Joao Félix má namířeno do Atlética Madrid. To prý zaplatí výstupní klauzuli

17.06.2019, 15:43
Aktuality
Portugalský talent Joao Félix je nesmírně blízko přestupu z Benfiky Lisabon do Atlética Madrid. Informuje o tom španělský deník Marca. Podle něj dá devatenáctiletý ofenzivní fotbalista přednost nabídce Rojiblancos před Manchesterem City.

Cena za Félixe, který už si odbyl premiéru i v portugalské seniorské reprezentaci, bude astronomická. Výstupní klauzule ve smlouvě s Benfikou hovoří o 120 milionech eur. Atlético se snaží ještě jednáním cenu přece jen o něco snížit, nicméně i kdyby se to nepovedlo, je ochotné zaplatit celou sumu.

Výši klauzule je údajně podle médií ochoten vysázet na stůl i anglický mistr Manchester City. Sám Félix se svou rodinou a hvězdným agentem Jorgem Mendesem však vyhodnotili Atlético jako lepší destinaci pro další rozvoj kariéry.

Zejména jde o to, že v Madridu by měl mít mladík zajištěn větší herní prostor. Klub totiž shání náhradu za odcházejícího Francouze Antoina Griezmanna.

Pro Atlético by byl Félix nejdražším nákupem v historii. Dosud nejvíc utratili Rojiblancos za francouzského záložníka Thomase Lemara, který přišel za 70 milionů eur.

Autor: Jiří Fišara / marca.com

Komentáře (358)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele