Inter v osmifinále Ligy mistrů proti Atléticu, PSV narazí na Dortmund

19.02., 19:40
Aktuality
Peter Bosz (© AFP)

Dalšími dvěma úvodními zápasy bude v úterý pokračovat osmifinálová fáze Ligy mistrů. Finalista minulé sezony Inter Milán přivítá Atlético Madrid, jehož mužstvo vede bývalý hráč italského týmu Diego Simeone. Také v druhém utkání čeká jednoho z trenérů souboj s někdejším klubem - kouč Peter Bosz s PSV Eindhoven vyzve Borusii Dortmund, kde musel předčasně skončit.

Inter i Atlético prošly do osmifinále ze svých skupin bez porážky. Mírným favoritem na postup jsou Milánští, kteří mají aktuálně lepší formu. Svěřenci Simoneho Inzaghiho prohráli jediný z posledních 26 soutěžních zápasů, osmkrát po sobě zvítězili a po vysokém triumfu 4:0 v generálce nad Salernitanou vedou Serii A už o devět bodů.

Také Atlético se naladilo na vyřazovací fázi úspěšně, když rozdrtilo Las Palmas 5:0. Předtím však třikrát po sobě nezvítězilo a dvakrát prohrálo. Finalista Ligy mistrů z let 2014 a 2016 je ve španělské nejvyšší soutěži až čtvrtý.

"Atlético má v této soutěži velkou tradici, dvakrát za posledních deset let hrálo finále. Náš tým není jiný, znovu sníme o tom, že se pokusíme fanouškům přinést další radost. Myslím, že to budou dvě velké bitvy, které budeme muset odpracovat," citovala UEFA trenéra Inzaghiho.

Jeho protějšek Simeone v letech 1997 až 1999 oblékal dres Interu a v sezoně 1997/98 s ním vyhrál tehdejší Pohár UEFA. "Na časy v Interu mám stále nádherné vzpomínky. Bude to velmi těžký dvojzápas. Inter je v současnosti mimořádným týmem, líbí se mi, jak hraje. V minulé sezoně byla jejich cesta soutěží úžasná," podotkl Simeone, jehož svěřenci si vyřazovací část zahrají popáté z posledních šesti ročníků.

PSV Eindhoven prošel ze skupiny Ligy mistrů po osmi letech a proti Dortmundu bude usilovat o první čtvrtfinále od sezony 2006/07. Oba soupeři se v soutěžích UEFA utkali jen v roce 2002, kdy Borussia ve skupině zvítězila 3:1 venku a remizovala 1:1 doma. V obou zápasech skóroval Jan Koller, v úvodním duelu se prosadil i další z bývalých českých reprezentantů Tomáš Rosický.

PSV Eindhoven má aktuálně výbornou formu, prohrál jediný z posledních 25 soutěžních zápasů a suverénně vede nizozemskou ligu. Doma nenašel přemožitele dokonce od předloňského listopadu v 30 duelech.

Trenér Bosz vedl Dortmund od léta 2017, ale hned v prosinci byl odvolán. "Necítím zášť. Dortmund je soupeř, ke kterému mám velký respekt. Na druhou stranu opravdu toužím ho porazit," řekl Bosz. "Naštěstí jsme proti takovýmhle soupeřům nasbírali zkušenosti ve skupině. Velmi důležitý byl venkovní zápas proti Arsenalu, kde jsme se hodně naučili," připomněl šedesátiletý kouč úvodní debakl 0:4, po němž už jeho svěřenci ve skupině neprohráli.

Borussia v konkurenci Paris St. Germain, AC Milán a Newcastlu nečekaně obsadila s jedinou porážkou první místo. I aktuálně čtvrtý tým německé ligy prožívá dobré období a v letošním roce ještě nenašel přemožitele.

"PSV má perfektní sezonu. Petera Bosze dobře známe jak z působení v Dortmundu, tak později z Leverkusenu. Venkovní zápas vzhledem k tradičně bouřlivé atmosféře v Nizozemsku nebude jednoduchý, na druhou stranu cítíme, že máme velkou šanci postoupit do dalšího kola," uvedl trenér Borussie Edin Terzić.

Oba úterní duely mají výkop v 21:00. Odvety se odehrají 13. března.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Axelrose

Inter - 1:1

PSV - 2:2

Reagovat
Seydou Doumbia

PSV bude hodně zajímavý duel na to se těším

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele