Talentovaný Félix: Klíčový pro přestup do Atlética byl Simeone

29.07.2019, 19:43
Aktuality
Jediný rozhovor s koučem Atlética Madrid Diegem Simeonem prý stačil portugalskému mladíkovi Joao Félixovi, aby se rozhodl pro přestup do tohoto klubu. A že si devatenáctiletý supertalent mohl vybírat. Zájem o něj totiž deklarovalo hned několik velkých klubů z celé Evropy.

Mluvilo se o Manchesteru City, Juventusu, samozřejmě i o Barceloně. Nakonec se za 126 milionů eur stěhoval do Madridu a v sobotním zápase proti městskému rivalovi Realu, který Los Colchoneros vyhráli vysoko 7:3, si zapsal i první gól v novém dresu.

Novinářům pak ochotně vysvětlil i to, proč se rozhodl právě pro Atlético. "Bylo to zkrátka pro to, že je to velký klub a protože umějí pracovat s mladými hráči a rozvíjet je. A taky kvůli Simeonemu, který skvěle pracuje s útočníky. To mi hodně pomohlo," řekl Félix.

"Před podpisem jsem s ním mluvil sice jenom jednou, ale to úplně stačilo. Řekl mi, že mě může hodně naučit, že můžu dál v růst. A pak samozřejmě spoustu věcí, které zůstanou jen mezi námi," prohlásil.

Z vydařeného utkání proti Realu byl doslova nadšený. "Bylo to jako sen. Šlo o moje první derby, jsem moc šťastný, že dopadlo právě takhle. Bylo to lepší, než jsem mohl doufat. Pořád to byl ale jenom přípravný zápas," podotkl.

Autor: Jiří Fišara / sportskeeda.com

Komentáře (301)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele