.07.2019, 21:05
Aktuality
Atlético Madrid oficiálně získalo Joãa Félixe. Jeden z největších talentů evropského fotbalu se do Španělska vydává z Benficy Lisabon, která za svůj klenot obdržela 126 milionů eur...

Rodák z Viseu je odchovancem lisabonského velkoklubu, do jehož prvního týmu se probojoval na začátku uplynulého ročníku a okamžitě se zařadil k hlavním oporám.

João Félix se na ligovém titulu podílel 15 brankami v šestadvaceti zápasech, kromě toho se střelecky prosazoval i na poli Evropské ligy a v domácích pohárech. Celkem si za sezónu 2018/19 připsal na své konto 20 gólů a udržel si produktivitu branky na dvě utkání.

Čerstvý reprezentant Portugalska zaujal celou řadu evropských velkoklubů, nakonec se podle očekávání přesune do Atlética Madrid. To za 19letého hráče vyplatí 126 milionů eur, čímž z něho udělá historicky třetí nejdražší transfer.

Talentovaný hráč by měl u Rojiblancos nahradit Antoineho Griezmanna. Francouzský kanonýr je na odchodu a jeho další kroky mají vést do Barcelony.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (378)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele