Inter získal Eriksena z Tottenhamu. Zaplatí 20 milionů eur

28.01.2020, 14:45
Aktuality
Christian Eriksen (© inter.it)
Dánský záložník Christian Eriksen přestupuje z Tottenhamu do Interu Milán. Italský klub za něj zaplatí 20 milionů eur. Sedmadvacetiletý fotbalista dal už před časem najevo, že nehodlá prodloužit smlouvu a tudíž by odešel zdarma...

Smlouvu v Interu podepsal Eriksen do léta roku 2024. Vydělávat by podle italských médií měl 8 milionů eur za sezonu. Inter také má zaplatit milion eur Eriksenovým mládežnickým klubům a Tottenhamu připadne i výtěžek z přátelského utkání mezi oběma kluby, který se má v budoucnu hrát.

"Jsem nadšený z toho, že tady můžu být. Nemohl jsem se dočkat. Už se moc těším, až se budu moct představit fanouškům," řekl Eriksen v úvodním rozhovoru pro klubovou televizi.

Tottenham opouští po sedmi letech. V jeho dresu hrál od roku 2013, kdy přišel z Ajaxu Amsterdam. Největším úspěchem byl postup do finále Ligy mistrů, ve kterém ale Tottenham loni prohrál s Liverpoolem. Za londýnský tým ve 305 soutěžních utkáních zaznamenal 69 gólů a 89 asistencí.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk, inter.it

Komentáře (415)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele